Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 Társadalmi Kiegyezést kezdeményezünk 2013.08.01. 

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK 

 

 


  

 

 

Az Orbán-kormányt a magyar lakosság választotta meg.

Muris látni, mekkora energiákat mozgósítottak Magyarország ellen, és egyben mélyen elgondolkoztató is. Egy apró ország, amelyet fenyegetésnek érez a hatalmas és mindent uralni akaró Európai Unió.

Ez a tény önmagában is figyelemre és továbbgondolásra méltó!

Azt bizonyítja, hogy a magyar lakosság bölcs döntést hozott 2010-ben.

 

 

 http://naturahirek.hu/20-megvalosult-osszeeskuves-elmelet/

 
 
Filmek

A filmek a linkekre kattintva letölthetőek vagy ahol jelezzük, online megnézhetőek

 

Zeitgeist (Korszellem - magyar felirattal, online megnézhető)
 
Az a film, amely sokak számára kinyitotta az ajtót a "Nyúl üregébe". Ha teljesen kényelmesnek találod és meg vagy elégedve saját, külön alkotott képével az emberiségnek, vallásnak, történelemnek és a VILÁGnak, NE nézd meg ezt a filmet! 
 
 

 Zeitgeist - Addendum (Zeitgeist, Korszellem - Addendum - magyar szinkronnal, online megnézhető)
 
A Zeitgeist filmek második része, a mozgalom és az abban résztvevő felek, mint a "The Venus Project" bemutatása. Újra megmutatja, hogy hogyan terjeszti ki a "United States Corporation" az ő imperializmusát és hogyan hat ránk a hitelalapú monetáris rendszer, beleértve Magunkat és a bolygónkat. 
 
   

Money as debt (A pénz, mint adósság - magyar szinkronnal, letölthető: 92,5 MB)

 A Pénz, mint adósság (magyar szinkronnal, online megnézhető)
 
 
Mai pénzügyi berendezkedésünk (világszerte) muködéséről, annak veszélyeiről, és arcátlanságáról kimerítően.
 
 
Money as debt II. (A Pénz, mint adósság 2 - magyar felirattal, online megnézhető)
 
A jelenlegi pénzügyi rendszer egyre tarthatatlanabb. A forgalomban lévő pénz tulajdonképpen nem más, mint egy fizetési ígéret. A kamatterhek megfizetésére nincs elegendő pénz a rendszerben, csak további hitelek felvételével lehetséges elég pénzt teremteni ahhoz, hogy meg lehessen fizetni ezeket, így viszont még nagyobb kamatterheket hoznak létre. Ez addig folytatódik, míg a lufi ki nem pukkad, akkor jönnek a tömeges kilakoltatások és csődök. A jelenlegi rossz rendszert - ami az egész helyzetért felelős - pedig megmentik a kormányok a mi adóinkból.
Pedig lenne olyan alternatíva, ami orvosolná a jelenlegi rendszer hibáit. De ehhez radikális változásokra van szükség.
A film közérthetően, animációk segítségével magyarázza el a jelenlegi helyzetet.
Méltó folytatása az első résznek.
 
 

Loose Change (magyar felirattal, online megnézhető)
 
Talán a legismertebb összefoglalója a 9/11-es eseményeknek.
 
 
 

9/11 Press for Truth (9/11 Az újságírók az igazságért - magyar felirattal, online megnézhető)
 
