Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A világ legelső weboldala

2012.08.07

A magyag lakosság választási ígérete 2014-re!

Lesz-e Magyarországon garantált ALAPJÖVEDELEM? 

 

Nézze meg a világ legelső weboldalát

2012. augusztus 07., kedd, 21:00 
Szerző: hvg.hu

 

 

Franciaországban rakta össze és egy svájci domain alatt publikálta a világ első weboldalát Tim Berners-Lee, 1991. augusztus 6-án - emlékeztet a Huffington Post. A világ első webszervere az info.cern.ch címen volt elérhető, magát az oldalt pedig ahttp://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.htmlcímen lehetett látogatni. Ezen a címen ma már az info.cern.ch jön be, de az eredeti oldalt is meg lehet tekinteni, egy 1992-ben készült másolat formájában, a http://www.w3.org/History/19921103-hypertext/hypertext/WWW/TheProject.html címen.

Tim Berners-Lee, az első weboldal létrehozója

Fotó: AP
Az oldal mai szemmel nézve egyáltalán nem látványos, kizárólag szöveges tartalomból, illetve az internet működésének alapját jelentő linkelésekből áll. Az angol nyelvű oldal a world wide web működését és fejlesztésének addigi történetét írja le.

A Google fordító nem tökéletes, de a szöveg azért értelmezhető, ha van kedved elolvasni.

 

Üdvözöljük a info.cern.ch

A honlap a világ legelső web szerver

1990-es évnek a világban zajló eseményeket. Februárjában, Nelson Mandela kiszabadult 27 év után a börtönben. Áprilisában, a Discovery űrsikló vitte a Hubble Űrteleszkóp pályára. És októberben, Németország újraegyesült. 
majd a végén 1990, a forradalom zajlott le, amely megváltoztatta az életünket ma.

Tim Berners-Lee

Tim Berners-Lee követte álmát egy jobb, könnyebb utat kommunikálni számítógépek segítségével globális szinten, ami arra késztette őt, hogy megteremtse a World Wide Web.

CERN, az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, az ahol minden március óta 1989. Egy fizikus, Tim Berners-Lee, írt egy javaslatot az információ kezelésére megmutatja, hogyan lehet információt át könnyen az interneten keresztül hypertext segítségével, a már jól ismert point-and-click navigációs rendszer segítségével információkat. A következő évben, Robert Cailliau, rendszermérnöki, csatlakozott, és hamarosan az első számú szószólója.

Az ötlet az volt, hogy csatlakozni az internet hipertext és a személyi számítógépek, s mindezzel egységes információs hálózat segítségével CERN fizikusai megosztani a számítógépes adatokat tárolnak a laboratóriumban. Hypertext lehetővé tenné a felhasználók böngészhetnek könnyen a szövegek weboldalak segítségével kapcsolatokat. Az első példák kerültek kialakításra a következő számítógépeket.

Berners-Lee létrehozta a böngésző-szerkesztő azzal a céllal, olyan eszköz kialakításában, hogy a web egy kreatív hely, hogy megosszák és szerkesztheti az információkat, és létrejönne egy közös hypertext. Mit kell hívják ezt az új böngésző: Az enyém az adatokat? Az információs háló?Amikor letelepedtek egy név 1990 májusában, ez volt a WorldWideWeb.

Robert Cailliau

Robert Cailliau, munkatársa a World Wide Web projekt első web szörfös.

Info.cern.ch volt a címe a világ legelső weboldalt és web szerver fut egy NeXT számítógépen a CERN-ben. Az első weboldal címét volt http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html , melyek középpontjában a vonatkozó információkat a WWW projekt.Látogatók lehet többet megtudni hypertext, technikai részleteit létrehozzák saját weboldalt, és még egy magyarázatot arról, hogyan keressen az interneten információt. Nincsenek screenshotok ez az eredeti oldal, és minden esetben történt változás a napi rendelkezésre álló információk az oldalon, mint a WWW projekt keretében dolgozták ki.Előfordulhat, hogy egy későbbi másolat (1992) a World Wide Web Consortium honlapján.

Ugyanakkor a honlap olyan, mint egy telefon, ha elég egyetlen ez nem sok haszna van. Berners-Lee a csapatnak szüksége volt, hogy küldjön ki szerver és a böngésző szoftver. A NeXT rendszerek azonban jóval több mint a fejlett számítógépek az emberek általában már a rendelkezésükre áll: sokkal kevésbé kifinomult szoftver volt szükség a forgalmazás.

