Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Itt írd alá a feltétel Nélküli Alapjövedelem követelését! 2013.04.10.

gyuri_bacsi_small.jpg

 

   Gyuri bácsi átadja a tudását - Erdély

 

  TELE-KOCSI segítség ERDÉLYBE

 

  TUDATVÁLTÁS 2013

 


 

  2012.09.30. RÓLUNK

 


 

 Maradj egészséges rovatunk 2011.01.23.

 

 

KépNÉPI GYÓGYMÓDOK*


Szabó Gyuri bácsi bükkszentkereszti füvesember a Csillaghegyi Közösségi házban megtartott előadásaiból készített jegyzetek:

Honlapja: www.gyorgytea.hu

Szabó György 81 éves és teljesen egészséges. Már 500 évvel ezelőtt is volt népi-gyógyászat. Pld. az őseink nagyon jól tudtak agyat műteni, ezek bizonyíthatóak egyes múzeumok leletei alapján.

Gyuri bácsi a lányának adja át tudását, hogy továbbvigye az Ő gyógyító munkáját. Rajtuk kívül van még egy asszony, akit úgy hívnak, hogy Reza asszony.

Az Egészségügyi Világszervezet Konferenciája összefoglalta, hogy tanítani kell a népi gyógyászatot, de az Európai Unió ellensége ennek a tevékenységnek. 2011-től nem ismeri el az EU a gyógyfüvekkel való gyógyítást, csak a termék-kiegészítőket.

Az 1300-as években Magyarországon már volt három orvosi egyetem, ebből 2 egyetem egyházi, egy pedig világi volt. A sámánok és táltosok voltak a legjobb gyógyítók. Nemzetünkön kívül még Olaszországban volt 3 orvosi egyetem. A kínaiak az őseinktől tanulták az akupunktúrát. Egy konferencián kérdezték meg Gyuri bácsit, hogy miért nem használja Magyarország a rengeteg gyógynövényt, hiszen *400 féle gyógynövényünk van.*

Később Mária Terézia alapított egy orvosi egyetemet Nagyszombaton.

Elmesélte, hogy a Bükkben nagyon sokat tartózkodik napon, és így kapott az arcán egy melanomát. Az orvos azonnal azt mondta, hogy meg kell műteni ezt a rákos foltot és cemotherápiát kell adni neki.

3 hónap kezelés után saját magát gyógyította meg Gyuri bácsi.

*BŐRRÁKRA:*

diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és

teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.

*KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ:*

3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni.

Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.

*AGYI VÉRELLÁTÁS:*

félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret

két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

*AGYI EREK TISZTÍTÁSA*:

Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

*FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB:*

3 gr /egy csapott evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

*CSONTRITKULÁS:*

Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.

*PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:*

A boltokban kapható ételzselatint /a ráírt elkészítési mód szerint/ elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és villával törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük esténként, úgy, hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket, vagy a gerincünket és belemasszirozzuk, teljesen beszívódik, ami még marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.

*KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN:*

szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl. víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.

*SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL:*

diólevél tea, egy csapott evőkanál, 2 dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni. Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.

 

*HOMLOK*, *ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS*:

diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik.

A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre.

A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.

*Mandulagyulladás* esetén közönséges galajteát kell inni. Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.
 
 
*LEGTÖBB PENICILLIN A PÓKHÁLÓBAN VAN*
*PAJZSMIRÍGY, AKÁR ALUL, AKÁR FELÜL MŰKÖDIK:*

Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.

*ALLERGIA ÉS ASZTMA*:

Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea, ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dl. Forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni. EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS *TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER.*

A legjobb köptető az ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl.forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni. Egyébként lehet kapni a Gyuri bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is megrendelhető www.gyorgytea.hu

 

*MÁJ ÉS EPE:*

Nagyon sok bennünk az idegen anyag, sok a különféle vegyszer az élelmiszerekben, volt egy konferencia és ott elmondták, ha továbbiakban is ennyi vegyszeres ételt eszünk, a fehér emberekből csak 7% marad meg a földön.

