Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AKTÍV ÁLLAMPOLGÁR

2013-09-16-22-az-fna-nemzetkozi-hete-mo-on.jpg

 

Itt jelentkezhetsz az FNA Hét eseményeire a Facebookon!

 

 

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem?

Ezt is megoldja az ALAPJÖVEDELEM bevezetése!

Ebből is finanszírozható az FNA Magyarországon!

 

Európai polgári kezdeményezés az egyetemes alapjövedelemért

 , március 26, 2013Kategória:  ,  , 

Hálózat a közvetlen demokrácia csatlakozik az európai polgári kezdeményezés: Universal alapjövedelem (UBI) - feltárása lehetőségeit és feltételeit az emancipációs szociális állam

Utd-európai kezdeményezés

ÚTMUTATÓ - HOGYAN történik a KEZDEMÉNYEZÉS aláírása

Utd-kezdeményezés oldalas

A honlap https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do kattints ide: Support kezdeményezés . Ezután a mezőben válassza ki az országot Hungary.  Megjeleníti milyen formában adja meg személyes adatait, beleértve a nem. személyazonosító okmány (személyi igazolvány vagy útlevél). Végén a forma két ablak dobozok, amelyek a adatok pontosságát, és megállapodnak abban, hogy a személyes adatok védelme. Ezután másolja a karaktereket a képen az alábbi mezőbe a képet, és töltse ki a benyújtási támogatást (azaz azonos aláírás) kattintva beküldése. Ekkor megjelenik egy ablak tájékoztat, hogy a támogatási sikeresen rögzítésre.

Mi az európai polgári kezdeményezés az egyetemes alapjövedelem (UBI Tájékoztatók ECI)

Baráti polgárok 15 európai országból gyűltek össze megvalósításának ötlete UTD valamennyi európai polgár számára, ahogyan az európai polgári kezdeményezés vagy. Az európai polgári kezdeményezés, amikor egy csoport a polgárok különböző tagállamok közvetlenül támogatják az európai intézmények számára ötleteket.

Kezdeményezés keretében a hivatalos neve: Universal alapjövedelem (UBI) - feltárása lehetőségeit és feltételeit az emancipációs szociális állam , az Európai Bizottság 14-én elfogadott 2013. A hét támogatói is g. Branko Gerlič (Section előmozdítására irányuló UBI Szlovéniában).

UBI úgy definiáljuk, mint a feltétel nélküli, egyedi, univerzális jövedelem elég magas ahhoz, hogy megakadályozza a fizikai szegénység és lehetővé teszi a lehetőséget, az aktív társadalmi részvételt. Utd tekinteni, mint egy radikális eszközöket egyenlőtlenség és a szegénység elleni küzdelem, hanem a radikális módja a rendszer egyszerűsítése a szociális transzferek. Bár UBI nem helyettesíti a jóléti állam, de fejlődött kiegészítők és kártérítés emancipatorikus szociális állam.

Mindenekelőtt, ez mögött a fáradságot, hogy UTD vágy egy igazságosabb megosztása tisztességes fizetett munkahelyeket és lehetőségeket a tisztességes élet mindenki számára. Figyelembe véve a pénzügyi, gazdasági és erkölcsi válság, nincs vége a láthatáron, a növekvő munkanélküliség és a szegénység, ez úgy tűnik, mintha a fény végén az alagút.

Egy év alatt, 14-ig 2014 uniós polgároknak kell gyűjteni az 1 millió aláírást az EU-szintű , és legalább hét tagállamot, hogy összegyűjtsék a minimálisan szükséges aláírások. Szlovéniában, a kezdeményezést támogatnia kell, legalább 6000 ember. Ha sikerült az európai polgárok, az Európai Bizottság alaposan megvizsgálja a kezdeményezést, és javasolta, hogy foglalkozik az Európai Parlamenttel.

Az a tény, hogy a kezdeményezés UTD részt 15 tagállam szerint Klaus Samborja (ATTAC Ausztria, a fő kezdeményezője) jól jelzi a szimbolikus és gyakorlati szinten, hogy a kezdeményezés lehet UTD, a gyakorlatban: a közvetlen (együtt) működésének a polgárok számára.

