Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezt is megoldja az ALAPJÖVEDELEM bevezetése!

Bízni kell az emberekben!

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Milliós bérek a hivatalokban!

A közpénzekből a garantált Alapjövedelemre is telne!

Magáncég a közpénzekből 225 foglalkoztatottnak 137 fő minimálbérét fizeti ki 

Ez is közpénzekből finanszírozott és az FNA forrása lehetne

Az ALAPJÖVEDELEM társadalmi elvárás!

Meghalt egy betegem, legyetek átkozottak döntéshozók!

 
2013-07-23 23:42:59
Meghalt egy betegem, legyetek átkozottak döntéshozók!

Meghalt egy betegem, legyetek átkozottak döntéshozók!

Dr. Csehpál Etelka egy nyugdíjas, de még praktizáló, vidéki háziorvos, aki 64 évesen kölcsönből vásárolt praxist. Híradása elkeserítő: meghalt egy betege, aki élhetett volna. A doktornő a kormányt okolja.

Dr. Csehpál Etelka: Meghalt egy betegem. 54 éves volt. 1993-tól tavalyig rokkantnyugdíjas. Tavaly elvették tőle. Ellátás nélkül maradt. Nem fellebbezett, elege volt a magyar egészségügyből, azóta engem sem engedett magához. Sem orvost, sem egészségügyet nem akart. Tavasszal rákos lett - ő is tudta, mi is. Kaphatott volna nyugdíjat, de kitartott az elhatározása mellett. Tiszteletben tartottam akaratát és az élettársa is. Úgy halt meg a 21. században, ahogy talán a középkorban sem haltak meg. Nem panaszkodott. Párja tisztességgel ellátta, ahogy egy laikus elláthatta. Az, hogy szomorú vagyok, nem mond el semmit. Szégyellem, hogy ilyen egészségügyben kell dolgoznom. Annyira megalázták, hogy nem akart többé tudni erről az ellátási rendszerről. Mert ugye, ki van adva utasításban (gondolom), hogy hány százalékot kell vissza irányítani a nemlétező munkaerő piacra. Tisztelt / de általam nem/ Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselők! A döntéseiken emberéletek múlnak! Szálljanak már magukba és ne legyenek annyira elragadtatva az országlásuktól!!! Legszívesebben átkozódnék, de nem teszem. Nem kívánom, hogy járjanak hasonlóan. Egy éve nem kap ellátást. Ha nem lett volna ilyen családja, most szociális temetésre szorulna! Élettársa 50 métert sem tud gyalogolni, nem hogy sírt ásni... Mégis! Legyetek átkozottak döntéshozók...

 

Szociális biztonság Magyarországon? Hát annak se híre se hamva, szertefoszlott... A kormánytöbbség által megszavazott alaptörvényből kiiktatták a szociális biztonsághoz való jogot.

Utoljára frissítve: 2013-07-24 22:57:57

Kovács Zoltán, a kormány felzárkózásért felelős államtitkára volt az Egyenes Beszéd vendége. Nehéz kérdést kapott: meg lehet-e élni 47 ezer forintból.

A húszperces interjúban az ATV első számú arca tucatszor ismételte ezt az egyébként meglehetősen egyszerűnek tűnő kérdést. (Kitartó hölgy.) Kovács pedig tucatszor nem válaszolt. Beszélt a közmunkaprogramok általa vélt sikeréről, a végén azután Kálmán Olga rákérdezett, hogy miért is nem tud egy igent, vagy egy nemet kinyögni...
2013. július 25. csütörtök

 

FRISS LÁTLELET A SZEGÉNYSÉGRŐL

A TÁRKI szegénységről szóló monitorkutatási eredményét 2013 áprilisában publikálták. A KSH létminimum-számításainak adatai most, 2013 júliusában jelentek meg, amikor is megerősítették a TÁRKI kutatásainak eredményeit.

