Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A közpénzekből ALAPJÖVEDELEMRE is telne!

2013.07.28

Bízni kell az emberekben!

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Ebből is finanszírozható az Alapjövedelem Magyarországon!

Társadalmi Kiegyezést kezdeményezünk

Csak politikai kérdés, hogy a közpénzekből a garantált ALAPJÖVEDELEMRE is teljen! 

Vegyük sorra, mennyi felesleges kiadás terheli az államkasszát egy túlszabályozott világban, ami egyre élhetetlenebbé válik 4 millió éhező embertársunk számára! A KSH adatai szerint 2013.07.13. már 4 millió ember éhezik hazánkban azon az áron, hogy a közpénzek a bürokráciát dagasztják, a devianciákat generálják.

Eljött az ideje, hogy a lakosság devianciának tekintse a közpénzek elherdálását és jelezze a társadalmi igényt a garantált ALAPJÖVEDELEM bevezetésére!

A nagy tömegek fizetőképessége ugyanis az egyetlen olyan megoldás, amivel adósságmentes pénz kerülhet a gazdaság körforgásába! Ne felejtsük el: adósságmentes pénz utoljára 1996-ban került a magyar gazdaságba és beláthatatlan idők óta a legnagyobb foglalkoztató a magyar állam!

Épül a "munkaalapú" rabszolgaság közpénzekből, az FNA helyett! Nagy ötlet!

 

Százmilliókba kerültek az új fejesek

2013-08-13 05:09:00
Budapest — Egyre többe kerül nekünk a nagyra nőtt kormányzati vízfej eltartása. Az kormányalakítás óta létrehozott 5 új államtitkári, valamint a 21 helyettes államtitkári poszt legalább 250 millió forintba kerül évente.

Ez csak a fizetésükre fordított pénz, mert számos más juttatás is jár az újdonsült állami vezetőknek. Így például szolgálati autóval járhatnak-kelhetnek, mégpedig Skoda Superbbel.

Bár hivatali lakást vagy lakásfenntartási térítést csak az államtitkárok kaphatnak, a helyettesek is mehetnek a kormányüdülőbe, nekik is jár a kiemelt, soron kívüli egészségügyi ellátás a VIP-kórházban, hosszabb repülőutaknál a business class, a vonatokon pedig az első osztály.

Valamennyi új helyettes államtitkárnak saját titkárság dukál, munkatársakkal és azok járandóságaival, erre további tíz- és százmilliók mehetnek el évente.

Amikor spórolni próbál a kormányzat, akkor sem a fejeseken teszi azt. Így például hiába rendelte el Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár május végén, hogy húsz százalékkal csökkentsék az apparátus létszámát, információink szerint ez egyetlen államtitkárt vagy helyettes államtitkárt sem érintett, valamennyien maradhattak a helyükön.

Mint tegnapi számunkban is utaltunk rá, nem valósult meg Orbán Viktor 2010-ben, a kormányalakításkor tett ígérete, hogy leszámolnak a rangkórsággal és a kormányzati túlköltekezéssel. Bár az állami vezetők fizetését nem emelte az Orbán-kormány, mégis többe kerül a közpénzekből.

 

Milliós büntetés a száguldozó fejeseknek

Milliós büntetés a száguldozó fejeseknek

Kocsikat törtek, szabálytalankodtak az állami vezetők

200 milliót autózhatnak el a fejesek

4 milliárd jutalom járt a fejeseknek

 
 
A Blikk számításai szerint az Orbán-kormány állami vezetőinek éves illetménye 1,3 milliárd forintot tesz ki, a Bajnai-kormányé pedig annak idején 900 millió forintot. A 400 millió forintos különbség az állami vezetők elszaporodására vezethető vissza. Bajnai Gordonnál 20 államtitkár és 49, akkor szakállamtitkárnak nevezett helyettes államtitkár dolgozott, így hiába csökkentette 15-ről 9-re a miniszterek számát Orbán, mivel már 47 államtitkár és 75 helyettes államtitkárral dolgozik.Kerestük a kormányzatot, hogy mivel magyarázható az egyre több vezetői kinevezése, ám egyelőre nem kaptunk választ. Blikk

