Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.04.28

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Lesz-e Magyarországon garantált ALAPJÖVEDELEM? 2013.07.16.

 


 Mi a legfőbb probléma ma Magyaroszágon! 2012.07.13. 


A pénzügyi oligarchia Orbán Viktor fejét követeli.

A pénzkartell nem akceptálja, hogy Orbán megpróbált minden szabályt betartani és e mellett a jogkövető magatartás mellett egy kis fokú pénzügyi önállóságot kivívni Magyarország számára, hogy az állam képessé váljon új munkahelyeket teremteni és kenyeret adni a lakosság kezébe.

 


Csányi lehetőséget lát a Fideszben

 

Lehetőséget, nem veszélyt lát Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Fidesz kétharmados választási győzelmében - írja a Népszabadság.
 
2010. április 28. 06:48 

"Mint gazdasági vezető úgy látom, hogy az eredmény lehetőséget ad olyan döntések megszületésére, amelyeket korábban a kétharmados többség hiányában nem lehetett meghozni. Úgy tapasztalom, a piacok is kedvezően fogadták az eredményt" - nyilatkozta Csányi Sándor.

Szerinte "...nemcsak a pénzügyi egyensúly fontos, hanem az is, hogy ennek elérése közben az emberek elfogadható színvonalon éljenek, és a cégek is prosperáljanak".

Úgy látja, hogy a középtávú előnyökért meg kell tenni olyan lépéseket, amelyek adott esetben növelik a hiányt. Ilyennek nevezte a nagy ellátórendszerek átalakítását vagy az állami vállalatok rendbetételét.

Csányi a legsürgetőbb intézkedések közé az önkormányzati és az egészségügyi rendszer reformját sorolta. Szerinte a jövőben a nem megfelelő szakképzés, a szakképzett munkaerő hiánya lesz az egyik alapvető akadálya a gazdasági növekedésnek.
Úgy véli, hogy emellett az adórendszert is sürgősen rendbe kell tenni: "kiírtani belőle a kedvezményeket, bővíteni az adózók körét és csökkenteni az adók és járulékok mértékét".
 
 
Véleményünk:
 
 

 A magyar lakosság arra adta a teljes felhatalmazást az új kormánynak, hogy az értékteremtő beruházásokra, a Magyarország területéről el nem vihető fejlesztésekre adósságmentes pénzt, azaz a magyar állam által kibocsátott pénzt juttasson a gazdaságba.

Ehhez mindössze egyszerű többséggel kell módosítani a feles törvénnyel elfogadott MNB-törvényt úgy, hogy a monetáris felségjogok gyakorlását a parlament visszahelyezi az állam hatáskörébe. Ahogy a monetáris felségjogok gyakorlása eredendően az államot illeti.

 

Arra felvetésére, hogy a Magyar Nemzeti Bank szerint a gazdasági növekedés beindulását a bankok passzív hitelezési politikájukkal hátráltatják azt felelte: "A bankrendszer újraszabályozása miatti bizonytalanság okán jelentős a jegybankban a bankrendszer betétállománya, ami aktivizálhatná a hitelezést."

A bankvezér szerint a jegybank kritikája nem volt teljesen jogos, mert a válság első napjaiban "meglehetősen" rugalmatlan volt a likviditás kezelésében. A szabályozás várható változásaival kapcsolatban Csányi Sándor úgy nyilatkozott: "... az OTP kiemelkedően jó tőkehelyzetben van. Úgy ítéljük meg, hogy már ma is meg tudunk felelni a jelenlegi ismereteink szerint várható előírásoknak".

Utalva arra, hogy most készül a bankcsoport következő három évre szóló stratégiája, beszélt arról is, hogy új országban is keresnek befektetési lehetőséget.