Szegénység

A drasztikus elszegényedés megindulása a 2008-as pénzügyi és gazdasági válsághoz köthető. A válságnak négy periódusa volt eddig Magyarországon. 2008. második felében tört ki a pénzpiaci válság, amely a megtakarítással rendelkezőket érintette. 2008−2009-ben visszaesett a foglalkoztatás, nőtt a munkanélküliség. Ezzel párhuzamosan a devizahitelek problémája is élesen megjelent. 2009−2011-ben az állami kiadásokat erőteljesen csökkentették, miközben nőttek a lakossági elvonások. Az egykulcsos SZJA bevezetése hátrányosan érintette az alacsony keresetűeket. 2011−2012-ben egyértelműen szűkítették a szociális és egészségügyi kiadásokat. A háztartások közel 81 százalékának nincs annyi tartaléka, hogy egy váratlan, nagyobb kiadást – 100 000 Ft nagyságban – ki tudjon fizetni. A fűtés hiánya 20 százalékról 27 százalékra nőtt az elmúlt két év alatt.

A válság elmúlt öt évében azok a negatív tendenciák erősödtek fel még jobban, amelyek a társadalom alsóbb rétegeit érintik hátrányosan. A szegénységnek nem csak a mértéke, hanem mélysége is hatalmas ütemben nőtt. Különösen jelentős volt a szegénységi kockázat növekedése a gyermekek és a fiatalok, az alacsony iskolázottságú és a roma háztartásfővel élők körében, valamint azok között, akik olyan háztartásban élnek, ahol a háztartásfő munkanélküli vagy inaktív.

A parlamenti pártok lemondtak a leszakadó rétegek felzárkóztatásáról, hiszen egyik pártnál sem jelent meg átfogó program a leszakadás további megakadályozására. Ha a folyamatokat nem tudja megfékezni az elit, akkor a szélsőséges politikai erők komolyan profitálhatnak ebből.  

forrás: Totyik Tamás  Le monde diplomatique magyar kiadás 

 

Egekben a krumpli ára 2013.08.15.

Épül a "munkaalapú rabszolgaság" az FNA helyett!

A hatalom csak önmagát szereti? – Tanúvallomások a megélhetésről
 
2013-07-25 10:29:37
A hatalom csak önmagát szereti? – Tanúvallomások a megélhetésről

A hatalom csak önmagát szereti? – Tanúvallomások a megélhetésről

Nem tudom, meddig lehet még nyomorban tartani az embereket. A kilátástalanság, az elutasítás, a látszatintézkedések, az empátia hiánya jön le felénk, szürke emberekhez a hatalomtól. Körülöttünk az emberek mind megértőek nehéz sorsunk iránt, a hatalom meg csak önmagát szereti? – írta a Magyar Szociális Fórumnak az egyik honfitársunk a sok közül, akik tanúvallomásukban beszámoltak a társadalmi mozgalomnak, hogyan élnek.
 
75 éves leszek – folytatja a levél. Évek óta nem voltam nyaralni, még egy napra sem, pedig ingyen utazom. De másra nem telik. Színházban már öt éve nem voltam. Egyetlen „dőzsölésem”, hogy megveszem a gyógyszereket és a teákat, hogy túléljem az életemet, és élelmiszert vigyek munkanélkülivé lett tanár fiamnak – áll az asszony levelében.
 
Egy kis faluban élő édesanya a következőt írta: Férjemmel és 3 középiskolás lányommal élünk. A férjem közmunkás, az ÁHT-ét szüneteltetik, ezért én nem kaphatok szociális segélyt, mivel egy háztartásban csak egy jogosult rá. Akárhova írtam, mindenhol csak a linket küldték el, a törvényről, de érdemleges válasz sehonnan nem jött. Az összes jövedelmünk 49000+48000 családi pótlék! Van, hogy napokig nem tudunk venni kenyeret. Elhelyezkedni nem tudok, pedig napi szinten országosan küldözgetem az önéletrajzom. De még válaszra sem méltatnak. Az önkormányzatunk pedig elzárkózik. Rendkívüli gyermekvédelmit kaptam 6 ezer Ft-ot, ami szűkösen 3 napra elég volt. Azóta megint nincs semmi a szekrényben.
 
A helyzetünk kilátástalan – írja egy devizahiteles. A közművek felé rendszeres a tartozásunk, ennek következtében lassan egy éve leszerelték a gázóránkat, most a villanyszámlákkal és a vízzel küszködök. Télen nem telik tüzelőre sem. Még megpróbáljuk tartani magunkat, de már nem tudjuk sokáig.
 
- Elkeseredett egyedülálló édesanya vagyok, a lányomék devizahitelt vettek föl, amiből egy komfort nélküli házat vettek, azóta ők felújították, komfortosították, de már nem tudjuk fizetni a hitelt, a család minden fillérjét odaadtuk a banknak, miközben a vőm elveszítette a munkahelyét. Teljesen kilátástalannak tűnik a helyzet, félek, elveszik a házukat. Egyébként egy két szobás családi házról van szó, semmi luxus, ezt nyögjük 6 éve.
- Megszűnt a munkaviszonyom, szociális segélyen vagyok. Öcsém szakközépiskolát végzett, de nem kap munkát. Szerettük volna, hogy tovább tanuljon, de a továbbtanulásra félretett pénzünket már átutaltuk a banknak. Most már nincs miből fizetni a törlesztő részletet – írja egy másik devizahiteles.
 
- Az elején a törlesztő részlet 15 ezer Ft volt, ami mostanra 42 ezer Ft-ra nőtt. Ezt már nagyon nehezen tudom fizetni, mivel 90.000 Ft a fizetésem és mindent ebből kell fizetnem – számolnak be egy további levélben.
 
- Mivel munkanélküli vagyok, nem megy tovább. Munkát nem kapok, nem tudok többé fizetni.
 
- Ma megint az jár a fejemben, hogy mit adok enni a családnak? Férjem több mint fél fizetését elviszi a bank, nekem nincs munkahelyem mivel Borsodban hol is lenne, egy gimnazista gyerekkel. Lesz-e annyi sörös doboz a kukákban, hogy egy kenyérre való legyen? Ez jár a fejemben. Sajnos szégyen a kukázás, de nincs más lehetőség.
 
- Több évig munkanélküli voltam, feleségemnek sem volt munkája, háztartásbeli. Két kisgyermekünk van. Fél éve dolgozom, minimálbérért. Tekintve, hogy kilátástalan a helyzetünk, nincs reményünk arra, hogy a bank által soksorosan megemelt összegű törlesztést fizessük.
 
- Nagyon nehéz döntés után jutottam el, hogy írjak önnek! De annyira nehéz helyzetben élek beteg fiammal, aki most van leszázalékolás előtt! Én önkormányzati segélyt kapok. Ebből 15 ezer Ft hitelem van, és még a rezsi. Ha ezeket nem fizetem, hajléktalanok leszünk. Így élelemre már nem is marad pénz. Nagyon sokat éhezünk. Itt nálunk minden segítségforrást megjártam, eredménytelenül. Ez a falu hátránya. Itt sem munka, de semmi sincs, kérem.
 
- Adva van családunk, mint sok más több tízezer az országban. Két felnőtt, mi a párommal, és két gyermekem, akik közül már egyik nagykorú, de tavalyi érettségije óta nem talál munkát magának.  A párom munkanélküli, már évek óta, mivel szakmája ács, tetőfedő, bádogos, kőműves, magasépítő technikus, így nem tud elhelyezkedni, mivel 50 éves elmúlt. Én 80%-os rokkantként rokkant ellátást kapok. Ebből kell(ene) 4 embernek megélni. 
 
- Kézhez kaptam pontosan 980.499 FT hitelt. Ennyiért ma 4 milliót követelnek tőlem!
 
- Egyszerűen arra nincs pénzem a számlák és törlesztő részletek sakkozással történő fizetése után, hogy éljek, éljünk.
 
- Sajnos napról napra élünk, mert az első mindig a hitelek kifizetése, és a többiből, ha marad, élünk két gyermekünkkel együtt.
 
- Ez már uzsorakamat, kifizetni lehetetlen, még az unokáink unokái is fizetnék! Többször próbálkoztunk a banknál, hogy állítsa vissza az eredeti hitelt és fizetjük 80 ezer Forintjával, de mindig elutasítottak, semmiben sem segítőkészek! Négy kiskorú gyermekkel lakunk az ingatlanban, amit már végrehajtónak adtak át, nemsokára árverezik!
 
