Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az új világ kezdete 2012.12.21.

Itt csatlakozhatsz hozzánk a Facebookon!

Neked fejlesztették, vedd birtokba!

 

Itt írd alá a Feltétel Nélküli Alapjövedelem követelését!

 

 

A jelenben minden társadalmi-gazdasági probléma abból fakad,

hogy a munkaerőpiac már nem tudja biztosítani az emberek szociális beillesztését a társadalomba.

A fogyasztói társadalom felélte a lakosság és a természeti környezetünk tartalékait!

Logikus következtetés, hogy a problémákat más gondolkozással kell megoldani, mint amivel keletkeztek. A kommunikáció a társadalom egyetlen gyógyító ereje. Valódi kommunikáció csak egyenrangú emberek között lehetséges. Valódi egyenlőség még sosem jöhetett létre a Földön az emberiség sok ezeréves történelme során, mert még sosem állt rendelkezésre az a kommunikációs eszköz, ami lehetővé tette volna. Ma már a rendelkezésünkre áll, ami eddig még sosem volt: az Internet!

Kommunikáció pénz és nyelvi korlátok nélkül!

A Yagooft a tömegközlekedés eszköze

A mindennapi tevékenységedet pénz és nyelvi korlátok nélkül ismertetheted meg az emberiség egészével ingyenes felhasználóként is!

Itt a meghívód személyét is saját magad választhatod ki!

Egyszeri 60$ költséggel örökös használati jogra, webirodára és örökös részesedésre is szert teszel, mert a Yagooft a mindenkori árbevételének a 60%-át a civil lakossággal kívánja megosztani!

Ha még nem regisztráltál, most érdemes átgondolni és megtenni. A csatlakozással mindenki csak nyerhet, ezt felelősséggel állítjuk!

A kommunikáció szabad áramlása a világban nem lehet pénzkérdés, ahogy a nyelvtanulás lehetősége sem függhet az emberek fizetőképességétől!

A történelem folyamán egyetlen dolog nem állt a civil lakosság rendelkezésére: az internet. Napjainkban az internet szabadsága a rendelkezésünkre áll! Csupán civil akarat és civil együttműködés kérdése, hogy a lakosság a saját anyagi és társadalmi szerepének a megerősítésére is a birtokába vegye. Korlátozások és nyelvi korlátok nélkül, a szabad akaratából és az emberiség érdekeit is szolgálva!

 

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK

Új társadalom van megszületőben!

 

 

2012december3-2.jpg

 
 

A mindenki rendelkezésére álló hatalom

 
A rosszul értelmezett hatalom érdeke az, hogy az emberekkel elhitesse, hogy nem tudnak tenni semmit. Ha az emberek elhiszik, akkor azt csinálhat a hatalom, amit akar.
 
Amennyiben mindenki úgy gondol magára, mint tenni tudó, másokkal együttműködni képes, ellenállást felmutatni képes emberre, akkor a hatalom nélküliek hatalmával alakítani tudja a környezetét, a világot és megakadályozható, hogy a hatalom szándéka érvényesüljön.
 
Ez a mindenki számára rendelkezésre álló hatalom.
Éljen vele mindenki, érezze át ennek az erejét.
 
 
  

Ez az év már más lesz!

Napjainkban az ember felélte a kapcsolatait, környezetét és érzi, hogy ez a fajta élet, amit idáig élt, nem megy tovább így!

Az új világnak még nem ismerjük a játékszabályait. Csak azt tudjuk, hogy minden cselekedetünk és átalakulási folyamatunk erre az új életre készül.

Ez az élet olyan lesz, amelyennek mi teremtjük meg!

Mi egy hierarchia nélküli gyönyörű, szeretetteljes világot teremtünk magunknak a civil szabad közösségekben, amelyek sorra alakulnak meg napjainkban a világ valamennyi országában.