2001 szeptember 11-ével rengeteg film foglalkozott már korábban is. Nagyon sok meséli el a hivatalos történetet és számos olyan is akad, amelyek rávilágítanak az aznapi események hivatalos magyarázatának képtelenségeire.
Ez a film viszont egy kevésbé ismert nézőpontból vizsgálja meg a témát, mégpedig a támadások utáni időszakban veszi górcső alá az amerikai kormányzat magatartását. A film középpontjában egy kis csoport erőfeszítései állnak az igazság kiderítéséért. Köztük olyanok akik elvesztették valamelyik családtagjukat szeptember 11-én a WTC-ben.
Ők válaszokat keresnek azokra a kellemetlen kérdésekre amikre a Bush adminisztráció nem akar válaszolni, a főárami médiák cinkos hallgatása mellett.
A filmből egyértelműen kiderült, hogy az amerikai kormányzat tisztségviselői a támadások után folyamatosan hazudtak. Egyértelmű volt, hogy nem fontos számukra a dolog teljes kivizsgálása, de mikor a közvélemény nyomása miatt elkerülhetetlenné vált a kivizsgálás megindítása, akkor is mindent megtettek, hogy minél kevesebb dologra derüljön fény.
Az is kiderül a filmből, hogy ha Amerika tényleg azokra vadászna akik a támadások mögött álltak, akkor nem Afganisztánt és Irakot támadta volna meg hanem Pakisztánt.

Az Al Qaeda tényleg egy bármire képes világot behálózó hatalmas terrorszervezet vagy csak mint egy gyalogot tologatja a világpolitika sakktábláján az igazi nagyhatalom, saját célja elérése érdekében? 

 


  911 Mysteries (9/11 Rejtélyek - magyar felirattal, online megnézhető)
 
Ez a dokumentumfilm szakértők nyilatkozatai és a szemtanuk elbeszélései segítségével cáfolja meg a szeptember 11-én történt események hivatalos magyarázatát.
Ez a film csak a New Yorkban történtekkel foglalkozik, de azt nagyon részletesen megvizsgálja.
 
 

America: Freedom to Fascism (Amerika: a szabadságtól a fasizmusig - magyar felirattal, online megnézhető)
 
Aaron Russo dokumentumfilmje arról, hogy Amerika, ami egykoron a szabadság földje volt miképp válik egyre inkább egy diktatórikus rendőrállammá.  A film hosszan foglalkozik az amerikai személyi jövedelemadó történetével, ami törvényesen ugyan nem lett hatálybahelyezve az IRS (amerikai APEH) viszont erővel behajtja.
A rávilágít, hogy az igazi hatalmat Amerikában és az egész világon a központi bankok mögött álló bankárcsaládok gyakorolják. A film érdekessége, hogy nem egy mániákus összeesküvés-elmélet gyáros készítette aki mindenhol a kormány mögött álló titkos erőket keresi, hanem egy sikeres Hollywood-i filmproducer.
 
 
 

  Endgame - Blueprint For Global Enslavement (Végjáték - Terv a globális rabszolgasághoz - magyar felirattal, online megnézhető)
 
A világ leigázásának forgatókönyve. Bárki láthatja és tapasztalhatja, ha képes olvasni az árulkodó jelekből, majd képes levonni a megfelelő következtetéseket azokból. Hiszen a központosított hatalom, azaz, a Világkormány létrehozására törekvő intézkedések és kezdeményezések itt vannak a szemünk előtt. Minden döntés látszólag a demokráciát, a békét és az emberek biztonságos jövőjét szolgálja, ám valójában egy olyan világ alapjait fekteti le, amelyet eddig legfeljebb a rémálmainkban, vagy esetleg egy-két sci-fiben láthattunk. Természetesen a szkeptikusok mindig csak nevetve legyintenek ezzel kapcsolatban.
 
 
 

Future by Design (magyar felirattal, online megnézhető)
 
"Képzelj el egy olyan világot, ahol a háború elavult, nincs hiány erőforrásokból és minden emberi lény élvezi a magas életszínvonalat."
Jacque Fresconak sikerült!
 
 
 
 

 The Money Masters (A pénz urai - külső magyar felirattal, letölthető: 241 MB)
 
Ez a film igazi alapmű. Hatalmas mennyiségű információ a bankárdinasztiákról, aktivitásaikról, hatalmukról és kapcsolataikról.
 
