Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mozaik! Illesszd a helyére és összeáll a kép

Clara Sheer Bestsellert ír!

Bízni kell az emberekben!

Ismét népnyúzásból gazdagodnak NO BRAVO!

Friss látlelet a szegénységről

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

A demokráciában minden a nyilvánosság tudtával és a nyilvánosság előtt zajlik.

A dolgok megértéséhez minden egyénnek csak egy-egy apró mozaik hiányzik. Ezeket az apró mozaikokat most ide zúdítjuk és mindenki keresse ki a magáét, hogy a kép összeálljon. Ugyanis amint összeállt a kép, képessé válsz! Világos gondolkozással és a dolgok megértésével legyőzhető a félelem a jövőtől.

1. MOZAIK

Miről is tárgyalhatott 2012 nyarán a Bilderberg csoport?

Írta: A veszett birkák francia honlap 
2013. január 01.

 Figyelemre méltó anyagra bukkantunk a francia „Les moutons enragés” („A veszett birkák”) c. honlap egyik most elmúlt évi publikációjában, A kutatók függetlensége c. kollektíva aláírásával.

 A Virgíniai (USA) Chantilly-ben, a Fehér Háztól negyven kilométernyire tartotta 2012 évi találkozóját a világ leghatalmasabb embereinek az ötvenes években megalakult, a világ dolgait sokáig titkosan tárgyaló ún. Bilderberg-csoportja. A május 31 és június 3 közötti tárgyalás érdekes egybeesést mutatott a Brüsszeli Bizottság tavaly nyári drasztikus megszorító intézkedéseinek elindításával.

   A Bilderberg csoport önmagát mindig „Európai-Amerikai fórum”-ként határozza meg, és minden bizonnyal ez a legfőbb jellemzője, összevetve a Trilaterális Bizottsággal, amely évi összejövetelét éppen egy hónappal korábban rendezte Tokióban. Az AXA vezérigazgatója, Henri de Castries elnökségével vagy 145 résztvevővel zajlott a konferencia. A Huffington Post május 31-i cikkének címe, Bilderberg 2012: Global Leaders Gather for Shadowy Conference At Virginia Hotel (Világvezetők gyülekeznek homályos konferenciára a Virgínia szállóban), és szóvá tette a találkozót biztosító példátlan intézkedéseket. A The Guardian pedig így írt: „Bilderberg 2012: a technokraták előtérben az idei konferencián”, és jelezte a CIA intézkedéseit tekintettel egy Occupy Bilderberg kollektíva jelentkezésére. Ugyancsak május 31-én Daniel Estulin honlapja közzétett egy „Bilderberg egy ’összeesküvési valóság-show’” című jegyzetet, utalva egy korábbi interjújára. Ugyanekkor azonban a francia médiumok roppant hallgatagok maradtak, pedig ezt az összejövetelt egy igen befolyásos vezér elnököli: Francois Hollande személyes barátja. Ráadásul a résztvevők között ott találjuk a WTO, a Kereskedelmi Világszervezet vezérigazgatóját, a francia „szocialista” Pascal Lamyt. Vagy például Anoushesh Karvart, a francia CFDT szakszervezet, a Terra Nova folyóirat emberét. De figyelem! Éppen ekkor, a találkozó idején tette közzé az Európai Bizottság „A stabilitásért, a növekedésért és a foglalkoztatásért szóló ajánlásait” 2012-2013-ra. Az Európai Unió intézményeihez tartozó személyek között, ott találjuk a 2012-es Bilderberg találkozón Joaquin Almuniát, az Európai Bizottság alelnökét és a Verseny kérdéseiért felelős Európai Megbízottat, Karel de Gucht, a Kereskedelemért felelős Európai Biztost, Neelie Kroest, a Numerikus Társaságért felelős Európai Biztost, valamint a Külső Akciókért felelős Európai Szolgálat főtitkárát, Pierre Vilmont. Tehát, konkrétan, miről is vitatkoztak a Bilderberg csoportban az Európai Unió országainak helyzetével kapcsolatban? Vajon milyen érdekek érvényesülhettek ezen a tárgyaláson? 