Kérjük, támogassa a kezdeményezést, és a kezdeményezés hírét is mondani a barátoknak!

LINKEK

ECI-UBI (UBI):

Szociális hálózatok:

Információk UTD (videó)

Információk UTD a média:

Hogyan segíthetek terjeszteni a kezdeményezést

Minden, ami az aktív felhasználók a Facebook, Twitter, online média szerkesztők, oldal vagy blog, és az indíték és az idő (1 óra hetente), hogy aktívan részt vegyenek az online promóció kezdeményezés, írjon nekünk e-mail simon.delakorda @ inepa.si vagy és írni utd.slovenija @ gmail.com

"Alkatrész lista:
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • RSS
  •  
 
 

A munkaközpontú társadalmat  emberközpontú társadalommá kell átalakítanunk.

 „ Az ember nem attól szabad, hogy azt csinál amit akar, hanem, hogy nem kell azt tennie, amit nem akar ” Jean-Jacques Rousseau

Az államot jogosítványokkal felruházó állampolgárok elvárása, hogy megjelenjen a gazdaságban és a termelésben a nagy tömegek fizetőképessége. Ez pedig olyan módon történjen amivel eltörölhető a korrupció, a költséges állam fenntartása és minden társadalmi probléma.

Az FNA mindössze az államháztartásban jelenleg is rendelkezésre álló pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosításáról szól, a fenntartható fejlődés jegyében. Egy forradalommentes megoldás, amit 15 Eu tagállam értelmisége dolgozott ki alapos közgazdasági számításokra is kiterjedő figyelemmel. Az irigység kultúrája egy szégyenteljes társadalmi norma, amit a profitéhes tőke évszázadokkal ezelőtt alapozott meg és közakarattal megváltoztatható!

Ezért támogatjuk a kulturális kreatív mikroközösségeinkben az Európában elindított hivatalos polgári kezdeményezést. Kerekes Klári YagooftCulturalcreatives

A magyar lakosság választási ígérete 2014-re!2013.07.18

 A négymillió éhező állampolgár választási ígérete 2014-re: így vagy úgy, de lesz Magyarországon garantált ALAPJÖVEDELEM!

Még csak sok ész sem kell ahhoz, hogy ezt a megállapítást a politikusok tényként fogják fel és a saját jól felfogott érdekükben tényként kezeljék. Az éhező embereket nem érdekli az a színjáték ami az adófizetők pénzén zajlik a politika színterén. A dolgok természetes menete, hogy nem a farok csóválja a kutyát...

Az államháztartásban rendelkezásre állnak azok a pénzeszközök amelyek a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetésével minden társadalmi és gazdasági problémát a kezelhetőség szintjére csökkentenek. Jogos lakossági igény a nagy tömegek fizetőképességének a növelése, a korrupció megszüntetése, az adófizetők pénzéből fölöslegesen fenntartott bürokrácia és intézményrendszer leépítése egyszer és mindenkorra, valamint a munkavállalói kiszolgáltatottság megszüntetése egyetlen intézkedéssel! Ez a megoldás pedig az FNA!  

A közpénzekből a garantált Alapjövedelemre is telne!

Ismét népnyúzásból gazdagodnak NO BRAVO!

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem?

2013.07.16

VÁLASZTÁSOK 2014 - Lakossági szemmel

 Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerése, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a hatalom, a kormányzás szintjén van. A megoldás tehát nem az államtól való eltávolodás.

A helyes irány az állam megerősítése a jogaiban! A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve fel kell lépnie.

 

Kulturális kreatív az, akinek elege van

2013.07.07

Kik azok a kulturális kreatívok?

A másként gondolkodók konferenciákat tartanak, közösségeket építenek és etikus bankokat hoznak létre. Részvételi demokráciáról beszélnek, és hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb ötletekkel állnak elő. Úgy hívják őket: kulturális kreatívok, és jellemző rájuk, hogy – legyen szó természetvédelemről vagy pénzügyekről, munkáról vagy kultúráról – minden közösségi területen új utakat keresnek. Szószólói az ALAPJÖVEDELEM bevezetésének. Kulturális kreatív az, akinek elege van.

 

TASZ-tanácsok polgári engedetlenkedőknek

 
2013. február 11. hétfő, 13.18

A tüntetések apropóján összegyűjtöttük azokat a fontos szempontokat, amiket mindenkinek, aki csatlakozik az utcai rendezvényekhez, ajánlunk megismerni, megfontolni.

A szólásszabadság az egyéni önkifejezés alapja és a társadalmi fejlődés előfeltétele. Történelmi példák bizonyítják, hogy a társadalomra jótékony hatású lehet, ha a véleménynyilvánítás igazságtalan, alapjogsértő jogszabályokkal szembeni kritika vagy engedetlenség formáját ölti.

A TASZ támogatja a szólásszabadságot, de senkit nem bátorít arra, hogy törvényt szegjen vagy a hatóságnak ellenszegüljön. Mindenkinek joga van kifejezni a véleményét, akár különleges módon vagy szélsőséges hangnemben is. Az viszont nem alapvető jog, hogy mindenki azt csináljon, amit akar, tekintet nélkül mások jogaira vagy a jogrendre.

Szólás és gyülekezés

Mindenki kinyilváníthatja a véleményét a közterületen (utcákon, tereken, parkokban, aluljárókban stb.) szóban, írásban, szimbólumokkal és sok más módon. A közterületeken gyűléseket, demonstrációkat is lehet szervezni, melyeken bárki részt vehet. A közterületi rendezvényeket – a spontán gyűlések kivételével – előzetesen be kell jelenteni a rendőrségnek.

Gyülekezési szempontból nem számítanak közterületnek a közhivatalok helyiségei, az iskolák, az egyetemi épületek, az egészségügyi intézmények, a bevásárlóközpontok, ahol a nyitvatartási időben, a házirend betartásával tarthatnak véleménynyilvánító gyűléseket az egyébként is belépésre jogosultak.

A nem nyilvános magánterületen a rendezvények megtartásához a terület tulajdonosának vagy használójának engedélye szükséges.

Bejelentett rendezvényen kívül a közterület birtokbavétele (pl. hídfoglalás) vagy épületek elfoglalása (pl. egyetemfoglalás) jogszerűtlen lehet, és a tett súlyától és következményeitől függően akár bűncselekménynek vagy szabálysértésnek is minősülhet.

A TASZ javaslatai:

- ha nincs elháríthatatlan akadálya, előzetesen jelentsétek be a köztéri rendezvényeket;

- ha épületekben szeretnétek demonstrálni, előtte nézzétek át az intézmény belső szabályait;

- próbáljatok megegyezni az intézmény vezetésével, és ne akadályozzátok az intézmény működését.

- további információkért olvassátok el a TASZ gyülekezési jogi kisokosát.

Polgári engedetlenség

Polgári engedetlenségnek nevezzük, ha egy ember vagy csoport szándékosan azért követ el törvénysértést, hogy igazságtalan, méltánytalan, alapjogsértő szabályozásra vagy hatósági gyakorlatra hívja fel a közfigyelmet. Ilyen tettre akkor kerül sor, ha nincs más eszköz az elfogadhatatlan helyzet megváltoztatására. A polgári engedetlenség jellemzője, hogy nem jár erőszakkal, rongálással, és nem sérti mások alapvető jogait. Az engedetlenkedő tudja, hogy tette jogi felelősségre vonással járhat, és vállalja a hátrányos következmények kockázatát.

Előfordul, hogy az engedetlenkedők demonstratív módon direkt a kifogásolt szabályt sértik meg (pl. azért visel valaki bizonyos politikai jelképeket, mert a törvény tiltja azt). Vannak esetek, amikor ez nem lehetséges, ezért a résztvevők más jogszabály megsértésével hívják fel a közfigyelmet a problémára (pl. megszállják az egyetem épületét, mert diszkriminatív a felvételi rendszer).

