Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bízni kell az emberekben!

Évtizedek óta várom közszereplő szájából elhangzani ezt a mondatot!

2013.08.11. Kkr2009 Group - Kerekes Klári

Tekintsük névnapi ajándéknak, hogy bármilyen apropó okán, de a "bízzunk az emberekben" gondolat nyomdafestéket kapott.

Én személy szerint történelmi pillanatnak tekintem, mert a rendszerváltás óta megszállottan reméltem, hogy ez a fajta szemléletváltás még az én életemben legalább nyomokban fellelhető lesz a közbeszédben. Pálffy Ilona: Bízni kell az emberekben, hiszen miért akarnának csalni?

Tolulnak a fejembe a múlt emlékei. Emlékszem azokra az időkre, amikor a rendszerváltást követően bevezették az adórendszert Magyarországon.

Emlékszem, mert azóta háborog a lelkem és azóta nem tudom elfelejteni, hogy a magyar sajtóban vérig sértették a magyar nemzetet és személyesen engem is amikor a propaganda nem azt kommunikálta, hogy mi az adórendszer bevezetésének a közösség számára az igazi haszna hanem azt, hogy a magyar ember minden lehetséges módon ki fog bújni az adófizetési kötelezettség alól, mert ilyennek született!

Ez a fajta magatartás eleve azt bizonyítja, hogy az adórendszer azzal az aljas módon kigondolt tudatos manipulációval került bevezetésre, hogy felállítható legyen mögé egy erőszakszervezet, egy lebonthatatlan bürokratikus rendszer, ami a közpénzekből több tízezer fő foglalkoztatásának a gondját oldja meg és alkalmassá fogják tenni arra, hogy minden állampolgár fején legyen egy kis vaj, amivel egy életre sakkban tartható!

Kulturális kreatív értékrend és gondolatvilág birtokában sírni, sikítani tudtam volna a tehetetlenségtől. Bele akartam kiáltani a világba: a magyar ember eredendően becsületes. A magyar ember szeret nyugodtan aludni és kikéri magának, hogy a politika csalónak ítélje meg! 

Csak utólag, több évtized távlatában láthatjuk, hogy mi és miért történt úgy az országunkban, ahogy megtörtént.

folytatom....