Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A hatalom nélküliek hatalma!

A társadalom értekteremtő képessége nem egy eszme követéséből, hanem a párbeszédből táplálkozik

A párbeszéd: alku. Az alkunak van a legnagyobb értékteremtő képessége, hiszen mindkét félnek van érdekeltsége a megállapodásban és a végrehajtásban is. 

A természet a sokféleségre épül. Ha a sokféleség csorbul, az mindig életveszélyes! Az egynemű, egységes ideológiájú társadalom is törékennyé válik. A teremtésben nincs egyeduralom!

 

Nem elég meghirdetni a gazdasági szabadságharcot. Lakossági szinten is meg kell érteni, mitől nem leszünk gyarmat.

Mire van szükségünk?

 1. Művelt és iskolázott lakosságra! Minden téren változás kell, az oktatástól az állami pénzügyekig.
 2. Az energiafüggőség megszüntetésére, a megújuló energiaforrások használatának elterjesztésére
 3. A nagy tömegek beruházó-, munkahelyteremtő- és fizetőképességének a növelésére! Beruházások nélkül nincs önfoglalkoztatás és nem jön létre az értékteremtéshez szükséges kapacitás

Miért nincs kinek termelni?

Miért nincs kinek hitelezni?

Miért nincs mibe befektetni?

A válasz egyértelmű! Elsorvadt Magyarországon az értékteremtő képesség! Ez már a tények szintjéig lebontásra és bebizonyításra került. Fölösleges rajta tovább agyalni.

Ma Magyarországon a beruházási ráta mindössze a GDP 16 százaléka. Az állóeszközök amortizációjának a pótlására is legalább 20 százalék kellene! Most minimálisan évi 8 milliárd Euró beruházás hiányzik a magyar gazdaságból.

A tőke kitermelhetetlen ára magyarázza a beruházási apályt. Ami tőke kitermelődik a magyar gazdaságban, az nagyrészt elmegy az országból!

Magyarországon a fiskális alkoholizmus párosul a monetáris szadizmussal a rendszerváltás óta! 20 év óta tartó folyamatot kell a magyar lakosságnak, a magyar társadalom valamennyi szereplőjének - egymással párbeszédet folytatva - megállítania!

A reálkamat folyamatosan meghaladta a 8 százalékot és Simor András eltávozásáig gyakran még e fölött is volt!

Ennyit kellene egy vállalkozásnak kitermelni, hogy hitelhez jusson. A térségbeli versenytársak a felét, a nyugatiak alig a harmadát fizetik a tőkéért. Amíg a reálkamat nem csőkken a versenytársak közelébe, a magyar gazdaság nem képes talpra állni!

A baj belső eredetű!

Az elit dőzsöl és megszedi a zsebét hol a jobb oldalon, hol  a bal oldalon "harcolva".  

A rendszerváltás óta a lakosság körében  tudatosan véghezvitt és elterjesztett széthúzás, együttműködés-képtelenség a legjobb üzletnek bizonyult az elit számára!

Ez az a folyamat, amit kizárólagosan a lakosság, vagyis a hatalom nélküliek hatalmában áll megállítani! Ezt a lakosság már a 2014-es választásokon megteheti. 

Az államnak kötelessége olyan feltételeket teremteni, hogy minden magyar állampolgár munkát, kenyeret és lakást teremtsen a maga és a családja számára a saját hazájában!

Ezt a kötelességet demokratikus eszközökkel, intelligens párbeszéddel meg lehet fogalmazni lakossági szinten, hogy mint alapvető társadalmi igény megjelenjen és elvárássá erősödjön a hamarosan megválasztásra kerülő új kormány felé! 

Az intelligens lakossági párbeszéd elindításának az igénye jelen van a társadalomban.

Érezhető a lakosság rosszallása és ellenállása a közbeszéd jelenlegi tendenciáival szemben. Ugyanakkor a párbeszédre nyitott csoportok képtelenek kiszakadni a bűnbakkeresés mókuskerekéből! 

 

Az elmúlt évben, az FNA aláírásgyűjtés népszerűsítése kapcsán alkalmam nyílt kicsit kilépni a kulturális kreatív életszemlélettel rendelkező emberek egynemű, értékteremtésben gondolkozó, ugyanakkor nem egységes ideológiájú környezetéből.

Betekintést nyertem néhány demokratikus törekvést képviselő kormánypárti, illetve ellenzéki érzületű lakossági csoport elgondolásaiba, útkeresésébe. Itt-ott meg is próbáltam megszólalni. Aztán befogtam a számat. Az útkereséshez illik mentesíteni magunkat a tetteinket befolyásoló érzelmeinktől. Ez az, ami még sajnos nem megy. Egyetlen társadalmi szereplőnek sem sikerül. Túl mély a beidegződés, holott az Origóig a jóakarat és az egymás kölcsönös megbecsülése, tisztele alapelvén is el lehetne jutni. Onnan pedig a megvalósításhoz vezető út a csillagos égig vihet.... Kerekes Klári

Pedig van működő és jó példa! 

Mi kulturális kreatívok a világ számos országában szétszórt, de egymással az önkéntesen felvállalt feladatok mentén együttműködő mikroközösségeinkben az eltelt 30 évben megtanultunk egymással világnézettől, vallási hovatartozástól és érzelmektől mentesen - az értékteremtés érdekében - kommunikálni, közös projekteket kidolgozni és megvalósítani. Az együttműködés lehetséges, amennyiben a magasabb rendű cél érdekében képessé válunk az önös érdekeken túl is tekinteni! 

 

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

 

OLVASS TOVÁBB

Kezdőlap


"KALÓZ-AKCIÓ" - A Kalózpárt kivette a részét az FNA EUs aláírásgyűjtő kampányban Budapesten.


Köszönjük az időt, energiát és anyagiakat nem kímélő Fiúknak:
Attila - Zoltán - Péter

 

 • Evamaria Langer-Dombrady .
  Köszönjük Fiúk !!!!

  Magyar Kalózpárt az FNA-ért
  Aláírásgyűjtés az alapjövedelemért a Blahán...
  •  

 

 

 

 

Menüpontok

Cikkek

Alternatív programhelyszínek, pezsgő élettér!

2013.08.30

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A hatalom nélküliek hatalma! | Fényképek: Intelligens Állatvilág | Hozzászólások: 0

FENT és LENT - Közötte az út, amin elindulsz

2013.08.25

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A hatalom nélküliek hatalma! | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0