 
 

 The War on Democracy (Harc a Demokrácia ellen - magyar felirattal, online megnézhető)
 
Egy nagyszerű dokumentumfilm ami bemutatja az Egyesült Államok elnyomó politikáját a Latin-Amerikai országokkal szemben. Ugyan az USA minden tettét hivatalosan úgy kommunikálja, hogy azt az adott nép felszabadításáért teszi és ő minden jó forrása, de mint ahogy ez ebből a filmből is kiderül ez köszönőviszonyban sincs a valósággal. A valóságban az Egyesült Államok bármire képes ha veszélybe kerülnek a gazdasági vagy politikai érdekei és nem foglalkozik olyan bagatell dolgokkal mint a demokrácia vagy az emberi jogok.
A filmben megszólalnak magas beosztású CIA tisztviselők, kongresszusi képviselők, nagykövetek, államelnökök és azok az egyszerű emberek is akik a saját bőrükön tapasztalták meg a nagypolitikai események közvetlen következményeit.
A film az elmúlt 50 évet öleli föl és azonbelűl hosszabban foglalkozik a venezuelai, guatemalai, chilei, el salvadori és bolíviai puccsokkal amiket közvetve vagy közvetlenül mind az USA támogatott. Mindegyik esetben egy demokratikusan megválasztott kormányt buktattak meg.

 

 


 

 The Great Global Warming Swindle (A nagy globális felmelegedés csalás - magyar felirattal, online megnézhető)
 
Az általánosan elfogadott nézet szerint az emberiség széndioxid kibocsátása okozza a globális felmelegedést. Ezt halljuk egész nap a hírekből. De vannak akiknek más a véleményük a témáról. Mi van ha nem a széndioxid szint határozza meg a légkör hőmérsékletét, hanem pont fordítva működik a dolog, azaz a légkör hőmérsékletéhez igazodik a széndioxid szint?
Ez a Channel 4 sokat vitatott dokumentumfilmje, amit mindenféleképpen érdemes megnézni.
 
 

 Steal This Film (Ezt a filmet lopd el - magyar felirattal, online megnézhető)
 

A XXI. században az információ egyre gyorsabban áramlik a világban az új technológiák segítségével. Napjainkban a legjobb technológia a peer-to-peer adatátvitel és ezen belül a torrent. Természetesen azok, akik eddig irányítani tudták az adatok mozgását és ebből még hatalmas üzeletet is csináltak,  nem nézik jó szemmel az új technológia egyre nagyobb térnyerését.
Magukat jogvédőknek nevezve minden eszközzel fellépnek a szabad információáramlást biztosító internetes oldalakkal szembe. Ebbe beletartozik az emberek megfenyegetése, hackerek vagy egész botnetek felbérlése oldalak megbénítására, internetszolgáltatók megvesztegetése, teljes szerverparkok lefoglaltatása a helyi hatóságokkal és természetesen egyszerű hétköznapi emberek letartóztatása és bíróság elé cibálása.
A világ legnagyobb torrent oldala a svéd Pirata Bay, amit folyamatosan meg akarnak bénítani a magukat a zenészek és színészek védelmezőjeként beállító jogvédő szervezetek, amik valójában csak a saját profitmaximalizált, elavult üzleti modelljüket védik, amiken már rég túlhaladt a kor.
Ez a film a Pirate Bay elleni rendőrségi akciót mutatja be, megszólaltatva a Pirate Bay üzemeltetőit.

 


 Steal this film 2 (Ezt a filmet lopd el 2 - magyar felirattal, online megnézhető)
 