Kulturális Kreatívok2009 Group online nemzetközi baráti közösség. Kapcsolattartó: Kerekes Klári


 

  

 

 

 

Takáts Péter - Feltétel nélküli alapjövedelem

Gondolatok egy konferencia nyomán A Basel melletti Dornachban kétnapos konferenciát tartottak abból az alkalomból, hogy a kezdeményező svájci emberek, Ursula Piffaretti és Enno Schmidt, és a hozzájuk csatlakozott számos csoport és magánember kezdeményezése a népszavazásra és az ehhez kapcsolódó aláírásgyűjtésre elérte a 75 ezres aláírásszámot. Az akció 2011. áprilisában indult el, a svájci hivatalos közlönyben való kihirdetéssel, és 2012. októberében fejeződik be. Így a kérdés ma már nem az, hogy sikerül-e a 100 ezer aláírás összegyűjtése, hanem az, hogy mennyivel lesz több aláírás, mint a kötelező mennyiség. A 100 ezer aláírást egyébként azért kívánják összegyűjteni, hogy a svájci alkotmány módosítását a parlamentnek kötelező legyen végrehajtani.

A kulturális kreatív gondolkodású emberek elkezdték saját kezükbe venni saját soruk irányítását és olyan területeken is megjelennek, ahol korábban minden alulról jövő változás és megújulás még elképzelhetetlen lett volna.

Ha ezzel a szemlélettel széttekintünk a világban és megnézzük, hogy ezek az emberek milyen kezdeményezéseket indítanak és tartanak fenn, akkor azt kell mondanom, hogy ma a világ tele van „archimédeszi pontokkal”. Olyanokkal, melyek látszólag csak kis pontocskák egy bonyolult rendszerben, de közben mégis alkalmasak arra, hogy ezt a beteg és szenvedésekkel teli világot, mely most éppen abba az irányba halad, hogy csupa kis „ÉN Zrt”-ből álljon, kifordítsák a sarkaiból.
Ezzel pedig az emberek egy olyan új világ alapjait teremtik meg, melyben az ember többé már nem a régi dogmák nyomán keletkezett beteg gondolatait csűri-csavarja, hanem új világot teremt, melyben, miután felismerte kapcsolatát embertársaival és közösségével, a mai dogmák helyére a valódi és egészséges társadalom és gazdaság összefüggéseit helyezi, ezzel megteremtve egy emberi és embert szolgáló „Új Fénykor” alapjait.


 

Mi ott voltunk az Ökoklikk hétvégén Galgahévízen!

2013. május 17-18-19

Köszönjük, hogy elfogadhattuk a meghívást! A 3 nap folyamán megismerhettük az elmúlt 20-23 év rögös útját, a gazdasági válságból kivezető társadalmi és gazdasági együttműködés alternatív megoldásait.

Arról is meggyőződhettünk, hogy a fenntartható fejlődés jegyében ez az egyetlen élhető életforma. A technológia már a rendelkezésünkre áll és folyamatos a fejlődés! Az ökotudatos szemlélet is kialakult, illetve egyre népszerűbbé válik a társadalmunkban a gazdasági válságnak köszönhetően.

Egyetlen területen kellene még előre lépni és tudatossá válni az egyének szintjén!

A közösségi szemlélet, ami a szabad és önfenntartó kulturális kreatív kis civil baráti közösség lételeme, ma még kevéssé ismert. Pedig ez a fajta hierarchia nélküli együttműködés a civil emberek között sokkal több figyelmet érdemelne.

Meggyőződésünk, hogy ez az egyetlen elem hiányzik ahhoz, hogy az Ökofalu megteljen élettel és a komplex megoldások az egyéni célok mentén a társadalmi életet is élvezetessé, értékteremtővé tegyék.

Egy-egy település akkor teheti önmagát sikeressé és önfenntartóvá, ha az ott letelepülő családok hajlandók bekapcsolódni a közösségi életbe, a szabadidejükben is képessé válnak együttműködni egymással! Szabad akaratukból és saját kedvtelésükre szépítgetik a környezetüket, megosztják egymással a tehetségüket, kreativitásukat, önzetlenül átadják a tudásukat és tapasztalataikat egymásnak, illetve a megszülető új generációknak.

Óriási fejlődési irány nyílt meg az emberiség előtt!

A most kifejlődő szabad közösségekben és az általuk létrehozott szociális formákban a kielégülést az emberek a közösen megfogalmazott feladat és a hozzá kapcsolódó munka szeretetében találják meg! 

Még mindig nem késő játszani az ingyenes hétvégéért!!! A nyílt nap és egyes programok külső érdeklődők (akik nem vettek részt az Ökoklikk játékban) számára is elérhetők!


Öt év múlva a munkahelyed abból a mai hitedből ered, hogy te magad egy nagyon értékes ember vagy!