*KESERŰ ÉTELEKKEL KELL A MÁJAT TISZTÍTANI ÉS INGERELNI AZ ÜRÜLÉSRE AZ EPÉT.*

Ilyenek: a pemetefű tea, az ezerjófű tea, a gyermekláncfű leveléből készült tea, a rukkola saláta  /nagy bevásárló központokban lehet kapni lilás színű saláta/  nagyon keserű, de minden nap a salátánkba keverjünk bele egy kicsit.

*HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB* a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára a májra kell tenni.

*MAGAS KOLESZTERIN:* nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték. *Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.*
 
 
*EPEKŐ:*  minden este sok retket kell enni. De csak este, mert napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.
 
 
*GYOMORÉGÉS*: Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos  gyomor sok gyomorsavat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.
*A savtermelés csökkentésére* fehérakácvirág tea.
*Lúgosításra* fehér árvacsalán tea.
A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.

2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

*Széklet:* Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon jó széklet van a szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.

Ha szorulás van, akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani:

Gyujtoványfű-tea, mezei katáng virág,

hígabb széklet> kökényvirág

kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.

*Hasmenés:* Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.

Diólevél tea fogyasztása 6 hétig.> Vadsóskamag nyersen darálva.

*Aranyér:*

Nagyútifüvet zöld állapotában megmosni, megcsipkedni és sűrűre elkészíteni, éjjelre rá kell kenni, még ha belül is van az aranyér, akkor is rá kell kenni. Télen szárított állapotában nem olyan hatásos, mint nyáron, de ha leforrázzuk az 1 csapott evőkanál nagyútifüvet, és utána leöntjük róla a vizet 10 perc állás után, ugyanúgy használhatjuk, mint zöld állapotában.

*Izület:*

pld. Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder összekeverve, 1-1 csapott evőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva, 10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk, akkor is.

*Rheuma:*

réti legyezőfű

Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az izületekben. Vesét működteti, tehát

*vízhajtó:* a bodzavirág tea, aranyvesszőfű, nyírfalevél /még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze fogyasztása esetén/, tejoltógalaj, csalántea /de csak 6 hétig lehet inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét/.

*Lábizzadás, vagy körömgomba, vagy hidegláb:*

diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat. Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.

 

*Magas vérnyomás:*

vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van.

*Ha a vesétől van* /ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk/, akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével.

*Ha a szívvel van a gond* /orvos/, akkor a galagonya virágos hajtásából készült tehát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza. Baloldali hátsófali szívinfarktus elkerülése végett 2-3 naponta 1-2 csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett.

Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb vérnyomáscsökkentő tea.

65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark tea egy nap két csésze hirtelen szívhalál elkerülése végett.

 

*Vashiány:*     szederlevélből készült tea a legjobb.
 
 
*Immunerősítés:*  Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin /pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom, citrusféle gyümölcsök. Megázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás macskamenta teát /én iszom nagyon finom/.
 
 
*Prosztata:*  Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével . Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak.
 
Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni 2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.

 

*Klimax:*

Ösztrogénhiány - cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.

*Női szőrösödés*:

Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.

*Ciszta, vagy mióma a petefészken*:

diólevél teát kell készíteni, ebből 2 dl. -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára, pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.

*Cukorbetegség esetén*

a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.

Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor vagy: kukoricahéj tea vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni Ha már kialakult a cukorbetegség

és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat kell mozogni.

A cukor legfelső határa 6 mmol.

Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.

 
*AGYDAGANAT:* minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret, kell bekenni és belemasszírozni napjában többször.

A teák elkészítésének módja - azaz -,  hogy áztatni, forrázni, vagy főzni kell-e minden zacskón megtalálható és érdemes elolvasni illetve betartani is.

ÉJFÉL ELŐTT KELL 2-3 ÓRA ALVÁS, EZ A LEGFONTOSABB ALVÁSI PERIÓDUSUNK.

DIÓLEVELET VI. hónap közepétől VII. hónap végéig kell begyűjteni és árnyékos helyen megszárítani, de jobb biztonságos gyógynövényeket árusító boltokban megvenni.

A legvégén található fokhagyma-kivonatot nagyon ajánlom!!!