A polgári engedetlenkedő indokoltan várhat el társadalmi szolidaritást, és bízhat a kifogásolt szabályozás vagy gyakorlat megváltoztatásában, de ehhez el kell fogadnia, hogy cselekedete joghátránnyal járhat számára. A jogrendszerben nem magáért a polgári engedetlenségért vagy a vélemény tartalmáért járhat büntetés, hanem az engedetlenség keretében elkövetett jogszabálysértésért. Bár a magyar joggyakorlat ebben még bizonytalan, a TASZ szerint nem járhat büntetés a polgári engedetlenségért akkor, ha a kifogásolt szabály alapvető jogot sért.

A TASZ javaslatai:

- ha polgári engedetlenség céljából törvénysértésre készültök, előzetesen tájékozódjatok a várható joghátrányokról;

- törekedjetek arra, hogy a törvénysértés ne legyen aránytalanul nagyobb a kifogásolt jogtalanságnál;

- próbáljátok a nyilvánosság számára világosan megfogalmazni, mi a polgári engedetlenség indoka;

- ha lehetséges, ne akadályozzátok a szükségesnél jobban a közintézmények működését;

- őrizzétek meg az engedetlenség békés jellegét, és kerüljétek az ellenszegülést a rendőri vagy más hatósági intézkedéssel szemben.

Rebellió

Demokráciában nincs indok a jogrend semmibevételére, erőszakos megmozdulásra, vandalizmusra.

Amíg van lehetőség a jogszerű és békés véleménynyilvánításra és politikai cselekvésre, addig kerülni kell a lázadást. Akik mégis a békétlen, törvénytelen megoldásokat preferálják, és nem fogadják el a hatósági fellépést és a szankciókat, azoknak számolniuk kell szabadságjogaik jelentős korlátozásával.

A TASZ javaslatai:

- fegyveresen vagy más veszélyes eszközökkel felfegyverkezve ne vegyetek részt demonstráción;

- ha a rendőrségi kényszerítő eszközt alkalmaz, kerüljétek az ellenállást, mert az még drasztikusabb fellépést eredményezhet;

- ha rendőrségi őrizetbe kerültök, tájékoztatást kérhettek az őrizet okáról és várható időtartamáról, ügyvédet hívhattok vagy kérhetitek védőügyvéd kirendelését, a 18. év alattiaknak joguk van kapcsolatba lépni szüleikkel;

- az igazoltatáskor, az előállítás során, vagy az őrizet idején ért jogsértés miatt panaszt tehettek;

- további információkért olvassátok el a TASZ tájékoztatóját

TÖLTSÉTEK LE ITT A NYOMTATHATÓ VÁLTOZATOT

 


A magyarok ereje nem a létszámában, hanem az egyedeit meghatározó tulajdonságaiban rejlik!

Megnőtt a lakossági felelősségünk és a kötelezettségünk! Többet kell tennünk mint azelőtt, mert elindult az egyfajta világ összeomlása és mire véglegesen összeomlik, ott kell lennie az új rendszernek!

FNA Kulturális Kreatívok

Társadalmi Kiegyezést kezdeményezünk

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is! Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

 

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

 

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

 

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

2013.08.20.

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS! 

 

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

 

Mi már devianciának tekintjük az irigység kultúráját!

A Yagooft többnyelvű szociális hálón a mikroközösségek (te és a barátaid) egymással kommunikálnak, kereskednek, egymást védik és az emberiséghez kapcsolódva egy idő után önállóvá, önellátóvá válnak! 

Az 50 Dollar Deal program egyfajta mód arra, hogy nagy tömegek anyagilag megerősödjenek! Természetesen ingyenes felhasználóként is jól jársz, mert örökös online nyelvtanuló rendszer költözik az otthonodba a többi ingyenes szolgáltatásról már nem is beszélve!

Globális célunk az emberiség fizetőképességének növelésével lendületbe hozni a termelést, működésbe hozni az országok gazdaságát! 
Itt találod a mikroközösségeink meghívó linkjét. Természetesen a regisztrációt követően a te mikroközösséged meghívó linkje is felkerül a facebook oldalunkra. http://www.facebook.com/YagooftCulturalcreatives

Clara Sheer Bestsellert ír!

 

 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz