Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Választások 2014 - Lakossági szemmel

Bízni kell az emberekben!

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is!

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!

 

A lakosságnak nem dolga saját magát korlátozni és a politikusok - jobb, bal, liberális vagy konzervatív - besorolásai szerint gondolkozni, vagy bármelyik irány mellett elköteleződni!

Bízzunk benne, hogy a politikusok is legalább annyira odafigyelnek a lakosságtól érkező jelekre, ahogy mi jegyzeteljük az ő lépéseiket

 

A politikusok azt hiszik, a helyzet változatlan - Választások 2014 -

Azzal számolnak, hogy ha lesz együttműködés, az utat nyithat az erősödés felé.

Szalay Tamás Lajos| Népszabadság| 2013. július 19. 

Szűk másfél milliós mozgósítható erő van még a bizonytalan és passzív pártválasztók közt – ezt Závecz Tibor mondta az ATV-ben, az Ipsos legutóbbi felmérését ismertetve. A véleménykutatási igazgató szerint az egymáshoz egyre közelebb lépő MSZP-nek és az Együtt–PM szövetségnek közösen jelenleg másfél milliós szavazótábora van, míg a Fidesz mögött kétmilliós tömeg áll. 

Ebből az következik, hogy lehetséges a kormányváltás. Závecz szerint az ellenzéki összefogást erősíti, hogy a kutatások szerint mindkét tábor elfogadja a másik jelöltjeit. A szakember úgy véli, a két politikai erő együttműködésének hivatalossá válása újabb szavazatokat hozhat, de egyúttal a fideszes voksolókat is aktivizálhatja.

Závecz arra is rámutatott, hogy sem a Tavares-jelentés, sem pedig a trafikügyek nem hagytak mély nyomokat a választókban; szerinte elsősorban az áremelések okozhatnak mérhető elégedetlenséget. De az sokatmondó, hogy a Fidesz támogatottsága az utóbbi időben szinte alig változik. A többség kormányváltást szeretne, de hatvankét százalékuk elégedetlen az ellenzékkel is.

Háttérben nyilatkozó politikusok arra hívták fel a figyelmet, hogy az MSZP és az Együtt vezetői megegyezésre törekszenek, ugyanakkor továbbra is nyitva áll még a lehetőség a külön utas indulásra. Ennek ellentmond, hogy Bajnai Gordon („külön-külön elbuknánk, de együtt győzni fogunk”) és Mesterházy Attila is („az MSZP egyedül is képes ezüstérmet nyerni, de mi az aranyért szállunk harcba”) világossá tette: a másik nélkül nem sikerülhet a kormányváltás.

Forrásaink hangsúlyozták, hogy mind az MSZP, mind az Együtt–PM forró őszre készül. Az, hogy a botrányok ellenére is stabil Fideszt az egyelőre még bizonytalanul építkező ellenzék mikor és mennyiben lesz képes befogni, az elemzőket is megosztja.

Az elmúlt fél év során egyetlen ügy volt, amely érdemben tudta befolyásolni a pártok népszerűségét, és ez a magyar szavazóról is sokat elmond Filippov Gábor szerint. Bővebben itt >>

Egyre nehezebben elképzelhető, hogy az eddig megszokott eszközökkel aktivizálni lehet a még megszerezhetőnek vélt másfél milliós tömeg támogatásának jelentős részét – vélekedik Vasali Zoltán. Bővebben itt >>

 
 


Kedves Politikusok!

A lakosság nem irigyli a helyzeteteket. Nagy a tét. A megélhetésetek!

Gondoljatok csak bele! Most egy évig azon görcsöltök, hogy a nagy tömegek vajon kirúgnak-e benneteket a jól megfizetett állásaitokból, illetve sikerül-e négy évre elnyerni a megélhetési politikus státuszt?

Lássuk, mire megyünk ketten! Mi a lakosság és ti, akik hatalmat akartok...

Pedig az emberek ma már szolgálatot várnak el. Ez a lakosság ugyanis már nem az a lakosság... Illetve sosem volt az a lakosság, amilyennek a közbeszédben beállítottátok...

Bízni kell az emberekben!

 

A  nagy társasjáték

A lakosság bölcs. Meghallgatja a politikusait, hiszen anyaként ő nevelte fel, tanárként ő tanította, eladóként ő szolgálja ki a Parlament büféjében a fillérekbe kerülő finomságokkal és anno ő bíztatta arra, hogy olyan foglalkozást válasszon magának, amiből jól meg tud élni...

