Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással. A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNAAz Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09. 

Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről!

 

EZT IS MEGOLDJA AZ ALAPJÖVEDELEM BEVEZETÉSE

 


 

Nézzük meg, konkrétan milyen okra vezethető vissza a később idézésre kerülő cikkben  említett "elviselhetetlenül magas hiány"

Adósságmentes pénz utoljára 1996-ban került

a magyar gazdaságba!

 

 

Lakossági szinten is nyíltan kell beszélni

a jelenlegi monetáris politika

tarthatatlanságáról!

 

                    Íme, a sajtóban megjelent cikk 2010-01-27 
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatása ellenére is veszélyben van a magyar és több más európai államháztartás, mert némelyik "elviselhetetlenül magas" hiányt halmozott fel - nyilatkozta Kenneth Rogoff neves amerikai gazdasági szakértő. Úgy látja, hogy emiatt a következő években látni fogunk néhány államcsődöt.
Kép A Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatása ellenére is veszélyben van a magyar és több más európai államháztartás - nyilatkozta Kenneth Rogoff neves amerikai gazdasági szakértő.
Kapcsolódó cikkek
Az IMF korábbi vezető közgazdásza többek között arról beszélt, hogy az IMF sok támogatást ad és adott a magas államháztartási hiánnyal küzdő európai országoknak, s ezek így időt nyernek. De nehéz lesz minden országot megmenteni, mert némelyik "elviselhetetlenül magas" hiányt halmozott fel.

Amíg kedvező feltételekkel pénzhez jutnak, még megmenekülhetnek az államcsődtől. De szerinte kevés ország van olyan politikai helyzetben, hogy keresztülvigyen egy szigorú takarékossági programot. "Úgyhogy a következő években látni fogunk néhány államcsődöt" - fogalmazott.
 
Kapcsolódó vélemény: https://kulturaliskreativok.eoldal.hu                                       2010-01-27
 
A magyar államháztartás hiányát nem takarékossági programmal és megszorító intézkedésekkel kell megoldani, hanem egyértelműen a gazdaság élénkítésével.
 
A gazdaság élénkítésére vonatkozó elsődleges és legfontosabb lépés:
 
Egyszerű többséggel kell módosítani a feles törvénnyel elfogadott MNB-törvényt úgy, hogy az állam magához vonja a monetáris felségjogokat, amelyek eredetileg is az államot illetik!
 
 • Ezzel az egyetlen törvénymódosító intézkedéssel 1996 óta először kerülhet adósságmentes és kamatteher nélküli pénz a magyar gazdaságba!
 
 • Az állam 1996 óta először áttérhet a külföldről behozott kamatozó, devizaalapú és magántulajdonú hitelpénz helyett a magyar munkával fedezett közpénz kibocsátásához.
 
 • Az olcsó jegybankpénzzel finanszírozott hitelek rendelkezésre bocsátása a lakosság részére pld. lakásépítésre, ESCO beruházások lebonyolítására
 • Az olcsó jegybankpénzzel finanszírozott hitelek rendelkezésre bocsátása a kis- és középvállalkozók részére a reálgazdaság érték előállító tevékenységének a finanszírozására
   
 


A kérdésre, hogy mely országokat látja veszélyben, Ukrajnát, Lettországot, Romániát, Magyarországot és Görögországot említette a közgazdász. Írországnak és Portugáliának is vannak problémái - tette hozzá.

Rogoff szerint a nemzetközi bankválságokat rendszeresen követi költségvetési válság, ami ezúttal elsősorban Kelet-Európát érinti. úgy látja, hogy a térségben erős banki jelenléttel rendelkező országok számára nehéz időszak következik a széleskörű nemzetközi garanciák lejárta után.

