Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BEMUTATJUK rovatunk

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

 

Neked fejlesztették ki, vedd birtokba!


 

Támogatjuk a Magyar Művészeti Akadémia szerepének megerősítését

 


Állásfoglalás | 2012. november 29.

Nagy vihart kavart liberális körökben a kormányzat azon döntése, amely köztestületté emelte a mások mellett Makovecz Imre által megalapított Magyar Művészeti Akadémiát (MMA). Egy mostani törvényjavaslat értelmében a neves értelmiségieket tömörítő intézményhez kerül a Műcsarnok, amelynek korábbi - liberális - igazgatója máris lemondott. A Váralja Szövetség úgy véli, az MMA megerősödése révén nem csupán a magyar művészetek intézményrendszere vált gazdagabbá, hanem végre kialakult az alternatíva a tradíciókat gyalázó ellenkultúrával szemben. A Magyar Művészeti Akadémiának számos művészetből ismert személyiség tagja, így a Váralja Szövetség rendezvényein már korábban fellépők közül Csete György, Czakó Gábor, Jókai Anna, Kubik Anna és Melocco Miklós is.

» Közleményünket itt tekintheti meg


 

Joahim Van der Graff osztotta meg eredetileg ezt a bejegyzést a(z) Life-Coaching (Motiváció - idézetek) klubban:

Sok anyukát ismerek, aki nem saját céget épít, hanem a családi vállalkozásba segít be. Nekik szól most ez a történet:

joachim-van-der-graff-foto_-michelle-and-barack-obama.jpgA szigorú hétköznapok hangulatán akart lazítani az Obama házaspár, így elmentek egy nem túl fényűző étterembe vacsorázni.

A biztonsági őrök vezetőjét megkérdezte az étterem tulajdonosa, beszélhetne-e négyszemközt a First Lady-vel?

Lehetővé tették neki, és a beszélgetés után Michelle elmesélte a férjének, hogy kamaszkorukban az étterem tulajdonosa szerelmes volt belé.
Az elnök azt mondta:
- Ha feleségül vett volna, akkor ennek a szép étteremnek lennél a tulajdonosa.
De Michelle így válaszolt:
- Nem, ha feleségül vett volna, akkor most ő lenne az elnök

 

 
Kulturális Kreatív Vállalkozás
 
 
Olyan emberek hozzák létre, akik egy szebb és jobb világot, egy élhetőbb jövőt akarnak felépíteni. Világos gondolkodással és a dolgok megértésével győzik le az aggodalmat és a félelmet. Olyan eszközöket használnak, amely az elméjük erejét sokszorozza meg.
Szuverén egyének, ugyanakkor az együttműködni tudás mesterei.
 
Önálló vállalkozóként, önfoglalkoztatóként, csapatmunkában képesek eredményesen tevékenykedni. Minél több ember életére akarnak pozitív hatást gyakorolni olyan tevékenységet folytatva, amit élvezettel csinálnak.
 
Harmóniában élnek egymással és a természeti környezetükkel. Tevékeny részesei egy tudatosodási folyamatnak, nem csupán a kényelmi zónájuk mentén hajókáznak.
 
A megoldásokon a tudatalattijukat hagyják gondolkodni, mert az sokkal nagyobb adatbázisból dolgozik, mint a logikus agy. Képesek ráeszmélni arra, hogy mely adottságaikat, milyen tevékenységben kamatoztatva fogják a kitűzött céljaikat megvalósítani. Az internetet az időkihasználásuk javítása céljából veszik igénybe.
Otthonukat a tanulás, a munka és a szórakozás elsődleges központjává alakítják. Ez a tény önmagában megváltoztatja a munkát illető egész koncepciójukat.
 

Szavak, amiket meg kell tanulnunk gyakran kimondani...

Nem csak a fohászainkban, hanem a mindennapjainkban is...

 

TRENDEK VILÁGA

A mai gyorsan változó világunkban az egyik fontos képességet a legújabb trendek megfigyelése, azok pontos értelmezése, belőlük hasznosítható következtetések levonása jelenti.