Meghallgatjuk a politikusainkat, de ez a lakosság már nem az a lakosság...

Talán a fülünkkel van valami baj. Népbetegség lehet, mert tömegesen nem fordulunk orvoshoz. Tömegesen otthon kuruzsoljuk és öngyógyítjuk magunkat. Tömegesen egyre jobb lesz a kedvünk és Mérő László is megmondta: jókedvűen kreatívabbak vagyunk. 

A lakosságnak semmi oka a sírásra

Az igazság ugyanis az, hogy a kutyát  nem a farok csóválja.

A politikusok a nagy társasjátékban persze ismét milliárdokat fognak elherdálni, hogy meggyőzzenek négymillió éhező embert, őket kell megválasztani. Ez ismét egy bosszantó és semmire sem jó kiadás, de a lakosság elnézi, mert termelés nincs ebben az országban és ha nem lenne ez a felesleges politikai színjáték, még kevesebb családnak jutna étel minden nap az asztalára. 

Talán érdemes lenne ezeket az elköltésre kerülő milliárdokat arra fordítani, hogy a zászlóra tűzik az FNA bevezetését és megvizsgálják a realitásait.

A közpénzekből garantált Alapjövedelemre is telne!

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

 

 •  
  Clara Kerekes Nekem és a kulturális kreatív csoportunkhoz tartozóknak van egy nagy-nagy álmunk! Politikusokról álmodunk, akik a lakosságtól kapják a jövedelmüket és a lakosság érdekében teszik a dolgukat. Szakmailag magasan felkészültek. Egymással a közjó érdekében felvállalt feladatok mentén együttműködnek. Tisztelik és megbecsülik egymás személyiségét, identitását, tetteit. Tudják egymásról, hogy politikailag jobb, bal, liberális vagy konzervatív oldalon áll-e és mind a négy politikai erő a benne rejlő ÉRTÉKEKEKKEL segíti a közjó céljait! Vagyis szolgálnak! A lakosság, a választók szolgálatában végzik a dolgukat bármilyen szerepkörben is vannak! Az ellenzék és a kormányzó erők dolga ugyanis az, hogy minden gondolatukkal és munkával töltött percükkel a társadalmi-gazdasági élet működőképességét javítsák!
 •  
  Clara Kerekes A széthúzás, az egymás ellen uszítás egy remek politikai trükk. Remekül bevált a történelem folyamán és nem árulok el nagy titkot ha azt feltételem, mindig a nagy tömegek érdekei ellen működött, illetve működik napjainkban is. SZERENCSÉRE a magyar ember bölcs. A tényleges lakosság, a nagy tömegek elnézően nézik ami folyik a politika színterén. Nem "politizálnak". Nem vesznek részt ebben a méltatlan egymásgyalázásban. Távol tartják magukat, mert az egyén lesz kevesebb attól, hogy nem felemelni, hanem porba taszítani akarja a másik embert.
 •  
  Clara Kerekes Minden politikai erőre szüksége van a társadalomnak, mert a közcélokért, a közjóért folytatott munka során mindegyik a politikai erő más és más értéket vonultat fel és ötvöz eggyé, működőképessé! Minden politkai erőnek megvan a maga erénye! Más az erénye a jobb oldalnak, mint a baloldali látókörnek. A liberálisoknak is megvan a maga helye és a konzervatívok azok, akik egyensúlyba hozhatják a mérleg nyelvét. SZÓVAL amennyire sokszínű a társadalmunk, annyira sokszínűen kellene képviselniük a politikusainknak az általuk képviselt LAKOSSÁGI ÉRDEKEKET! Márpedig a lakosság érdeke nem az, hogy "bulvárpolitikusok" miatt szégyenkezzen!
 •  
  Clara Kerekes Éppen a Feltétel Nélküli Alapjövedelem a legelső téma az emberiség történelmében, amit valamennyi politikai erőnek a bevezetésére irányuló szándékkal kellene átgondolnia! Az FNA ugyanis polgári kezdeményezés! Lakossági elvárás! Azoktól jövő elvárás és utasítás, akiktől valamennyi politiai erő a jogosítványait kapja és a jövedelmét húzza!