 


*Nagyanyáink bölcsessége *

*Megfázás elleni tippek a kamrából*
*Torma*

A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik. Aki a különlegesebb ízeket is szereti, van kedve és lehetősége, a japán wasabit is kipróbálhatja. Ez a zöld tormaféle rendkívül erős, és még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a torma.

*Gyömbér*

Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal szemben is képes felvenni a harcot. Kínában és Indiában már évszázadok óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére. Influenzás időszakban igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal.

Egy darabka friss gyömbért tegyünk forrásban levő vízbe, majd hagyjuk ázni öt percig. Szűrjük le, és ízesítsük mézzel, citrommal. Kortyolgassuk egész nap.

*Erős paprika*

A csípős fűszer leginkább a hörgőkben és az arcüregekben lévő dugulást enyhíti. A paprika csípősségét "okozó" kapszaicin stimulálja a váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a váladék eltávolítását. Hasonló a hatása a Cayenne-borsos teának, melyet házilag készítsünk el: egy negyed teáskanál Cayenne-borsot adjunk egy bögre forrásban lévő vízhez, ízesítsük frissen facsart citromlével, egy kevés gyömbérrel, és édesítsük mézzel.

*Vöröshagyma*

Kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben fellépő dugulást is enyhíti. A népi gyógyászatban az asztma gyógyszere. Emellett egyes másodlagos baktériumfertőzéseket, mint például a tüdőgyulladást is képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy grépfrútlével fogyaszthatjuk, ekkor nem érződik annyira az intenzív íz.

*Hagymatea*

Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk össze. Főzzük néhány percig egy liter vízben.

 


 

*Értisztító fokhagyma elixir kúra ősi kinai recept*

35 dk megtisztított és apróra feldarabolt fokhagymát beleteszünk egy 1.5 l-es üvegbe, majd ráöntünk 3 dl 96%-os alkoholt. Ezután lezárjuk az üveget. Majd, 10 napon keresztűl naponta összerázzuk. Miután összeérett, tiszta ruhát helyezünk a tölcsérbe, átszűrjük és sötét üvegbe töltjük. Még 3 napig pihentetjük.

Kicsi cseppentős üvegcsébe öntünk belőle, majd kezdődhet a kúra.

1. nap. reggel: 1 csepp, délben: 2 csepp, este: 3 csepp

2. nap. reggel: 4 csepp, délben: 5 csepp, este: 6 csepp

3. nap.reggel: 7 csepp, délben: 8 csepp, este: 9 csepp

4. nap. reggel: 10 csepp, délben: 11 csepp, este: 12 csepp

5. nap. reggel: 13 csepp, délben: 14 csepp, este: 15 csepp

6. nap. reggel: 15 csepp, délben: 14 csepp, este: 13 csepp

7. nap. reggel: 12 csepp, délben: 11 csepp, este: 10 csepp

8. nap. reggel: 9 csepp, délben: 8, csepp,este: 7 csepp

9. nap. reggel: 6 csepp, délben: 5 csepp, este: 4 csepp

10. nap. reggel: 3 csepp, délben: 2 csepp, este: 1 csepp

11. naptól, amig az elixirből van, napi 25 cseppet fogyasztunk, három részben elosztva. A cseppeket tehetjük tejbe, kefírbe, joghurtba, így sem ereje, sem a szaga nem zavaró. A vérnyomás ellenőrzésére szükség van, mert az erek átjárhatóbbá válásával, a lumen tágulásával, a vérnyomás normalizálódhat, csökkenhet. A kúra alatt, a fejbőrön megjelenhet a "hangyamászás" érzése, ez jelzi, hogy a tisztítulás már a hajszálerekben jelen van. Ajánlatos a kúrát 3-5 évenként megismételni. Így szívünk őrei lehetünk magunk is.

 


 

*Feketeribizli: hatékony C-vitamin-bomba*

Alig tudunk róla valamit, miközben hazánk a feketeribizli gyógynövényi drogjának egyik legnagyobb európai exportőre. Gyümölcsként rendszerint nyersen

fogyasztjuk, ha ugyan eszünkbe jut...