A 1991 tavaszán, a vizsgálat folyamatban volt egy univerzális line üzemmódban böngészőt , amely képes futtatni bármely számítógépen vagy terminálon. Úgy tervezték, hogy egyszerűen parancsokat gépelünk.Nem volt egér, nincs grafika, csak egyszerű szöveg, de ez lehetővé tette bárki internetkapcsolattal információkhoz való hozzáférést a világhálón.

Tim Berners-Lee

A történelmi számítógép által használt NeXT Tim Berners-Lee 1990-ben, látható a kiállításon a CERN Mikrokozmosz. Ez volt az első webszerver, böngésző és hipermédia webszerkesztő.

1991 során megjelent szerverek más európai intézményekben, és 1991 decemberében, az első szerver kívül a kontinens volt telepítve az Egyesült Államokban a SLAC (Stanford Linear Accelerator Center). A 1992 novemberében volt 26 szerver a világon, és 1993 októberében a szám elérte a több mint 200 ismert web szerverek.1993 februárjában, a National Center for Supercomputing Applications (NCSA), a University of Illinois at Urbana-Champaign megjelent első változatát mozaik, amely az volt, hogy a weben elérhetővé emberek segítségével PC és az Apple Macintosh.

... és a többi már történelem weben.

Bár a web koncepció kezdett olyan eszközként, amely segíti a fizikusok kemény kérdéseket megválaszolni a világegyetem, a mai napon érvényes használata különböző aspektusait a nemzetközi közösség és befolyásolja mindennapi életünket.

Ma már felfelé 80 millió weboldalak, és további több számítógép csatlakozik az internethez, és több száz millió felhasználó számára. Ha a háztartások manapság szeretne egy számítógépet, nem kiszámítható, de menni a weben.

 

 


 

 Thrive - Növekedj! 

 
 
 

Magyar szöveg: Péter, Lívia, Mónika, Gergely, Józsi bácsi és Both Gábor.
Narrátor: Both Gábor

A Thrive egy rendhagyó dokumentumfilm, amely fellebbenti a fátylat arról, mi folyik valójában a világunkban. A pénz útját követve feltárja a globális hatalom azon szándékát, hogy miképp akarja megszilárdítani saját hatalmát az életünk minden területe felett. Bemutatja a tudományos áttörés lehetőségeit a tudat és az aktív cselekvés segítségével, amely megoldásokat kínál a valódi boldogulásra, és képessé tehet bennünket arra, hogy visszaszerezhessük az irányítást az életünk felett.
http://www.thrivemovement.com/

 
Tiltott régészet
 
Mi a csudát tudunk a világról 2.
 
Holdkelte
 
Az igazság a holdra szállás körül
 
Pszichiátria - mentális betegségek kitalálása
 
 

 

 

 


 

 

 

A mappában található képek előnézete Különleges tehetségek

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Как выявить наличие клопов, чтобы уничтожить их?

(MediaDkaf, 2021.04.03 20:59)