 

A Kulturalis Kreativok2009 csoport szerint lakossági szinten és nyíltan kell beszélni arról, hogy

 • az MNB  1996 óta teljesen független az ÁSZ-tól, az Országgyűléstől
 • az MNB kizárólag a világot meghatározó pénzhatalmi rendszereknek alárendelt.
 • Magyarországot a Valutaalap nevű intézmény vezeti és manipulálja
 • A gazdasági válság kapcsán 2009-ben alapvetően megszűnt a fizetőképes kereslet
 • A pénzkínálatot 2009-ben a központi bank mesterségesen csökkentette azért, hogy az irányítói/tulajdonosai rátehessék a kezüket mások vagyonára
 •  
 •  
 • A monetáris politika megváltoztatásához mindössze a feles törvénnyel elfogadott MNB-törvényt kell módosítani úgy, hogy az állam vegye vissza a saját  kezébe a pénzkibocsátás jogát, amely eredendően az államot illeti
 • Az alkotmányossági rendnek megfelelően a monetáris felségjogok gyakorlása közhatalmat, azaz az államot illetik
 •  
 •  

továbbá nyíltan meg kell kérdezni: Miért 5 % a banki tartalékráta Magyarországon?

 

 

Magyarország bajaiért leginkább az elmúlt 15 év monetáris politikája a felelős, és az államadósság törlesztését is abba kéne már hagynunk.

Nem anarchisták között jártunk, hanem a Magyar Közgazdasági Társaság renegát tagozatának vitadélutánján, ahol számok és komoly érvek is elhangzottak.

2010. március 10. 06:30
 
 

Komoly elmélettörténeti bevezetés után kemény csapást mért Surányi György és Karvalits Ferenc nézetrendszerére Róna Péter közgazdász a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlődés-gazdaságtani Szakosztályának Kitörési pontok és paradigmaváltás a gazdaságpolitikában című vitaülésén.


Nem ismert alapösszefüggések


A magyar gazdaság bajainak keynesi analízisét bemutatva Róna Péter úgy vélte, hogy a kapitalizmus – a klasszikus felfogással ellentétben – a bizonytalanság rendszere, és minden bizonytalanság a pénzügyi rendszer működéséből ered.

A másik keynesi axióma szerint az eszközárak szintje a hitelezésből fakad (pénzbőség esetén a bankok könnyen adnak hitelt, így felmennek az ingatlanárak), válságot pedig az okoz, amikor a cégek vagy az emberek bevételei nem követik az eszközárak emelkedését.

A közgazdász fejtegetése szerint ezért egy vállalat piaci értéke nem a mérlegében kimutatott saját tőkéje, hanem kiadásainak és bevételeinek különbsége; ha ez az összeg nő, a cég jó pályán halad, ha csökken, akkor bajba kerülhet.

 

Kapcsolódó cikkek
 
 
Általános tévhit, hogy a magyar gazdaság azért vergődik, mert rossz a költségvetés; az a baj, hogy rosszul működik a pénzügyi rendszer – mondta Róna.
 
A pénzügyi szektor jövedelmezősége néha ötször akkora, mint néhány reálgazdasági ágé, normálisan működő gazdaságban viszont az eszköz finanszírozásának költsége nem lehet magasabb, mint az eszköz jövedelemtermelő képessége.
 
A magyar monetáris politika azért katasztrofális, mert ezt lehetővé teszi – vélte a brit jegybanki tapasztalatokkal is felvértezett közgazdász, aki szerint Surányi György volt MNB-elnöknek és Karvalits Ferenc mostani MNB-alelnöknek az általa említett összefüggésekről fogalma sincs, mert azok fel sem bukkantak kettejük nagy visszhangot kiváltó nyilvános perlekedésében (Surányi írását itt, Karvalitsét pedig itt olvashatja).
 
Pitti Zoltán, a BCE kutatója, volt APEH-elnök ezt hirtelenjében egy friss kutatással is igazolta: táblázata szerint a hazai cégektől tavaly nem az adózás vonta ki a legtöbb pénzt, hanem a pénzügyi műveletek egyenlege – több mint 1000 milliárd forintot.


Róna Péter az MNB hibájául rótta fel, hogy nem a pénzügyi közvetítő rendszeren keresztül, hanem közvetlenül „lő” az általa befolyásolni kívánt jelenségekre (az inflációs cél elérése érdekében rendre kamatot emelt, nem pedig a bankrendszeren keresztül befolyásolta a gazdaságban lévő pénz mennyiségét). Így fordulhat elő az, hogy a cégek a működésüket lehetővé tevő bankhitelekért itthon sokáig jóval több mint 10 százalékos kamatot fizettek, míg Csehországban csak 4,5 százalékot.


 
Rossz is lehet a foglalkoztatottság bővülése

Az egyébként az elégtelen számú magyar dolgozó 75 százaléka alacsony hozzáadott értékű, piacképtelen dolgot termel – ezt nevezte előadásában a magyar gazdaság legnagyobb bajának Pitti Zoltán. A közgazdász figyelmeztetett: ha a jelenleg a feketegazdaságban foglalkoztatott 350-400 ezer ember legálisan fog dolgozni, akkor az átlagos magyar munkás termelékenysége az uniós átlag 25 százalékára süllyed a mostani 30 százalékról, ami nem jelent kiutat.

Kutatásai szerint a 400 ezer hazai társas vállalkozásból 40 ezer termel exportképes cikkeket, és csak ennyi vállalkozásnál költenek többet beruházásra, mint amennyit az amortizáción veszítenek. Pitti úgy vélte, hogy a foglalkoztatást ezeknél a cégeknél volna érdemes bővíteni.

A termelékenység szélesítéséhez – az adócsökkentésen és a foglalkoztatottság növelésén túl – elengedhetetlennek nevezte a kutatásra, fejlesztésre fordított összeg emelkedését. Szomorúan jegyezte meg, hogy mindössze 400 vállalat végez érdemben kutatás-fejlesztést.


 
Ne fizessük az államadósságot!

„Egyedül vagyok, akit a külső államadósság érdekel” – mondta előadásában Lóránt Károly, aki szerint a legfrissebb konvergenciaprogramban alig említik a külső adósságot, a fizetési mérleg adataiért sem a kormány, sem a jegybank nem vállal felelősséget, és a média sem foglalkozik az üggyel.
 
„Pedig még az Országos Tervhivatalban kiszámoltam, hogy 3-4 évig a kölcsönök valóban többletforrást jelentenek a gazdaság számára, utána viszont – a törlesztések nyomán – nettó forráskiáramlást jelent az eladósodottság” – mondta a közgazdász.

Lóránt Károly ismét számolt: most hazánk külső államadóssága a GDP 115 százalékát teszi ki, és 1970-től 2008-ig összesen 45 milliárd dollár áramlott ki az országból adósságtörlesztés címén, amit tűrhetetlennek nevezett.

A lakosság devizában való durva eladósodását szemtelen és kockázatmentes carry-trade-műveletnek nevezte: úgy vélte, hogy a bankok alacsony kamatra Svájcban vettek fel kölcsönt, azt jóval drágábban adták el magyar ügyfeleiknek, ráadásul úgy, hogy a hitel kockázatait teljes egészében áthárították rájuk – mondta. Felháborító, hogy a magyar pénzügyi vezetés ezt megengedte – állt be a jegybank munkásságát minősítők sorába Lóránt Károly.

Az elmúlt 200 évben csak leírással vagy a hitelezőkkel újratárgyalva szűntek meg államadósságok – mondta Farkas Péter, a Világgazdasági Kutatóintézet munkatársa az intézet kutatását ismertetve. Lóránt Károly tágította a horizontot: szerinte soha nem szűntek meg másként államadósságok, és a Bibliában is azért van jubileumi év, mert akkor kell elengedni az adósságokat – mondta az egyébként rendkívül jó hangulatú vitaesten.

 

Keynesi kritika még

A multinacionális cégeknél bonyolult a termelési folyamat, ezért ők – termelésük biztonsága érdekében – az átlagosnál több bért fizetnek, válság esetén pedig nem fizetést csökkentenek, hanem inkább elbocsátanak – munkanélküliséget teremtenek. Ezért törvényszerű, hogy amelyik gazdaságban nagy a külföldi tőke szerepe, ott jobban nő a munkanélküliség.

