Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FENT és LENT - Közötte az út, amin elindulsz

2013.08.25

Az egész társadalom úgy működik, ahogy mi gondolkozunk! Amint elkezdünk ugyanarról a dologról másképp gondolkozni, az egész társadalom átalakul!

Valódi kommunikáció csak egyenrangú emberek között lehetséges. Valódi egyenlőség csak ott lehetséges, ahol mindenki mindenkivel szabadon kommunikálhat. Valódi egyenlőség még sosem jöhetett létre a Földön az emberiség sok ezeréves történelme során, mert még sosem állt rendelkezésre az a kommunikációs eszköz, ami lehetővé tette volna a kulturált párbeszédet a társadalmi szereplők között. Ma már rendelkezésünkre áll, ami eddig sosem volt! Az Internet!

A társadalom értékteremtő képessége nem egy eszme követéséből, hanem a párbeszédből táplálkozik. Párbeszéd a napi tetteinkben rejlő viselkedésminta is!

 

Beszéld velünk a társadalom nyelvét: a mai ember felelőssége a mindennapi élet tetteiben rejlik!

 

Le a kalappal Klapka György előtt! 86 éves! Van elég pénze és akár dőzsölhetne is, de ő újra és újra kipróbálja magát! Utat kutat és utat mutat a fiataloknak! Ez az a bizonyos civil erőforrás, ami előre viszi a világot! Amikor azt mondjuk, hogy Magyarország elitből érdemelne jobbat, Klapka György a követendő, jó példa egyike!

 

2013-08-25 05:30:00
Budapest – Klapka György (86) reklámügynökséget alapított, és munkatársait azonmód csapatépítő tréningre vitte. Nem is akármilyenre: beköltözött velük az Erzsébet híd alá egy csöves tanyájára, hogy a fiataloknak így mutassa meg, mi az igazi nyomor.

 

–  Az ötleteim nélkül én is itt tartanék! Ilyen nyomorultul, hajléktalanul élhetnék valamelyik aluljáróban vagy a híd alatt – mutatott körbe a pillérek alatt Klapka, akit budai villájából mindig errefelé visz be a sofőrje a Vámház körúti arany – és régiségboltjába.

Klapka úgy véli, az ötletei nélkül tényleg hajléktalan lenne

– Régen kifigyeltem, hogy egy öreg itt lakik a híd alatt, de nappal eltűnik, gondolom, dolgozik, vagyis guberál. Ekkor határoztam el, hogy kipróbálom a hajléktalanságot, sőt új vállalkozásom munkatársainak is megmutatom, milyen az élet nincstelenül.

A milliárdos vállalkozó elismerte: a híd alatti élet neki is hasznos tapasztalat volt, sőt egy bunyót is sikerült elkerülnie.

Ez a hajléktalan férfi osztotta meg Klapkával a kuckóját; a vállalkozó azt mondja, jól öszehaverkodtak, közösen szidták a gazdagokat

– Éppen elhelyezkedtem a kuckóban, amikor a hajléktalan beállított, és észrevette, hogy elfoglaltam a helyét. Hogy ne nehezteljen, adtam neki egy ezrest. Abból aztán nagyvonalúan meghívott egy fröccsre, és jószívűen marasztalt. Igazán összehaverkodtunk, közösen szidtuk a gazdagokat, mert nem ismert fel a rongyokban – számolt be álruhás kalandjáról a Vasárnapi Blikknek Klapka, aki büszke rá, hogy saját erejéből gazdagodott meg, s e gazdagodás titkait a nyáron megjelent – azóta utánnyomott – életrajzi regényében osztotta meg. Az Aranyember amúgy 86 évesen is naponta bejár dolgozni, sőt új vállalkozásba kezdett.

Aranyember - Ezzel a címmel jelent meg a 86 éves vállalkozó önéletírása

 

Kapcsolódó cikkek

Klapka válogatott vendégeinek sem járt aranyvilla

Klapka válogatott vendégeinek sem járt aranyvilla

A legénylakásában főzött, Normafa utcai villájába nem merte elvinni vetélytársait

– Reklámügynökséget indítottam, mert sokan ma is megkeresnek ötletekért. Nekem van bőven, miért ne adnék belőle másnak, ha megfizeti – magyarázta a vállalkozó. – Olcsó, hatékony, minden esetben különleges reklámokat gyártok – tette hozzá Klapka, aki reméli, hogy új munkatársai is tanultak a híd alatti különleges kalandból.

 

– A reklámokhoz, bár sosem tanultam, mindig volt érzékem. A Vámház körút 9. kartontáblája marketing szakon még egyetemi tananyaggá is vált – büszkélkedett Klapka, aki elárulta: a legzseniálisabb üzleti és reklámötletei általában egy kád jó meleg vízben ázva ugranak be.

Kuplerájból a Vámház körútra

Az 1927-ben született Klapka György a keletnémet Friedrichstadt Palast szólótáncosi és koreográfusi pozícióját adta fel, hogy átléphesse a határt, és a berlini faltól nyugatra, Düsseldorfban lépjen fel jó pénzért egy bordélyházban. Havonta egyszer-egyszer pedig aranyat csempészett Magyarországra. Később vagyonokat keresett azzal, hogy a keleti blokkból Nyugatra csempészett embereket. Emiatt 1974-ben az NDK-ban halálra ítélték, ezért nem térhetett vissza sem oda, sem haza, Magyarországra. Nem esett kétségbe, 1982-re vállalkozásai révén már félszáz alkalmazottat és többmillió márkás bankbetétet tudhatott magáénak. Más üzletág mellett kávéval is kereskedett, emiatt adócsalásért tartóztatták le, de a börtönben is dolgozott. A rendszerváltás után hazatért, megnyitotta a Klapka üzletházat a Vámház körút 9.-ben. Sok más egyéb mellett manapaság diótermesztéssel is foglalkozik.

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Magyarságtudat