Обработка от клопов Чехов | https://insect24.ru/obrabotka-ot-klopov-chehov/

Мы хотим, чтобы наше жилье было уютным.
Ведь в квартире, мы отдыхаем, едим.
Если в доме завелись клопы, то комфорт улетучивается.
Причин возникновения таких насекомых может быть целый ряд. Они приползают из соседских квартир через разные щели.
Так же насекомые могут появиться у вас после прогулок собак.
Клопы без проблем перемещаются вместе с бу бытовой техникой с рынка. Главным отличием этого насекомого является его превосходное размножение.
<a href="https://insect24.ru/obrabotka-ot-klopov-kolomna/"> Уничтожение клопов Коломна</a>
Как обнаружить наличие клопов, чтобы отравить их?
Самым явным признаком присутствия насекомых является покраснение. Чтобы не спутать его с комариным, просто нужно проверить возможные места обитания паразитов. Постельные клопы живут в креслах. Необходимо проверять все труднодоступные участки квартиры.
Колония клопов выделяет едкий запах. Он сравним с орехами или подгнившими ягодами. Как только вы это заметили, сразу начинайте уничтожение клопов в квартире.
Как предупредить присутствие клопов в бытовке?
Прежде всего, дома должен быть порядок, выполняется периодическая уборка в шкафах, застилается новая постель, обязательно осуществляется борьба с пылью.
Если осуществлять все перечисленные действия – уничтожение постельных клопов не станет вашей проблемой.
следы от укусов провоцируют стресс, и даже проблемы в интимной жизни.
Особенно ужасно, если кровопийцы нападают на малышей. Тогда уничтожение постельных клопов является уже необходимостью.
Уничтожение клопов: методы, преимущества и недостатки
Обработка от клопов может выполняться и собственноручно. Уничтожение клопов может осуществляться с закупкой препаратов и орошением мест их жительства. Но так как вы не имеете опыта по борьбе с этими вредителями, то сможете только временно улучшить ситуацию. Так как все химикаты токсичны, могут отравиться дети и собаки.
Уничтожение клопов без запаха – прекрасный метод обработки, его могут выполнить только фирмы по уничтожению клопов.
Все люди стремятся сэкономить, и хочется, чтобы уничтожение клопов было проведено недорого.
Фирма «Инсект24» – сертифицированная служба по уничтожению клопов в хостелах. Сотрудники пользуются современными технологиями, даже таким методом, как уничтожение клопов горячим туманом.
Все разрешения есть в наличии, работы выполняются срочно, в удобное для вас время. Будет проведена профилактика возвращения этих насекомых после уничтожения клопов, цена зависит только от параметров помещения.

С большим удовольствием ответим на все интересующие вопросы по теме:
Россия, г. Москва
Кибальчича, 5, офис 110
Тел: 8 (925 ) 280-44-42
Тел: 8 (499) 390-13-54
insect24.ru

<a href="https://insect24.ru/obrabotka-ot-klopov-vidnoe/"> Обработка от клопов Видное</a>

Привет! Хотел бы немного рассказать о тонкостях ритуальных услуг

(ValeraDruzhininJem, 2021.04.01 14:58)

Заказать памятник онлайн - https://xn--90ahp.xn----7sbncac3aodlamf.xn--p1ai/zakazat-pamiatnik-chieriez-intierniet

Потеря близкого человека для нас – всегда большая утрата. Испытывая нравственные страдания и боль утраты близких нам людей, нам не просто заниматься коммерческими вопросами по организации захоронения, и почти всегда, мы наблюдаем такую картину, когда нам навязывают услуги, которые мы не в состоянии оценить объективно! Кто-то заказывает крест или обычный памятник, кто-то - памятник с сердцем, укладывает тротуарную плитку, облагораживая могилу, заказывают различные ритуальные товары; такие как цветы, свечи, ленточки…
Всё это, само собой разумеется, невыносимые нравственные страдания, которые, мы дополнительно испытываем в тот момент, когда мы скорбим по усопшим. И это очень горько! Я говорю о том, что было бы неплохо, если бы на этапе, когда мы ещё молоды и можем зарабатывать, мы могли бы точно так же, как и при оформлении страховки на жизнь или здоровье, формировать некий фонд для того, чтобы в случае нашей смерти, наши похороны проходили без нашего участия, и в тоже время, все эти душевные страдания не соприкасались с маркетингом. И этим мог бы заняться фонд, в котором мы откладывали средства на такой непредвиденный случай!
Здесь сразу несколько вопросов, которые могли бы встать после нашей смерти: это большое количество разных услуг, которые связаны с этим бизнесом: это либо памятники с аркой на могиле, либо какой-то определенный мрамор, это могут быть памятники с сердцами (семейные памятники). Мы также вынуждены облагораживать могилу, используя тротуарную плитку, в частности нам приходится докупать очень множество товаров, которые так или иначе, связаны с ритуальными товарами и или услугами: и это может быть просто крест на могилу, это могут и какие-то фигурные памятники из гранита, резные памятники, двойные памятники, если речь о несчастном случае и гибели нескольких близких нам людей! Одновременно памятники также бывает разных видов они бывают как вертикальные, так и горизонтальные, и в целом — это множество вопросов, которые в данный момент, когда это происходит, нам не хочется решать!
Решение на мой взгляд в ритуальных ФОНДАХ! И эту проблему можно было бы решить.