Magyarországon a lakosság 30 százaléka képes megtakarítani egyáltalán, és a leggazdagabb 10 százalék megtakarításait nevezhetjük érdeminek – ők viszont külföldre viszik a pénzüket. Ezért nincs tőkefelhalmozás, nincs beruházás, és ezért alacsony a foglalkoztatottság.

A megtakarítások koncentrációjának másik következménye, hogy egy szűk csoport birtokolja a pénzügyi és a politikai hatalmat – elemezte a folyamatokat Róna Péter.

 

 

  

Ez a "fejlõdés" megdöbbentõ!
20 év számokban, avagy a magyar kapitalizmus diszkrét bája...

Magyarország népessége
1989-ben: 10 millió 374 ezer fõ
2009-ben: 10 millió 016 ezer fõ

Magyarország külsõ adóssága (bruttó)
1989-ben: 21 milliárd USD
2009-ben: 225 milliárd USD

Nyilvántartott munkanélküliek száma
1989-ben: mintegy 30 ezer fõ
2009-ben: mintegy 470 ezer fõ

Létminimum alatt élõk száma
1989-ben: mintegy 900 ezer fõ
2009-ben: mintegy 3 millió 300 ezer fõ

Hajléktalanok száma (becsült adat)
1989-ben: 5-10 ezer fõ
2009-ben: 50-70 ezer fõ

Újépítésû lakások száma
1989-ben: 51 ezer 500 db.
2009-ben: 28 ezer 400 db.

Házasságkötések száma
1989-ben: mintegy 70 ezer
2009-ben: mintegy 42 ezer

Válások száma
1980-as évek: 1000 házasságkötésre 350 válás
2000-es évek: 1000 házasságkötésre 590 válás

Élve születések száma
1989-ben: mintegy 127 ezer
2009-ben: mintegy 96 ezer

Házasságon kívül született gyermekek száma
1980-as évek: minden nyolcadik gyermek született házasságon kívül
2000-es évek: minden harmadik gyermek született házasságon kívül

Összes bûncselekmények száma
1989-ben: mintegy 225 ezer bûneset
2009-ben: mintegy 410 ezer bûneset

Befejezésül még egy jelzésértékû számadat: Bogár László közgazdász professzor szerint a jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi fizetés vásárlóértékét tekintve ("folyó áron") annyit ér, mint az 1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint...
 
(Forrás:  Nemzeti Hírháló, 2010.09.22)

 The Bankers! Manifesto, 1934
"A tőkének védenie kell önmagát minden áron, törvényi és egyéb utakon
egyaránt. Az adósságokat be kell hajtani, a kölcsönöket és
jelzáloghiteleket pedig le kell foglalni, amint lehetséges. Amikor a
törvényes eljárás következtében az átlagember elveszíti az otthonát,
sokkal engedékenyebbé válik és a vezető pénzemberek ellenőrzése alatt
lévő vagyon tulajdonosai által a törvény szigorának köszönhetően
irányítható lesz. Otthontalan emberek nem fognak veszekedni
vezetőikkel. Ez köztudott a világ kormányzására kivatott pénzuralmi
rendszer irányítói számára. Azzal, hogy az embereket megosztjuk,
rávehetjük őket arra, hogy jelentéktelen kérdések fölötti vitákra
pazarolják energiájukat, miközben mi a tanítók szerepében lehetünk.
Így diszkrét lépésekkel bebiztosíthatjuk önmagunk számára azt, amit
már elterveztünk és sikeresen végre is hajtottunk."" The Bankers'
Manifesto, 1934The Bankers Manifesto of 1934

Capital must protect itself in every way, through combination and through legislation. Debts must be collected and loans and mortgages foreclosed as soon as possible.

When through a process of law, the common people have lost their homes, they will be more tractable and more easily governed by the strong arm of the law applied by the central power of wealth, under control of leading financiers.

