Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A világ legelső weboldala

2012.08.07

A magyag lakosság választási ígérete 2014-re!

Lesz-e Magyarországon garantált ALAPJÖVEDELEM? 

 

Nézze meg a világ legelső weboldalát

2012. augusztus 07., kedd, 21:00 
Szerző: hvg.hu

 

 

Franciaországban rakta össze és egy svájci domain alatt publikálta a világ első weboldalát Tim Berners-Lee, 1991. augusztus 6-án - emlékeztet a Huffington Post. A világ első webszervere az info.cern.ch címen volt elérhető, magát az oldalt pedig ahttp://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.htmlcímen lehetett látogatni. Ezen a címen ma már az info.cern.ch jön be, de az eredeti oldalt is meg lehet tekinteni, egy 1992-ben készült másolat formájában, a http://www.w3.org/History/19921103-hypertext/hypertext/WWW/TheProject.html címen.

Tim Berners-Lee, az első weboldal létrehozója

Fotó: AP
Az oldal mai szemmel nézve egyáltalán nem látványos, kizárólag szöveges tartalomból, illetve az internet működésének alapját jelentő linkelésekből áll. Az angol nyelvű oldal a world wide web működését és fejlesztésének addigi történetét írja le.

A Google fordító nem tökéletes, de a szöveg azért értelmezhető, ha van kedved elolvasni.

 

Üdvözöljük a info.cern.ch

A honlap a világ legelső web szerver

1990-es évnek a világban zajló eseményeket. Februárjában, Nelson Mandela kiszabadult 27 év után a börtönben. Áprilisában, a Discovery űrsikló vitte a Hubble Űrteleszkóp pályára. És októberben, Németország újraegyesült. 
majd a végén 1990, a forradalom zajlott le, amely megváltoztatta az életünket ma.

Tim Berners-Lee

Tim Berners-Lee követte álmát egy jobb, könnyebb utat kommunikálni számítógépek segítségével globális szinten, ami arra késztette őt, hogy megteremtse a World Wide Web.

CERN, az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, az ahol minden március óta 1989. Egy fizikus, Tim Berners-Lee, írt egy javaslatot az információ kezelésére megmutatja, hogyan lehet információt át könnyen az interneten keresztül hypertext segítségével, a már jól ismert point-and-click navigációs rendszer segítségével információkat. A következő évben, Robert Cailliau, rendszermérnöki, csatlakozott, és hamarosan az első számú szószólója.

Az ötlet az volt, hogy csatlakozni az internet hipertext és a személyi számítógépek, s mindezzel egységes információs hálózat segítségével CERN fizikusai megosztani a számítógépes adatokat tárolnak a laboratóriumban. Hypertext lehetővé tenné a felhasználók böngészhetnek könnyen a szövegek weboldalak segítségével kapcsolatokat. Az első példák kerültek kialakításra a következő számítógépeket.

Berners-Lee létrehozta a böngésző-szerkesztő azzal a céllal, olyan eszköz kialakításában, hogy a web egy kreatív hely, hogy megosszák és szerkesztheti az információkat, és létrejönne egy közös hypertext. Mit kell hívják ezt az új böngésző: Az enyém az adatokat? Az információs háló?Amikor letelepedtek egy név 1990 májusában, ez volt a WorldWideWeb.

Robert Cailliau

Robert Cailliau, munkatársa a World Wide Web projekt első web szörfös.

Info.cern.ch volt a címe a világ legelső weboldalt és web szerver fut egy NeXT számítógépen a CERN-ben. Az első weboldal címét volt http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html , melyek középpontjában a vonatkozó információkat a WWW projekt.Látogatók lehet többet megtudni hypertext, technikai részleteit létrehozzák saját weboldalt, és még egy magyarázatot arról, hogyan keressen az interneten információt. Nincsenek screenshotok ez az eredeti oldal, és minden esetben történt változás a napi rendelkezésre álló információk az oldalon, mint a WWW projekt keretében dolgozták ki.Előfordulhat, hogy egy későbbi másolat (1992) a World Wide Web Consortium honlapján.

Ugyanakkor a honlap olyan, mint egy telefon, ha elég egyetlen ez nem sok haszna van. Berners-Lee a csapatnak szüksége volt, hogy küldjön ki szerver és a böngésző szoftver. A NeXT rendszerek azonban jóval több mint a fejlett számítógépek az emberek általában már a rendelkezésükre áll: sokkal kevésbé kifinomult szoftver volt szükség a forgalmazás.

A 1991 tavaszán, a vizsgálat folyamatban volt egy univerzális line üzemmódban böngészőt , amely képes futtatni bármely számítógépen vagy terminálon. Úgy tervezték, hogy egyszerűen parancsokat gépelünk.Nem volt egér, nincs grafika, csak egyszerű szöveg, de ez lehetővé tette bárki internetkapcsolattal információkhoz való hozzáférést a világhálón.

Tim Berners-Lee

A történelmi számítógép által használt NeXT Tim Berners-Lee 1990-ben, látható a kiállításon a CERN Mikrokozmosz. Ez volt az első webszerver, böngésző és hipermédia webszerkesztő.

1991 során megjelent szerverek más európai intézményekben, és 1991 decemberében, az első szerver kívül a kontinens volt telepítve az Egyesült Államokban a SLAC (Stanford Linear Accelerator Center). A 1992 novemberében volt 26 szerver a világon, és 1993 októberében a szám elérte a több mint 200 ismert web szerverek.1993 februárjában, a National Center for Supercomputing Applications (NCSA), a University of Illinois at Urbana-Champaign megjelent első változatát mozaik, amely az volt, hogy a weben elérhetővé emberek segítségével PC és az Apple Macintosh.

... és a többi már történelem weben.

Bár a web koncepció kezdett olyan eszközként, amely segíti a fizikusok kemény kérdéseket megválaszolni a világegyetem, a mai napon érvényes használata különböző aspektusait a nemzetközi közösség és befolyásolja mindennapi életünket.

Ma már felfelé 80 millió weboldalak, és további több számítógép csatlakozik az internethez, és több száz millió felhasználó számára. Ha a háztartások manapság szeretne egy számítógépet, nem kiszámítható, de menni a weben.

 

 


 

 Thrive - Növekedj! 

 
 
 

Magyar szöveg: Péter, Lívia, Mónika, Gergely, Józsi bácsi és Both Gábor.
Narrátor: Both Gábor

A Thrive egy rendhagyó dokumentumfilm, amely fellebbenti a fátylat arról, mi folyik valójában a világunkban. A pénz útját követve feltárja a globális hatalom azon szándékát, hogy miképp akarja megszilárdítani saját hatalmát az életünk minden területe felett. Bemutatja a tudományos áttörés lehetőségeit a tudat és az aktív cselekvés segítségével, amely megoldásokat kínál a valódi boldogulásra, és képessé tehet bennünket arra, hogy visszaszerezhessük az irányítást az életünk felett.
http://www.thrivemovement.com/

 
Tiltott régészet
 
Mi a csudát tudunk a világról 2.
 
Holdkelte
 
Az igazság a holdra szállás körül
 
Pszichiátria - mentális betegségek kitalálása
 
 

 

 

 


 

 

 

A mappában található képek előnézete Különleges tehetségek

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.