Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BANK

 A FÖLD politikai elitje minden hatalmát az emberek előtt elhallgatott tényekből meríti

 

Pénzük felét elbukják a gazdag ciprusiak

2013-07-28 20:51:00
Nicosia - Több hónap huzavona után megszületett a döntés: pénzük közel felét veszítik el azok a ciprusiak, akik komolyabb összeget tartottak az ország két bankjában. A kormány és az ország hitelezői között kötött megállapodás szerint a 100 ezer euró (29,5 millió forint) feletti betétrészek 47,5 százalékát veszik el az ügyfelektől, amelyekért cserébe a betéttulajdonosok jelenleg forgalomképtelen részvényeket kapnak. Ez a megállapodás némileg kedvezőbb a tehetősebb betétesek számára, a korábbi elképzelés szerint ugyanis 60 százalék lett volna a sarc. Az országnak azért kellett az Európai Unióban eddig példátlan módon pénzhez jutnia, mert a csőd szélére sodródott, s az unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) csak így volt hajlandó pénzügyi mentőövet nyújtani.

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA! Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből is finanszírozható az Alapjövedelem Magyarországon!

 

2013.augusztus 30. Tervek a devizahitelek átváltására

 

Az alábbi cikk Blikk-összeállítás
A PSZÁF elnöke lebukott
 
2013-06-17 11:17:43
A PSZÁF elnöke lebukott

A PSZÁF elnöke lebukott

A box.com-nak köszönhetően nyilvánosságra került a PSZÁF elnökének, dr. Szász Károlynak a levele, melyben arról ír a Kúriának 2013. május 31-én, hogy a jogállami értékekhez képest a bankok érdekei az elsődlegesek, mivel államcsőd várható, ha a devizások győznek a bíróságokon.

 

A PSZÁF elnökének levele szerint ha a deviza alapú hiteleket semmissé nyilvánítják, akkor „bankpánik” és „államcsőd” következhet be Magyarországon, de ha a Kúria elutasítja a hitelkárosultakkal kapcsolatos fogyasztói kereseteket, akkor azzal a „társadalmi együttélés és társadalmi rend biztonságát, fenntartását, fejlődését szolgálná”.

 

 

A Kúria június 25-i döntése vajon mi lesz? Hallgat a PSZÁF elnökére, és öngyilkosságba kergeti az embereket, hajléktalanná tesz családokat, vagy igazságot tesz, melyből kialakulhat egy pánikhangulat, mely államcsődöt generálhat? A levél teljes terjedelmében ITT olvasható.

Utoljára frissítve: 2013-06-17 11:36:45

 


 

 

Féláron vásárolják fel a bebukott kocsikat

2013-05-07 05:06:00
Magyarország — Vigye a bank a kocsit, aztán nem érdekel az egész! – mondják sok ezren Magyarországon, akik hónapról hónapra a túlélésért küzdenek, amikor befizetik autóhitel-tartozásuk esedékes részletét. 

 Mint azt a Blikknek nyilatkozó autókereskedő elmondta, ha valaki odaadja a banknak a kocsiját, csak a pénzintézetnek tesz szívességet – na meg a kereskedőknek. Az autót ugyanis jóval áron alul villámgyorsan értékesítik, a tartozás pedig marad.

– Hosszú évek óta kapcsolatban állok bankokkal. Előre szólnak, milyen gépkocsik várhatóak, amelyeket visszavesznek az adósoktól. Általában flottában, azaz egyszerre több autót vásárolok, nagyjából fél áron, de sokszor még kevesebbért – mondta el a Blikknek az autónepper, s hozzátette: egy állandó, jól bejáratott, magát függetlennek mondó gépjárműszakértő becsüli fel az autókat, amelyek minden esetben nevetséges áron kerülnek a kereskedőkhöz. Mint azt a szakember elmondta, ez nem lefoglalás és végrehajtás, amikor például egy árverésen köteles a végrehajtó értékesíteni a gépkocsit. Az autók ugyanis a hitelek esetében fedezetként szolgálnak, így gyakorlatilag a bank tulajdonában vannak.

Egyre több hitellel terhelt ­autót adnak vissza gazdáik a bankoknak, amelyeket később elárvereznek (illusztráció)

 Semmilyen jogszabály nem köti őket ahhoz, hogy kedvezzenek az adósaiknak, és minél jobb áron értékesítsék a gépkocsikat.

– A bank érdeke az, hogy mielőbb értékesítse az autót, a befolyt összeg természetesen egy összegben hozzájuk kerül, a fennmaradó adósságot pedig fizetheti tovább a hitelkárosult – magyarázata az autókereskedő, és hozzátette: érdemes volna valakinek egyszer megvizsgálnia, hogy akad-e egyetlen olyan visszavett gépkocsi, amelyet a piaci áron vagy annak közelében értékesítettek a bankok.

Kapcsolódó cikkek

Engedetlenséget tervez egy autóhiteles

Engedetlenséget tervez egy autóhiteles

Veszélyes lehet a fizetés megtagadása, a bankok fél kézzel elbánnak az adósokkal

Megkerestük a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét is, hogy megtudjuk, van-e joguk a bankoknak a hitel fedezetéül szolgáló gépkocsikat áron alul értékesíteni, de hétfő estig nem válaszoltak.

Magyarországon közel egymillió olyan autóhitel van, amelyet a válság előtt vettek fel a gépkocsi-tulajdonosok, közölük legtöbben nem tudják fizetni megnövekedett hitelüket.

K. Sz.

Egyszerűen felháborító,

hogy a bankok semmilyen formában nem hajlandók részt vállalni a társadalmi teherviselésből!

Át kell állnunk a készpénzhasználatra! 

Az MNB nem érti a büntetőeljárást

  •      2013. február 21., csütörtök 11:55 |

Címkék

Nem az Állami Számvevőszék (ÁSZ), hanem a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte azt a feljelentést, ami alapján a rendőrség nyomozást kezdett a Magyar Nemzeti Bank IMF-nek történő adatszolgáltatása ügyében.

A hirado.hu szerdán azt írta, hogy nyomozást rendelt el a rendőrség, amiért a Magyar Nemzeti Bank 2008 és 2010 között több hazai pénzintézetről üzleti titkokat küldött az IMF-nek.

Úgy tudjuk, az ÁSZ jóval korábban - néhány hónappal ezelőtt, amikor az MNB szabályos működését vizsgálta - küldött jelzést a főügyészségnek, ami alapján ott is megkezdődött a vizsgálat. A főügyészségen az ügy pont most, a jegybankelnök távozása előtt bő egy héttel ért abba a stádiumba, hogy rendőrségi szakaszba léptessék az eljárást.

Bekeményítettek

A rendőrség hivatali visszaélés, illetve gazdasági titok megsértése miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A Fővárosi Főügyészség az ügyben feljelentés-kiegészítést rendelt el, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg – nyilatkozta a Híradónak a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Domokos László számvevőszéki elnök múlt szerdán arról beszélt: a jegybank korábbi működése két szempontból sem volt törvényes. Ezek egyike egy kisebb súlyú, az iratkezelési gyakorlattal kapcsolatos szabálytalanság volt, a másik pedig az adatok továbbításának ügye.

Az utóbbiról azt mondta: a nemzetközi szervezetektől a magyar állam által lehívott hitelekkel kapcsolatban a jegybank a hatáskörét túllépve, felhatalmazás nélkül, a hitelintézeti törvény előírásait megsértve, az üzleti titkok körébe tartozó adatokat szolgáltatott a hét legnagyobb kereskedelmi bankról a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF-nek) 2010. augusztus 23-ig.

A Fidesz, illetve az országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes alelnöke bejelentette: jövő hétfőre kezdeményezik Simor András jegybankelnök meghallgatását.

A jegybank tiltakozik

A Magyar Nemzeti Bank visszautasítja az Állami Számvevőszéknek a jegybank törvényes működését megkérdőjelező megállapításait - közölte kérdésünkre a jegybank sajtóosztálya.

Az MNB működése törvényes, az IMF-nek történő adatszolgáltatással nem lépte túl a hatáskörét. A Magyar Nemzeti Bank az adatszolgáltatással banktitkot nem sértett és azt a hitelintézeti törvény sem zárja ki, hogy az IMF-által jogszerűen igényelt egyes adatokat az MNB az IMF-nek továbbítsa.

A Magyar Nemzeti Bank értetlenül áll az előtt, hogy miközben az Állami Számvevőszék elnöke február 13-án még nem látott okot a büntetőfeljelentésre, addig alig egy héttel később a sajtóból arról értesült a jegybank, hogy mégis nyomozás indul az ügyben.

Tette mindezt úgy, hogy maga az ÁSZ jelentése az IMF-nek történt adatszolgáltatással kapcsolatban mindössze egy olyan javaslatot tartalmaz, hogy a jegybank elnöke „intézkedjen a felhatalmazás nélküli adatszolgáltatással kapcsolatos felelősség megállapításáról, a felelősség okainak feltárásáról és az eljárási hiba megszüntetéséről.” Az Állami Számvevőszék javaslatának az MNB maradéktalanul eleget tett.

A Magyar Nemzeti Bank – ahogy a korábbi feljelentések esetében is – mindenben áll a nyomozó hatóságok rendelkezésére. A jegybank emlékeztet arra, hogy korábban az MNB ellen indított eljárásokat bűncselekmény hiányában szüntette az illetékes hatóság.

                     
Megjegyzésünk: Miért is nem csodálkozunk azon, hogy az illetékes hatóságok a bűncselekmény hiányára jutottak?

Az ugyanis nem minősül bűncselekménynek, hogy az itt
parkoló pénzekre az MNB önként és minden külső kötelezettség
vagy elvárás nélkül, az Európában legmagasabb kamatot fizeti,
amit a lakosságnak kell viselnie és kifizetnie!
                    
Teljesen jogos az a társadalmi igény, hogy az MNB lehető
legtöbb tevékenységét vizsgálja felül az illetékes hatóság
az esetleges bűncselekmény gyanújával is.

Ez annyira érthetetlen? Ez ellen kell a Jegybanknak ennyire tiltakoznia?
 


 

nol
2012.11.02. 17:18 | Utolsó módosítás: 2012.11.02. 18:02
  
 

Ezt az adót is mi fizetjük

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint a bankok a verseny miatt nem, vagy legfeljebb részben tudják majd továbbhárítani ügyfeleikre a pénzügyi műveletek, például az átutalások és a készpénzfelvétel után jövő januártól fizetendő tranzakciós illetéket. A pénzintézetek azonban láthatóan nem így gondolják. A bankoknak a hatálybalépés előtt hatvan nappal, azaz tegnapig kellett közzétenniük az új kondíciós listáikat – megnéztük, mivel készülnek.


 

Mégis az ügyfelek fizetik (mainap.hu)

Az OTP továbbhárítja ügyfeleire a jogszabály szerint egyezrelékes, vagyis 0,1 százalékos tranzakciós illetéket, de csak egy bizonyos szintig - írja a nol.hu.

A pénzintézet legáltalánosabb számlacsomagja, a Tempo esetében például egy eseti, interneten leadott átutalási megbízásnál a bank által felszámolt díj a jelenlegi egyről két ezrelékre nő.

A tranzakciónként maximálisan felszámolható költség viszont a törvényben meghatározott hatezer forintos maximumnál kevesebbel, bankon kívüli utalás esetében 3560-ról 7428 forintra nő.

A készpénzfelvétel díja saját bankautomata (ATM) esetén az eddigi 5,8 ezrelék helyett 6,8 ezrelék lesz, míg ha más pénzintézet gépét használja az ügyfél, akkor az eddigi fix 899 forinttal szemben 927 forintot kell majd fizetnie.

A Raiffeisen az érintett pénzmozgások után kiveti az egyezrelékes, tranzakciónként maximum hatezer forintos pluszt. Nő a készpénzfelvétel díja is: a DíjNullázó számla esetében például a saját ATM most még ingyenes használata jövőre már alkalmanként 45 forintba kerül, míg más bankok automatájából kivett pénz után 410 helyett 455 forintot kell fizetni.

Bár erről még nincs elfogadott jogszabály, az MKB már a Matolcsy György által októberben bejelentett két megszorítócsomagnak megfelelően készül az új évre.

A nemzetgazdasági miniszter először azt jelentette be október elején, hogy a készpénzes tranzakciók, például pénztári kifizetések vagy az ATM-használat után az eredetileg tervezett egy helyett három ezrelék lesz a tranzakciós díj, majd két héttel később azt, hogy az átutalások terhelését is a duplájára emelik. Az MKB januártól az átutalásoknál két, a készpénzes ügyleteknél három ezrelékkel növeli a díjait.

A Budapest Bank ugyancsak két, illetve három ezrelékkel emeli tranzakciós díjait. Ugyanígy tesz az Erste is, bár szofisztikáltabban terheli tovább az illetéket, mint az MKB, amely egyszerűen hozzácsapja azt a számlához.

Az Erste, ahol eddig is százalékos mértékben határozta meg egy tranzakció díját, ott ezt az átutalások esetében két ezrelékkel, a készpénzes ügyleteknél három ezrelékkel emeli meg, míg a felszámítható díjak maximumát egyszerűen megnöveli hatezer forinttal.

A CIB-nél mintha nem tudták volna eldönteni, hogy a kilátásba helyezett magasabb tranzakciós illetékkel számoljanak, vagy a hatályos törvény szerint járjanak el, az emelés mértékét a kettő közé lőtték be.

A CIB Classic Magánszámlánál például az interneten keresztül adott, bankon kívüli átutalási megbízás esetében a díj 1,07 ezrelékről 2,7 ezrelékre nő. A bankfiókban készpénzt felvenni pedig januártól 6,9 ezrelékes díj mellett lehet majd, a jelenlegi 4,2 ezrelék után.

 
 
 
 

Elmélet: “A nemzetközi bankárok a nép állandó adósság- gépezetét gyártják, amelynek célja az, hogy inflációt teremtsen, és halálra éheztesse az embereket”

központi bank

A központi bankok, úgy mint a Világbank, az EKB, az IMF és a világ legtöbb nemzeti központi bankja, privát banki kartellek útján jöttek létre és a hatalmas banki családok érdekeit szolgálják: világuralomra való törekvésükben.  Ezek célja, hogy folyamatosan növeljék minden nemzet államadósságát és állandóan inflációt idézzenek elő, közben hatékonyan fordítva a nemzetet adó- ültetvénnyé, ahol te és én is csak jobbágyok vagyunk. Magyarország népírtó adó- mértéke 27%, amely csak a szegényeket és a középosztályt súlytja. Nem tetszik a rendszer? Nem tetszett  Szaddám Huszeinnek, vagy Gadaffinak sem.Forrás: naturahirek.hu 

 
 
 
OLVASS TOVÁBB

 
 
 

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Cikkek

Adják készpénzben a fizetésemet!

2013.06.30

 

"Adják kápéban a fizetésemet!"

2013-06-29 04:46:00
Magyarország – Képzeljük el az életünket bankkártya nélkül, amikor a fizetésünket attól kapjuk majd, akinek dolgoztunk. Amikor pénzre van szükségünk, nem kell azért fizetnünk, hogy hozzájussunk.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BANK | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Karen Hudes Világbanki bennfentes állítja 2013.05.30.

2013.06.03

Az összeesküvés nem elmélet - állítja egy Világbanki bennfenntes

Karen Hudes, aki 20 évet dolgozott a Világbanknál megerősítette, hogy a központi banki családok tulajdonolják és irányítják a világot. Azt is elmondta, hogy a bankárok készek alkalmazni a statáriumot, hogy megvédjék tisztességtelen hitelmonopóliumukat. (A terror elleni háború természetesen csak egy ürügy.)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BANK | Fényképek: Amerikai elnökök | Hozzászólások: 0

Növeljük a készpénzhasználatot!

2012.12.04

Alapvető emberi jogunk a készpénz használata! 

Minden eszköz ellen tiltakozunk, amellyel csökkenteni próbáljak a lakosság készpénzhasználatát! A készpénz használata az egyetlen, amellyel a lakosság tiltakozhat a bankok túlzott szerepe és az országot, valamint a lakosságot nincstelenségbe taszító tevékenysége ellen.

A Posta a fehér csekk bevezetését tervezi. A fehér csekk esetében a Posta a bankok kihagyásával közvetlenül a szolgáltatókkal kötbne szerződést. Úgy legyen! 

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: BANK | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0