A bankvezér agrárvállalkozásaival kapcsolatos kérdésekről elmondta: a Pick sertésvágó kapacitását a jelenlegi 500-600 ezerről egymillióra akarja emelni. Továbbá a Dalmand Zrt.-nél és Bólyon ruháznak be a sertéstenyésztés növelésére és fejlesztésére. Azt is tervezik, hogy több szalámit készítenek majd a Pick-ben. Csányi Sándor közölte azt is, hogy már tervezik egy új zöldmezős beruházásban megvalósuló gyár építésének tervezése.

Az érdekeltségeit összefogó CSIM szingapúri bejegyzésű cégről Csányi Sándor azt mondta a Népszabadságnak, hogy azért ott jegyezték be a céget, mert a 24 százalékot birtokló ázsiai tulajdonosok ezt kérték.

Arról is szót ejtett, hogy meghosszabbítsák-e a külföldiek földvásárlási moratóriumát: "én azt gondolom, hogy a termőföld megszerzésében a hazai vállalkozókat kell helyzetbe hozni, ahogy az egyébként szerte a világban működik".

 

 ______________________________________________________________________

 

 

A Csányi-birodalom része lett a Herz -vagyon is!
2010. március 8., hétfő 13:44 |
 
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Csányi Sándor cégcsoportjához tartozó Bonafarm Zrt. 100 százalékos közvetlen irányítást szerezzen a felszámolás alatt álló Herz Szalámigyár Zrt. vagyoni értékű jogai, ingóságai, készletei és ingatlanai felett.
A hivatal a versenytörvény alapján engedélyezte a fúziót a takarmány előállítással és állattenyésztéssel foglalkozó Bonafarm Zrt. és a Herz Szalámigyár Zrt. között.
A versenyhatóság megállapítása szerint az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacon, a felvásárlásból nem következkezik gazdasági erőfölény kilakulása vagy megerősödése - olvasható a közleményben.
A Bonafarm Zrt. 2009. december 1-én vásárolta meg a felszámolás alatt álló Herz Zrt. vagyoni értékű jogait, ingóságait, készleteit és ingatlanait magában foglaló vállalkozásrészének 100 százalékát.
A versenytörvény értelmében a vállalkozások összefonódásához a GVH engedélye szükséges, ha valamennyi érintett vállalkozás-csoport előző üzleti évben elért nettó árbevétele együttesen a tizenötmilliárd forintot meghaladja. Az engedélyezési eljárás akkor is szükséges,  az érintett vállalkozás csoportok között  legalább két olyan vállalkozás van, melynek az előző évi nettó árbevétele meghaladja az ötszázmillió forintot. Az érintett vállalkozás-csoportok esetében mindkét feltétel fennállt. 
Az összefonódásban részt vevő felek tevékenységei között a Bonafarmhoz tartozó Pick Zrt. révén csak a húsipari szárazáruk gyártásában van átfedés. A két vállalkozás közötti verseny a szalámi szegmensen valamivel erősebbnek mutatkozott ugyan, mint a tágabb szárazáru szegmensen, azonban a két szegmens közötti verseny piaci adatok elemzése alapján fennáll.
A GVH arra a következtetésre jutott, hogy a Herz termelésének leállása óta a Pick pozíciója megerősödött ugyan, azonban a kiskereskedelmi láncok saját nevükön kínált szalámi- és kolbászféléi és a többi piaci szereplő megfelelően erős versenyt támasztanak a vállalkozással szemben. A Pick szegedi gyára hatékonyabban termel, mint korábban a Herz budapesti termelőegysége, és ez önmagában képes mérsékelni a Herz termékek árait - olvasható a közleményben.
 