*Ismerjük meg!*

Van, aki a feketeribizlit az ízesített feketeteák "black currant"-jaként fedezte fel újra. A gyümölcslevek között is szívesen isszuk olykor-olykor, de sokan már nem biztos, hogy felismernék a piacon, ha az áfonyával és jóstával kerülne egy pultra. A ribizlit ismerők egy része is gyanakodva nézné, ha vidéki sétáján belebotlana egy feketeribizli bokorba: "Vajon ehető?". Megkóstolva aztán meglepődne, mivel a feketeribizli íze nem egészen olyan, mint az élénkpiros, savanykás ribizlié.

Bogyóinak markáns íze frissen szedve nem is ízlik mindenkinek. A leírások savanykásnak jellemzik, de megérve kellemes édes ízű. Fürtjei kisebbek és sokkal lazábbak piros rokonánál, leve pedig olyan sötétbordó, hogy inkább hasonlít tintára, mint gyümölcslére.

A feketeribizli (Ribes nigrum) a ribiszkefélék (Grossulariaceae) családba tartozik. A Ribes nemzetségnév a növény arab nevéből származik. Németül e névből kicsinyítőképzős főnévvel "Ribisl" néven is emlegetik, ahonnan a ribizli magyar neve származik. A "nigrum" jelző feketét jelent.

Maga a növény 120-200 cm magas cserje, levelei szeldeltek, apró zöldes fehér virágai jelentéktelenek, április-májusban nyílnak. Az érzékeny orrúaknak bizonyára feltűnik, hogy a gyümölcs és a bokor is jellegzetes illatot áraszt. Termése június végén, júliusban érik be. Közép- és Kelet-Európában elterjedt, de bármilyen meglepő, ismert és termesztett Kanadában és Ausztráliában, Új-Zélandon is. A humuszban gazdag agyagtalajokat kedveli, de homokon is jól megél.

*Miért jó?*
Nem egyszerűen jó, fogyasztása kifejezetten ajánlott. Gyümölcsét gyógynövény szavunk mintájára joggal nevezhetnénk gyógygyümölcsnek, amit *az idős embereknek gyógyszerek helyett kellene fogyasztani. *Hatásaira az 1970-es években figyeltek fel ismét, többek között a középkori európai szerzetesek gyógynövényleírásait tanulmányozva.
*Az érett bogyók dúskálnak az egyben antioxidáns hatású, szabadgyökfogó, tumorellenes színanyagokban.*

Különösen sok antocián, flavonoid, polifenol van benne. A gyümölcs 100 grammjában csak antocián-származékokból (cianidin, delfinidin, kumarinsav stb.) több, mint 500 mgtalálható, a többi antioxidánsról nem is beszélve. E tekintetben magasan veri az összes többi piros bogyós gyümölcsöt. Jelenleg is folynak orvosi kutatások antioxidánsainak gyógyhatására vonatkozóan.

Vizsgálják érelmeszesedés, ízületi gyulladás, reuma, prosztatarák ellenes hatását, a menopauzában kifejtett hatását, de a sort még jócskán lehetne folytatni akorral járó különböző bajokkal. Nemrég Parkinson-kór ellenes és az időskori demenciát megelőző hatását is felfedezték.

Sok található benne az A-vitamin provitaminjából, a karotinból, B1-, B2- és E-vitaminból is és természetesen C-vitaminból. A feketeribizli levele nagyon gazdag C-vitaminban. 100 g gyümölcsre 130-170 mg C-vitamin jut.

A krónikus fájdalmakat kúraszerűen alkalmazva csökkenti, vitamintartalmánál fogva a meghűléses megfázások kiváló természetes gyógyszere.

Jelentős a kalcium- és vastartalma, fogyasztása ezért segít a vörösvértest-képzésben, emelheti a hemoglobin-mennyiséget. Gyermekek és nők vashiányos vérszegénysége esetén ugyancsak hasznos a fogyasztása.

Tanulmányok foglalkoznak továbbá méregtelenítő és vízhajtó hatásával. Rendszeres fogyasztása mellett a vér kórosan magas koleszterin- és vérzsírszintjénekcsökkenését is tapasztalták. Segíti a bélflóra egészséges alakulását.

Magjának olaja gamma-linolsavat tartalmaz. A gamma-linolsav, egy fontos telítetlen zsírsav hiánya csökkenti a bőr nedvességmegtartó- és ellenálló-képességét, és így hajlamosít a neurodermitis nevű bőrgyulladásra. Régi, XII. századi kolostori források is említik a feketeribizlit, mint a kiütéses, gyulladt bőr orvosságát.

A népi gyógyászatban is főként a gyümölcs levét használják, de készítenek szörpöt, gyümölcslevet, cukorkát, a szárított gyümölcsből teát is. A tea is kiváló meghűlésre. Levelének kedvező hatású hatóanyagai a különböző flavonoidok, proantocianidinek, illóolajok, cseranyagok és a rutin.

Mindezek hatására *levelének teája vizelethajtó, enyhe vérnyomáscsökkentő és izzasztó hatású. Jól csillapítja az ízületi és reumás panaszokat. Hólyag és vese- illetve prosztatabetegségekre is ajánlják.* Friss levelei szétdörzsölve enyhítik a rovarcsípések okozta kellemetlenségeket.

100 gramm gyümölcs tápértéke 150 Kj körül van, 1,4 gramm fehérjét, 0,4 g zsírt tartalmaz. A benne található cukor 55%-a gyümölcscukor.

*Hogyan fogyasszuk?*

*Receptek*

  * Ribizlis desszert
  * Piskótás csoda
  * Francia ribizlilikőr

A feketeribizli egyetlen darabkája sem mérgező, ezért bátran fogyaszthatjuk. A bogyókat nehéz megtisztítani a száraktól, virágmaradványoktól, a magoktól pedig

végkép lehetetlen. Nyers fogyasztásnál ez nem is szokott gondot okozni, de befőttnek, lekvárnak eltéve már felmerülhet ennek szükségessége. Őszintén szólva,

ezekkel az apróságokkal nem érdemes nagyon foglalkozni, de aki nem szereti az ilyesmit, átpasszírozhatja a gyümölcsöt. Ezzel azonban megszabadulunk a növény értékes hatóanyagokat tartalmazó magjától is.

Visszatérve a friss gyümölcshöz, nyersen szőrőstül-bőröstül érdemes bekapni, vagy levét kinyomva nektárnak, szörpnek meginni. A gyümölcsöt kis tálkákban összetörve, esetleg kis mézzel és hideg tejszínhabbal, netán kevés rummal elkeverve fenséges csemege készíthető belőle.

A napozást kedvelők karotintartalma miatt bőven fogyasszanak belőle, mert segíti a bőrvédő melanin képződését.

Miután nem sokáig áll el, pár nappal meghosszabbíthatjuk eltarthatóságát, ha az odaégés megelőzésére ecettel kiöblített lábasban kevés vizet aláöntve felfőzzük, mintha lekvárt készítenénk. A félig kész feketeribizli-lekvárral szintén elkészíthetjük az előbbi csemegét, végül cukrot hozzátéve eltehetjük lekvárnak.

Friss gyümölcsként vagy lekvár formájában különböző sütemények, főleg tejszínes vagy zselés torták ínyenceknek való alapanyaga lehet.

Borecetet is készítenek belőle, mely különleges aromát ad például sült húsoknak, salátáknak. Hasonló savanykás, sült húsokhoz, vadashoz adható csemege házilag is készíthető belőle, ha az ember a nyári melegben nem tudja azonnal kidunsztolni, hanem 1-2 napra "kintfelejti" a melegen. Ne gondoljuk, hogy ekkor már ki kell dobni. Újraforralás után üvegekbe lehet rakni, csak rá kell írni, mi van benne, nehogy lekvárnak tálaljuk föl.

Ínyencek pálinkát is készítenek belőle

*Tippek, tanácsok*

Teáját vese- és szívelégtelenség esetén nem szabad fogyasztani.

*Érdekességek*

Az első töveket a Földközi-tenger vidékéről hozhatták hozzánk a XIV. században, s Európa északibb területein elsősorban a kolostorkertekben leltek otthonra. A feketeribizlit alig egy évszázaddal a piros változat után, a XVI. században kezdték termeszteni Európában. Tabernaemontanus, német patikus és botanikus az ezerötszázas években levét szájüregi gyulladásokra, ínygyulladásra, sőt, mint a mozgó fogak újbóli rögzítőjét ajánlja, de használták hólyagbántalmak és májbetegségek ellen is, szirupját pedig köhögés elleni szernek.