Vannak olyan személyek, akik - az átlagembereknél jóval korábban - ráéreznek bizonyos dolgokra, és ezt az előérzetüket, logikai tapasztalati érvekkel képesek meg is indokolni, könnyen érthető érvekkel alátámasztani, és frappáns hasonlatokkal érzékelhetővé tenni.


Szerencsés dolog egy-egy ilyen személynek a közelében lenni, és élvezni azt a motivációs hatást, amiben a gondolatmenetüket követve mi is részesülhetünk, a kapcsolódó gazdasági előnyökről nem is beszélve. 


Eljött az ideje annak, hogy az emberek 
jövedelemszerző foglalkozását ne a szülők által választott szakmák határozzák meg, hanem minden egyén abból a tevékenységéből élhessen meg amit a legszívesebben csinál, amiben a legtöbb örömét leli. Ez manapság álomnak tűnik, pedig mindössze meg kell valósítani! Ha azt hiszed, hogy nem tudjuk megváltoztatni a világot csak azt jelenti, hogy nem leszek azok között, akik megváltoztatják.

Most pedig következzen néhány,

a jelenleg uralkodó trendek gyűjteményéből Életmód és jövedelemszerzés összehangolása
Az emberek számára 
egyre fontosabbá válik az a szempont, hogy a jövedelmüket, milyen életminőség fenntartása mellett képesek megszerezni. Vannak, akik inkább vállalják az alacsonyabb keresetet, lemondanak a hangzatos beosztásaikról, cserében a több szabadidőért, és a stressz mentes munkakörülményekért.
Mások pedig munkájuk, tudásuk, tapasztalatuk és idejük befektetése révén igyekeznek folyamatos - jogdíj szerű - jövedelemforrásra szert tenni. 

Önfoglalkoztatás növekvő népszerűsége 
Ma már a jövedelemközpontú szemlélet kezdi - lassan de biztosan - felváltani a hagyományos munkahelyközpontú életszemléletet. Az emberek az állásszerzés helyett egyre inkább 
a jövedelemszerzési lehetőségekre igyekeznek a figyelmüket összpontosítani. A jövő a független, önfoglalkoztató csapatjátékosoké lesz. 

Egészségtudatos életmód népszerűvé válása 
Egyre többen kezdenek rájönni arra, hogy egészségi állapotuk megóvása leginkább az életmódjuktól függ. "Az egészség nem jár senkinek sem "állampolgári jogon", annak érdekében mindenkinek tennie is kell."

Vannak akik, nem várják meg, hogy különféle betegséggel az egészségügyi intézményekben - nem kevés anyagi áldozat árán - kezeljék őket, hanem a megelőzés érdekében inkább aktívan cselekednek (wellness alapelvek). A munkavállalók egészségi állapota és termelékenysége közötti összefüggés jelentőségét ma már senki sem vitatja, sőt vannak vállaltok, amelyek alkalmazottaik sportolásra ösztönzik 
fitneszbérletekkel.

Internet alapú TV-adások elterjedése 
Ez már nem utópia, hanem valóság! 

Elektronikus kereskedelem
Internet áruházak folyamatos elszaporodása, a pénzügyi műveletek interneten történő bonyolítási feltételeinek megteremtésével párhuzamosan. 

Éva-marketing 
A nők gondolkodásmódja és viselkedése hatással van az üzleti életre, s ennek következtében a marketing hierarchikus modelljét lassan felváltja az emberi kapcsolatokra építő modell.

Szolgáltatások interneten történő értékesítése 
pl. jogi érdekképviselet (a jogi útvesztők helyett jogi biztonságot kínálása, anyagi, erkölcsi, szakmai támogatással), vagy tartozások érvényesítése, követelésbehajtás. 

Személyiségfejlesztés, önképzés 
Ma már egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a keresőképességünket csak egy életen át tartó, folyamatos tanulással őrizhetjük meg.