2009. április 17-én a Pirate Bay működtetői négyesét, fejenként 1 év letöltendő szabadságvesztésre és 905 ezer dollár kártérítésre ítélte, első fokon svéd bíróság. Az ítélet már a kihirdetése előtt kiszivárgott, ami nem meglepő számomra, hiszen egy koncepciós perről van szó. A pert érdekes módon nem az éhező zenészek nyerték, szóval nem nekik kéne megkapniuk a kártérítés összegét, hanem a nagy kiadók, mint a Warner, a Universal, a Columbia és az EMI. Ezek a cégek dollár milliókat fordítanak az övéiknél sokkal korszerűbb terjesztési eljárások tönkretételére évente. Politikusokat vesztegetnek meg, hackereket bérelnek fel, hogy elérjék céljaikat. A Bittorrent technika simán lekörözi az általuk preferált műanyag lemezeken történő adatmegosztást ezért megpróbálják tönkretenni, mint ahogy már tönkretették a Napster-t, az Audiogalaxy-t és még sorolhatnám.
Szerencsére a Pirate Bay továbbra is zavartalanul üzemel és a svéd kalóz pártnak (igen Svédországban ilyen is van) egyre nagyobb a támogatottsága.
Na de mit is gondolnak az emberek az új technikáról, a bittorentről. Ebben a filmben megszólal szinte mindenki, aki érintett a jelenlegi vitában, a jelentős torrent trackerek üzemeltetői csakúgy mint a RIAA elnöke. A film végigvezet minket az információ terjedésének és másolásának történetén és világosan rávilágít, hogy ez nem egy új keletű probléma, hanem az információk birtokosai mindig is tűzzel-vassal irtották a hatalmukat fenyegető új eljárásokat, mivel ezek elosztásának irányítása elképesztően nagy hatalmat jelent.

  Money (A Pénz - magyar felirattal, online megnézhető)
 
Az argentín és a török válságról és annak okairól szóló film.
 
 

  Hijacking Catastrophe (magyar felrattal, online megnézhető)
 
Bush és kormánya az iraki háborút azzal igazolta, hogy Saddam Hussein-nek tömegpusztító fegyverei vannak és ezeket be is akarja vetni ellenük és a szövetségeseik ellen. Mint gyorsan kiderült ebből egy szó sem igaz.
De akkor miről is szólt igazából ez a háború? Amerika egy új típusú világbirodalmat épít, aminek szüksége van a Föld egyik legnagyobb kőolajtartalékokkal rendelkező országára.
 
 

Peace, Propaganda, And The Promised Land (Béke, Propaganda, és az Ígéret földje - magyar felirattal, online megnézhető)
 
Napjainkban egy háborúk már nem feltétlenül a frontokon dőlnek el, hanem egyre gyakrabban a sajtóban. Nagyon fontos, hogy a közvélemény előtt jó színben tűnjön fel a hadat viselő fél. Magáról el kell hitetni, hogy jó ügyet képvisel és az ellensége pedig a megtestesült gonosz.
Izrael élen jár az ilyen típusú, PR hadviselésben, mivel céljai elérése érdekében elengedhetetlen, hogy az amerikai szavazók nagy része szimpatizáljon Izrael állammal.
Ez a film Izrael propaganda gépezetét mutatja be. Létrejöttének körülményeitől a jelenlegi működéséig és az általuk használt eszközöket.
 
 
 
 

  The Power of Nightmares (A rémálmok hatalma - magyar felirattal, online megtekinthető)
 
Amerikában a magukat neokonzervatívoknak nevező emberek csoportja rájött, hogy a legjobban félelemkeltéssel tudják irányítani az embereket, de a Szovjetúinó felbomlása után félelmetkeltő ellenség nélkül maradtak, ezért találniuk kellett egy olyan ellenséget, akit egyértelműen mindenki elítél, és ezáltal a velük való háborúzás jó szinben tünteti fel őket, és ugyanakkor azzal az ellenséggel riogathatja a saját lakosságát, és ezáltal elérheti, hogy a nép belemenjen alapvető jogainak korlátozásába, a biztonságukért cserébe.
Erre a feladatra tökéletesen megfelelt egy szélsőséges iszlám csoport, amit az amerikaiak Al-Qaida-nak neveztek el. Ebből a csekély támogatottságú csoportból kreáltak egy olyan ellenségképet, amitől mindenkinek, mindenhol félnie kell, és megpróbálták a háborúikat a terror elleni fellépés ürügyével legitimizálni.
A BBC ezen három részes kis sorozata ennek a két csoportnak a történetét mutatja be, a kialakulásuktól a szövetségre lépésükig, majd a mostani szembenállásukig.

ITT pedig egy cikk a filmről az [origo]-n.

