Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ilyen lesz a világ öt év múlva

Itt találsz minket a Facebookon

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

 

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről! A drasztikus elszegényedés megindulása a 2008-as pénzügyi és gazdasági válsághoz köthető. A válságnak négy periódusa volt eddig Magyarországon. 2008. második felében tört ki a pénzpiaci válság, amely a megtakarítással rendelkezőket érintette. 2008−2009-ben visszaesett a foglalkoztatás, nőtt a munkanélküliség. Ezzel párhuzamosan a devizahitelek problémája is élesen megjelent. 2009−2011-ben az állami kiadásokat erőteljesen csökkentették, miközben nőttek a lakossági elvonások. Az egykulcsos SZJA bevezetése hátrányosan érintette az alacsony keresetűeket. 2011−2012-ben egyértelműen szűkítették a szociális és egészségügyi kiadásokat. A háztartások közel 81 százalékának nincs annyi tartaléka, hogy egy váratlan, nagyobb kiadást – 100 000 Ft nagyságban – ki tudjon fizetni. A fűtés hiánya 20 százalékról 27 százalékra nőtt az elmúlt két év alatt.

A válság elmúlt öt évében azok a negatív tendenciák erősödtek fel még jobban, amelyek a társadalom alsóbb rétegeit érintik hátrányosan. A szegénységnek nem csak a mértéke, hanem mélysége is hatalmas ütemben nőtt. Különösen jelentős volt a szegénységi kockázat növekedése a gyermekek és a fiatalok, az alacsony iskolázottságú és a roma háztartásfővel élők körében, valamint azok között, akik olyan háztartásban élnek, ahol a háztartásfő munkanélküli vagy inaktív.

A parlamenti pártok lemondtak a leszakadó rétegek felzárkóztatásáról, hiszen egyik pártnál sem jelent meg átfogó program a leszakadás további megakadályozására. Ha a folyamatokat nem tudja megfékezni az elit, akkor a szélsőséges politikai erők komolyan profitálhatnak ebből. 

 forrás: Totyik Tamás

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK

 

Ilyen lesz a világ 5 év múlva 

  • Megjelent: 2012.12.19. 08:00|
  • Frissült: 2012.12.19. 08:52

Fél évtizeden belül nemcsak számolni, hanem tapintani, látni, hallani, ízlelni és szagolni is fognak tudni a számítógépek.

Az idén már 101 esztendős IBM szokásává tette, hogy év végén kiadja a "5 in 5" névre hallgató előrejelzését, melyben azt próbálja meg megjósolni, hogy 5 év múlva milyen 5 innováció válik életünk részévé. E prognózisok alapját a gazdaság helyzete, a kulturális és társadalmi változások és minden bizonnyal az IBM titkos laborjaiban fejlesztett technológiák adják.

Tavaly például azt jósolták, hogy 2016-ra eltűnnek a jelszavak, megszűnik a digitális szakadék, nem lesz több levélszemét, a számítógépek pedig azon emberek gondolatait fogják olvasni, akik maguk is megújuló energiaforrássá változnak.

Az idei öt jóslat az eddigieknél koncentráltabb, egyetlen témakört ölel fel: a kognitív számítástechnikát. Az IBM előrejelzése szerint 2017-re a számítógépek rendelkezni fognak mind az öt emberi érzékszervvel. Ráadásul mindez nem lesz öncélú - az okostelefonok például a leheletünk alapján képesek lesznek diagnózist felállítani.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az IBM előrejelzései - bár előremutatóak, de - általában nem szoktak "időben" megvalósulni. Az idei évre például azt jósolták, hogy a környezetkímélő, zöld életforma bárki számára elérhető lesz, ráadásul anyagilag is megéri; és azt is, hogy az okostelefonunk egyúttal a pénztárcánk is lesz. Persze a technológiai fejlődés valóban ebbe az irányba tart, és egy technológiai nagyvállalat inkább merjen nagyot álmodni - még ha 5 év nem is elég.

 

Öt év múlva a munkahelyed abból a mai hitedből ered, hogy te magad egy nagyon értékes ember vagy!