Személyi edzők, - tanácsadók iránti igény megnövekedése 
Fitnesz tanácsadó, táplálkozási tanácsadó, személyi edző, befektetési, pénzügyi tanácsadó, személyi biztonsági tanácsadó szakmák megjelenése. 

Wellness ipar kialakulása 
Egészségi állapotunk megőrzése aktív közreműködésünket igényli. Életmódunkat az egészségtudatos wellness alapelvek szerint ajánlott kialakítani (optimális táplálkozás, rendszeres testmozgás, és 
szellemi kikapcsolódás). Egy új iparág van születőben, amely az ehhez szükséges termékeket és szolgáltatásokat hivatott biztosítani. 

Távmunka lehetőségek elszaporodása 
Az otthoni környezetben végezhető tevékenységek köre folyamatosan bővül. lehetővé téve ennek az újfajta foglalkoztatási formának az elterjedését. 

Hatékony irodatechnikai és telekommunikációs eszközök hozzáférhetősége
Elérhető áron beszerezhetők ma már az olyan irodatechnikai és telekommunikációs berendezések és eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy egy honlap kinézetéből, egy e-mailben, vagy fax-on elküldött dokumentum minőségéből nem lehet megállapítani, hogy a háttérben egy 2000 fős vállalat, vagy csupán egy 
önfoglalkoztató személy áll. 

Az elhízás népbetegséggé válása
A kövérség ma már nem a jómód és gazdagság szimbóluma, hanem esélycsökkentő tényező a munkaerőpiacon. 

Vírus-marketing megjelenése 
Olyan termékekről és szolgáltatásokról van szó, amelyek önkéntes reklámozásra, népszerűsítésre ösztönzik az ügyfeleket. Ennek következtében az információ influenza vírusként, öngerjesztő folyamat segítségével jut el a potenciális vásárlók széles tömegéhez.
Ráadásul, gyakran még hitelesebbnek is tekintik, mint a médiareklámokat.

Magas szakképzettséggel rendelkezők alulfoglalkoztatása
Ma még sokan csupán a "papírok" megszerzésére összpontosítanak (engedve az oktatási intézmények bővülő kínálatából eredő csábításnak), abban reménykedve, hogy állásajánlatokkal fogják őket elárasztani, ha majd sikerül a megfelelő szakképzettségre szert tenniük. Megfeledkeznek arról, hogy 
a jövedelemteremtő képességük "értékesítésének" hatékony módját is célszerű lenne elsajátítani. Ehhez az oktatási intézményekben kevés segítséget kapnak.

Nyugdíjrendszerek bizonytalan perspektívája 
Egyre csökken az aktív dolgozók száma, miközben pedig növekszik az átlag életkor, és ezzel együtt az eltartandó személyek száma.

Néhány éven belül szerte a világban elkezd nyugdíjba vonulni a történelem legnagyobb demográfiai robbanásának, a "baby boom"-nak a nemzedéke, és a legtöbb kormánynak nincsenek meg az anyagi eszközei ígéreteik betartására

A média miniatürizálódása és demokratizálódása

Bárki lehet - az Internet segítségével - műsorsugárzó. Új lehetőségek teremtődnek ezáltal a marketing - reklám tevékenység - folytatására. Kreativitásunkat használva ismertségünket és népszerűségünket növelhetjük és ezáltal 
a MEGAsztárokéhoz hasonló nagyságrendű jövedelemre tehetünk szert anélkül, hogy kivételes énektudással rendelkeznénk. 

Közvetlen vásárlás terjedése
Egy fogyasztó központú forradalom kialakulásának lehetünk szemtanúi a termékek és szolgáltatások forgalmazása terén. Megvalósulóban van a közvetlen vásárlás folyamata a gyártó és a fogyasztó között. A hagyományos kiskereskedelem értékesítői láncának közvetítői kikopnak az egész folyamatból.

Egyes cégek már konkrét anyagi juttatással (árkedvezmény, illetve ajánlási jutalék) ösztönzik a termékeik fogyasztóit reklámtevékenység folytatására (társulási-, ill. partner programok: www.amazon.com , www.libri.hu, előfizető toborzó akciója) 

Begubózás
Az emberek egyre inkább az otthonukba zárkóznak, mert a külvilág számukra egyre riasztóbb, erőszakos és zűrzavaros. Ezzel szemben viszont, az otthonuk meleg és biztonságos. 

Virtuális közösségek megjelenése
az Internet számos előnyének egyik kihasználási formája a különféle, szakmai, szabadidős tevékenység, vagy egyéb más szempont szerinti közösségek szerveződése. (pl. SKYPE) 

Távoktatás
Ma már számtalan formájával találkozhatunk 
az Internet alapú távoktatási képzéseknek

Személyi biztonság felértékelődése
Személyiségjogok védelmének fontossága, biztonsági őröket foglalkoztató intézmények szaporodása. 

Ügyfélbarát reklám- és marketing módszerek terjedése

Az erőszakos, figyelemelvonó, ügyfélbosszantó TV-reklámokból kiábránduló emberek szívesen fogadják a beleegyezésükön alapuló, megengedő és fogyasztóbarát, az 
internetes eszközök alkalmazásán alapuló, marketing módszereket (Internet-marketing, online MLM) 

Növekszik az agy teljesítményének fokozását és az agy - számítógép kapcsolat tökéletesítő módszerek iránti igény. Információ-értékesítés
Újfajta jövedelemszerző tevékenységként jelenik meg. Az ember egy speciális területen megszerzett saját tapasztalatairól egy összeállítást készít (e-book), és azt közzéteszi, forgalmazza az internet segítségével. 

Növekvő szabadságvágy 
Az emberek több szabadságot szeretnének maguknak a döntéshozatalukban, több szabadidőre vágynak, és kevesebb kötelezettséget hajlandók vállalni.

Megnövekszik az igény a másokban bizalmat keltő személyiséggel rendelkező egyének iránt. Az újfajta - 
ügyfélbarát marketing - tevékenység hatékony végzésére ők lesznek a legalkalmasabbak, és ennek megfelelően kiemelkedő jövedelemben is fognak részesülni. 

Alternatív gyógymódok növekvő népszerűsége 
Az emberek egyre inkább a nyitott gondolkodású orvosokkal kívánnak kapcsolatot létesíteni. Olyanokkal, akik hajlandók többet megtanulni a nem hagyományos gyógyítási módokról. 

A középosztályba tartozók számának fokozatos csökkenése
Ezzel egyidőben növekszik a gazdagok és a szegények száma, és a 
jövedelemszintbeli különbség is egyre nagyobb lesz közöttük. 

Öregedés késleltetése
Újabbnál újabb a táplálkozással és életvitellel kapcsolatos információk látnak napvilágot, amelyek az emberi szervezet öregedési folyamatának a lelassítását szolgálják, valamint az élettartamunk növelését, és mindezeket élvezetes életminőség fenntartása mellett 

Kapcsolati Marketinges értékesítés 
a termékek és szolgáltatások korszerű, és hatékony értékesítési módja, amely számos trend egymás hatását erősítő előnyeire épül. Ideális feltételeket biztosít az otthonról végezhető passzív - jogdíj szerű - jövedelemszerző tevékenységhez, kihasználva a hatástöbbszörözés és a másolódás elvét. 

Egy újfajta pénzkereseti lehetőség van kialakulóban:

A jogdíjszerű, egyéni jövedelemszerzés - csapatmunkában

Menyhártné Zana Éva nyomán 


 

korona-menes-palfa--tolna-megye.jpg

Ismerd meg ezt a vállalkozást is,

 

a mi elismerésünket kiváltotta 

 

 

 

A pálfai ménes

 

Pár szó a majorról

A település eredeti neve Pálfalva volt, mely később Pálfára rövidült. Első említése a 13. századból származik. 1543-ban elfoglalta a török, de a magyar végvári vitézeknek időnként sikerült visszaszerezniök. 1559-ben I. Ferdinánd gróf Cseszneky Mihály és Baranyai Balázs várpalotai fővitézeknek adományozta. A 16. század második felében rác (szerb) menekültek telepedtek le a környező pusztákon. A harcokban elnéptelenedett község a 18. század elején települt újra, ettől kezdve a gróf Apponyi család birtoka volt.

Tolna megye északi részén, a Sió mellett található.

Megközelíthető a 63-as főútról Vajtánál (5 km) letérve.

 
"Az egykori bajor hercegi ménes éled újjá a volt termelőszövetkezet romjain. A cél a kancaállomány regenerálása, és a magyar lófajta nimbuszának visszaállítsa. 

A Pálfán tenyésztett történelmi magyar fajtáról, a mezőhegyesi félvérről, kettes és négyes fogathajtó versenyeken lehet majd hallani 
Egykor grófi, most hercegi paripák nevelkednek Pálfán. A lótartás, mint Mint Bérdi Imre polgármester mondja, 1700-as évekre vezet vissza. A grófi Apponyi család sport és katonai célra tenyésztett elsősorban kisbéri félvért, majd a termelőszövetkezetben neveltek lovakat mezőgazdasági munkára és sportcélra. Ha a PT –AGRO Kft., illetve Korsós Zoltán Bálint ügyvezető elképzelései valóra válnak, a település neve bekerül a lótartás történelemkönyvébe.

Az ügyvezető agrármérnök, Soltvadkerten él, korábban élőállat kereskedéssel foglalkozott, de mindig érdeklődött a termelés iránt. Pálfán 10 éve ismerhették meg a nevét a volt termelőszövetkezet „romjain” alakult vállalkozások révén. 1300 hektáron gazdálkodnak, jellemzően technológiaszerűen termeszthető növényekkel foglalkoznak, de a múlt évtől kísérleteznek néhány alternatív megoldással, tormát, cukorrépát termesztenek. Ők üzemeltetik az egykori szarvasmarhatelepet, de saját állomány már sem itt, sem szentesi telepükön nincs, csak bértartás. 

A lótartás viszonylag új keletű a vállalkozásban, ennek fő mozgatórúgója Vén János fogathajtó, aki szeretne A kategóriában minősülni, ami lehetőséget ad lovaik megismertetésére is. Ezek a lovak pedig nem akármilyenek: a pálfai mezőn a bajor hercegi ménes egyedei legelésznek. 

A lótenyésztés első lépése a vállalkozás életben az volt, amikor a solti Szikra Tsz-ben tenyésztett kancacsaládokat vásárolták fel, hogy megpróbálják megmenteni és regenerálni azzal az alapvető céllal, hogy fogatlovakat tenyésszenek. A bajor hercegi ménes tavaly került érdekeltségi körükbe.

A bajor herceg elkötelezett lótenyésztő volt, Sárváron voltak birtokai. A II. világháború után a ménesét hazavitte, majd 1984-ben a magyar államnak ajándékozta egy részét. Ezek közül került 22 hercegi eredetű tenyészkanca és egy kancacsikó Pálfára. Korsós Zoltán Bálint nem rejti véka alá, van némi idealizmus is abban, hogy ha már lótenyésztéssel foglalkoznak, megpróbálnak egy történelmi magyarfajtával bizonyítani. 

Ez a fajta a mezőhegyesi félvér, vagy a két alapító fedezőménnek köszönhetően Furioso-North Star. Ezt a Magyarországon kitenyésztett fajtát 2004-ben nemzeti kinccsé nyilvánította az országgyűlés, az állomány létszám miatt veszélyeztetett helyzetű. Körülbelül félezer kanca van az országban, de többségét nem vonják be a tenyésztésbe, csupán 110-130 csikó születik évente, ezért számít kuriózumnak a pálfai vállalkozás, ami vezetője szerint nem a gyorsan megtérülő befektetések sorát gyarapítja. Természetesen szeretnék megmutatni is, hogy ezek a lovak milyen kiválóak. 

Miután a mezőhegyesi félvér elsősorban fogatban nyújt kiemelkedő teljesítményt, kettes és négyes fogathajtó versenyeken lehet majd hallani a Pálfán tenyésztett lovakról, amelyek az e célból létrehozott Korona Ménes Lovasport Egyesület színeiben állnak majd rajthoz. Hogy ne bízzanak semmit a véletlenre, nemcsak a fedeztetés, szaporítás, hanem az idomítás, tanítás terén is nagyon körültekintően járnak el. A tenyésztés ifj. Horváth Sándor szakmai útmutatása alapján zajlik, a lovakkal korábban Juhász László, jelenleg Kecskeméti László fogathajtó világbajnok foglalkozik. "
Forrás:TEOL.hu  
 
 

 

 

Menüpontok

Cikkek

Magyar ikonok: a magyar foci képviselői

2013.08.11

 A közösséget a közös élmények formálják!

A magyar embereknek az utolsó, valóban közös élménye a 6:3 volt, 60 éve a Wembley-ben. Itt az ideje, hogy közakarattal egy újabb közös élményforrást teremtsünk magunknak! A garantált Alapjövedelem bevezetése méltó közös élmény lehetne az elkövetkező 60 évre!
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kreatív agy - ötletadó rovat | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Magyar ikonok: LGT Presser Gábor

2013.08.11

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kreatív agy - ötletadó rovat | Fényképek: Különleges tehetségek | Hozzászólások: 0

A világ legnagyobb szabadtéri medencéje - Chile

2013.07.31

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Tengerpartok, Vízesések | Hozzászólások: 0

Az élet négy nagy kérdése

2013.06.24

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kreatív agy - ötletadó rovat | Fényképek: Tengerpartok, Vízesések | Hozzászólások: 0

Orbán Viktor

2013.03.31

Orbán Viktor egyetlen személyben hihetetlen harcot folytat a magyar emberekért. Látja a problémáikat és nem áll a rendelkezésére semmiféle olyan eszköz, amivel érdemben segíthetne. A lakosságnak kellene jeleznie a társadalmi igényt például a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetésére ahhoz, hogy a parlament érdemben foglalkozzon a tényleges megoldások felkutatásával. Lakossági nyomás nélkül marad az a mókuskerék, amit a jelenlegi pénzügyi hatalmak diktálnak és a 4 millió éhező országává teszi Magyarországot. Pedig lakossági nyomásra és lakossági elvárásra ez a kormány alkalmas arra, hogy kivezesse az országot a jelenlegi helyzetéből. A kétharmados többséget meg kellene támogatnia a civil emberektől jövő követeléseknek! Azt sem kellene eltűrnünk, hogy a külföldi sajtóban ellenkampányt folytatnak a kisemberek tömegei által megválasztott miniszterelnökünk ellen... Minket, a választókat degradálnak le! Kerekes Klári 2013.03.31.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Bhután, ahol már mérik a bruttó nemzeti boldogságot 2012.05.12.

2013.02.24

"Igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára tegyél.

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:

Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a LÉTRA!"    Weöres Sándor

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Bruttó Nemzeti Boldogság | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0

Pilis-Rejtély

2013.02.17

 

Három piramis a Pilisben

Piramisok a Pilisben?

Írta | B Klári

Természeti szépségei mellett e főváros melletti hegységet számos érdekes történet vagy épp misztikusabb felvetés teszi vonzóvá. A régmúltból áthagyományozódva hazánk egyik legmágikusabb, legtitokzatosabb táját tiszteljük ma is a Pilisben.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Ez nagyon durva! GPS nyomkövető

2013.01.17

 GPS-es nyomkövető - mint a filmekben akár arra is jó lehet, hogy kedvenc négylábúnk ne tudjon meglógni, vagy mondjuk, hogy költekezésre vagy netán félrelépésre hajlamos párunkról folyamatosan tudjuk, hogy milyen utakon járkál. És akkor a flottamenedzsmentben rejlő nyomkövetési lehetőségekről még nem is beszéltünk...

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Amerikai elnökök | Hozzászólások: 0

New York rejtett kincse

2012.12.29

 A Rockefeller Center a világ legnagyobb magánkézben lévő üzleti és szórakoztató komplexuma. A belváros központja, 19 kereskedelmi épület együttese a 48. és az 51. utca között.  A tetőtéri kertek elsősorban az épületekben dolgozók számára készültek, de privát eseményekre bérelhetők. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Amerikai elnökök | Hozzászólások: 0

Ilyen lesz a világ öt év múlva

2012.12.19

Minden anyagi gondod megoldódik amint ráeszmélsz arra, hogy mely adottságaidat milyen tevékenységben tudod kamatoztatni. Dolgoznod azért kell, hogy megelégedett légy önmagaddal. Ha pénzt akarsz keresni, ahhoz szolgáltatást kell nyújtanod. Gyakorolj pozitív hatást minél több ember életére egy olyan tevékenységgel, amit élvezettel csinálsz. El fogsz ámulni, mekkora energiával rendelkezel, amint leveszed a lábad a fékről!  TÁMOGASD TE IS az európai polgári kezdeményezést a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetésére és a világ megváltozik, normális kerékvágásba lép!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A dogonok a Szíriusz-ról származnak?

2012.12.03

 Földönkívüli törzs él Afrikában?

A magukat egy másik csillagról származtató dogonok a világ egyik legrejtélyesebb népe. Érthetetlen, hogy honnan származik a tudásuk.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0

Döbbenetes vallomás egy csepeli autószerviz vezetőjétől

2012.11.14

 "Minden szakma a laikusok elleni összeesküvés"George Bernard Shaw
 
Domján András és csapata a régi Csepel Művekben rendel.

Cím: 1211 Bp. Színesfém u.12/B (régi Csepel Művek Fő út, az I-es kaputól 300 méter) 
Bejelentkezés: 70/367-8214 vagy a 420-8264-es telefonon. 
Nyitvatartás: H-P 8-17h 
fejlecvilko.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0

A képzelet kapuja

2012.11.11

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0

Liu Bolin, A Láthatatlan Ember

2012.11.08

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0

Szabadka végveszélyben: 1063 épületet bonthatnak

2012.10.31

 

Beszámoló | 2012. október 31.

A Váralja Szövetség egy éve foglalkozik a szabadkai városrombolás néven elhíresült örökségromboló folyamattal, amelynek áldozatul esne a műemlékekben gazdag délvidéki város történelmi központja. Az ügy újabb fordulatot vett: az általános rendezési tervben már 1063 épület bontását irányozták elő. A tervet egyelőre még nem fogadták el, a befektetői lobbi azonban egyre erősödik. 

» Bővebben

» Tekintse meg fényképgyűjteményünket!

 

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: magyarságtudat | Hozzászólások: 0

A zene összekapcsolja a világot!

2012.10.21

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Playing for Change | Fényképek: kreatív kútfők alkotásai | Hozzászólások: 0

Luxus hotel a sivatag közepén

2012.09.27

 

 A AAz           

amangiri-hotel-a-sivatag-kozepen2.jpg

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Tengerpartok, Vízesések | Hozzászólások: 0

A JÖVŐ KEZDETE Mozgalom

2012.08.28

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Különleges tehetségek | Hozzászólások: 0

4 tiszta vizű tó hazánkban, amiben meg kell mártóznod

2012.08.21

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Tengerpartok, Vízesések | Hozzászólások: 0

A Természet Ihlette

2012.08.20

 35 Ötletek a How to Make Your Garden egy Zöld Paradicsom  Minden, ami természet ihlette emberi alkotás

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Természet Ihlette | Fényképek: Különleges tehetségek | Hozzászólások: 0

A National Geographic fotóverseny győztesei 2012

2012.08.20

 natgeogr2012madagaszkarieletkep.jpg Madagaszkári Életkép. A National Geographic fotóverseny egyik győztese 2012-ben. Ken Thorne

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A LEGFIATALABB HÍRPORTÁL TULAJDONOS

2012.08.19

A bannerre klikkelve te is ingyenesen megalapíthatod a jövődet a világhálón! Hidat épít az emberiség a XXI. századba!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Különleges tehetségek | Hozzászólások: 0

Falkirk Kerék Skócia - A világ egyetlen hajóliftje!

2012.08.18

 01.jpg   Falkirk kerék a Falkirk és Edinburgh között húzódó Union-csatornát, valamint a Falkirk és Glasgow közötti Forth- és Clyde-csatornát összekötő hajólift. A látványos szerkezet megépítése 20 millió angol fontba került.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Tengerpartok, Vízesések | Hozzászólások: 0

Öko-megoldások, állati átkelőhelyek az utak felett

2012.08.16

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kreatív agy - ötletadó rovat | Fényképek: Tengerpartok, Vízesések | Hozzászólások: 0

Robert Bueltaman különleges aura fotózása

2012.08.16

 aph0410_pp9.jpg  Robert Bueltaman San Fransiscó-i fotós 10 év alatt mindössze 80 fotót készített ezzel a különleges fotózási technikával, miközben többször is megrázta az áram. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kreatív agy - ötletadó rovat | Fényképek: Különleges tehetségek | Hozzászólások: 0

Miniatűr utcai szobrocskák - Slinkachu

2012.08.16

 slinkachu01.jpg   Slinkachu egy londoni művész, aki miniatűr szobrocskákat készít és valós utcai környezetben helyezi el őket. A kreativitása minket lenyűgözött. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kreatív agy - ötletadó rovat | Fényképek: Különleges tehetségek | Hozzászólások: 0

Épület amin keresztülmegy az autópálya

2012.08.16

 gate_tower01.jpg  A világ egyik legérdekesebb épülete. Szerintünk a városi vezetés és civil együttműködés jelképe is lehetne. A kompromisszumokat csak keresni kell! Szerintem könnyedén kitalálod, melyik országban épült meg.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kreatív agy - ötletadó rovat | Fényképek: Különleges tehetségek | Hozzászólások: 0

Zebrating - Street Art

2012.08.16

Zebrating egy művész duó Mannheimben, Németországban. A német művész páros egy különös csíkozásos technikát használ, alkotásaikat korlátokra festik fel. Egy bizonyos szemszögből a csíkok kiadják a teljes képet. Általában Mannheimben dolgoznak, de elkezdtek más német városokban is alkotni, mint például Berlin vagy Stuttgart. Reméljük egyre több munkájukat láthatjuk a jövőben.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kreatív agy - ötletadó rovat | Fényképek: kreatív kútfők alkotásai | Hozzászólások: 0

Kulturális Kreatív Vállalkozás

2012.08.16

Olyan emberek hozzák létre, akik egy szebb és jobb világot, egy élhetőbb jövőt akarnak felépíteni.  

Világos gondolkodással és a dolgok megértésével győzik le az aggodalmat és a félelmet.
Olyan eszközöket használnak, amely az elméjük erejét sokszorozza meg.
Szuverén egyének, ugyanakkor az együttműködni tudás mesterei. Önálló vállalkozóként, önfoglalkoztatóként, 
csapatmunkában képesek eredményesen tevékenykedni.
Minél több ember életére akarnak pozitív hatást gyakorolni olyan tevékenységet folytatva, amit élvezettel csinálnak.


 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Különleges tehetségek | Hozzászólások: 0

A világ legelső weboldala

2012.08.07

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BEMUTATJUK rovatunk | Fényképek: Különleges tehetségek | Hozzászólások: 4