Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM 2013 - GYIK 


 


The Bankers Manifesto, 1934


"A tőkének védenie kell önmagát minden áron, törvényi és egyéb utakon egyaránt.

Az adósságokat be kell hajtani, a kölcsönöket és
jelzáloghiteleket pedig le kell foglalni, amint lehetséges.

Amikor a törvényes eljárás következtében az átlagember elveszíti az otthonát,sokkal engedékenyebbé válik és a vezető pénzemberek ellenőrzése alatt lévő vagyon tulajdonosai által a törvény szigorának köszönhetően
irányítható lesz.

Otthontalan emberek nem fognak veszekednivezetőikkel. Ez köztudott a világ kormányzására kivatott pénzuralmi
rendszer irányítói számára.

Azzal, hogy az embereket megosztjuk,rávehetjük őket arra, hogy jelentéktelen kérdések fölötti vitákra
pazarolják energiájukat, miközben mi a tanítók szerepében lehetünk.


Így diszkrét lépésekkel bebiztosíthatjuk önmagunk számára azt, amit már elterveztünk és sikeresen végre is hajtottunk."" The Bankers' Manifesto, 1934

http://naturahirek.hu/20-megvalosult-osszeeskuves-elmelet/

The Bankers Manifesto of 1934

Capital must protect itself in every way, through combination and through legislation. Debts must be collected and loans and mortgages foreclosed as soon as possible.

When through a process of law, the common people have lost their homes, they will be more tractable and more easily governed by the strong arm of the law applied by the central power of wealth, under control of leading financiers.

People without homes will not quarrel with their leaders. This is well known among our principle men now engaged in forming an IMPERIALISM of capital to govern the world. By dividing the people we can get them to expend their energies in fighting over questions of no importance to us except as teachers of the common herd.

Thus by discrete action we can secure for ourselves what has been generally planned and successfully accomplished.


Kép • miért van az egész világ eladósodva (egyre jobban) ?

• miért jelzáloggal terhelt az emberek vagyona, egyre nagyobb százalékban ?

• miért nem képes a politika és az állam (a "demokrácia korában") az emberek érdekeit képviselni ?

• miért kell egyre többet adózni ? Emellett miért építik le az oktatást, egészségügyet ?

• miért szít a média ellentéteket ?

  • Miért ugranak egymásnak vallások, nemzetek, pártok évszázadok óta ?

• ha mindenki veszít rajta, akkor miért nem tudjuk a dolgokat megváltoztatni ?

Vagy talán (indirekt módon) valakik profitálnak ezekből ?

Ha igen, hogyan képesek (valós, vagy vélt) érdekeiket az embermilliók (milliárdok) érdekeivel szemben érvényesíteni ?

• talán van valami baj a törvényekkel, aminek következményei ezek ?

 

 


 


A pénzkibocsátás jogát az állam átengedte a magánbankoknak.

A legfőbb baj forrása, hogy a pénz túlnyomó részét nem az állam bocsátja ki.

A magánbankoknak így jogosítványa van arra, hogy "kölcsön" adjanak olyan pénzt, ami addig nem is létezett, és ezért kamatot szedjenek.

Új pénz hitelfelvételkor keletkezik (nem készpénz, hanem számlapénz, ami elfogadottságát tekintve a készpénzzel ekvivalens: az emberek, cégek és APEH szemében "ugyanolyan forint").

Bár a hitelpénzt a bank teremti (ráírja a hitelfelvevő bankszámlájára, ezzel ténylegesen növekszik a gazdaságban a pénzmennyiség), a hitelpénzért vásárolt eszközért (pl. szekrény vagy lakás) az egész gazdaság fizet a pénz értéktelenedésével.

Ám a pénzteremtés haszna nem az állami költségvetést segíti (ami az adókat csökkentené). Az állam még el is adósodik: kamatra kölcsön kapja azt a pénzt, amit magasabb tartalékráta mellett kibocsáthatott volna, de sajnos (az MNB "jóvoltából") az állam helyett magánbankok teremtettek. Ezért az adókból kamatot fizet. Az állam közpénzből finanszírozott magánpénzbehajtóvá vált.