Ezt is megoldja az ALAPJÖVEDELEM bevezetése

Ebből is finanszírozható Magyarországon az ALAPJÖVEDELEM

A hatalom csak önmagát szereti? – Tanúvallomások a megélhetésről
 
2013-07-25 10:29:37
A hatalom csak önmagát szereti? – Tanúvallomások a megélhetésről

A hatalom csak önmagát szereti? – Tanúvallomások a megélhetésről

Nem tudom, meddig lehet még nyomorban tartani az embereket. A kilátástalanság, az elutasítás, a látszatintézkedések, az empátia hiánya jön le felénk, szürke emberekhez a hatalomtól. Körülöttünk az emberek mind megértőek nehéz sorsunk iránt, a hatalom meg csak önmagát szereti? – írta a Magyar Szociális Fórumnak az egyik honfitársunk a sok közül, akik tanúvallomásukban beszámoltak a társadalmi mozgalomnak, hogyan élnek.
 
75 éves leszek – folytatja a levél. Évek óta nem voltam nyaralni, még egy napra sem, pedig ingyen utazom. De másra nem telik. Színházban már öt éve nem voltam. Egyetlen „dőzsölésem”, hogy megveszem a gyógyszereket és a teákat, hogy túléljem az életemet, és élelmiszert vigyek munkanélkülivé lett tanár fiamnak – áll az asszony levelében.
 
Egy kis faluban élő édesanya a következőt írta: Férjemmel és 3 középiskolás lányommal élünk. A férjem közmunkás, az ÁHT-ét szüneteltetik, ezért én nem kaphatok szociális segélyt, mivel egy háztartásban csak egy jogosult rá. Akárhova írtam, mindenhol csak a linket küldték el, a törvényről, de érdemleges válasz sehonnan nem jött. Az összes jövedelmünk 49000+48000 családi pótlék! Van, hogy napokig nem tudunk venni kenyeret. Elhelyezkedni nem tudok, pedig napi szinten országosan küldözgetem az önéletrajzom. De még válaszra sem méltatnak. Az önkormányzatunk pedig elzárkózik. Rendkívüli gyermekvédelmit kaptam 6 ezer Ft-ot, ami szűkösen 3 napra elég volt. Azóta megint nincs semmi a szekrényben.
 
A helyzetünk kilátástalan – írja egy devizahiteles. A közművek felé rendszeres a tartozásunk, ennek következtében lassan egy éve leszerelték a gázóránkat, most a villanyszámlákkal és a vízzel küszködök. Télen nem telik tüzelőre sem. Még megpróbáljuk tartani magunkat, de már nem tudjuk sokáig.
 
- Elkeseredett egyedülálló édesanya vagyok, a lányomék devizahitelt vettek föl, amiből egy komfort nélküli házat vettek, azóta ők felújították, komfortosították, de már nem tudjuk fizetni a hitelt, a család minden fillérjét odaadtuk a banknak, miközben a vőm elveszítette a munkahelyét. Teljesen kilátástalannak tűnik a helyzet, félek, elveszik a házukat. Egyébként egy két szobás családi házról van szó, semmi luxus, ezt nyögjük 6 éve.
- Megszűnt a munkaviszonyom, szociális segélyen vagyok. Öcsém szakközépiskolát végzett, de nem kap munkát. Szerettük volna, hogy tovább tanuljon, de a továbbtanulásra félretett pénzünket már átutaltuk a banknak. Most már nincs miből fizetni a törlesztő részletet – írja egy másik devizahiteles.
 
- Az elején a törlesztő részlet 15 ezer Ft volt, ami mostanra 42 ezer Ft-ra nőtt. Ezt már nagyon nehezen tudom fizetni, mivel 90.000 Ft a fizetésem és mindent ebből kell fizetnem – számolnak be egy további levélben.
 
- Mivel munkanélküli vagyok, nem megy tovább. Munkát nem kapok, nem tudok többé fizetni.
 
- Ma megint az jár a fejemben, hogy mit adok enni a családnak? Férjem több mint fél fizetését elviszi a bank, nekem nincs munkahelyem mivel Borsodban hol is lenne, egy gimnazista gyerekkel. Lesz-e annyi sörös doboz a kukákban, hogy egy kenyérre való legyen? Ez jár a fejemben. Sajnos szégyen a kukázás, de nincs más lehetőség.
 