Kapcsolódó anyagok:
 
 
Az OTP-vezéré lehet a két legismertebb magyar szalámimárka, a Pick és a Herz.
·                    A magyar élelmiszeripar nem tanulta meg, mi a verseny
·                    Nem indul újra a Herz a felszámolás alatt
·                    Eltűnhet a Herz
·                    Felszámolás alatt a Herz
·                    Eltűnhet a szalámigyár
·                    Csányi figyel a Herz Zrt.-re is
·                    A Herz új tulajdonosa a piactól függően fejleszt
·                    A Pick eladja a Herzet és szűkíti a választékot
·                    Ma már nem számít a márkanév
·                    Eltűnhet a szalámigyár
·                    Négynapos munkahét a Kapuvári Hús Zrt.-nél
·                    Nem kaptak fizetést a Herz dolgozói
·                    A Herzen is segíthet a készülő hitelcsomag
·                    Elküld 130 munkást a Herz Szalámigyár
·                    A kisebb húsfeldolgozók csődbe mennek
·                    Beolvad a Pickbe a Délhús
·                    Csányi figyel a Herz Zrt.-re is
Hasonló cikkek
·                    Épül a Csányi-agrárbirodalom

 

 

Címkefelhő

·                       adó,
·                       államháztartás,
·                       apeh,
·                       bank,
·                       energetika,
·                       forint,
·                       gdp,
·                       hitel,
·                       ingatlan,
·                       kkv,
·                       költségvetés,
·                       közbeszerzés,
·                       máv,
·                       mnb,
·                       mol,
·                       otp,
·                       pszáf,
·                       tőzsde,
·                       útépítés,

·                       válság2009

 

 

munkavállaló által fizetett
Nyugdíjjárulék
9,5%
Nyugdíjjárulék bp-i tagnak
1,5%
Magánnyugdíjpénztári tagdíj
8%
Egészségbiztosítási járulék
6%
Munkavállalói járulék
1,5%
Egyéni jár. fiz. felső határa
20 400/nap
munkáltató által fizetett
EHO
115 Ft/nap
Nyugdíjjárulék
24%
Egészségbiztosítási járulék
5%
Szakképzési hozzájárulás
1,5%
Munkaadói járulék
3%
Vállalkozói járulék
4%
Felszámolják a Herz Szalámigyárat 2009.május
 
Jogerőre emelkedett a Herz Szalámigyár Zrt. elleni felszámolási kérelem, ezzel megkezdődik a több mint 120 éves múltú magyarországi vállalat felszámolása - közölte a társaság.
2009. május 27. 17:16
 
 
 
Megjegyzésünk: 2010-03-23
 
Nem tűrhetjük tovább, hogy a bankok kérnye-kedvére alakuljon a magyar gazdaság finanszírozása!
 
Az új kormánynak egyszerű többséggel kell módosítania a feles törvénnyel elfogadott MNB-törvényt úgy, hogy a monetáris felségjogok gyakorlását visszaadja az állam kezébe!
 
1996 óta nem került  adósságmentes pénz a magyar gazdaságba!
 
A monetáris felségjogokat 1996 óta nem az állam gyakorolja Magyarországon!
 
1996 óta minden egyes magyar háztartás évi 1 millió forintnyi értéket enged át a külföldi bankoligarchiának csak azért, hogy gyakorolják a pénzkibocsátás jogát, ami eredendően a magyar államot illeti!!!
 
NÉZZ UTÁNA! Győződj meg arról, hogy igazat állítunk!
 
 
A cég közleménye hangsúlyozza: Jámbor János, a társaság többségi tulajdonosa a hitelező bankkal és a beszállítókkal is egyezségre törekszik annak érdekében, hogy újból megindulhasson a gyártás. A Herz nem a húsiparban jelentkező ágazati problémák miatt került nehéz helyzetbe, a vállalat működését a forgóeszköz-finanszírozás leállítása és a finanszírozási tárgyalások elhúzódása lehetetlenítette el.
A nehézségek miatt a cég az elmúlt hónapban 130 dolgozó csoportos létszámleépítését jelentette be, csökkenteni kényszerült termelését, továbbá nem tudott nyersanyagot vásárolni és bért fizetni annak ellenére, hogy prémium kategóriájú termékeire folyamatos az érdeklődés - olvasható a társaság közleményében. 

 

tovább - állampolgári jogon beavatkozó igény a MÁV elleni holocaust perben 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete magyarságtudat

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.