2012.12.19. Kerekes Klári

Most te is csatlakozhatsz a "jövőbe" látókhoz. Létrejött a világ legelső olyan vállalata, amely nagy tömegek számára lett kitalálva. A cég a világ civil lakosságát vonja be az üzleti tervei megvalósításába távmunkában. A legitim kereskedelmi tevékenységből származó mindenkori bevételének a 60%-át a civil szférával osztja meg. 

A jövőbe látni nem ördöngősség.

A technika fejlődése mára megteremtette azt a helyzetet, hogy elegendő termék és szolgáltatás áll az emberiség rendelkezésére. Ez az oka annak, hogy egyre kevesebb embernek jut munka. A munkafolyamatok automatizálása folyamatos, így az emberi munkaerő ésszerűsítése is folyamatossá válik.

Az a világ, amire az iskolákban felkészítettek, ma már nem létezik és nem is jön vissza. A hagyományos értelemben vett munkahelyek száma továbbra is csökkeni fog, mert nem kifizetődő a fenntartásuk.

A jövő társadalma már a távmunkára épül

Napjainkig csak keveseknek adatott meg távmunkában dolgozni. Ma viszont már olyan eszközöket használunk, hogy az otthonunk a tanulás, a munka és a szórakozás elsődleges központjává válhat. Ez a tény önmagában elegendő ahhoz, hogy a munkát illetően az egész koncepciónkat megváltoztassa. 

Először is rá kell ébrednünk arra, hogy szakítani kell a beidegződéseinkkel.

Elindult egy visszafordíthatatlan folyamat a világban.

Megkezdődött a gazdaság újrafelosztása. Itt van az esély, hogy a nagy tömegek is részesedjenek az elsőket megillető előnyökből. Elsőnek lenni ugyanis azt jelenti, hogy az alapítás legnehezebb időszakában oda állunk egy cél mellé.

Minden vállalkozásnak megvannak a költségei és kockázatai. Ezek viszont jóval csekélyebbek a "semittevés" hosszú távú költségeihez és kockázataihoz képest! 

Már Magyarországon is jelen van és munkatársakat toboroz az a cég, amelyik a lakosság bevonásával létrehozza a világ első globális kereskedelmi és kommunikációs rendszerét, a világ legnagyobb on-line hirdetési vállalatát, valamint a világ legnagyobb globális munkatársi hálózatát.

Öt év múlva az a néhány száz ember, aki ma az ellehetetlenült anyagi helyzetében is úgy döntött, hogy munkatársként csatlakozik ehhez a céghez és a föld alól is előteremti a vállalati licenc örökös használati jogának az egyszeri díját, a jövőbe látókhoz csatlakozott. A legjobb döntést hozta az életében, amiért még az unokái is hálásak lesznek.

 

OLVASS TOVÁBB

Rólunk 2012.09.30.

RÓLUNK ÍRJÁK 2012. december

 

 

 

 

Powered by APSense Business Network

 

 

 - Györgytea.hu -


Ezúttal, úgy tűnik, megúsztuk a világvégét. Most gondoljuk meg, jól, mit is kezdünk az ölünkbe hullott idővel! Mi lenne, ha mostantól mindennek örülnénk?
Boldog újesztendőt!

Hiszen látjuk az eget, még ha kicsit szürke is, a napot, ha ritkán is.
Látjuk gyerekeink mosolyát.
A kedvesünk szeretett arcát.
Kiülhetünk egy padra a parkban és a fény felé fordíthatjuk az arcunkat.
Hallgathatjuk az eső kopogását a háztetőn.
Belekortyolhatunk a reggeli kávénkba.
Vonatra ülhetünk és nézhetjük az elsuhanó tájat.
Megcsodálhatjuk egy virág tökéletes szirmait.

Élhetünk tovább.

Egy Kányádi Sándor verssel kívánok a Györgytea minden dolgozója nevében nagyon boldog újesztendőt, sok örömöt és boldogságot az ajándékba kapott napokra!

Ballag már az esztendő,
vissza-visszanézve,
nyomában az öccse jő
vígan fütyürészve.

Beéri az öreget
s válláról a terhet
legényesen leveszi,
pedig még csak gyermek.

Lépegetnek szótlanul
s mikor éjfél eljő,
férfiasan kezet fog
Múlttal a Jövendő.

Tisztelettel:
Lopes-Szabó Zsuzsa