 


Occupation 101 (angolul, online megtekinthető)
Occupation 101 (magyar felirattal, online megtekinthető)
Az izraeli-palesztin konfliktus bemutatása, úgy ahogy azt soha nem látjuk a televíziókban, azaz a palesztinok szemszögéből. A filmben számos zsidó is megszólal a palesztinok ügye mellett és ezen felül más neves személyek is elmondják véleményüket a problémáról.
A film végigveszi az utóbbi egy évszázad eseményeit, amik a jelenlegi helyzetet eredményezték, igaz csak nagy vonalakban. A film igyekszik a palesztinok minden problémájára kitérni, amik ismerete nélkül lehetetlen objektívan megítélni a szituációt.
 
 
 
 

  The Corporation (A vállalat - szinkronizált, online megnézhető)
 
Provokatív, és elsöprően tájékoztató; The Corporation feltárja a természetét és látványos fejlődését jelen korunk meghatározó intézményének.
 
 
 

 Az utolsó óra (dr. Hetesi Zsolt fizikus előadása)
 
 

Az utolsó óra. Ez a címe annak az előadásnak, melyet dr. Hetesi Zsolt fizikus tartott a szolnoki Tisza Klubban. A Fenntartható Fejlődés Kutatócsoport vezetője úgy véli egyre kevesebb az időnk, ha nem takarékoskodunk az energiaforrásokkal. A neves előadó elmondja véleményét arról is, hogy mi vezetett a világ pénzügyi válságához, ez hogyan hatott az olajárakra és milyen esélye van a jövőben az emberiségnek, ha továbbra is a fogyasztás növelésére törekszik. A fizikus számokkal támasztja alá a csoport elméletét. Megdöbbentő jövőkép.


  No End In Sight (Messze még a vége - magyar felirattal, online megnézhető)
 

Az eredeti tervek szerint az Amerikai Egyesült Államok már 2003 második felében, pár hónappal az iraki invázió megindítása után, már csak egy alacsony létszámú, megszálló haderőt állomásoztatott volna Irakban és nyugodtan élvezhette volna az ország olajtartalékainak megszerzéséből származó hasznot. Az irakiaknak felszabadítóként kellett volna ünnepelniük az amerikaiakat, akik elhozták a békét és a szabadságot és elüldözték a gonosz diktátort Saddam Hussein-t.
A valóságban azonban teljesen máshogy alakultak a dolgok mint ahogy azt néhányan eltervezték a Fehér Házban. 2007-ig több mint 5000 amerikai katona halt meg és több mint 20 000 megsebesült a megszállás közben, a jelentősebb harccselekmények befejezése után. Az iraki polgári áldozatok száma meghaladta a 600 ezret és több mint 3 millióan menekültek el az országból. Az amerikai hadsereg és a velük szövetséges iraki erők csak az ország bizonyos részeit irányítja és sok területen irányítanak a különböző milíciák és egyéb fegyveres csoportok.
De mik voltak azok a hibák, amit az amerikaiak elkövettek Irak megszállása során, amik miatt ez a helyzet alakult ki és nem az az állapot, amit ők megállmodtak. Az amerikaiak egyáltalán nem tervezték meg előre a megszállást és szinte minden elkövethető hibát elkövettek, amit csak el lehetett követni.
Ez a film a résztvevők megkérdezésével veszi végre a megszállás előzményeit és egész folyamatát, sorra véve a hibák tömkelegét, amit elkövettek az amerikaiak.

 


Birth of Israel (Izrael születése - magyar felirattal, online megnézhető)
 

Nap mint nap halljuk a hírekben, hogy arab öngyilkos merénylő felrobbantotta magát, az izraeli hadsereg behatolt a Gázai övezetbe, válaszul az onnan indított rakétákra stb. De vajon hányan tudják, hogy honnan ered a mostani konfliktus? A BBC haditudósítójának, Jeremy Bowen-nek, nagyszerű dokumentumfilmje, ami a mostani konfliktus kialakulásának legfontosabb részét mutatja be, azaz Izrael állam megszületését, az 1948-as háborút és az ahhoz vezető eseményeket.
A filmben mindkét oldal képviselői megszólalnak és saját szemszögükből mesélik el az eseményeket.