 Ennyit kapnak a vezetők

 

 Miniszterelnökség
3 államtitkár36 millió
11 helyettes államtitkármin. 100 millió

Belügyminisztérium
3 államtitkár36 millió
5 helyettes államtitkármin. 45 millió

Emberi Erőforrások Minisztériuma
10 államtitkár120 millió
11 helyettes államtitkármin. 100 millió

Gazdasági Minisztérium
7 államtitkár84 millió
11 helyettes államtitkármin. 100 millió

Honvédelmi Minisztérium
2 államtitkár24 millió 
3 helyettes államtitkármin. 27 millió

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
5 államtitkár60 millió
11 helyettes államtitkármin. 100 millió

Külügyminisztérium
3 államtitkár36 millió
6 helyettes államtitkármin. 54 millió

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
7 államtitkár84 millió
9 helyettes államtitkármin. 100 millió

Vidékfejlesztési Minisztérium
7 államtitkár84 millió
8 helyettes államtitkármin. 88 millió

Másfélszeresére nőtt az állami vezetők száma

2013-08-12 03:00:00
BUDAPEST – Valóságos kisgömböcként hízik az állami vezetés. Hiába mondta Orbán Viktor  miniszterelnök 2010-ben a kormányalakításkor, hogy véget vet a rangkórságnak és a kormányzati dáridónak, valamint ígért karcsúbb és hatékonyabb kormányzást, jóval több állami vezetője van az országnak, mint az előző ciklusokban.
Múlt héten már 75-re nőtt a helyettes államtitkárok száma, miután a kormányfő egy újabb vezetőt nevezett ki: van már a zöldgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár is a kormányzatban Hizó Ferenc személyében. Így jelenleg 122 államtitkári és helyettes államtitkári poszt van, a kormány- és miniszteri megbízottakkal és biztosokkal együtt 221 vezető segíti a kabinet munkáját.

Az állami vezetők közül csak a miniszterek száma csökkent az előző ciklusokhoz képest, az államtitkárok, kormánymegbízottak és miniszteri biztosok száma pedig drasztikusan emelkedett. A Bajnai-kormány távozásakor az államtitkárok létszáma húsz volt, az Orbán-kormány megalakításakor 42-en lettek. A több mint kétszeres növekedést a kormányzati struktúra átalakításával és a közigazgatási államtitkári tisztség visszahozásával magyarázták. A helyettes államtitkárok alig lettek többen kormányváltás után, mint Bajnaiéknál (ahol szakállamtitkároknak nevezték őket), viszont a három év alatt újabb huszonegy ilyen posztot hoztak létre.

A kormánymegbízottakat és a miniszterelnöki, valamint miniszteri biztosokat szinte számba sem lehet venni, olyan gyakorta neveznek ki új biztosokat valamilyen fontos vagy kevésbé fontos feladat ellátására. A Blikk számításai szerint jelenleg 89 ilyen biztos, illetve megbízott segíti a kormány munkáját, igaz, egy részük ezért nem kap külön díjazást.

Kerestük a kormányzatot, hogy mivel magyarázzák az állami vezetők megszaporodását, mára ígértek választ. – A bürokrácia bürokráciát szül, ha kineveznek egy új államtitkárt, annak szüksége lesz helyettesre, így lesznek egyre többen és többen a vezetők – mondta a Blikknek Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint normális esetben nem kellene ennyi államtitkár. – Nem volt jól előkészítve a kormányzati struktúra, minden kérdés felcsúszott a kormányfőhöz vagy a miniszterekhez. Ennek a korrekciója lehet, hogy fokozatosan egyre növekszik az államtitkárok száma – fogalmazott a szakértő.  