People without homes will not quarrel with their leaders. This is well known among our principle men now engaged in forming an IMPERIALISM of capital to govern the world. By dividing the people we can get them to expend their energies in fighting over questions of no importance to us except as teachers of the common herd.

Thus by discrete action we can secure for ourselves what has been generally planned and successfully accomplished.


 

 

 

Kié a magyar állam?

 

- Dr. Drábik János, Jakab István

Link a videóhoz

Műsor tartalma

Arcátlan világméretű, szervezett magánhatalmak birtokolják minden értékünket, ami a magyar államot jelenti.Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy egy új alkotmánnyal megerősítsük a magyarság jogait ősi hazájához hűen. Orbán Viktor történelmi szerepet kapott, hogy megszilárdítsa a magyar államot. Vajon van elég tudatos gondolkodó, aki támogatná ezt a kezdeményezést?

Címkék

Választások 2014 - Lakossági szemmel

 

A magyar lakosság választási ígérete 2014-re!

2013.07.18

 A négymillió éhező állampolgár választási ígérete 2014-re: így vagy úgy, de lesz Magyarországon garantált ALAPJÖVEDELEM!

Még csak sok ész sem kell ahhoz, hogy ezt a megállapítást a politikusok tényként fogják fel és a saját jól felfogott érdekükben tényként kezeljék. Az éhező embereket nem érdekli az a színjáték ami az adófizetők pénzén zajlik a politika színterén. A dolgok természetes menete, hogy nem a farok csóválja a kutyát...

Az államháztartásban rendelkezásre állnak azok a pénzeszközök amelyek a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetésével minden társadalmi és gazdasági problémát kezelni képesek. Jogos lakossági igény a nagy tömegek fizetőképességének a növelése, a korrupció megszüntetése, az adófizetők pénzéből fölöslegesen fenntartott bürokrácia és intézményrendszer leépítése egyszer és mindenkorra, valamint a munkavállalói kiszolgáltatottság megszüntetése egyetlen intézkedéssel! Ez a megoldás pedig az FNA! 

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem?

2013.07.16

Társadalom: A magyar kormány lényegében deklarálta, hogy nincs dolga a szegényekkel

Az Európai Unió folyamatosan napirenden tartja azt a kérdést, hogy miként lehet csökkenteni a tagállamokban a szegénységet. Ezt a szándékot elvileg a tagállamok is osztják, hiszen 2010-ben valamennyien aláírták, hogy 2020-ig összesen húszmillióval csökkentik a szegénységben élők számát.

Kulturális kreatív az, akinek elege van

2013.07.07

Kik azok a kulturális kreatívok?

A másként gondolkodók konferenciákat tartanak, közösségeket építenek és etikus bankokat hoznak létre. Részvételi demokráciáról beszélnek, és hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb ötletekkel állnak elő. Úgy hívják őket: kulturális kreatívok, és jellemző rájuk, hogy – legyen szó természetvédelemről vagy pénzügyekről, munkáról vagy kultúráról – minden közösségi területen új utakat keresnek. Szószólói az ALAPJÖVEDELEM bevezetésének. Kulturális kreatív az, akinek elege van.

 

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK


 
 
 Alternatív energiaforrások; nap-, szélenergia; hőszivattyúk; szellőztetőgépek:

http://www.geo-solar.net/geosolar/index.html

 

Új Medicina:

Az új medicina egy természettudományos rendszer. Az orvostudomány periódusos rendszere. Leírja az élő szervezetek működését, megbetegedések mechanizmusát, azok kialakulását és elmúlását. Olyan szakmai precizitással, ami ezelőtt soha nem létezett . Ez józan paraszti ésszel felfogható biológia, élettan. Megmutatja, adott helyzetre, konkrét konfliktus-szituációra hogyan reagálnak az élőlények fizikai, testi, szervi, és mentális szinten. Leírja az ún. biológiai különprogramokat, az eseti és feltételhez kötött válaszreakciókat, tehát azokat az elváltozásokat, (az összeset!) amit eddig - az összefüggések ismeretének hiányában - megbetegedésként értelmeztünk (allergiától a végbélrákig).Végre van egy megbízható eszköz, pontos ismeret, egy "térkép az emberi test bölcs üzemeltetéséhez". Bizonyíték arra, hogy minden elváltozásnak van (biológiai) értelme. 
http://www.ujmedicina.hu/