 


Consuming Kids (magyar felirattal, online megnézhető)
 
A gyerekek egyre korábban válnak a reklámok célpontjaivá. Egyre erőszakosabban figyelik és térképezik fel őket, hogy minél inkább eggyé váljanak a termékeikkel és lehetőleg a cégük fogyasztói maradjanak egész életük folyamán. Nincsenek azzal kapcsolatban morális korlátaik, hogy amiket eladnak a gyerekeknek azok egyáltalán egészségesek-e az ő korukban és milyen hatással lesz a további fejlődésükre?
A céljuk egy olyan jövő megalkotása ahol az ember szinte rögtön a születés után fogyasztóvá váljon, vágyakat teremtenek benne olyan termékek iránt, amikre nincs is szüksége, de egy olyan társadalomban, ahol az határozza meg az ember megítélését, hogy mije van, addig fogja nyaggatni a szüleit, amíg azok megveszik neki amit akar vagy pedig már gyerekkorában frusztrált és boldogtalan lesz, mert nem tud megfelelni azoknak a társadalmi normáknak, amiket az őt körülvevő reklámok elhitetnek vele.
A szülőknek nagyon nehéz dolguk van a helyes úton tartani a gyerekeiket, miközben egy több milliárd dolláros költségvetésű iparág akarja irányítani a gyerekek szokásait.
 
 

Who killed the electric car? (Ki pusztította el az elektromos autót? - magyar felirattal, online megnézhető)
 
Az olajlobbi olyan erős a világon, hogy fel tudja tartóztatni a technikai fejlődést. Felvásárolják az összes olyan fejlesztés szabadalmát, ami veszélyezteti az olajszármazékokkal meghajtott autók monopóliumát és természetesen nem azért, hogy felhasználják hanem, hogy senki sem használhassa ,majd ők felhasználják mikor már maximális áron eladták az összes olajat. Mi lenne velük, hogy ha olyan autók terjednének el amik nem igényelnek olajszármazékokat?
Egyszer már gyártottak egy ilyen autót, ami tényleg kielégítette az ügyfelek igényeit. Ennek a típusnak a sorsát mutatja be a film. Nagyon tanulságos.
 
 
 

Why We Fight (Miért harcolunk? - magyar felirattal, online megnézhető)
 

Az Amerikai Egyesült Államok népe a Második Világháború befejezésekor úgy ünnepelt, hogy azt hitte soha többé nem kell már nagy háborút vívnia, hiszen legyőzte nagy ellenségeit, akik miatt (szerintük legalábbis) kitörhetnek a háborúk. Ehhez képest az USA azóta is folyamatosan háborúzik a Föld minden pontján. Minden háborújában úgy hirdeti magát mint a Jót, aki vagy a demokráciát viszi el valamelyik diktatúra által elnyomott országba vagy a terror ellen háborúzik. De az ilyen és ehhez hasonló ürügyek egyre kevésbé képesek a valóság elfedésére, ami az, hogy az USA egy imperialista szuperhatalom, ami a saját elképzelései szerint akarja alakítani az egész világot.
Amerikában nagyon erős a fegyvergyártók lobbija és a fegyvergyártás az egyik legnagyobb üzlet a világon, így a fegyvergyártóknak érdekük, hogy az USA folyamatosan hadban hadban álljon az ország határain kívül.
Egyre kifinomultabb eszközökkel el tudják érni, hogy ne legyen olyan nagy társadalmi ellenszegülés az éppen aktuális háborúval szemben, mint amilyen a vietnami háború végén jelentkezett. Most már nem sorozással hívják be a katonákat, hanem önkéntes alapon szervezik a katonaságot, ezáltal azok lesznek katonák, akiknek az anyagi körülményeik nem ad lehetőséget másképp az előrelépésre vagy olyan buták, hogy elhiszik az Amerika háborúinak reklámszlogenjeit. Így biztosított, hogy a módosabb rétegek gyerekei nem fognak meghalni és így ez a réteg nem fog szembefordulni az ország külpolitikájával. A következő lépés pedig, ami már Irakban egyre inkább érvényesül, hogy kiszervezik a hadsereg tevékenységeit külsős cégeknek (mint Dick Cheney Halliburton-je), amikre nem érvényesek a nemzetközi egyezmények, ennél fogva minden törvényen felül állnak és gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak és nem utolsó sorban elképesztő profitot termelnek tulajdonosaiknak.

 


The 11th hour (Az utolsó óra - magyar felirattal, online megnézhető)
 
Aszály. Éhség. Áradás. Hurrikán. Savas eső. Az esti híradóban a katasztrófák egymástól független eseményeknek tűnnek. Igaz ez? Vagy egy nagyobb, az egész Földünket érintő rejtvény részei? Ha az utóbbi kérdésre igen a válasz, a megfejtés a jövőnkről szól. Erre a kérdésre keresi a választ a Leonardo DiCaprio vezette forgatócsoport.
 
 
 

HOME (Otthonunk - magyar felirattal, online megnézhető <nagyon jó minőségben>)
 
Ötvennégy ország százhúsz helyszínén, másfél évig készült Luc Besson és Yann-Arthus Betrand közös filmje, a Home (Otthonunk).
 
Fantasztikus képeket csodálhatunk meg a magasból a Föld tájairól, élővilágáról, természeti népeiről, miközben átrepülünk például a Kilimandzsáró, az afrikai szavannák, az Északi-sarkvidék és a Húsvét-sziget fölött. Idilli képek egy gyönyörű bolygóról. Aztán jön a kijózanodás: égő olajfáklyák, tömegnyomor, szeméthegyek - képek egy koszos, lestrapált Földről. Melyik a mi otthonunk?
 

Cikk az [origo]-n: ITT

 

 

 

tovább a témával kapcsolatos oldalak linkgyűjteményére

 
 

 
Bankárok Kiáltványa 

Ez az idézet az 1934-es "Bankárok Kiáltványából" elég összeesküvés-elmélet gyanúsnak tűnik, de utánanéztem a neten és nagyon sok helyen hivatkoznak rá, tehát mi van, ha mégis igaz... Ami talán sokkal lényegesebb, mint az, hogy ezt valóban leírták-e így az az, hogy a megfogalmazottak nagyon valóság-szagúak. :( (http://www.ivi.hu/blog-a-vilag-egy-uzleti-vallalkozas-1-resz

 

Forrás: Facebook 
 
 

 Alternatív energiaforrások; nap-, szélenergia; hőszivattyúk; szellőztetőgépek:

http://www.geo-solar.net/geosolar/index.html

 

Új Medicina:

Az új medicina egy természettudományos rendszer. Az orvostudomány periódusos rendszere. Leírja az élő szervezetek működését, megbetegedések mechanizmusát, azok kialakulását és elmúlását. Olyan szakmai precizitással, ami ezelőtt soha nem létezett . Ez józan paraszti ésszel felfogható biológia, élettan. Megmutatja, adott helyzetre, konkrét konfliktus-szituációra hogyan reagálnak az élőlények fizikai, testi, szervi, és mentális szinten. Leírja az ún. biológiai különprogramokat, az eseti és feltételhez kötött válaszreakciókat, tehát azokat az elváltozásokat, (az összeset!) amit eddig - az összefüggések ismeretének hiányában - megbetegedésként értelmeztünk (allergiától a végbélrákig).Végre van egy megbízható eszköz, pontos ismeret, egy "térkép az emberi test bölcs üzemeltetéséhez". Bizonyíték arra, hogy minden elváltozásnak van (biológiai) értelme. 
http://www.ujmedicina.hu/

 

Hasznos tudnivalók az élelmiszer adalékanyagokról:

http://www.geo-energia.hu/hpc/eteladalek.html?a=geosolar

 

Háború a nemzet ellen (Jelenczki István 4 részes dokumentumfilmje Magyarország jelenlegi helyzetéről.)