Hadd jelezzük: ma már nem tartják titokban a csoport résztvevőinek nevét. Ha kíváncsi vagy, lásd (érdemes):  http://www.bilderbergmeetings.org/participants2012.html

Jó böngészést! Fordította: Sipos János

The Bankers! Manifesto, 1934 (kiragadott részlet)
"A tőkének védenie kell önmagát minden áron, törvényi és egyéb utakon egyaránt. Az adósságokat be kell hajtani, a kölcsönöket ésjelzáloghiteleket pedig le kell foglalni, amint lehetséges. Amikor atörvényes eljárás következtében az átlagember elveszíti az otthonát,
sokkal engedékenyebbé válik és a vezető pénzemberek ellenőrzése alatt lévő vagyon tulajdonosai által a törvény szigorának köszönhetően irányítható lesz. 
Otthontalan emberek nem fognak veszekedni vezetőikkel. Ez köztudott a világ kormányzására kivatott pénzuralmi rendszer irányítói számára.

 Azzal, hogy az embereket megosztjuk, rávehetjük őket arra, hogy jelentéktelen kérdések fölötti vitákra pazarolják energiájukat, miközben mi a tanítók szerepében lehetünk.
Így diszkrét lépésekkel bebiztosíthatjuk önmagunk számára azt, amit
már elterveztünk és sikeresen végre is hajtottunk."" The Bankers'
Manifesto, 1934

Lakossági megjegyzés:

A lakosság még emlékszik azokra az időkre kb. 2006 tájékán, amikor óriásplakátokon és minden reklámhelyen a devizahiteleket tukmálták rá az emberekre. Munkahelyek már akkor sem voltak! Az emberek kényszervállalkozóként prosperáltak, hogy a felszínen tudják tartani magukat. Ha valaki el akart helyezkedni, vállalkozói igazolványt kellett váltania és brókercégeknél kellett megtanulnia azt a hurráoptimizmust, amivel rá tudta tukmálni a barátaira és az ismerőseire a devizahitel hihetetlen sok változatát.

Az aljas módszer azért lehetett elsöprően sikeres, mert a jól végzett munka jól is fizetett a szerencsétlen kényszervállalkozónak, aki elhitte, hogy jót tesz a barátaival és az ismerőseivel. Egy-egy sikeres szerződéskötés után akár a hitelfelvevő első éves befizetésének a 110 százalékát is elkönyvelhette a kényszervállalkozó bevételként. A bankok biztosra mentek!

Persze a bankok játszva felkínálhatták a mesésnek tűnő jutalékot, mert a hitel teljes futamidejére előre bebotonozták maguknak törvényesen a hitelezés gazdasági tevékenységéből származó garantált hasznot. Mondjatok még egy olyan ágazatot a piacgazdaságban, ahol a vállalkozás 20-30 évre előre borítékolhatja magának az extra profitot! Ha a bankszférán kívül tudtok ilyet, örömmel közzétesszük! 2013.07.31.

 

Társadalmi Kiegyezést kezdeményeztünk 2013.08.01. Kkr2009 Group

A Társadalmi Kiegyezést tartjuk napjaink egyik legfontosabb feladatának.

A lakosság már a 2010-es választásokon jó érzékkel döntött, amikor többek között a kulturális kreatívok inspirálására elfogadta, hogy a választásokon a kitűzött cél a kétharmados többség elérése legyen.

2010-ben egyetlen dolog volt világos! Az országunk eladósítását nagy sikerrel követte a lakosság eladósítása. Mindez a nyilvánosság tudtával és a nyilvánosság előtt történt. Az érintett felek közül mindössze egyetlen egy, a Bilderberg csoport látókörében szerepelt hiánytalanul és valamennyi mozaik!

Négy évvel ezelőtt még nem létezett olyan köz- vagy társadalmi szereplő, aki a mozaikokból a teljes képet hiánytalanul össze tudta volna rakni. Sok-sok mozaik hiányzott.  A lakosság a kétharmados döntéssel megerősítette az államot a jogosítványaiban. Ösztönös és történelmileg felbecsülhetetlen döntés volt. A láthatatlan háttérhatalmat előcsalogatta a magyar lakosság ezzel a döntéssel.

Ma már 3 évvel vagyunk okosabbak. Az elmúlt három év történései alapján könnyen megállapítható, hogy a mai kapitalizmus már nem képes, vagy nem akar megfelelni a polgári demokrácia normáinak. 

Közakarattal még megmenthető a polgári demokrácia. Bebizonyosodott, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve fel kell lépnie!

Világossá vált a tényfeltárás folyamatában, hogy az irigység kultúrája a profitéhes tőke évszázados agyszüleménye, s mint ilyen, egy egészségesen működtetett polgári demokráciában közakarattal megváltoztatható. 

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem egy forradalommentes megoldás. 15 Eu tagállam értelmisége dolgozta ki alapos közgazdasági számításokra is kiterjedő figyelemmel. A bevezetése a tagállamok hatásköre és jól felfogott érdeke. A nagy tömegekben éhező lakosságtól nem várható el, hogy közgazdasági számításokra is tekintettel törölje el az irigység kultúráját...  folytatjuk...

2013-09-16-22-az-fna-nemzetkozi-hete-mo-on.jpg

Itt jelentkezhetsz az FNA Hét eseményeire a Facebookon 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet  2013.08.09.

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről. Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNAAz Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg!

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

 

MOZAIKOK - Illeszd a helyére a saját élettapasztalataidban

A mai kapitalizmus egyik tetten ért anomáliája

Ebből is finanszírozható Magyarországon az ALAPJÖVEDELEM

Bízni kell az emberekben!

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Lázár: Csányi az ország legnagyobb uzsorása

Lázár János szerint Csányi Sándor az ország legnagyobb uzsorása, akinek a szavait tudomásul kell venni. Ennyit a trafikügyről.

NOL| 2013. augusztus 12.      

Megjegyzésünk: Csányi csak jó időben volt jó helyen és milliárdokat harácsolt össze magának. Magyarország elsősorban elitből érdemelne jobbat!

Az uniós fejlesztési pénzek ügyében tartott ma sajtótájékoztatót Lázár János, ám alighanem erről keveset fognak szólni a híradások, ugyanis a Miniszterelnökséget vezető államtitkár erősen odaszólt Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának. Lázárt egy újságíró faggatta arról, mi a véleménye Csányi azon szavairól, miszerint ő egy tehetséges ember, hiszen a trafikügyet is milyen jól elintézte. 

Az államtitkár erre azt mondta, hogy a sajtóból értesült Csányi szavairól, hiszen "nem jellemző, hogy találkoznék Csányi Sándorral". "Nincs más választásom, mint ennek a lesajnáló mondatnak a tudomásul vétele, hiszen mégis csak ő az ország első számú uzsorása", aki devizahitelesek sokmilliárd forintjával áll kapcsolatban.

Lázár gunyorosan azt is hozzátette, hogy egy ilyen ember kijelentéseit tudomásul kell venni.

 
OLVASS TOVÁBB
 
 
 

Menüpontok

Cikkek

Michael Foucault, az állam és a jó szegények

2013.08.15

Egy jó cikk Morva Judit fordításában. Kimond egy-két nagyon fontos gondolatot, pl hogy nincs "jó" és "rossz" szegénység, csak szegénység. Illetve azt, hogy a jobboldali liberalizmus - a nevével ellentétben - előszeretettel alkalmazza a "kényszerítés" módszerét.
http://www.magyardiplo.hu/kezdolap/1251-michel-foucault-az-allam-es-a-jo-szegenyek 

 

Holdingtársaságok adózása Magyarországon

2012.11.30

 Kevéssé ismert, hogy a holdingtáraságok adózására vonatkozó magyar szabályrendszer olyan sajátosságokkal is bír, amely rugalmasabb és szélesebb körű alkalmazási lehetőségeket nyújt a multinacionális vállalatcsoportoknak, mint például Hollandiában vagy Máltán - mondta el az [origo]-nak a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője.