Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EZEN VÁLTOZTASSUNK!

Vigyázz, így ne vállalkozz! Olvasd el és okulj belőle!

A pénztárgépátállásból is népnyúzás lesz, nagyon úgy tűnik! 


 
The Bankers! Manifesto, 1934 (kiragadott részlet)
"A tőkének védenie kell önmagát minden áron, törvényi és egyéb utakon egyaránt. Az adósságokat be kell hajtani, a kölcsönöket ésjelzáloghiteleket pedig le kell foglalni, amint lehetséges. Amikor atörvényes eljárás következtében az átlagember elveszíti az otthonát,
sokkal engedékenyebbé válik és a vezető pénzemberek ellenőrzése alatt lévő vagyon tulajdonosai által a törvény szigorának köszönhetően irányítható lesz.

Otthontalan emberek nem fognak veszekedni vezetőikkel. Ez köztudott a világ kormányzására kivatott pénzuralmi rendszer irányítói számára.

Azzal, hogy az embereket megosztjuk, rávehetjük őket arra, hogy jelentéktelen kérdések fölötti vitákra pazarolják energiájukat, miközben mi a tanítók szerepében lehetünk.
Így diszkrét lépésekkel bebiztosíthatjuk önmagunk számára azt, amit
már elterveztünk és sikeresen végre is hajtottunk."" The Bankers'
Manifesto, 1934

Az IMF-szerződés titkai

  • 2013.04.03. 09:07 Forrás: Fn.hir24.hu

Az MSZP-kormány hiába vállalta a 2008. évi IMF-szerződésben, hogy segíteni fogja a devizahiteleseket – hangzott el az Echo Tv Napi aktuális című műsorában. 

2008-ban az akkori szocialista kormány az IMF-hitel felvételekor egyebek között azt ígérte a szerződésben, hogy segít a devizahiteleseken, ebből azonban semmi nem valósult meg. A hitelfolyósítást azért engedték meg, mert ilyen feltételeket vállalt az állam. Ha ezeket a vállalásokat teljesítik, az árfolyamgátra sem lett volna szükség. Czirmes György ügyvéd, aki hozzájutott a szerződéshez, az Echo Tv Napi aktuális című műsorában felhívta rá a figyelmet, hogy több „érdekes dolgot” is tartalmaz a szerződés. Ezek között említett egy 2008. évi kötést, miszerint a hitel egy részét, amelyik svájci frankban van nyilvántartva, azt 154 forintos árfolyamon számolják. Az utóbbi esztendők éves jelentéseiben nem volt szó változásról.

A jogász azt is furcsának tartja, hogy a 2008. évi vállalás szerint a devizahiteles megemelkedett hitelére garanciát vállalt az állam. Példaként hozta fel: ha valaki felvett 100 ezer forintot, és ez később felment 200 ezerre, akkor a különbözet mintegy 60 százalékát át kellett volna vállalnia az államnak, tehát a 100 ezer forintos kezdő részlet 140 ezer forintig mehetett volna fel a hiteles kárára. Czirmes György szerint az is benne volt a vállalásban, hogy azok a hitelesek, akik munkanélkülivé válnak, nem tudnak törleszteni, azoknak a kormány nem engedi a lakását elárverezni. Az ügyvéd az érdekességek között említette az arra való utalást is, hogy a hitel kapcsán a nemzeti bank úgynevezett devizaárfolyam-swap ügyletet dolgozott ki, amely a bankoknak elsősorban a devizaalapú hitelek forrásbiztosítására szolgál.

„Az állampolgárok számára egyetlenegy vállalás nem történt meg. Ez az ügy nemcsak az akkori kormányt terheli, hiszen a hitel átnyúlik 2011-re is. A legutolsó éves jelentés a 2011-es volt, tehát a mostani kormány felelőssége is valamilyen szinten megáll” – tette hozzá az ügyvéd az Echo Tv műsorában.

Hibás termék a devizahitel?

