Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Részvételi demokrácia

A közpénzekből Alapjövedelemre is telne! 

A magyar lakosság választási ígérete 2014-re!

Ezt is megoldja az ALAPJÖVEDELEM bevezetése!

Ebből is finanszírozhat az ALAPJÖVEDELEM Magyarországon!

alapveto.jovedelem.jpg

 

ALAPJÖVEDELEM

 Az Alapjövedelem az államháztartásban jelenleg is rendelkezésre álló pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosításáról szól! Ismerd meg!

 

Társadalmi Kiegyezést kezdeményezünk - Kulturális Kreatívok2009

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

 

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

 

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

 

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak! Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről!


 

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

 

A figyelmedbe ajánljuk! 2013.08.20.

Bognár Attila évek óta megszállottan keresi a megoldást a lakosság folyamatos részvételére a demokratikus döntéshozatalban.

Érdekesnek, izgalmasnak és megfontolandónak tartjuk a kezdeményezéseit. A Külsőházban alapul vett likvid demokrácia online rendszerében mindenki eldöntheti, hogy a saját véleményét önmaga szeretné-e kifejezésre juttatni, vagy inkább másokat bízna meg önmaga képviseletével. Az átruházott szavazati jog bármikor és azonnali hatállyal visszavonható! Bárki felvállalhatja mások képviseletét is. Aki itt képviselői feladatot vállal, társadalmi munkában teszi. A továbbiaknak járj utána!

Külsőház

avagy a "Tisztelt Ház"-on kívül...

Mi nem vagyunk bent a "Tisztelt Ház"-ban, tehát nem lehetünk sem Felsőház, sem Alsóház. Mi tehát a Külsőház tagjai vagyunk... Házon kívűl, és néha bizony magunkon kívül is - leginkább attól, ami a T. Ház-on belül folyik.

RÉSZVÉTELI DEMOKRÁCIA PROGRAMOK

 Forrás: http://menedzserkalauz.hu/?page_id=716    Közzétettem: 2013.04.15.

 

A XXI. század elején nyilvánvaló kellene legyen mindenki számára: a politikusok és a hatalom mai képviselőinek minden ellenkezése és az emberek általános beleszólásából keletkező katasztrófa várakozása ellenére új formáknak kell jönniük és ezek jönni is fognak.

Mert ezek az új formák a civilek önrendelkezési törekvéseiből fakadnak, származnak és ezek az értékeket valló új világpolgárok napról-napra és évről-évre többen vannak. Az ő értelmezésükben itt a demokráciának egy olyan új formájáról van szó, ami bizonyos fokig visszatérést jelent az eredeti, az ősi demokrácia értelmezéshez, mert a demokrácia azt jelenti, hogy „hatalom a nép által”, vagy „a nép hatalma”.

 

Miután a történelem során az államhatalom, a kormányzás mindig a törvénykezésben nyilvánult meg, ezért minden demokratikus rendszerben a törvénykezésnek is a nép által kell – kellene – működnie, azaz a törvényeket a népnek kell megalkotnia. Az, hogy ma ez nem így történik, az teljesen nyilvánvaló.

Hogyan juthatunk el oda, hogy a törvényeket az önálló és szabad emberek együttműködve alkossák meg és utána persze be is tartsák?

Erről további részletek itt olvashatók:  Takáts Péter: Részvételi demokrácia

*********

Ma egy olyan speciális korban élünk, amikor az ember olyan lehetőségekkel rendelkezik, amivel eddig soha nem rendelkezett. Az emberiség eddigi történelmében példátlan kihívás elé van állítva. A tudati fejlődés, amit a kulturális kreatív tömegek megjelenése hozott a világba, ma már lehetővé teszi azt, hogy az ember most maga hozza meg döntéseit. Önmaga és szabadon döntsön minden külső hatástól, manipulációtól mentesen arról, hogy mit is akar, milyen irányba szeretné vinni az életét és a világot. Ez, miközben egy csodás lehetőség, egyben egy kényszer is, mert sajnos nem lehet „nem dönteni”.  Mert ha nem döntünk, akkor más fog helyettünk dönteni és ő természetesen a saját gazdasági és hatalmi érdekeinek megfelelően dönt majd.

Ez a folyamat már meg is kezdődött, és számos olyan döntés születik ma a világban rólunk és a jövőnkről, melyet ha ismernénk, biztos nem mennénk el szó nélkül mellette. Ezért ismerni kell a világban zajló folyamatokat és azokat a veszélyeket, melyek a nem cselekvésünk esetén ránk leselkednek.

Egy megismerési útra hívom a kedves olvasót:  Takáts Péter Únió vagy föderáció?

 

FELAJÁNLÁS 

2013 május második felétől kezdődően az egész országra kiterjedően vállalom, hogy felkeresem azokat a civil közösségeket, klubokat, egyesületeket és baráti társaságokat, melyek tagjai őszintén érdeklődnek a részvételi demokrácia bevezetésével és lehetőségeivel kapcsolatban, hogy elmondjam tapasztalataimat és beszélgessünk e megoldás lehetőségeiről és megvalósításának esélyeiről.

Kérem, hogy politikai szervezetek és pártok ne keressenek, mert csak civil kezdeményezésekkel kívánok kapcsolatban lenni. 

 

Az előadások és programok számára fenntartott időpontokat a lenti táblázatban találjátok. Amikor valaki kiválasztott egy a közössége számára is megfelelő időpontot, akkor kérem, hogy e honlap “kapcsolatfelvételi” oldalán keresztül értesítsen engem. Én vállalom, hogy minden megkeresésre válaszolok.

Kérem, hogy a programot csak abban az esetben kezdjétek el szervezni, ha én az időpontról egy elfogadó visszaigazolást küldtem, hogy ne legyenek ütközések.

Az első félévben a szabad lehetőségek – péntek estétől vasárnap délig – a következők: 

HÓNAP

NAP

DÉLELŐTT

DÉLUTÁN

ESTE

 
 
MÁJUS

18

SZO

       
 

19

VA

 

FOGLALT

FOGLALT

 
MÁJUS

24

FOGLALT

FOGLALT

   
 

25

SZO

       
 

26

VA

 

FOGLALT

FOGLALT

 
MÁJUS

31

FOGLALT

FOGLALT

   
JÚNIUS

1

SZO

       
 

2

VA

 

FOGLALT

FOGLALT

 
JÚNIUS

7

FOGLALT

FOGLALT

   
 

8

SZO

       
 

9

VA

 

FOGLALT

FOGLALT

 
JÚNIUS

14

FOGLALT

FOGLALT

   
 

15

SZO

       
 

16

VA

 

FOGLALT

FOGLALT

 
JÚNIUS

21

FOGLALT

FOGLALT

   
 

22

SZO

       
 

23

VA

 

FOGLALT

FOGLALT

 
JÚLIUS

5

FOGLALT

FOGLALT

   
 

6

SZO

       
 

7

VA

 

FOGLALT

FOGLALT

 
JÚLIUS

12

FOGLALT

FOGLALT

   
 

13

SZO

       
 

14

VA

 

FOGLALT

FOGLALT

 

 
 

Feltétel Nélküli Alapjövedelem

Az államot jogosítványokkal felruházó állampolgárok elvárása, hogy megjelenjen a gazdaságban és a termelésben a nagy tömegek fizetőképessége. Ez pedig olyan módon történjen amivel eltörölhető a korrupció, a költséges állam fenntartása és minden társadalmi probléma.

Az FNA ilyen megoldás. Mindössze az államháztartásban jelenleg is rendelkezésre álló pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosításáról szól, a fenntartható fejlődés jegyében.

Aki szeretne a környezetében aláírásokat gyűjteni,  innen letöltheti az FNA aláíróívet: http://alapjovedelem.hu/images/epkiv-hu%201.pdf

A munkaközpontú társadalmat  emberközpontú társadalommá kell átalakítanunk.

 „ Az ember nem attól szabad, hogy azt csinál amit akar, hanem, hogy nem kell azt tennie, amit nem akar ” Jean-Jacques Rousseau

 

Kapcsolat:
Első Magyar Egyesület a Feltétel Nélküli Alapjövedelemért 

E-mail: alapjovedelem@alapjovedelem.org

 

https://www.facebook.com/FNA.hu

http://alapjovedelem.org/      

http://alapjovedelem.hu/

SZÁMLÁLÓ

 

 


 

OLVASS TOVÁBB 

Orbán Viktor nem szavazott 2013.06.21.

Földtörvény szavazás 2013.06.21.

Ángyán József rendszerváltásra vár 2012.11.09.

Földtörvény előzmény - Gazdák harca

 

Az államnak szolgálnia kell a közösségeket a jogai gyakorlásában!

A fenti videó is azt bizonyítja, hogy a képviseleti demokrácia a legszélesebb lakossági tiltakozás ellenére is lehetővé teszi, hogy az állam a közjavakat a hontalan tőkeérdekek mentén használja!

Föld, víz, energiaellátás, élelmezés és élelmiszer, valamint a környezet biztonsága azok az erőforrások, amelyeknek a közjó céljait kell szolgálniuk!

Ha a magasabb társadalmi szint, az elit eltér ettől az iránytól, a nagy tömegek dolga felváltani a képviseleti demokráciát és a részvételi demokráciát bevezetni.

 

VÁLASZTÁSOK 2014 - Lakossági szemmel


 

A magyar lakosság választási ígérete 2014-re!

2013.07.18

 A négymillió éhező állampolgár választási ígérete 2014-re: így vagy úgy, de lesz Magyarországon garantált ALAPJÖVEDELEM!

Még csak sok ész sem kell ahhoz, hogy ezt a megállapítást a politikusok tényként fogják fel és a saját jól felfogott érdekükben tényként kezeljék. Az éhező embereket nem érdekli az a színjáték ami az adófizetők pénzén zajlik a politika színterén. A dolgok természetes menete, hogy nem a farok csóválja a kutyát...

Az államháztartásban rendelkezásre állnak azok a pénzeszközök amelyek a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetésével minden társadalmi és gazdasági problémát kezelni képesek. Jogos lakossági igény a nagy tömegek fizetőképességének a növelése, a korrupció megszüntetése, az adófizetők pénzéből fölöslegesen fenntartott bürokrácia és intézményrendszer leépítése egyszer és mindenkorra, valamint a munkavállalói kiszolgáltatottság megszüntetése egyetlen intézkedéssel! Ez a megoldás pedig az FNA! 

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem?

2013.07.16

Társadalom: A magyar kormány lényegében deklarálta, hogy nincs dolga a szegényekkel

Az Európai Unió folyamatosan napirenden tartja azt a kérdést, hogy miként lehet csökkenteni a tagállamokban a szegénységet. Ezt a szándékot elvileg a tagállamok is osztják, hiszen 2010-ben valamennyien aláírták, hogy 2020-ig összesen húszmillióval csökkentik a szegénységben élők számát.

Kulturális kreatív az, akinek elege van

2013.07.07

Kik azok a kulturális kreatívok?

A másként gondolkodók konferenciákat tartanak, közösségeket építenek és etikus bankokat hoznak létre. Részvételi demokráciáról beszélnek, és hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb ötletekkel állnak elő. Úgy hívják őket: kulturális kreatívok, és jellemző rájuk, hogy – legyen szó természetvédelemről vagy pénzügyekről, munkáról vagy kultúráról – minden közösségi területen új utakat keresnek. Szószólói az ALAPJÖVEDELEM bevezetésének. Kulturális kreatív az, akinek elege van.

Négymillióan élnek szegénységben - KSH adat 2013.07.13.

Clara Kerekes A szegénység nem deviancia. Deviancia az, ha erre a statisztikai adatra a lakosság még jobban élő, ma még nem éhező 50 százaléka nem kapja fel a fejét és nem kezd el józan ésszel gondolkozni, például az FNA bevezetésében rejlő megoldási lehetőségekről. Az igazi baj majd akkor fenyegeti ugyanis a társadalmat, ha a már éhezők hívják fel a megoldási javaslataikra a figyelmet.... Az FNA egy tisztességes és humánus gondolat! A 15 Eu tagállam civil lakosságának, az értelmiséghez tartozóknak a fejében fogalmazódott meg.... Az éhezők nem hiszem, hogy ennyire humánusak tudnának lenni az elnyomóikkal szemben....

FNA Kulturális Kreatívok

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

Mi már devianciának tekintjük az irigység kultúráját, nem társadalmi normának!

A Yagooft többnyelvű szociális hálón a mikroközösségek (te és a barátaid) egymással kommunikálnak, kereskednek, egymást védik és az emberiséghez kapcsolódva egy idő után önállóvá, önellátóvá válnak! 

Az 50 Dollar Deal program egyfajta mód arra, hogy nagy tömegek anyagilag megerősödjenek! Természetesen ingyenes felhasználóként is jól jársz, mert örökös online nyelvtanuló rendszer költözik az otthonodba a többi ingyenes szolgáltatásról már nem is beszélve!

Globális célunk az emberiség fizetőképességének növelésével lendületbe hozni a termelést, működésbe hozni az országok gazdaságát! 
Itt találod a mikroközösségeink meghívó linkjét. Természetesen a regisztrációt követően a te mikroközösséged meghívó linkje is felkerül a facebook oldalunkra. http://www.facebook.com/YagooftCulturalcreatives

 

 

A mappában található képek előnézete Magyarságtudat