- Több évig munkanélküli voltam, feleségemnek sem volt munkája, háztartásbeli. Két kisgyermekünk van. Fél éve dolgozom, minimálbérért. Tekintve, hogy kilátástalan a helyzetünk, nincs reményünk arra, hogy a bank által soksorosan megemelt összegű törlesztést fizessük.
 
- Nagyon nehéz döntés után jutottam el, hogy írjak önnek! De annyira nehéz helyzetben élek beteg fiammal, aki most van leszázalékolás előtt! Én önkormányzati segélyt kapok. Ebből 15 ezer Ft hitelem van, és még a rezsi. Ha ezeket nem fizetem, hajléktalanok leszünk. Így élelemre már nem is marad pénz. Nagyon sokat éhezünk. Itt nálunk minden segítségforrást megjártam, eredménytelenül. Ez a falu hátránya. Itt sem munka, de semmi sincs, kérem.
 
- Adva van családunk, mint sok más több tízezer az országban. Két felnőtt, mi a párommal, és két gyermekem, akik közül már egyik nagykorú, de tavalyi érettségije óta nem talál munkát magának.  A párom munkanélküli, már évek óta, mivel szakmája ács, tetőfedő, bádogos, kőműves, magasépítő technikus, így nem tud elhelyezkedni, mivel 50 éves elmúlt. Én 80%-os rokkantként rokkant ellátást kapok. Ebből kell(ene) 4 embernek megélni. 
 
- Kézhez kaptam pontosan 980.499 FT hitelt. Ennyiért ma 4 milliót követelnek tőlem!
 
- Egyszerűen arra nincs pénzem a számlák és törlesztő részletek sakkozással történő fizetése után, hogy éljek, éljünk.
 
- Sajnos napról napra élünk, mert az első mindig a hitelek kifizetése, és a többiből, ha marad, élünk két gyermekünkkel együtt.
 
- Ez már uzsorakamat, kifizetni lehetetlen, még az unokáink unokái is fizetnék! Többször próbálkoztunk a banknál, hogy állítsa vissza az eredeti hitelt és fizetjük 80 ezer Forintjával, de mindig elutasítottak, semmiben sem segítőkészek! Négy kiskorú gyermekkel lakunk az ingatlanban, amit már végrehajtónak adtak át, nemsokára árverezik!
 
- Csak egy havi törlesztővel vagyunk elmaradva, de már nagyon nem tudjuk fizetni, illetve élni sem tudunk, mert a csekkeket sem tudom fizetni. Nyakig vagyunk az adósságban, a házat is fel kellene újítani, mert lassan ránk dől. Párom dolgozik csak, és az ő fizetését egybe viszi szinte minden hónapban a bank. Nagyon szeretnénk valami megoldást, de sajnos ügyvédet sem tudunk fogadni, mert nem tudnánk kifizetni az ügyvédi és egyéb költségeket.
 
- Már mindent megvonunk a családtól, hogy fizetni tudjunk. Nagyon félek, nem tudom, meddig bírunk még így élni.
 

44573_636471123044217_668107964_n.jpg

 Clara Kerekes A szegénység nem deviancia. Deviancia az, ha erre a statisztikai adatra a lakosság még jobban élő, ma még nem éhező 50 százaléka nem kapja fel a fejét és nem kezd el józan ésszel gondolkozni, például az FNA bevezetésében rejlő megoldási lehetőségekről. Az igazi baj majd akkor fenyegeti ugyanis a társadalmat, ha a már éhezők hívják fel a megoldási javaslataikra a figyelmet.... Az FNA egy tisztességes és humánus gondolat! A 15 Eu tagállam civil lakosságának, az értelmiséghez tartozóknak a fejében fogalmazódott meg.... Az éhezők nem hiszem, hogy ennyire humánusak tudnának lenni az elnyomóikkal szemben.... 

 Itt jelentkezhetsz az FNA HÉT eseményeire a Facebook-on 2013. 09. 16-22

2013-09-16-22-az-fna-nemzetkozi-hete-mo-on.jpg

Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről!

Ismét népnyúzásból gazdagodnak NO BRAVO!

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

 

Nálunk az irigység kultúrája már devianciának minősül!

A Yagooft többnyelvű szociális hálón a mikroközösségek (te és a barátaid) egymással kommunikálnak, kereskednek, egymást védik és az emberiséghez kapcsolódva egy idő után önállóvá, önellátóvá válnak!