Doubravszky György pénzügyi biztos jelenleg egy vizsgálat közepén tart, amely azt hivatott megállapítani, hogy "a forintban folyósított és törlesztett deviza alapú hitelt valós tartalma alapján devizában nyilvántartott forinthitelként kell-e kezelni". Ha ezen állítást a készülő szakértői anyag részletesen alátámasztja − mondta a biztos −, akkor a devizában nyilvántartott forinthitelt hibás terméknek kell kinősíteni, amiért a „gyártó, a forgalmazó és az engedélyező" egyaránt felelősséggel tartozik. A biztos szerint a hibás terméket a fogyasztónak joga van a folyósítás napjának dátumával a bank által forgalmazott másik termékre, vagyis forinthitelre váltani. A polgári törvénykönyv egyébként a hibás termék fogalmát nem ismeri, a hibás teljesítést szankcionálja.

A Bankszövetség és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) eddig semmilyen előterjesztést nem kapott. Az NGM szerint a tárca megfontol minden szakmai javaslatot, ami a devizahitelesek megsegítésére irányul, ám a minisztérium sem kapott még szakmai anyagot. Mindenesetre sokat sejtet, hogy Varga Mihály a tárca új vezetőjeként alapjaiban másképp gondolkodik, mint Doubravszky. A miniszter a Portfoliónak adott interjúban arról beszélt, nagyon jó lenne, ha lenne végleges megoldás, az elmúlt két évben azonban kiderült, hogy nincs ilyen. Varga szerint az 1,7 millió devizaalapú jelzáloghiteles ügyét egy ötlettel megoldani szinte lehetetlen.

A pénzügyi jogok biztosa a devizakitettségéből adódó társadalmi feszültségek megelőzésére szolgáló javaslata kidolgozásához a jogi szakértők közreműködése mellett számít Boros Imre, Makkos Albert és Varga István közgazdászok tanácsaira is. Doubravszky György vizsgálata egyébként egybevág a devizahitelek ellen zajló perek egyik érvelési vonalával, amelyről már korábban írtunk, amikor egy ügyvéd azt állította: az Axa Banktól származó bizonyítéka van arra, hogy a bank soha nem állított devizát a hitelek mögé.

Hatalmas pertársaság alakul

Közben a Magyar Nemzet arról ír, hogy újabb pertársaság támadja meg a bíróságon az AXA Bank szerződéseit. A második csoport több mint száz adósból áll, és a hiteleik összege meghaladja a négyszázmillió forintot. Bense László Erik ügyvéd a lapnak elmondta, hogy az új pertársaság beadványát a bíróság kénytelen lesz kiemelt jelentőségű ügyként kezelni, a pertársak vitatott hiteleinek összege miatt. Ez többek között azt jelenti, hogy a szokásosnál gyorsabban zajlanak a folyamatok, a bíróságnak például két hónapon belül ki kell tűznie a tárgyalást.

A többség nem csak a bankokat okolja

A lakosság körében végzett reprezentatív felmérés szerint az emberek jelentős része nemcsak a bankokat tartja felelősnek a devizahitelek körüli problémákért, hanem a felelőtlen hitelfelvevőket is. A Lakásfókusz Elemzési Központ kutatása szerint tízből kilenc magyar támogatja a bajba jutott devizahitelesek megsegítését, ám a nagy többség olyan intézkedéseket részesítene előnyben, amelyek egyszerre szolgálják a bajba került családok érdekeit és a gazdaság megerősítését.

A megkérdezettek nagy többsége szerint összetett folyamatok okozták a gazdasági-pénzügyi válságot. Még a hitelcsapdába kerültek közül is sokan úgy látják, nemcsak a bankrendszer és az állam a felelős a kialakult helyzetért, hanem a felelőtlen hitelfelvétel is szerepet játszott a problémák kialakulásában.

Lakossági megjegyzés:

A lakosság még emlékszik azokra az időkre, amikor óriásplakátokon és minden reklámhelyen a devizahiteleket tukmáltál rá az emberekre. Munkahelyek már akkor sem voltak! Az emberek kényszervállalkozóként prosperáltak, hogy a felszínen tudják tartani magukat. Ha valaki el akart helyezkedni, vállalkozói igazolványt kellett váltania és brókercégeknél kellett megtanulnia azt a hurráoptimizmust, amivel rá tudta tukmálni a barátaira és az ismerőseire a devizahitel hihetetlen sok változatát.

Az aljas módszer azért lehetett elsöprően sikeres, mert a jól végzett munka jól is fizetett a szerencsétlen kényszervállalkozónak, aki elhitte, hogy jót tesz a barátaival és az ismerőseivel. Egy-egy sikeres szerződéskötés után akár a hitelfelvevő első éves befizetésének a 110 százalékát is elkönyvelhette a kényszervállalkozó bevételként. A bankok biztosra mentek!

Persze a bankok játszva felkínálhatták a mesésnek tűnő jutalékot, mert a hitel teljes futamidejére előre bebotonozták maguknak törvényesen a hitelezés gazdasági tevékenységéből származó garantált hasznot. Mondjatok még egy olyan ágazatot a piacgazdaságban, ahol a vállalkozás 20-30 évre előre borítékolhatja magának az extra profitot! Ha a bankszférán kívül tudtok ilyet, örömmel közzétesszük! 2013.07.31.

 


A közpénzekből garantált Alapjövedelemre is telne!

 


 

 

Ilyen bringák lephetik el Budapestet

Nekünk ez a megoldás nagyon tetszik.


  • Megjelent: 2012.09.20. 15:05|
  • Frissült: 2012.09.20. 15:14

Bemutatták a dokkoló állomásokat és a kölcsönözhető bicikliket Budapesten, melyek a főváros közösségi kerékpáros rendszerét alkothatják a jövőben. Videó.

 
Ilyen bringák lephetik el Budapestet
(Hír24)

Az esztergomi Neuzer kerékpárgyártó két év alatt mintegy 60 millió forintos fejlesztéssel hozta létre a rendszert, a projektet az európai unió 25 millió forinttal támogatta.Neuzer András ügyvezető igazgató azt mondta, hogy elemezték a világban lévő rendszerek tulajdonságait, és megpróbálták ezek hibáit kiküszöbölni, így hozták létre a sajátjukat.

A kerékpárokat a dokkoló állomásból egy mágneskártya segítségével, PIN-kód megadása után lehet kibérelni, amelyre korábban feltöltötték a bérlő adatait. A bérlés akkor fejeződik be, amikor egy másik dokkoló állomáson a kerékpárt elhelyezik.

Több mechanikai védelemmel is ellátják majd a kerékpárokat, amelyek a bicikli szétszerelését akadályozzák meg, de ennek a szabadalmi eljárása még folyamatban van. Ezen kívül rádiófrekvenciás jeladóval tudják azonosítani a kerékpárokat, de lehetőség van GPS-jeladók beszerelésére is - mondta Neuzer András.

Amint megírtuk, 2013 közepétől bárki elvehet a belvárosi önkiszolgáló gyűjtőállomásokról egyet a városon belüli utazásokhoz, majd használat után bármelyik másik tárolóban leadhatja. A Budapest Bicikli, azaz a BuBi első ütemében 74 állomásról több mint 1000 kerékpárt kölcsönözhetünk majd. Budán 15, Pesten 58 és a Margitszigeten egy állomást telepít a Budapesti Közlekedési Központ.

 

 

Hivatalnokok kivételeztek V. László vállalkozásaival?

2013-08-10 04:00:00
BUDAPEST – Önkormányzati dolgozókat és volt magas rangú hivatalnokokat is kihallgatnak a hatóságok a V. László nevéhez köthető rendőrségi korrupciós botrányban.
V. László
Ellenőrzés. Furcsa mód korábban a rendőri ellenőrzések során mindig mindent rendben találtak

A Blikk információi szerint a nyomozó hatóság arra kíváncsi, hogy az éjszaka uraként ismert férfi élvezett-e olyan előnyöket a hivatalos engedélyek megszerzésénél, amiket mások nem kaphattak meg. Úgy tudjuk, a nyomozók meglehetősen aprólékosak, és górcső alá vesznek szinte minden hivatali dolgozót. Így került a látókörükbe az az ÁNTSZ-alkalmazott is, aki az ellenőrzésekkel kapcsolatban követhetett el visszaélést.

V. László
Gyanúban. V. Lászlót vesztegetéssel gyanúsítják

A beépített ember előre leadta a drótot, hogy mikorra várható a razzia a szórakozóhelyeken, akik így fel tudtak készülni a „rajtaütésre". Egy másik férfi nemrégiben azért került a gyanúsítottak sorába, mert ő szállította az információkat a hivatalok és a klubok vezetői között. Az önkormányzati dolgozókat most azért akarják kihallgatni, mert arra kíváncsiak, hogy a vizsgált időszakban a III. kerületi vállalkozás ügyeiben történt-e mulasztás, vagy felmerült-e a korrupció gyanúja.

– A nyomozás során felmerülő összes bűncselekményt kivétel nélkül kivizsgáljuk, és mint azt a korábbi példák is mutatják – gondolok itt az életellenes bűncselekményekre, amelyek gyanúsítottjai az egyik szórakozóhely biztonsági őrei – akár külön eljárást is indítunk – mondta rendőrségi informátorunk.

A tavaly óta elindult nyomozásnak eddig 26 gyanúsítottja van, akik között magas rangú rendőrtisztek, és az őket a gyanú szerint megvesztegető V. László is szerepel. A zsaruk szerint a vállalkozó azért fizetett le többek között rendőröket, hogy a szórakozóhelyei zavartalanul működhessenek.

Az ügyben megkérdeztük V. László védőjét is, dr. Futó Barnabást. – Ha lesznek ilyen tanúkihallgatások, arról akkor fogunk értesülni, ha ügyfelemmel esetleg szembesítik az érintetteket, egyébként minden más nyomozati cselekményről majd az iratismertetéskor kapunk információt – nyilatkozta az ügyvéd.

Blikk-információ

 

 

 

OLVASS TOVÁBB - 

Változtassuk meg a dolgok menetét!

Bízni kell az emberekben!

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését! 


Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből is finanszírozható az FNA Magyarországon! 

 

 

 

Ahol már nem az irigység kultúrája a társadalmi norma

A Yagooft többnyelvű szociális hálón a mikroközösségek (te és a barátaid) egymással kommunikálnak, kereskednek, egymást védik és az emberiséghez kapcsolódva egy idő után önállóvá, önellátóvá válnak! 

Az 50 Dollar Deal program egyfajta mód arra, hogy nagy tömegek anyagilag megerősödjenek! Természetesen ingyenes felhasználóként is jól jársz, mert örökös online nyelvtanuló rendszer költözik az otthonodba a többi ingyenes szolgáltatásról már nem is beszélve!

Globális célunk az emberiség fizetőképességének növelésével lendületbe hozni a termelést, működésbe hozni az országok gazdaságát! 
Itt találod a mikroközösségeink meghívó linkjét. Természetesen a regisztrációt követően a te mikroközösséged meghívó linkje is felkerül a facebook oldalunkra. http://www.facebook.com/YagooftCulturalcreatives

 

 

 

 

 

Menüpontok

Cikkek

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem?

2013.07.16

 

Társadalom: A magyar kormány lényegében deklarálta, hogy nincs dolga a szegényekkel

Négymillióan élnek szegénységben - KSH adat 2013.07.13.

A szegénység nem deviancia. Deviancia az, ha erre a statisztikai adatra a lakosság még jobban élő, ma még nem éhező 50 százaléka nem kapja fel a fejét és nem kezd el józan ésszel gondolkozni, például az FNA bevezetésében rejlő megoldási lehetőségekről. Az igazi baj majd akkor fenyegeti ugyanis a társadalmat, ha a már éhezők hívják fel a megoldási javaslataikra a figyelmet.... Az FNA egy tisztességes és humánus gondolat! A 15 Eu tagállam civil lakosságának, az értelmiséghez tartozóknak a fejében fogalmazódott meg.... Az éhezők nem hiszem, hogy ennyire humánusak tudnának lenni az elnyomóikkal szemben....

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: EZEN VÁLTOZTASSUNK! | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Taveres-jelentés

2013.07.03

A Taveres-jelentés lakossági olvasata:

2010 hatalomvesztesei aljas módon az óvonénihez szaladtak, helyezze őket vissza a hatalomba...

No BRAVO! Magyar képviselők Magyarország és a magyar lakosság ellen! Jó magyar szokás szerint idegen hatalmakhoz szaladnak, akiknek sosem volt egyetlen önálló gondolatuk sem.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tömegmanipuláció: a médiarendszer | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Adják készpénzben a fizetésemet!

2013.06.30

 

"Adják kápéban a fizetésemet!"

2013-06-29 04:46:00
Magyarország – Képzeljük el az életünket bankkártya nélkül, amikor a fizetésünket attól kapjuk majd, akinek dolgoztunk. Amikor pénzre van szükségünk, nem kell azért fizetnünk, hogy hozzájussunk.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BANK | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Karen Hudes Világbanki bennfentes állítja 2013.05.30.

2013.06.03

Az összeesküvés nem elmélet - állítja egy Világbanki bennfenntes

Karen Hudes, aki 20 évet dolgozott a Világbanknál megerősítette, hogy a központi banki családok tulajdonolják és irányítják a világot. Azt is elmondta, hogy a bankárok készek alkalmazni a statáriumot, hogy megvédjék tisztességtelen hitelmonopóliumukat. (A terror elleni háború természetesen csak egy ürügy.)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BANK | Fényképek: Amerikai elnökök | Hozzászólások: 0

165 millióval avatkoznak be a magyar közélet alakulásába!

2013.04.20

h096.h1.jpgMiközben a kormányzat elkötelezetten támogatja a belföldi tőkés érdekköröket, kiderült: Soros György alapítványa mellett a "nemzeti" nagytőke pénzeli Bajnai Gordon közéleti szervezetét, a Haza és Haladást. Az elmúlt két évben a Csányi vezette OTP bank 40, a részben állami tulajdonú MOL 25 millióval segítette a volt miniszterelnököt, aki mögött a globális pénzarisztokrácia érdekei húzódnak meg.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: EZEN VÁLTOZTASSUNK! | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Lecsapnak az ivóvizünkre a világ urai? 2013.02.28.

2013.03.01

 Lecsapnak az ivóvizünkre a világ urai?
2013. február 28.

Az Egyesült Államokban már egyáltalán nem titkos tervről, a felszín alatti vízkészletek globális uralom alá vonásáról, a hazai agrárium jelenlegi állapotáról, földtörvény visszásságairól és a fenntarthatóság kulcskérdéseiről beszélt Bencsik János országgyűlési képviselő a Váralja Szövetség és az Élőlánc győri földfórumán.

2013. 06. 26. A magyar kormány izraeli nagykövetté nevezi ki Nagy Andort, a kormánypártok vízügyi szakpolitikusát! A gyalázatos földtörvény elfogadását követő napokban joggal merül fel a gyanú a lakosságban, hogy a közjavak sorából a termőföld után a következő árucikk az ivóvízkészletünk lehet.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: EZEN VÁLTOZTASSUNK! | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Hatalmas IZRAELI LAKÓPARK épül! Még a Dunát is elterelik!

2013.02.21

Nézd meg az Izraeli Tv reklámját a budapesti Duna parton felépülő hatalmas IZRAELI LAKÓPARKRÓL! Még a Dunát is elterelik részlegesen!

http://ags.gns.co.il/cdn/DigitalCloud/Anchor/2012/06/Minisite/?Media=t

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: EZEN VÁLTOZTASSUNK! | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 51

Növeljük a készpénzhasználatot!

2012.12.04

Alapvető emberi jogunk a készpénz használata! 

Minden eszköz ellen tiltakozunk, amellyel csökkenteni próbáljak a lakosság készpénzhasználatát! A készpénz használata az egyetlen, amellyel a lakosság tiltakozhat a bankok túlzott szerepe és az országot, valamint a lakosságot nincstelenségbe taszító tevékenysége ellen.

A Posta a fehér csekk bevezetését tervezi. A fehér csekk esetében a Posta a bankok kihagyásával közvetlenül a szolgáltatókkal kötbne szerződést. Úgy legyen! 

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BANK | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0

MONSANTO - génmanipulált élelmiszerek

2012.11.05

Teljes bejegyzés | Menüpont: EZEN VÁLTOZTASSUNK! | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Eltörlik az Internet Szabadságát az ACTA-val

2012.09.06

Teljes bejegyzés | Menüpont: EZEN VÁLTOZTASSUNK! | Fényképek: A fától az erdőt | Hozzászólások: 0

Marad tíz rongyom kajára egy hónapra

2012.08.23

Derítsük fel, vajon mennyien lehetünk, akik dolgozunk, adózunk és marad tízezer forintunk kajára egy hónapban?

Vajon nem kellene a problémákat más gondolkozással megoldani, mint amivel keletkeztek?????

FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: EZEN VÁLTOZTASSUNK! | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0