 

A pénz túlnyomó részét tehát a magánbankok teremtik (nem az állam): a banki tartalékráta alkalmazása szerint nagy haszonnal "kölcsön" adhatnak addig nem létező pénzt.

 

Ez az a NAGY BŰVÉSZTRÜKK, amely az állami eladósodáson, az adókon és a fogyasztói árakon keresztül az Ön életét is messzemenően befolyásolja. lyen feltételekkel az összes vagyon átáramlása (koncentrálódása) elkerülhetetlen, akármennyit termelünk is. A jelenlegi irány katasztrofális.

A megoldás lehetséges, de csak teljesen más módszerrel, mint azt a legtöbben feltételezik. Akármennyit termel is a gazdaság szép lassan (illetve egyre gyorsabban) minden vagyon átáramlik azoktól, akik nem teremthetnek pénzt azokhoz, akik a pénzt adósságként áramoltatják ki a gazdaságba. Az sem menekül meg, aki nem vesz fel hitelt. Az adók és az árak (amikbe beépülve egyre nagyobb hányad a kamatköltség) addig fognak emelkedni, amíg a vagyonuk leamortizálódik: az újonnan termelt vagyon pedig máshoz kerül.

Fontos megérteni, hogy nem túlzásról van szó: nem azért nem lehet a magánbankok felé az adósságot visszafizetni, mert túl sokat kellene dolgozni hozzá. Akármennyit termelünk, akkor sem lehet. Ugyanis a hiteltörlesztéskor fogy a gazdaságból a pénz (ha visszafizetnénk az adósságot, nem maradna pénz), ami pedig szükséges a tranzakciókhoz. Mivel pénz a gazdaságba csak adósságként kerül: Ahhoz, hogy a gazdaságból ne tűnjön el a gazdaság vére, a pénz, csak újabb hitelfelvételek árán lehetséges.

 

Ezt a kegyet az MNB garantálja a magánbankoknak az alacsony tartalékráta által. A mi kárunkra, vagyis a lakosság kárára!

 

Ha nem érti meg ezt a trükköt elég sok ember, Ön is el fogja veszíteni az összes vagyonát, befolyását és becsületét (és gyermekei tiszteletét). Ha viszont sok ember megérti és másokat is megkérdez (a figyelmüket ezáltal felhívja), a helyzet orvosolható (többféleképpen is).

 

A vagyon koncentrálódik. Ez egy komplex folyamat, ami arra vezethető vissza, hogy a gazdaság és a törvényhozás befolyásolására azoknak van leginkább lehetőségük, akiknek vagyona eleve nagyobb.

Egy "demokráciában" persze a törvényeket úgy kell eladni, hogy a törvények hatásait megbecsülni (modellezni) képtelen többség számára elfogadható (pl. "szociális") csomagolása legyen a legszélsőségesebben antiszociális törvényeknek is. Ezért lett a törvényrendszerünk ilyen otrombán komplikált, ellentmondásos, kiskapukkal teli gusztustalan és immorális kupac.

A módszereket érdemes alaposan tanulmányozni. A vagyon koncentrálódása vitathatatlan.

Az emberek úgy képzelik, hogy a játéktér alapvetően igazságos, a "pálya nem lejt". A valóságban a vagyonszivattyú legfőbb módszere egészen megdöbbentő és igazságtalan, állam által védelmezett immorális magán-pénzteremtési mechanizmus: A Monetary Fraud Model szemlélteti, hogyan kerül át a pénzteremtésre nem jogosult szereplők összes vagyona a pénzteremtésre jogosultak haszonélvezőihez, akármennyit termel is a gazdaság. Az adókon és a fogyasztói árakon keresztül Ön akkor is fizeti a semmiből teremtett pénz kamatait, ha maga nem vesz fel hitelt.

Ezért egyre többen veszik észre, hogy "túl sokat költenek" (csak nem veszik észre, hogy mire: az árakba és adókba beépülő, a magánbankok által teremtett pénz kamatára) és zálogosítani kell lakásukat, autójukat, egyéb vagyontárgyaikat.

Termelő vagyona már az emberek nagy részének egyáltalán nincs.

Ne aggódjon, ha a mechanizmust nem értik meg elég sokan, előbb-utóbb Magának sem lesz ! Ha semmit nem tesz a helyzet normalizálására, a gyerekei, unokái szemében egy manipulált ostoba vak lesz, akinek rendelkezésére állt az összes szükséges információ, mégsem tűnt fel, amint a szeme láttára tulajdonítják el a világot a magánpénzteremtés segítségével.

Talán a társadalom az érdemi ügyek helyett a média által bedobott gumicsontokon rágódik ? Ideje lenne az érdemi dolgokkal foglalkozni ? Mennyit ér meg Önnek, hogy ne veszítse el az összes vagyonát ?

Nincs semmi más, amivel a társadalom ennyit nyerhet; ha az emberek csak megértik a trükk lényegét (ami nem bonyolult), a helyzet megoldható! De magától, vagy a politikától nem fog megoldódni. (A politika jelenleg nem a megoldásnak része, hanem a problémának).

Mit Tehetek - általános

Mit Tehetek - Jogászként

Mit tehetek - Kozgazdászként

MitTehetek - nyugdíjasként

Mit Tehetek - Képviselőként

Ismerje meg a mechanizmust, a tartalékráta lényegét.

http://rrr100.wikispaces.com/

http://tdyweb.wbteam.com/Utolag.php

Drábik interjú részlet:

– Jön a naiv kérdés. Miért nem állít elő a Magyar Nemzeti Bank is pénzt? Minek tartjuk?

– Mert a Nemzeti Banknak ezt megtiltották. A monetáris felségjogot, így többek között a pénzkibocsátás jogát átadta az állam a Nemzeti Banknak, az meg átadta a nemzetközi pénzügyi struktúráknak. A magyar kibocsátású pénzt kivonták a forgalomból. Ma már a Magyarországon használt pénzt kizárólag külföldön állítják elő, majd kamatozó devizaként bocsátják a magyar pénzrendszer rendelkezésére úgy, hogy az MNB egy részét forintruhába öltözteti. Valódi magyar pénz ma már nincs.

– Forinttal fizetek a boltban. Elvileg a deviza alapú hitelünk is forintban egyenlíti ki a lakás vételárát.

– A külföldről idejött deviza az, amit ideiglenesen forintnak neveznek. A forint így a szabad átváltás következtében valójában magas kamatot hozó euró és dollár. A forintot egyelőre tartják, mert szabadon tudják rángatni. Ma Magyarországon azt mondják, hogy be kell vezetni az eurót. De miért kellene bevezetni, mikor régesrégen be van vezetne? Mondjon olyan dolgot, amit euróért nem tudok megvenni? A helyes meghatározás az, hogy a forint nincs egyelőre még kivezetve.

– Akkor az árfolyamnyereségen nyerészkednek a bankok?

– Persze. Akkor mondanak le a spekulációról, amikor azokat a bizonyos maastrichti feltételeket teljesítjük, vagyis a költségvetés éves hiánya nem lesz több a GDP 3%-ánál, az államadósság nem lesz több a GDP 60%-ánál. Akkor lemondanak arról, hogy a forint ellen tetszőlegesen vezessenek spekulációs támadásokat. Például Dánia most nemzeti összterméke két és félszereséig eladósodott, mégsincs pánik, a dánok amúgy is elég kemény nemzet.

– Akkor mire jók ezek a kritériumok?

– Ha valaki ezeket teljesíti, akkor a spekuláns más vonatkozásban jut jelentős előnyökhöz, és így az ő helyzete hosszú távon megszilárdul.

Forrás: http://www.ingatlanmagazin.com/9082/Giga_bukta_A_25_milliard_dollaros_IMF_hitel_nem_is_letezik_video

http://www.ingatlanmagazin.com/9104/Miert_parkol_4000_milliard_a_nemzeti_bankban_ha_a_gazdasag_haldoklik

 

tovább  IDÉZETEK híres személyiségektől

 

tovább   A PÉNZ

 

tovább    folyamatosan bővülő LINKGYŰJTEMÉNY a témához 

 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

 


 

Bankárok Kiáltványa 

Ez az idézet az 1934-es "Bankárok Kiáltványából" elég összeesküvés-elmélet gyanúsnak tűnik, de utánanéztem a neten és nagyon sok helyen hivatkoznak rá, tehát mi van, ha mégis igaz... Ami talán sokkal lényegesebb, mint az, hogy ezt valóban leírták-e így az az, hogy a megfogalmazottak nagyon valóság-szagúak. :( (http://www.ivi.hu/blog-a-vilag-egy-uzleti-vallalkozas-1-resz

 


Forrás: Facebook 
 

 


 

Az Orbán-kormányt a magyar lakosság választotta meg.

Muris látni, mekkora energiákat mozgósítottak Magyarország ellen, és egyben mélyen elgondolkoztató is. Egy apró ország, amelyet fenyegetésnek érez a hatalmas és mindent uralni akaró Európai Unió.

Ez a tény önmagában is figyelemre és továbbgondolásra méltó!

Azt bizonyítja, hogy a magyar lakosság bölcs döntést hozott 2010-ben.

 

 


 

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!

Társadalmi Kiegyezést kezdeményezünk 2013.08.01.

A drasztikus elszegényedés megindulása a 2008-as pénzügyi és gazdasági válsághoz köthető. A válságnak négy periódusa volt eddig Magyarországon. 2008. második felében tört ki a pénzpiaci válság, amely a megtakarítással rendelkezőket érintette. 2008−2009-ben visszaesett a foglalkoztatás, nőtt a munkanélküliség. Ezzel párhuzamosan a devizahitelek problémája is élesen megjelent. 2009−2011-ben az állami kiadásokat erőteljesen csökkentették, miközben nőttek a lakossági elvonások. Az egykulcsos SZJA bevezetése hátrányosan érintette az alacsony keresetűeket. 2011−2012-ben egyértelműen szűkítették a szociális és egészségügyi kiadásokat. A háztartások közel 81 százalékának nincs annyi tartaléka, hogy egy váratlan, nagyobb kiadást – 100 000 Ft nagyságban – ki tudjon fizetni. A fűtés hiánya 20 százalékról 27 százalékra nőtt az elmúlt két év alatt.

A válság elmúlt öt évében azok a negatív tendenciák erősödtek fel még jobban, amelyek a társadalom alsóbb rétegeit érintik hátrányosan. A szegénységnek nem csak a mértéke, hanem mélysége is hatalmas ütemben nőtt. Különösen jelentős volt a szegénységi kockázat növekedése a gyermekek és a fiatalok, az alacsony iskolázottságú és a roma háztartásfővel élők körében, valamint azok között, akik olyan háztartásban élnek, ahol a háztartásfő munkanélküli vagy inaktív.

A parlamenti pártok lemondtak a leszakadó rétegek felzárkóztatásáról, hiszen egyik pártnál sem jelent meg átfogó program a leszakadás további megakadályozására. Ha a folyamatokat nem tudja megfékezni az elit, akkor a szélsőséges politikai erők komolyan profitálhatnak ebből. forrás: Totyik Tamás

 Alternatív energiaforrások; nap-, szélenergia; hőszivattyúk; szellőztetőgépek:

http://www.geo-solar.net/geosolar/index.html

 

Új Medicina:

Az új medicina egy természettudományos rendszer. Az orvostudomány periódusos rendszere. Leírja az élő szervezetek működését, megbetegedések mechanizmusát, azok kialakulását és elmúlását. Olyan szakmai precizitással, ami ezelőtt soha nem létezett . Ez józan paraszti ésszel felfogható biológia, élettan. Megmutatja, adott helyzetre, konkrét konfliktus-szituációra hogyan reagálnak az élőlények fizikai, testi, szervi, és mentális szinten. Leírja az ún. biológiai különprogramokat, az eseti és feltételhez kötött válaszreakciókat, tehát azokat az elváltozásokat, (az összeset!) amit eddig - az összefüggések ismeretének hiányában - megbetegedésként értelmeztünk (allergiától a végbélrákig).Végre van egy megbízható eszköz, pontos ismeret, egy "térkép az emberi test bölcs üzemeltetéséhez". Bizonyíték arra, hogy minden elváltozásnak van (biológiai) értelme. 
http://www.ujmedicina.hu/

 

Hasznos tudnivalók az élelmiszer adalékanyagokról:

http://www.geo-energia.hu/hpc/eteladalek.html?a=geosolar

 

Háború a nemzet ellen (Jelenczki István 4 részes dokumentumfilmje Magyarország jelenlegi helyzetéről.)

DVD-n megvásárolható: http://jelenczki.hu/

Kapcsolódó cikkek:

http://msztolna.neobase.hu/content/h%C3%A1bor%C3%BA-nemzet-ellen

http://barikad.hu/node/43243

  

Zeitgeist Movement Magyarország:

 

 

 

 

http://www.thezeitgeistmovement.hu/

 

Zeitgeist Movement:

http://www.thezeitgeistmovement.com/

 

Zeitgeist Magyarország:

http://www.zeitgeisthungary.com

 

Zeitgeist blog:

http://zeit-geist.blog.hu/

 

EzVan Kiadó:

http://www.ezvankiado.hu/

 

Eredeti angol nyelvű videók a 9/11-ről, és hasonló témákról:

http://www.question911.com/linksall.htm

 

Teljes kronológiai sorrend a 9/11-es eseméyenkről angolul:

http://www.historycommons.org/project.jsp?project=911_project

 

Nagyon fontos oldal az alternatív energiákról, magyarul (köszönöm Ildinek a linket!):

http://www.alternativenergia.hu/

 

Az ingyeneregiákról szóló tanulságos oldal:

http://fenykapu.free-energy.hu/

 

Ébresztés (az oldal mottója: “A pénz nem eszköz lett, hanem cél. Ezért omlik össze a gazdaság.”)

http://ebresztes.tk/

 

Filmek és feliratok:

http://t1115felirat.neobase.hu/

 

 Money Reform Party (angol)

 

 

 

 

 9/11-ről magyarul:

http://www.lucidumintervallum.com/1/wtc-al.html

 

ORGRIDEA - Organic Grid Of Ideas (Organikus Gondolatháló):

http://orgridea.org/

 

Alex Jones tényfeltáró oldala (angol):

http://www.infowars.com/

 

Vízenergia alapítvány: A víz ég, a víz a legolcsóbb és legtisztább üzemanyag!

http://www.vizenergia.hu/

 

Új látásmód a gyógyászatban ("A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene forrást építeni, amikor már megszomjazott"):

http://www.tryme.shp.hu/

 

Világfa (ismertető oldal) - Önkéntes társadalomüzemeltetési környezet az élő bolygóért:

https://sites.google.com/site/vilagfainfo/

 

Szívesség közösség:

Azért csináljuk, mert 

  1. jelen társadalmi helyzetünk kulcsa szerintünk: önzetlenségben fejlődni
  2. a szívesség lehetőség tapasztalni: érdek nélküli adást – és elfogadást
  3. hisszük, hogy ma, MOST megtett pici, egyéni lépésektől változik a világ
  4. felelősségünk tehát tenni, amiről tudjuk, hogy jó – nem csak beszélni róla

http://szivesseg.net/content/isten-hozott

 

Egy magyar polgár válogatása a még gondolkodó magyarokhoz:

http://www.budapesti.info/

 

Magyarok Szövetsége:

http://www.magyarokszovetsege.hu

 

TUDATOSSÁG-TUDATÁBAN:

http://www.tudatossag-tudataban.blogspot.com/

 

Az USA államadóssága percről-percre:

http://brillig.com/debt_clock/

 

Free energy generator (angol):

http://www.magniwork.com/

 

 

OLVASS TOVÁBB

 

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Különleges tehetségek