С большим удовольствием ответим на все интересующие вопросы по теме:
https://xn--90ahp.xn----7sbncac3aodlamf.xn--p1ai/ritualnyie-tovary/nadghrobnaia-plita

Подробнее о памятниках на сайте:
екб.каменное-дело.рф

Привет! Хотел бы немного рассказать о тонкостях ритуальных услуг

(ValeraDruzhininJem, 2021.03.31 09:20)

заказать ритуальные товары - https://xn--90ahp.xn----7sbncac3aodlamf.xn--p1ai/ritualnyie-tovary

Смерть близких для нас – всегда большая утрата. Испытывая душевные страдания и горечь утраты близких нам людей, нам не просто заниматься коммерческими вопросами по организации захоронения, и очень часто, мы наблюдаем такую картину, когда нам навязывают услуги, которые мы не в состоянии оценить объективно! Кто-то заказывает крест или обычный памятник, кто-то - памятник с сердцем, укладывает тротуарную плитку, облагораживая могилу, заказывают различные ритуальные товары; такие как цветы, свечи, ленточки…
Всё это, конечно же, невыносимые моральные страдания, которые, мы дополнительно испытываем в тот момент, когда мы скорбим по усопшим. И это очень горько! Я говорю о том, что было бы неплохо, если бы на этапе, когда мы ещё молоды и можем зарабатывать, мы могли бы точно так же, как и при оформлении страховки на жизнь или здоровье, формировать некий фонд для того, чтобы в случае нашей смерти, наши похороны проходили без нашего участия, и в тоже время, все эти душевные страдания не соприкасались с маркетингом. И этим мог бы заняться фонд, в котором мы откладывали средства на такой непредвиденный случай!
Здесь сразу несколько вопросов, которые могли бы встать после нашей смерти: это большое количество разных услуг, которые связаны с этим бизнесом: это либо памятники с аркой на могиле, либо какой-то определенный мрамор, это могут быть памятники с сердцами (семейные памятники). Мы также вынуждены облагораживать могилу, используя тротуарную плитку, в частности нам приходится докупать очень множество товаров, которые так или иначе, связаны с ритуальными товарами и или услугами: и это может быть просто крест на могилу, это могут и какие-то фигурные памятники из гранита, резные памятники, двойные памятники, если речь о несчастном случае и гибели нескольких близких нам людей! Одновременно памятники также бывает разных видов они бывают как вертикальные, так и горизонтальные, и в целом — это множество вопросов, которые в данный момент, когда это происходит, нам не хочется решать!
Решение на мой взгляд в ритуальных ФОНДАХ! И эту проблему можно было бы решить.

С большим удовольствием ответим на все интересующие вопросы по теме:
https://xn--90ahp.xn----7sbncac3aodlamf.xn--p1ai/pamyatniki-iz-granita-v-cheliabinske

Подробнее о памятниках на сайте:
екб.каменное-дело.рф

Привет! Хотел бы немного рассказать тонкостях шиномантажа

(Metroidfow, 2021.03.14 17:27)

Паста для шиномонтажа https://tiretools.by/cat/pasta-dlya-shinomontazha-1532

Вентили для колес является обязательным этапом обслуживания автомобиля каждые 10-15 тысяч километров пробега (либо не реже 1 раза в год). Это позволяет вовремя обнаружить и устранить любой дисбаланс колес. А следовательно, защитить автомобиль от дефектов рулевого управления, дефектов амортизаторов, подшипников и других неотъемлемых элементов подвески.

Также, специалисты рекомендуют купить грузики для шиномонтажа, и в том случае, - если диск был деформирован после попадания в яму, и если вы поставили новые шины и уже проехали на них 500 км.

Игнорирование процедуры проведения балансировки чревато не столько потому, что впоследствии придется переплатить существенно больше за починку, сколько потому, что дисбаланс колеса – возможная причина возникновения опасных ситуаций на дороге.

С большим удовольствием ответим на все интересующие вопросы по теме: https://tiretools.by/cat/pasta-dlya-shinomontazha-1532

Наш адрес:
Беларусь, Минский район, аг. Щомыслица, ул. Брестская 1-В

Контактные телефоны:
+375-29-602-61-67
+375-44-722-59-15

Заплаты для камер https://tiretools.by/cat/latki-dlya-kamer-tech-1462