311 fejesnek jár a luxuskórház

2013-08-01 05:00:00
Budapest – Az egyszerű halandónak heteket kell várnia, hogy fogadja egy szakrendelő egy rutin ultrahangra, és 408 nap, azaz több mint egy év átlagos várakozási idővel kell számolnia, ha csípőprotézist kell neki beültetni.

 Vagy: mélyen a zsebébe nyúl, és kifizeti a borsos piaci árat a beavatkozásért egy magánklinikán. Az ország vezetői krémje ezzel szemben soron kívül, szállodai körülmények között és teljesen ingyenesen jut egészségügyi ellátáshoz. És még csak nem is vékony ez a bizonyos krém. A 444.hu internetes portál a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM) úgy értesült: jelenleg 311-en jogosultak különleges orvosi elbánásra a budapesti Honvédkórházban vagy a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

A kiváltságosaknak fekvőbetegként elit ellátás és elhelyezés dukál: kiemelt komfortú önálló szobák tévével, telefonnal, klímával, fürdőszobával. A fejesekkel külön ápolószemélyzet foglalkozik, a nekik fenntartott részre belépni is csak engedéllyel lehet, a kórház dolgozói pedig egy árva szót sem mondhatnak senkinek az elit betegekről.

A táblázat azt mutatja, hogy egybeteg országos átlagban milyen hossz várólistára kerül fel a különböző kórházi beavatkozások esetén. Alatta az az összeg szerepel, amennyiért azt egy luxus magánklinikán elvégzik. Ezt az időt és pénzt spórolja meg a 311 kiemelt vezető

Az arra érdemesek a fenti két intézményt választhatják az Orbán-kormány rendelete szerint, ami meghatározza, milyen juttatások járnak az állami vezetőknek, így az egészségügyi ellátásukról is rendelkezik. Állami vezetőnek – egy 2010-es törvény alapján – a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok, a közigazgatási államtitkárok és a helyettes államtitkárok számítanak, ámde ők nyilvánvalóan nincsenek 311-en.

A KIM érdeklődésünkre közölte: rajtuk kívül állami vezetői juttatásra jogosult még a köztársasági elnök, a hivatalának vezetői, az Országgyűlés elnöke, alelnökei, háznagya, a parlamenti hivatal vezetői, a Kúria elnöke és helyettese, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és helyettesei, a legfőbb ügyész és helyettesei, az Alkotmánybíróság elnöke, főtitkára, tagjai, az alapvető jogok biztosa és helyettesei, a független államigazgatási szervek és önálló hatóságok elnökei és helyettesei, kormány-, miniszterelnöki és miniszteri biztosok, kormányhivatal-vezetők, központi hivatalok vezetői, kormánymegbízottak, sőt a miniszteri kabinetet vezető kabinetfőnök is. Ők tehát valamennyien soron kívül juthatnak be szakorvosi vizsgálatra, ne adj' isten műtőbe is. Lapunk azt is tudakolta a szaktárcától, miként változott az elmúlt 5 évben a jogosultak köre – erről későbbre ígértek kimutatást.

A Honvédelmi Minisztérium egyébként tegnap tagadta azt a sajtóértesülést, ami szerint a nemrég bezárt telki magánkórházat a jövőben állami vip-kórházként működtetnék tovább.

Blikk-információ

 

Milliós bérek a hivatalokban

2013-07-27 04:30:00
Budapest — Jól fizető meló a nagy állami hivatal igazgatása! Van olyan intézményvezető, aki még Orbán Viktor miniszterelnöknél is több honoráriumot kap a munkájáért, de legalábbis jó néhányan jobban keresnek a felettes miniszterüknél. Ez derült ki azokból a kimutatásokból, amelyeket lapunk kért a szaktárcáktól.

 

85 milliós parkolás a honatyáknak

2013-05-09 18:14:00
Budapest — 85 millió forintba kerül, hogy a képviselők és az országház alkalmazottai parkolni tudjanak az alatt is, amíg átépítik a Kossuth teret.
Korábban több száz autó parkolt a Kossuth téren. Az átalakítások jövő áprilisig tartanak, addig jó lesz a közeli mélygarázs

 – Ez volt a leggyorsabb, legpraktikusabb, legkézenfekvőbb megoldás – mondta a Blikknek Pintyőke Marcell, a KÉSZ kommunikációs igazgatója. A Kossuth tér megújítására szánt 14 milliárd forintból 84 millió 960 ezer forintos tételt tesz ki a 14 hónapra szóló parkolóhelybérlés.

Az index.hu egyébként azt írta, hogy az első hónapokban kihajtáskor a parlamenti belépőkártya felmutatása ellenében lepecsételték és elvették a behajtáskor kapott parkolókártyát, a Lipót Garázs üzemeltetője így számolt el a KÉSZ-szel. E héttől viszont már a jegykiadó leolvasójához kell érinteni a parlamenti belépőkártyát, ami olyan parkolókártyát ad, amit kihajtáskor csak le kell adni.

K. Gy.

 

 
 

Már a Holdig autózhattak volna honatyáink

2013-04-04 04:25:00
Budapest — Ha el lehetne autózni a Holdig, akár oda is eljuthatnának a költségtérítési lista élmezőnyében szereplő képviselők abból a pénzből, amit benzinre kaptak.
A Holdra is elmehetnének

Mivel a költségtérítés után kell adózni, kalkulációink szerint nettó 13,9 és 15 millió forint közti választókerületi pótlékból gazdálkodhattak az éllovasok. 430 forintos átlagárral számolva ebből 32-35 ezer liter üzemanyag vehető. Hétliteres átlagfogyasztás mellett fejenként 460-500 ezer kilométert autózhatott az első tíz helyezett politikus. Ez akkora távolság, hogy a többségnek durván kétezer alkalommal is kijön belőle a főváros és a választókerületi székhelye közti út.

– Balatonkenesén van az állandó lakhelyem, a pártom Veszprém megyei elnöke vagyok, ugyanakkor Hajdú-Bihar megye képviselője. Ezenfelül Balassagyarmattól Mohácsig és Komáromtól Újszászig vannak programjaim, rengeteget megyek kocsival, ami 11 litert fogyaszt – reagált a kérdésre a 6. helyezett Pálffy István (KDNP), aki saját kimutatásai szerint éves átlagban eddig 64 ezer kilométert ment. – Az üzemanyag pedig csak egy része az autófenntartás és -használat költségeinek, s négy év után lényegében kidobhatok egy kocsit. A választókerületi pótlékból pedig szállásra, étkezésre, más kiadásokra is megy – tette hozzá a képviselő.

Kapcsolódó cikkek

Botrány! Dupla benzinpénz a képviselőknek

Ingyen autózhat nak a képviselők: több millióból tankolnak a frakciók, költségtérítés és sofőr is jár a honatyáknak

Hasonlóképpen nyilatkozott lapunknak Vitányi István (Fidesz) is. Ő azt mondta, 160 ezer forint a havi benzinköltsége, évi 40 ezer kilométert autózik a munkája miatt. Az utak olyan rosszak, hogy négyévente vehetne egy új autót. Emellett sok pénzt visznek el a protokolláris kötelezettségei is.

Mint megírtuk: a 2014-ben felálló új parlament tagjai már más rendszerben kapnak költségtérítést, így névre és rendszámra szóló üzemanyagkártyával vásárolhatnak majd. – Az új szabályozás végre tiszta viszonyokat teremthet, s megfelel annak az elvárásnak is, hogy legyen olcsóbb a parlament – mondta a Blikknek Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.
 

Három napra bezárták, most kétmilliót követel

2013-07-28 04:20:00
Miskolc - Kétmillió forintot követel a rendőrségtől Torma Ivánné Ágnes (66), mert súlyosan megsértették a tisztességes eljáráshoz való jogát, amikor három napra sittre vágták, mert idegességében ráütött a bírói pulpitus előtt álló korlátra.

Tormáné kálváriája akkor kezdődött, amikor bírósághoz fordult asszonytartás miatt. A nőnek korábban megítéltek harmincötezer forintot, azonban ezt kevesellte, meg akarta emeltetni ötvenezerre. – A tárgyaláson csúnya dolgokat mondtak rólam, és egyszerűen ideges lettem. Éreztem, hogy elsötétül előttem minden, szerintem a vérnyomásom is az egekbe szökött. Ráütöttem két kézzel a korlátra.

 Ezután összepakoltam az irataimat, és kimentem a teremből – mondta korábban lapunknak Ágnes, aki szerint a folyosón két biztonsági őr belekarolt, és átadták az utcán álló rendőröknek. Betették az autóba, és a rendőrségi fogdába került. Az idős, jól szituált asszony azt állítja, vele senki nem közölte, miért csukják le, és a poklok poklát járta meg a fogdán. Azóta is összerezzen, ha egy szirénázó autót hall meg az utcán.

– A zárkában kosz és bűz volt, egy elsárgult matracon kellett aludnom. Elvették az ékszereimet és a személyes tárgyaimat is. Ha bármit akartam, dörömbölnöm kellett az ajtón, ezért az ujjaimról le is jött a bőr – panaszkodott. Tormáné és ügyvédje, dr. Lichy József a Független Rendészeti Panasztestülethez fordult, mert álláspontjuk szerint az egyenruhások tévedtek, amikor szabálysértésnek minősítették a nő tettét, és előállították. Szerintük az ügy súlya ezt nem indokolta.

Kapcsolódó cikkek

3,5 milliós kártérítést kap a panaszkodó rabló

3,5 milliós kártérítést kap a panaszkodó rabló

Az Emberi Jogok Európai Bírósága utasította a kormányt: legyen jobb dolguk a raboknak

A rendőrség viszont azt állítja, az adott helyzetben kollégáik jól ítélték meg a büntetést, és ezt Ágnes asszonnyal is tudatták. Utóbb került enyhébb minősítés alá az ügy, ekkor az asszonyt ki is engedték. Így szerintük nem sértették meg Tormáné tisztességes eljáráshoz való jogát, jogszerűen jártak el. – Ezt ügyfelem nem fogadja el.  A Független Rendészeti Panasztestület kivizsgálása alapján bírósághoz fordulunk. Kétmilliós kártérítést szeretnénk – mondta Lichy József ügyvéd.

 Cs. K.

 

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

 

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

 

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!

 

Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről!

 

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

 

44573_636471123044217_668107964_n.jpg

 
 Clara Kerekes A szegénység nem deviancia. Deviancia az, ha erre a statisztikai adatra a lakosság még jobban élő, ma még nem éhező 50 százaléka nem kapja fel a fejét és nem kezd el józan ésszel gondolkozni, például az FNA bevezetésében rejlő megoldási lehetőségekről. Az igazi baj majd akkor fenyegeti ugyanis a társadalmat, ha a már éhezők hívják fel a megoldási javaslataikra a figyelmet.... Az FNA egy tisztességes és humánus gondolat! A 15 Eu tagállam civil lakosságának, az értelmiséghez tartozóknak a fejében fogalmazódott meg.... Az éhezők nem hiszem, hogy ennyire humánusak tudnának lenni az elnyomóikkal szemben.... 2013.07.29. facebook
 
 

 

 

 

225 dolgozónak 137 minimálbér NO BRAVO!

Ismét népnyúzásból gazdagodnak NO BRAVO!

 

 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

2013.08.20

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

 

 

 

A mappában található képek előnézete Magyarságtudat