- Csak egy havi törlesztővel vagyunk elmaradva, de már nagyon nem tudjuk fizetni, illetve élni sem tudunk, mert a csekkeket sem tudom fizetni. Nyakig vagyunk az adósságban, a házat is fel kellene újítani, mert lassan ránk dől. Párom dolgozik csak, és az ő fizetését egybe viszi szinte minden hónapban a bank. Nagyon szeretnénk valami megoldást, de sajnos ügyvédet sem tudunk fogadni, mert nem tudnánk kifizetni az ügyvédi és egyéb költségeket.
 
- Már mindent megvonunk a családtól, hogy fizetni tudjunk. Nagyon félek, nem tudom, meddig bírunk még így élni.

 

EZEN IS VÁLTOZTAT az FNA, a nagy tömegek fizetőképessége! Egy működő gazdaságnál nem kell jobb városszépítő!

A Rákóczi út a Baross térig Budapest XXI. századi szégyene, a szegénység sugárútja

Székely Anna| Népszabadság| 2013. július 22.

Meg kell hagyni, a pljeskavica kitűnő. Ha az ember elvonatkoztat a zajtól, a bűztől, és felemelt fejjel, a lába alatt sorjázó hányás- és koszfoltokra ügyet sem vetve úgy dönt, hogy kiül a Blahán a kis montenegrói étkezde teraszára, pikáns ízélményben lehet része.


 
 

A tulajdonos nem számított rosszul, amikor éppen a 7-es buszmegállójába telepítette intézményét, és nyilván célratörően tárgyalt az önkormányzattal, hiszen többoldalú üvegkalickával be is építhetett egy jó darab árkádos járdafelületet. A Rákóczi útnak ez a pontja még tele van reménnyel. Egy cigány asszony az aluljáró lejáratánál jósolni akar, egy ágrólszakadt férfi bólogató játék kutyát árul, a sarki CBA fegyelmezett, kissé hideg rendjében talán még emlékeztet valami az egykori éjjel-nappali élelmiszer-áruház bájos zsúfoltságára.

A női felsőket kínáló butikban sokan válogatnak, és a közeli Metropol Szálló kirakataiban békésen megfér egymás közelségében a népieskedő gagyi és az elegáns magyar dizájnékszer. Nyüzsgő, nagyvárosi sugárút ez, érezni, hogy a krematóriumon és a vágóhídon kívül itt talán minden megtalálható. Csak ne kelljen továbbmenni. Mindkét oldalon lehúzott redőnyök, omladozó, elhagyott portálok, bezárt vagy haldokló üzletek sora. – Huszonegy éve viszek nőiruha-üzletet a Rákóczi úton – meséli Papp György –, megszoktam, hogy a jobb időkre jönnek hullámvölgyek is, de ilyen rossz még soha nem volt a helyzet. Hetvenévesen a párom mellett magam is dolgozom, alkalmazottat nem tudok tartani. A rezsicsökkentés nekünk mint cégnek éppen rezsiemelkedést hozott, fuldoklunk.

Vevő alig van, látom, a régi kuncsaftjaim már a sarki használtruha-boltba járnak.

Pedig ott is hol vannak már az új szállítmányra kígyózó sorok!? Ott is csak lézengenek. Eladnám vagy bérbe adnám az üzletemet, de ki veszi meg? A kép lehangoló. A Hauer cukrászdát viharos körülmények között bezárták, ott pusztul, az Európa mozi száztizenegy év után múlt ki, egy topless cégért viselő, sivár üzlet a többiek fájó meztelenségét is mutatja. A Szövetség utcáig átnyúló új szállodakomplexum építése leállt, torzója ma a főútvonalon csúfoskodik. Az egykori Otthon Áruház is üresen, egyre rogyadozóbb állapotban kelleti magát. A Rákóczi út egészen a Baross tér öbléig – Budapest XXI. századi szégyene.

 

– Térben is, időben is egyenes út vezetett ehhez a leépüléshez – állítja Gertheis Antal közgazdász, amikor a Városkutatás Kft. fiatal szakembereivel a sanyarú helyzetről beszélgetünk.

– Az Erzsébet híd 1964-es átadása óta az átmenő autóforgalom rohamos növekedésével a Március 15. tér–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Rákóczi út-tengely szürke, bűzös csővé változott, hatsávos autóúttá, amely tulajdonképpen egy városon belüli autópálya. Ugyan milyen élet maradna meg ennek a környezetében? Ekés András, a cég ügyvezető igazgatója szerint a főváros és a kerületek folyamatos küzdelme is hátráltatja a kiérlelt megoldások megszületését.

A Rákóczi út érzékeny cső, itt bármit próbál valaki koncepcionálisan megváltoztatni, annak pillanatok alatt lesznek nyertesei és vesztesei. Szemző Hanna szociológus úgy gondolja, a közlekedés ugyan nagyon fontos tényező, de más is közrejátszott a lepusztulásban. Megkerülhetetlen, hogy ennek a területnek a lakossága a kilencvenes évektől kezdve jelentősen elszegényedett, az igényei zsugorodtak, a fizetőképes kereslet csökkent. A szállodatorzó árnyékában egy hajléktalan ül a motyóján, és keresztrejtvényt fejt. Közelebbről kiderül, sudokut csinál. Meglepődöm, mire elmosolyodik:

– Tud maga számolni, kedves?

– Hogy én? …Vajon a főváros és a Rákóczi út mentén érintett kerületek vezetői miért nem tudnak egyeztetni? Hiszen nemsokára elkészül a tengely két végének a megújítása, a Ferenciek tere és a Baross tér átépítése, de a Rákóczi „csővel” gyakorlatilag minden marad a régiben. Vajon a nagy beruházásokhoz kapcsolódva miért nem gondolták végig a felsőbb szakaszok átigazítását, a bekötéseket, a forgalomcsillapítást, a kereskedelem ösztönzését, a környéken lakók életlehetőségeinek javítását, az egészet a maga komplexitásában?Mintha egy hölgy elegáns kalapot és cipőt öltene, középen meg ott lifegnének régi ruhájának rongyai.

– Nyilván mindezt végiggondolták – állítja Zöldi Péter építész tervezőművész, aki részt vett a Károly körút, illetve a Ferenciek tere megújításának tervezésében. – De ezek a nagy projektek mind úgy készültek – magyarázza –, hogy a döntéshozók óvatosságból, illetve félelemből végül is nem nyúltak a belváros belső életét tönkretevő Kossuth–Rákóczi útvonalhoz. Ami a Ferenciek terén most megvalósul, csak félszívvel vállalható, mert a cső kétszer három sávját nem sikerült redukálni. Természetesen nagy eredmény, hogy a Ferenciek terén lévő aluljáró eltűnik, és a főutca vonulata összekapcsolódik egy folyamatosan járható utcává, de a legnagyobb problémát ez a projekt is megkerülte. Féltek politikai döntést hozni.

A Rákóczi útról menekülnek az emberek. Lakás- és bolttulajdonosok egyaránt. Az elkeseredett polgárok gyakran kérdik: vajon nem azért választjuk a lakóhelyünk önkormányzatait, elöljáróit, hogy vízióik legyenek a területük jövőjéről? Zöldi Péter szerint ez naiv elképzelés, a dolog nem így működik.

A kerületi és a fővárosi önkormányzati szakemberek nem azért vannak, hogy az egész várost érintő nagy problémákat feltárják és orvosolják úgy, hogy az mindenkinek a javára váljék.

Azért vannak, hogy elköltsék a működési keretüket évről évre. Az aktáikkal, a törvényességgel, az engedélyezéssel törődjenek. Nem érdekeltek abban, hogy „túráztassák” magukat. 

– Az én felfogásom és vérmérsékletem szerint ebben az ügyben határozott politikai döntést kellene hozni – mondja Zöldi.