DVD-n megvásárolható: http://jelenczki.hu/

Kapcsolódó cikkek:

http://msztolna.neobase.hu/content/h%C3%A1bor%C3%BA-nemzet-ellen

http://barikad.hu/node/43243

  

Zeitgeist Movement Magyarország:

 

 

 

 

http://www.thezeitgeistmovement.hu/

 

Zeitgeist Movement:

http://www.thezeitgeistmovement.com/

 

Zeitgeist Magyarország:

http://www.zeitgeisthungary.com

 

Zeitgeist blog:

http://zeit-geist.blog.hu/

 

EzVan Kiadó:

http://www.ezvankiado.hu/

 

Eredeti angol nyelvű videók a 9/11-ről, és hasonló témákról:

http://www.question911.com/linksall.htm

 

Teljes kronológiai sorrend a 9/11-es eseméyenkről angolul:

http://www.historycommons.org/project.jsp?project=911_project

 

Nagyon fontos oldal az alternatív energiákról, magyarul (köszönöm Ildinek a linket!):

http://www.alternativenergia.hu/

 

Az ingyeneregiákról szóló tanulságos oldal:

http://fenykapu.free-energy.hu/

 

Ébresztés (az oldal mottója: “A pénz nem eszköz lett, hanem cél. Ezért omlik össze a gazdaság.”)

http://ebresztes.tk/

 

Filmek és feliratok:

http://t1115felirat.neobase.hu/

 

 Money Reform Party (angol)

 

 

 

 

 9/11-ről magyarul:

http://www.lucidumintervallum.com/1/wtc-al.html

 

ORGRIDEA - Organic Grid Of Ideas (Organikus Gondolatháló):

http://orgridea.org/

 

Alex Jones tényfeltáró oldala (angol):

http://www.infowars.com/

 

Vízenergia alapítvány: A víz ég, a víz a legolcsóbb és legtisztább üzemanyag!

http://www.vizenergia.hu/

 

Új látásmód a gyógyászatban ("A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene forrást építeni, amikor már megszomjazott"):

http://www.tryme.shp.hu/

 

Világfa (ismertető oldal) - Önkéntes társadalomüzemeltetési környezet az élő bolygóért:

https://sites.google.com/site/vilagfainfo/

 

Szívesség közösség:

Azért csináljuk, mert 

  1. jelen társadalmi helyzetünk kulcsa szerintünk: önzetlenségben fejlődni
  2. a szívesség lehetőség tapasztalni: érdek nélküli adást – és elfogadást
  3. hisszük, hogy ma, MOST megtett pici, egyéni lépésektől változik a világ
  4. felelősségünk tehát tenni, amiről tudjuk, hogy jó – nem csak beszélni róla

http://szivesseg.net/content/isten-hozott

 

Egy magyar polgár válogatása a még gondolkodó magyarokhoz:

http://www.budapesti.info/

 

Magyarok Szövetsége:

http://www.magyarokszovetsege.hu

 

TUDATOSSÁG-TUDATÁBAN:

http://www.tudatossag-tudataban.blogspot.com/

 

Az USA államadóssága percről-percre:

http://brillig.com/debt_clock/

 

Free energy generator (angol):

http://www.magniwork.com/

 
 
 
 
  Thrive - Növekedj! 
 
 
 

Magyar szöveg: Péter, Lívia, Mónika, Gergely, Józsi bácsi és Both Gábor.
Narrátor: Both Gábor

A Thrive egy rendhagyó dokumentumfilm, amely fellebbenti a fátylat arról, mi folyik valójában a világunkban. A pénz útját követve feltárja a globális hatalom azon szándékát, hogy miképp akarja megszilárdítani saját hatalmát az életünk minden területe felett. Bemutatja a tudományos áttörés lehetőségeit a tudat és az aktív cselekvés segítségével, amely megoldásokat kínál a valódi boldogulásra, és képessé tehet bennünket arra, hogy visszaszerezhessük az irányítást az életünk felett.
http://www.thrivemovement.com/

 
Tiltott régészet
 
Mi a csudát tudunk a világról 2.
 
Holdkelte
 
Az igazság a holdra szállás körül
 
Pszichiátria - mentális betegségek kitalálása
 
 

 

 

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!

 
 
 

A mappában található képek előnézete te látod a fától az erdőt?