 

Hasznos tudnivalók az élelmiszer adalékanyagokról:

http://www.geo-energia.hu/hpc/eteladalek.html?a=geosolar

 

Háború a nemzet ellen (Jelenczki István 4 részes dokumentumfilmje Magyarország jelenlegi helyzetéről.)

DVD-n megvásárolható: http://jelenczki.hu/

Kapcsolódó cikkek:

http://msztolna.neobase.hu/content/h%C3%A1bor%C3%BA-nemzet-ellen

http://barikad.hu/node/43243

  

Zeitgeist Movement Magyarország:

 

 

 

 

http://www.thezeitgeistmovement.hu/

 

Zeitgeist Movement:

http://www.thezeitgeistmovement.com/

 

Zeitgeist Magyarország:

http://www.zeitgeisthungary.com

 

Zeitgeist blog:

http://zeit-geist.blog.hu/

 

EzVan Kiadó:

http://www.ezvankiado.hu/

 

Eredeti angol nyelvű videók a 9/11-ről, és hasonló témákról:

http://www.question911.com/linksall.htm

 

Teljes kronológiai sorrend a 9/11-es eseméyenkről angolul:

http://www.historycommons.org/project.jsp?project=911_project

 

Nagyon fontos oldal az alternatív energiákról, magyarul (köszönöm Ildinek a linket!):

http://www.alternativenergia.hu/

 

Az ingyeneregiákról szóló tanulságos oldal:

http://fenykapu.free-energy.hu/

 

Ébresztés (az oldal mottója: “A pénz nem eszköz lett, hanem cél. Ezért omlik össze a gazdaság.”)

http://ebresztes.tk/

 

Filmek és feliratok:

http://t1115felirat.neobase.hu/

 

 Money Reform Party (angol)

 

 

 

 

 9/11-ről magyarul:

http://www.lucidumintervallum.com/1/wtc-al.html

 

ORGRIDEA - Organic Grid Of Ideas (Organikus Gondolatháló):

http://orgridea.org/

 

Alex Jones tényfeltáró oldala (angol):

http://www.infowars.com/

 

Vízenergia alapítvány: A víz ég, a víz a legolcsóbb és legtisztább üzemanyag!

http://www.vizenergia.hu/

 

Új látásmód a gyógyászatban ("A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene forrást építeni, amikor már megszomjazott"):

http://www.tryme.shp.hu/

 

Világfa (ismertető oldal) - Önkéntes társadalomüzemeltetési környezet az élő bolygóért:

https://sites.google.com/site/vilagfainfo/

 

Szívesség közösség:

Azért csináljuk, mert 

 1. jelen társadalmi helyzetünk kulcsa szerintünk: önzetlenségben fejlődni
 2. a szívesség lehetőség tapasztalni: érdek nélküli adást – és elfogadást
 3. hisszük, hogy ma, MOST megtett pici, egyéni lépésektől változik a világ
 4. felelősségünk tehát tenni, amiről tudjuk, hogy jó – nem csak beszélni róla

http://szivesseg.net/content/isten-hozott

 

Egy magyar polgár válogatása a még gondolkodó magyarokhoz:

http://www.budapesti.info/

 

Magyarok Szövetsége:

http://www.magyarokszovetsege.hu

 

TUDATOSSÁG-TUDATÁBAN:

http://www.tudatossag-tudataban.blogspot.com/

 

Az USA államadóssága percről-percre:

http://brillig.com/debt_clock/

 

Free energy generator (angol):

http://www.magniwork.com/

 

 

 

A mappában található képek előnézete kreatív kútfők alkotásai