– 2014-ben el kell venni a forgalomból egy-egy sávot mindkét oldalon. Ezen a területen kerékpárutat építeni, fákat ültetni. És kész. De ezt nem merik vállalni. Ez még mindig egy autófetisizáló ország, a fejlett nyugati államok ezen már rég túl vannak. Az Osvát utca sarkán áll az útvonal egyik legjobb kortárs épülete. Az egykori Népszava-székház helyére varázsolt építmény sárga keretdíszítéseket viselő egyedi homlokzatával marasztalja a szemet. Szakemberek úgy vélik, ha egyszer megtörténne a vágyott forgalomcsillapítás, talán efféle építészeti gesztusokkal lehetne újraéleszteni a Rákóczi utat. Persze a felső szakaszokon nem a luxussal – ebben az épületben a Boscolo kínál luxusapartmanokat lízingelésre –, hanem a régi és új stílusok merészebb ölelkezésével, aztán egyedi tematikájú, máshol nem található üzletekkel, több szállodával.

Hiszen itt egyelőre mindössze egy kellemes, de nyugat-európai mintára épült üveg irodaház és egy metróépítési porfelhőbe burkolózott tisztes matuzsálem, a Hotel Hungária uralja a terepet. Vannak, akik egy „Mariahilfer Strasse” kialakítása mellett voksolnak, a legfiatalabb várostervezők viszont úgy vélik, a hagyományos bevásárló utca jelleget valószínűleg itt már soha többé nem lehet visszahozni. Friss ötletekre, civil kezdeményezésekre, egy új stílusú, vagány Rákóczi útra lenne szükség. Bár korok, hősök, nyelvek bájos és esetleges egymásmellettisége már felvillant bizonyos színeket a szürkeségben. A melldöngetően magyar CBA például Euro cent felirattal hirdeti magát, a nagy bajszú Rákóczi fizimiskájával díszített Grillház mellett pedig rögvest Babilóniába juthatunk.

Amely intézmény ráadásul Babilon Centernek neveztetik, évezredek kultúráit összegabalyítva. A Rákóczi út 57.-ben, az egykori szlovák evangélikus templom köré épített neoreneszánsz palotában működő családi élményház egyrészt afféle mini-Csodák Palotája, mindenféle kütyüvel és fizikai kísérlettel, másrészt interaktív egyiptomi és római kori élményjátékok helyszíne. A rajzolóinga titkai mellett múmiabalzsamozás és római harci kiképzés is szerepel a repertoáron. Nem mondhatjuk, hogy egyáltalán nincsenek kreatív ötletek a Rákóczi út felvirágoztatására...

– A város szövete olyan, mint egy háló. Ha a végeit felemeljük, előbb-utóbb a közepe is megmozdul, megemelkedik – mutatja két kezével Ekés András. – Ebben a Rákóczi út esetében is reménykedhetünk. Persze ehhez – a forrásokon túl – olyan hosszú távú gondolkodásra, felelősségérzetre is szükség lenne, mint amit például egyes francia városokban tapasztaltunk. Ahol nem létezik közlekedésfejlesztés és városfejlesztés külön-külön, csakis együtt, egymást támogatva, és az érintettek, a lakosság bevonásával. Ott ennek kultúrája van. Hiszen egy-egy döntés elfogadtatása komoly marketingmunkát, hatékony kommunikációt igényel, jól előkészítve, felmérve, hogy ciklusokon átívelő fejlesztésekről van szó, amelyek gyümölcsét nem lehet azonnal learatni. Ahhoz, hogy a Rákóczi út–Kossuth Lajos utca végre fellélegezzen, Budaörstől Újpalotáig, Zuglótól Újbudáig kell a városfejlesztésben és a közlekedésben összehangoltan előre gondolkodni. Mi történik például akkor, ha most újra egyenes irányban megnyílik a több éve lezárt Thököly út, a Ferenciek terénél pedig lefojtjuk a közlekedést? Sok víznek kell még lefolynia a Dunán, mire élhető városi tengely lesz a Rákóczi útból.

– Én azt a kapkodást, összevisszaságot nem tudom elviselni, ahogy itt zajlanak a dolgok – mondja egy Rákóczi úti polgár, aki az egyik internetes fórumon a minap már világgá kiáltotta a dühét. – Bedob valaki egy látványtervet, mondjuk, hogy középre hozza a buszsávokat, vagy hogy újra megindítja a villamost a Kossuth Lajos utcán, mire másnap jön a cáfolat, hogy ez még nem eldöntött dolog, majd jön a harmadik, s a sokadik verzió, és még a politikailag egy oldalon állók is a sajtón vagy a hálón keresztül üzengetnek egymásnak. Szóval közröhejjé válik a várostervezés. És a polgárok azt kutatják, most ez miért is fog történni? Kinek a bulija?

 
Véleményünk a cikkhez:
Egyetlen megoldás lehetséges! Működésbe kell hozni a gazdaságot és az FNA bevezetésével növelni kell a nagy tömegek fizetőképességét!  
Ebben a városrészben mindig is óriási volt az átmenő forgalom! A közlekedésnek a világon semmi köze sincs a környezet leépüléséhez! Ameddig volt tömeges vásárlóerő, a kreativitás sztrádája volt a Rákóczi út. Meleg nyári estéken fiatal párok sétálgattak a kirakatokat nézegetve, hogy másnap visszatérjenek megvásárolni a kiszemelt portékát. Ma már csak a Plázacicák vásárolgatnak. A lakosság pedig éhezik! 
A piacgazdaság egy normális és természetes szabályozó. Egy olyan csodaszer, amely képes egy városképet alakítani, az emberi környezetet pedig élhetővé tenni a pihentagyú íróasztal zsonglőrök közreműködése nélkül. A piacgazdaság normális működését a nagy tömegek fizetőképessége garantálja azzal, hogy a gazdaság működtetéséhez nélkülözhetetlen pénzforrások természetes módon visszakerülnek a gazdaság körforgásába.
Az FNA bevezetése társadalmi igény, társadalmi elvárás és alapvető gazdasági érdek!

 

Négymillióan élnek szegénységben - KSH adat 2013.07.13.

Clara Kerekes A szegénység nem deviancia. Deviancia az, ha erre a statisztikai adatra a lakosság még jobban élő, ma még nem éhező 50 százaléka nem kapja fel a fejét és nem kezd el józan ésszel gondolkozni, például az FNA bevezetésében rejlő megoldási lehetőségekről. Az igazi baj majd akkor fenyegeti ugyanis a társadalmat, ha a már éhezők hívják fel a megoldási javaslataikra a figyelmet.... Az FNA egy tisztességes és humánus gondolat! A 15 Eu tagállam civil lakosságának, az értelmiséghez tartozóknak a fejében fogalmazódott meg.... Az éhezők nem hiszem, hogy ennyire humánusak tudnának lenni az elnyomóikkal szemben....

 

A közpénzekből garantált Alapjövedelemre is telne!

 

Alapjövedelem – aláírásgyűjtés már 27 országban

Miként is álljunk hozzá az ALAPJÖVEDELEM kérdéshez

Mi az ALAPJÖVEDELEM?

FNA - Gyakran Ismételt Kérdések

nol.hu - Garantált jövedelem mindenkinek?

Európai polgári kezdeményezés SZÁMLÁLÓ

Európai polgári kezdeményezés ITT ÍRD ALÁ

 

VÁLASZTÁSOK 2014 - Lakossági szemmel

A magyar lakosság választási ígérete 2014

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti egy olyan korban, amikor a kapitalizmus már egyre kevésbé akar megfelelni a polgári demokrácia normáinak

 

Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről!

 

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

 

 

Egy hely a világban, ahol az irigység kultúrája már devianciának minősül!

A Yagooft többnyelvű szociális hálón a mikroközösségek (te és a barátaid) egymással kommunikálnak, kereskednek, egymást védik és az emberiséghez kapcsolódva egy idő után önállóvá, önellátóvá válnak! Az 50 Dollar Deal program egyfajta mód arra, hogy nagy tömegek anyagilag megerősödjenek! Természetesen ingyenes felhasználóként is jól jársz, mert örökös online nyelvtanuló rendszer költözik az otthonodba a többi ingyenes szolgáltatásról már nem is beszélve!


Globális célunk az emberiség fizetőképességének növelésével lendületbe hozni a termelést, működésbe hozni az országok gazdaságát! 
Itt találod a mikroközösségeink meghívó linkjét. Természetesen a regisztrációt követően a te mikroközösséged meghívó linkje is felkerül a facebookra.
 

Cikkek

Országimázs építés

2012.07.16