Magyarország, Lengyelország és Románia mellett jelentős exportőre a gyógynövénydrogként használt feketeribizlinek. Jelenleg Új-Zéland évi 8000 tonnával a világ egyik legjelentősebb feketeribizli-termelője. Lakosai nem csak termelik, de naponta fogyasztják is munkájuk gyümölcsét.

 

 Isten még mielőtt az embert megteremtette volna, mindent biztosított részére!

Elválasztotta a sós vizet az édestől, megalkotta a szárazföldeket, ültetett kerteket, állatokat és halakat teremtett .

Isten adott egy óriási nyomravezető segítséget, hogy az ennivalók hogyan segítenek a testrészeinken.
Az alábbi felsorolás nagyon hatásos, ha nyersen fogy.

Isten patikája:

Sárgarépa ***
Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi szem. A pupilla, az
írisz, a sugárirányú vonalak úgy néznek ki, mint az emberi szem . És
IGEN, a tudomány ma már tudja, a sárgarépa nagyszerűen feljavítja a
szem vérkeringését és működését.
Paradicsom ***
A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája
van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele
vannak lycopine-okkal amik igazi táplálék a vérnek és a szívnek .
(lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C -vitaminnál, lassítja a
sejtek öregedését)
Szőlő ***
A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem
olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a
szívet és a vért.
Dió ***
A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy.
A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg. Tudjuk, hogy
a dió jelentősen segíti az agyműködést
Kidney bab ***
A vesebab segíti a vese működését és valóban úgy néz ki, mint egy
vese.
Zeller, Kínai kel, Rebarbara ***
A zeller, a kínai kel és a rebarbara olyanok, mint a csontok. Ezek
erősítik a csontokat.
A csontok 23 % szódát tartalmaznak. Ezek a zöldségek is 23 % szódát
tartalmaznak.
Ha nincs elég szóda az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból
és emiatt csontjaid meggyengülnek. Ezek az ételek megerősítik a
csontvázat.
Avocado ***
Az avokádó, a padlizsán és a körte segítik anyaméh és a méhnyak
egészséges működését. Hasonlítanak is rájuk. A tudományos kutatások
szerint, ha egy nő heti egy avokádót elfogyaszt, egyensúlyban tartja
a hormonjait, megakadályozzák a nemkívánatos születési súlyt és
megelőzik a méhnyakrákot. Mennyire megalapozott ez?
Pontosan 9 hónap kell, hogy az avokádó bimbóból érett gyümölccsé
fejlődjön, több mint 14000 különböző élelem-alkotóelem található
minden egyes gyümölcsben, a modern tudomány eddig csak 141 -et
tanulmányozott..

Füge ***
A fügék tele vannak magokkal és párosával lógnak, míg fejlődnek. A
fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a
mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.
Édesburgonya ***
Az édes burgonya a hasnyálmirigyre hasonlít és ténylegesen
egyensúlyban tartják a szervezetet a cukorbetegség megelőzése
szempontjából.
Olive ***
Az oliva bogyó segíti a petefészek egészséges működését.
Narancs, grapefruit és az egyéb citrusfélék *** olyanok, mint a női
emlőmirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirokmirigy csomók a
mellből való eltávozását.
Hagyma, fokhagyma ***
A hagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint
segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és hulladék anyagokat a
sejtekből. Könnyeket fakasztanak, amik viszont tisztítják a szemet!
 
 

 
 

Tudományos hírek és érdekességek

 

 