2012.12.19. Kerekes Klári

Most te is csatlakozhatsz a "jövőbe" látókhoz. Létrejött a világ legelső olyan vállalata, amely nagy tömegek számára lett kitalálva. A cég a világ civil lakosságát vonja be az üzleti tervei megvalósításába távmunkában. A legitim kereskedelmi tevékenységből származó mindenkori bevételének a 60%-át a civil szférával osztja meg. 

A jövőbe látni nem ördöngősség.

A technika fejlődése mára megteremtette azt a helyzetet, hogy elegendő termék és szolgáltatás áll az emberiség rendelkezésére. Ez az oka annak, hogy egyre kevesebb embernek jut munka. A munkafolyamatok automatizálása folyamatos, így az emberi munkaerő ésszerűsítése is folyamatossá válik.

Az a világ, amire az iskolákban felkészítettek, ma már nem létezik és nem is jön vissza. A hagyományos értelemben vett munkahelyek száma továbbra is csökkeni fog, mert nem kifizetődő a fenntartásuk.

A jövő társadalma már a távmunkára épül

Napjainkig csak keveseknek adatott meg távmunkában dolgozni. Ma viszont már olyan eszközöket használunk, hogy az otthonunk a tanulás, a munka és a szórakozás elsődleges központjává válhat. Ez a tény önmagában elegendő ahhoz, hogy a munkát illetően az egész koncepciónkat megváltoztassa. 

Először is rá kell ébrednünk arra, hogy szakítani kell a beidegződéseinkkel.

Elindult egy visszafordíthatatlan folyamat a világban.

Megkezdődött a gazdaság újrafelosztása. Itt van az esély, hogy a nagy tömegek is részesedjenek az elsőket megillető előnyökből. Elsőnek lenni ugyanis azt jelenti, hogy az alapítás legnehezebb időszakában oda állunk egy cél mellé.

Minden vállalkozásnak megvannak a költségei és kockázatai. Ezek viszont jóval csekélyebbek a "semittevés" hosszú távú költségeihez és kockázataihoz képest! 

Már Magyarországon is jelen van és munkatársakat toboroz az a cég, amelyik a lakosság bevonásával létrehozza a világ első globális kereskedelmi és kommunikációs rendszerét, a világ legnagyobb on-line hirdetési vállalatát, valamint a világ legnagyobb globális munkatársi hálózatát.


 

A közösségi társadalom hajnala 2013

A jelenben minden társadalmi-gazdasági probléma abból fakad, hogy a munkaerőpiac már nem tudja biztosítani az emberek szociális beillesztését a társadalomba.

A fogyasztói társadalom felélte a lakosság és a természeti környezetünk tartalékait!

Logikus következtetés, hogy a problémákat más gondolkozással kell megoldani, mint amivel keletkeztek.

A kommunikáció a társadalom egyetlen gyógyító ereje. Valódi kommunikáció csak egyenrangú emberek között lehetséges.

Valódi egyenlőség még sosem jöhetett létre a Földön az emberiség sok ezeréves történelme során, mert még sosem állt rendelkezésre az a kommunikációs eszköz, ami lehetővé tette volna. Ma már a rendelkezésünkre áll, ami eddig még sosem volt: az Internet!

Új társadalom van megszületőben!


 

"A+"-os házat épít? 2013.03.02.

Miért a CALEO az "A+"-os vagy passzívházak elsőszámú fűtési megoldása?

Az alacsony energiaigényű épületek fűtéséhez szükséges energia igen csekély így a költséges megoldások soha meg nem térülő beruházássá válnak.

A Caleo fűtésrendszerei gyorsan és alacsony beruházási költségek mellett kialakíthatóak, mindemellett az üzemeltetési költség terén kiemelekedően jó eredményeket érnek el.

 

0 Ft-os fűtésköltség?

Még a modern hőtermelővel ellátott költséges fűtésrendszerek és hőszivattyúk gazdaságosan működnek, addig a Caleo fűtés napelemmel kombinálva költségek nélkül üzemeltethető!
Az év folyamán a hálózatba visszatáplált energia a fűtési szezonban fedezi a fűtésre szánt energiát.

Egyszerűsített megtérülési számítás:

A számítás alapját egy az A+ besorolású 100m2 alapterületű épület adja (energia szükséglet fűtés célra 30kWh/m2 év, ugyanan ez passzív ház esetében szabvány szerint kevesebb mint 15kWh/m2 év)

1. Caleo fűtésrendszer kivitelezése
napelemes rendszer nélkül

 

 

Hőtermelő

Kondenzációs gázkazán

Caleo

Beruházási költség

2,100 000

800 000

Gáz tervezése + bevezetésének díja /
elektromos hálózatbővítés

700 000

130 000

Kémény kialakítása + kéménybélelés

500 000

0

Karbantartás 4 évente

80 000

0

Havi fűtésszámla

15 000

25 000

Összes költség a 4.év végén

3,740 000 Ft

1,530 000 Ft

Összes költség a 12.év végén

4,620 000 Ft

2,730 000 Ft

 

 

Az egyszerűsített számítás nem kalkulál az energiaár emelkedésekkel, ennek figyelembe vétele mellett a napelemes rendszer megtérülési ideje várhatóan mindössze 6-8 év !

 

 

OLVASS TOVÁBB 

Rólunk 2012.09.30.

RÓLUNK ÍRJÁK 2012. december

ALAPJÖVEDELEM

 

 

Elmélet: ”A Globális Elit csökkenteni akarja a világ népességét”

a globálIs népírtás

Igen, sokan a globális elit tagjai közül tényleg szeretnének eltenni minket láb alól, hogy jelentősen csökkentsék a bolygón lakó emberek számát.  Az alábbi idézeteket érdemes fontolóra vennünk:…

David Rockefeller : “A népesség növekedésének negatív hatása bolygónk ökoszisztémájára megdöbbentően nyilvánvaló.”

CNN alapító Ted Turner : “A világ teljes népessége 250-300 millió ember, 95%-os csökkenés a jelenlegi szinten lenne az ideális.”

Paul Ehrlich, a George W. Bush kormány korábbi tudományos tanácsadója szerint: “Az alap gyógymód a Föld számára az emberi vállalkozások számának csökkentése (beleértve a populáció méretét) úgy, hogy az emberek aggregált fogyasztását a Föld teherbíró képességén belül tartsuk- ez egyébként egy nyílvánvaló, de túlságosan elhanyagolt vagy elutasított megoldás. ”

Barack Obama elsődleges tudományos tanácsadója, John P. Holdren szerint: “A bőr alá helyezhető hosszú távú sterilizáló kapszula alkalmazásával és annak hivatalos engedéllyel történő kivetetésével tervezett terhesség esetén, meghatározott számú gyermekek világra hozásához- további lehetőségeket kínálna a termékenység- ellenőrzésre. A kapszula pubertás korban kerülne beültetésre és eltávolítása hivatalos engedéllyel történne, korlátozott számú születésekre. ”

HBO személyiség Bill Maher : “Hiszek az asszisztált öngyilkosságban, az öngyilkosságban, és bármiben ami kisöpri az autópályát- ez az, amit én hiszek. Túl sokan vagyunk, a bolygó túlzsúfolt, támogatni kell a halált. ”

Elmélet: “Ciaopmockingbird”

mockingbird cia

Elmélet: Operation Mockingbird

A Mockingbird CIA hadműveletet a Különleges Megbízások nevű “Office of Special Projects” hivatalon belül, Frank Wisner alapította. 1951-ben átnevezték a politikai koordinációért felelős hivatallá és egyesült a CIA titkosügynökségével. Első és egyetlen feladata annak biztosítása volt, hogy a nemzeti média gyűlöletet és félelmet sugározzon a szovjet kommunizmussal kapcsolatban. A CIA a hadműveletet a Marshall-tervből kapott pénzből finanszírozta, és megvesztegette azokat az újságírókat és szerkesztőket, akik rájöttek a dologra. A Mockingbird közvetlenül és azonnal Joseph McCarthy szenátor hatalomra jutásához vezetett.

A művelet annyira elterjedt, hogy a CIA elkezdte befolyásolni a nemzetközi médián át még a nemzetközi politikát is. Nagyrészt a Mockingbird-nek volt betudható, hogy Guatemala puccsot szervezett Jacobo Guzman ezredes ellen, akit a CIA kommunistának tartott. A Mockingbird volt az “1954 Állatfarm” rajzfilm 300,000 USD-al történő finanszírozásának hátterében. A kommunista ellenes Walt Disney egyáltalán nem is akarta elvállalni a rajzfilm elkészítését.

Mockingbird ösztönözte az 1953-as iráni puccsot és a Disznó-öböli inváziót is. Dwight Eisenhower által kinevezett David Bruce azt állította, hogy a Mockingbird a felelős a nemzetközi politikai események több mint 50%-áért a 20. század második felében.

Elmélet: “Az USA által szponzorált terrorizmus”

operation northwoods

Amerikai vezérkari terv, az amerikai lakosság terrorizálására A vezérkar 5 főből állt, 5 olyan emberből, akik az amerikai hadsereg 5 ágáért voltak felelősek. 1962-ben, ezek az emberek: George Decker (hadsereg), David Shoup (tengerészgyalogosok), Georg Anderson, Jr ( tengerészek), Curtis LeMay ( repülősök), Edwin Roland (parti őrség) voltak. Az egész vezérkar megállapodott abban, hogy tervet készítenek a kommunista Kuba és Fidel Castro megtámadására. Az ok az volt, hogy a Monroe-doktrína szerint, csökkentsék a kommunista beavatkozás miatti állandó fenyegetettséget a nyugati féltekén.

Ezt a tervet “Operation Northwoods“-nak nevezték el, és hihetetlen közömbös kegyetlenséggel hajtották végre hadműveleteiket saját népük ellen. Annak érdekében, hogy a közvéleményt a háborúskodásra tuningolják, a vezérkar nagy gyalogos forgalmú területeken rendezett bombarobbantásokat a nagyobb amerikai városokban, köztük Miami, New York, Washington, DC, Chicago és Los Angelesben. A kikötőben állomásozó katonai és kereskedelmi hajók napalmozása emberekkel a fedélzeten, kubai menekülteket szállító és Floridába tartó hajók elsüllyesztése, repülőgépek váltságdíjért történő eltérítése, vagy fegyvertelen civilek lelövése az utcán… mind a számlájukra írandó.

Nem csak hogy a vezérkar minden tagja jóváhagyta a tervet, a védelmi miniszternek, Robert McNamarának is továbbították azt, majd az ő jóváhagyásával pedig Kennedy elnöknek is benyújtották. McNamara évekkel később azt állította, hogy sosem látta ezt a dokumentumot. Kennedy, viszont miután elolvasta a tervezetet, azonnal összehívta a vezérkart, és profán káromkodások közepette azzal fenyegetőzött, hogy hadbíróság elé viszi és börtönbe záratja a hadműveletek kigondolóit.  Az elnök valójában nem teheti ezt meg saját kezűleg, de a Kongresszus és a katonai bíróság elé terjesztheti az ügyet, akik a körülményeket megvizsgálva, minden bizonnyal bebörtönözték volna a vezérkart. De Kennedy úgy döntött, hogy mindez helyrehozhatatlan kárt tenne a világ közvéleményében az amerikai hadsereg hírnevét illetőleg. Lemnitzert viszont eltávolította posztjáról és Európába helyeztette át.

Az összeesküvés elméletek teoretikusai azt állítják, hogy a hadseregnek benne volt a keze Kennedy meggyilkolásában, az Operation Northwoods és az 5 főnök lehetetlenné tétele miatt. Ez azonban nem bizonyított.

Elmélet: “Az NSA ( az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal) lehallgatja a telefonhívásokat, figyelemmel követi az internetes kereséseket és pénzügyi tranzakciókat.”

Edward Snowden

Edward Snowdennek köszönhetően sokkal többet tudunk arról, ahogy az NSA mindannyiunkon kémkedik.  És csak néhány héttel ezelőtt vallották be azt, hogy az NSA nem problémázik, ha arról van szó, hogy egy barátod barátjának a barátja mondjuk valaki, aki potenciális szabadságharcos, ööö, ööö, “terrorista”.

Gondolod, hogy Magyarország immunis az NSA hatalmas kémkedési hálózata ellen? Akkor gondold át újra. Amíg internetezel, okos telefonnal sétálsz a parkban, és hagyod, hogy az újonnan megerősített amerikai nagykövetség az országban állomásozzon, akkor biztos lehetsz benne, hogy figyelnek. Még ennél is rosszabb, az amerikai / izraeli kém hálózat valószínűleg a választott tisztségviselők személyes kommunikációját is lehallgatja, amely lehetővé teszi a magyar vezetők zsarolását.

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz