Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csináljuk együtt, csináljuk jobban a demokráciát!


  •  

     

ELMÉS ELKÉPZELÉS a LIKVID, avagy FOLYTONOS DEMOKRÁCIA 

Bognár Attila évek óta megszállottan keresi a megoldást a lakosság folyamatos részvételére a demokratikus döntéshozatalban. Ő keltette fel az érdeklődésünket a likvid demokrácia iránt, amit alapul választott a Külsőház programja megtervezésekor.


A likvid demokrácia online rendszerében a regisztrált tag akár az ügyek mentén is eldöntheti, hogy a saját véleményét önmaga szeretné-e kifejezésre juttatni, vagy inkább másokat bízna meg a képviseletével. Az átruházott szavazati jog bármikor és azonnali hatállyal visszavonható! Bárki felvállalhatja mások képviseletét is. Aki itt képviselői feladatot vállal, társadalmi munkában teszi.

A rendszer lényege, hogy a  regisztrált állampolgárok ügyek mentén leadott online voksainak az arányában oszlik meg a mögöttes párt listáján a parlamentbe juttatott képviselők szavazata.

Az elképzelés különleges előnye, hogy szakít a megélhetési politikusok személyében rejlő valamennyi hátránnyal. A pártlistán minden képviselő maximum 2 hónapig birtokolhatja a párt mandátumát. Tehát nem kell kiszakadnia a meglévő munkakörnyezetéből. Elegendő 2 hónap fizetetlen szabadságot kérnie a munkaadójától

Reális és megvalósítható cél, hogy kb. 300000 állampolgár a parlamentbe küldjön 2014-ben egy olyan pártot, amelyik a részvételi demokrácia első hírnökeként az állampolgárok mindennapi véleményét jeleníti meg a parlamenti döntések jegyzőkönyveiben is.Ha neked is tetszik az elképzelés, vedd fel a személyes kapcsolatot Bognár Attilával és gondolkodjatok együtt a megoldáson. 

Bognár Attila

Külsőház

avagy a "Tisztelt Ház"-on kívül...

Mi nem vagyunk bent a "Tisztelt Ház"-ban, tehát nem lehetünk sem Felsőház, sem Alsóház. Mi tehát a Külsőház tagjai vagyunk... Házon kívűl, és néha bizony magunkon kívül is - leginkább attól, ami a T. Ház-on belül folyik. Odabent csak "lehet" más a politika, idekint viszont már most is más... Csak akarni kell és csinálni - mert itt virtuálisan az egész ország egy nagy gyűlés, és (visszahívható) képviselő benne minden férfi és nő. Ez itt a "likvid demokrácia", vagyis az állampolgári jogok és az egyéni véleménnyilvánítás folytonos gyakorlása a 4 éves választási periódus bármely pillanatában.
 
 
 
Üdvözöljük a KÜLSŐHÁZ projektet és képviselőjét, Bognár Attilát a Yagooft többnyelvű szociális hálón! Az ő meghívására is csatlakozhatsz ingyenes felhasználóként, ha szeretnél nyelveket tanulni, kétnyelvű chatfalat használni és Turbo Talk webszerkesztőt birtokolni. Attila és a kulturális kreatívok is várnak szeretettel! Neked fejlesztettük ki, vedd a birtokodba!

 
 
 
 
OLVASS TOVÁBB
 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Magyarságtudat