Hun Imádság - Kr.u. 410-460

 
A kijevi múzeumban õrzött Hun övvereten, szíjvégen levõ rovásírásos ima gyönyörû. Nem tudom tudtok-e róla, hogy a szíjvégen talált rovásírásos szöveg megfejtésére Magyar rovásírás szakértõt - nyelvészt kértek fel! Elõlünk mégis mindenáron eltitkolták, amíg lehetett.
Istennek hála ma már nem lehet szinte semmit titokban tartani! Érdekesség, hogy az 1960-as évek elején szintén KIJEVBEN ((amirõl ma már tudjuk, hogy Árpád nagyapja Álmos Õse ÜGYEK fejedelem alapította - építette szabír-magyar város híres szabír kovácsiparával. Ott készültek a csodálatos Magyar szablyák.))
Régészeti feltárás során a Magyar hegyen találtak 9000 darab rovásírással teleírt pergament, tökéletes állapotban !
A kutató régész, Armatov akadémikus az egészet elküldte futárral a Magyar Tudományos Akadémiának úgy gondolván, hogy MI vagyunk a megfejtésében illetékesek . Armatov akadémikust számûzték Szibériába!
A 9000 darab pergament pedig szõrén, szálán eltûnt! A mai napig semmit nem tudni róla!! A finnugoristák hallgatnak (vagy lapítanak, mint az a bizonyos a fûben). Ma már kideríthetetlen, hogy megsemmisítették, vagy csak eltüntették, nem tudni. Talány, hogy kinek állt az érdekében?
Óriási, pótolhatatlan veszteség, mert minden bizonnyal hatalmas és teljesen autentikus információs tömeg állna rendelkezésünkre. A HAZATÉRÉS vagy HONVISSZAFOGLALÁS elõtti, alatti és utáni idõkbõl. S még mennyi minden van, amit eltitkolnak, vagy éppen megsemmisítenek elõlünk. Visszatérve az imához: gyönyörû! „Nemhiába” mondták a GÖRÖGÖK, hogy a szkíták - hunok - magyarok tudnak a legszebben imádkozni ISTENÜKHÖZ!
 
 

HUN IMÁDSÁG

 

MIATYÁNK ISTENÜNK
BENNÜNK VAN ORSZÁGOD.
ELÕTTÜNK SZENT NEVED
TÖRVÉNY AKARATOD.
MINDENNAPUNK GONDJÁT,
MAGADON VISELED.
BÛNEINKET MINT MÁSNAK,
NEKÜNK ELENGEDED.
TE KEZED VEZET
KÍSÉRTÉSEKEN ÁT,
S LEFEJTED RÓLUNK
GONOSZ JÁRMÁT.
TIÉD A NAGYVILÁG
ÖSSZES HATALMA, ÜDVE,
MINDÖRÖKTÕL KEZDVE,
LEGYEN MINDÖRÖKRE.
Kr.u.410-460 keletkezett. Hun ezüstveretes szíjvégen rovásírással írva. A kijevi Nemzeti Múzeumban található.
 
 
 

 

 

A tisztított hagyma megöli a vírusokat?
Találtunk egy érdekes cikket.
Közzétesszük, mert előfordulhat, hogy van benne igazság.
Igaz, vagy nem igaz, nem tudjuk. Érdemes kipróbálni…A HAGYMA

1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt 40 millió embert
(valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott,
hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében. Egyszer egy
családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges.

Kép A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan
hagymát tartanak a szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy
vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az
influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így tartva a
családot egészségesen.

A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától.
 
Volt egy év, amikor az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak.
A következő évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász
helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai
közül.

Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét
végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára. A villa
nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az
éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója
is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.
 

TANULSÁG:

Kép A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!

Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki! Semmiképpen se fogyasszuk el!

 
A szendvicsbe rakott nyers hagyma is veszélyessé válik másnapra.
Fogyasszuk el a hagymás szendvicset még aznap.

A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat már egy
éjszaka alatt is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák
toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okoz!
(Nem okozhat, hanem bizonyosan okoz!)

A majonézes hagymás krumpli és a hagymás krumpli saláta is azonnal,
Az elkészítését követő 24 órán belül elfogyasztandó!!
 
 

 


 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

 

 

 

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK

Alapjövedelem – aláírásgyűjtés már 27 országban

május 1 -3Aláírási lehetőség itt.

Népi kezdeményezés indult!

Népi kezdeményezés indult az Európai Unióban a Feltételi Nélküli Alapjövedelem bevezetése érdekében.

A kezdeményezés részletei és aláírási lehetőség: itt.

 

Az aláírásgyüjtés helyzetéről itt tájékozódhat.

Aláírási lehetőség itt.

VÁLASZTÁSOK 2014 - LAKOSSÁGI SZEMMEL

 

 

 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz