Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GÉNKEZELT ÉLELMISZER

 A FÖLD politikai elitje minden hatalmát az emberiség előtt elhallgatott tényekből meríti

 

 

Hogyan tudjuk felismerni a gén-kezelt növényeket a címkéről?

Egy amerikai blogon jelent meg egy cikk arról, hogyan lehet felismerni, hogy a szuper-hiper-marketekben árult gyümölcs, zöldség hagyományos termesztésű, bio- vagy génkezelt-e?

Úgy, hogy megnézzük azt a címkét, amit ráragasztunk a megmérés után, amelyen egy 4-5 számból álló kód van.

- Ha ez a kód 4-jegyü (pl. 4021), akkor normális- körülmények között termelt növénnyel van dolgunk.

- Ha 5-jegyü és 9-essel kezdődik a számsor (pl.96584), akkor bio-termék.

- Ha viszont 5-jegyü és 8-assal kezdődik (pl. 86584), akkor sajnos gén-módosított az illető "termék". 

 

Világ a MONSANTO szerint - Teljes megdöbbentő film

 Akik szembeszállnak a GYILKOS MONSANTO céggel


A Monsanto itt van már határainkon belül és próbálja érdekeit az Unióban is érvényre juttatni.


Élelmiszerbiztonsági Hivatal elvileg független tudományos tanácsokkal szolgál az agrárium és az élelmiszeripar területén. Valójában a saját tagjainak véleményét tünteti fel a hatóság álláspontjának, márpedig a tagok között valamennyi nagy GMO gyártó (Monsanto, Syngenta, Bayer, BASF) szószólója megtalálható. Amerikában egészen megdöbbentő törvények meghozatalát is elérte a lobbi, tilos például feltüntetni a csomagolásokon, hogy az adott termék nem génmódosított.

Adott egy jelentős vegyipari konszern, a MONSANTO
, mely talán a világ legnagyobb, de mindenesetre a legbefolyásosabb cége, mely vegyi üzemként kezdte működését. 
A vietnami háború révén hatalmas bevételekre tett szert, és ehhez mindössze az őserdők irtásához szükséges vegyszert kellett gyártania. Mellékes körülményként az Agent Orange nevű anyag, melyből 79millió litert permeteztek szét, több tízezer katona rákos megbetegedéséért és a helyi lakosságot tömegesen sújtó születési rendellenességekért felelős mind a mai napig. 

Mint kiderült a Monsanto tudatosan meghamisította a dioxinok egészségügyi kockázatait vizsgáló jelentéseket.


Monsanto rengeteg újítást vezetett be a mezőgazdasági termelésbe, amikből hihetetlen nyereségük származik. Azonban ezek az újítások korántsem voltak olyan biztonságosak, mint ahogy a Monsanto hirdette. A múltban több esetben is bebizonyosodott, hogy a termékeik igen károsak, és csak a nagyon jó washingtoni kapcsolatrendszerüknek és az FDA-val való túl szoros együttműködésüknek köszönhetik, hogy egyáltalán forgalomba tudták hozni őket.
Magyarországon tiltott bármiféle genetikailag módosított növény termesztése (nagyon helyesen, bár engem eléggé meglep, hogy még ezen a fronton tartja magát az ország), ezért elég nagy port kavart mostanában, hogy ilyen kukoricát találtak a földeken az ország több pontján, nagy mennyiségben. 
 
Monsanto jóval túllépett azon, hogy csak a termékeik eladásából szerezzenek bevételt, kidolgoztak egy sokkal ördögibb módszert is a profitjuk növelésére: A genetikailag létrehozott növényfajtáikkal tudatosan szennyezik be a természetes fajtákat, amik után már jogdíjat szedhetnek.
A genetikailag módosított növények és a természetes növényfajok keveredése talán a legvitatottabb dolog a génmanipuláció teljes témakörében, hiszen a keveredésből nem csak növényi "szörnyetegek" származhatnak, hanem a természetes faj teljes pusztulásával is végződhet.

Monsanto szerint a következő a világ: A Földön mindenhol csak az általuk kifejlesztett néhány génmódosított növényeket ültetik, amik után ők ,a vételáron felül, szabadalmi díjat is szednek, a természetes fajták eltűnnek. A növényeket az általuk gyártott műtrágyákkal és rovarirtókkal kezelik, az állatokat pedig az általuk gyártott hormonokkal. A Monsanto jó úton halad, hogy a világ teljes élelmiszer-termelését az irányítása alá vonja.
 

 

 

Dokumentumfilm

Élelmiszer RT
Vajon mennyit tudunk azokról az élelmiszerekről, amelyeket megeszünk? Az Élelmiszeripar Rt. című, Oscar-jelölt dokumentumfilm megdöbbentő tényeket mutat be az élelmiszeriparral kapcsolatban: mit is eszünk valójában, hogyan készülnek ezek az élelmiszerek, milyen hatással vannak az egészségünkre, és hogyan söpör végig ez a változási hullám a világ élelmiszeriparán. 
Csak erős gyomrúaknak, idegzetűeknek!

 


Kapcsolódó cikk:

Ősszel már fogyasztható az őssejtből készített hamburger

Holland kutatók jóvoltából őszre elkészülhet annak a hamburgernek a prototípusa, amelyben a húst állatok meggyilkolása nélkül, őssejtekből kitenyésztett izomszövet alkotja - hangzott el egy kanadai konferencián.
A holland kutatók célja, hogy képesek legyenek laboratóriumban hatékony módon előállítani a hús tökéletes élményét kínáló vázizomszövetet, és ezzel a technológiával gyakorlatilag felváltani a hagyományos állattenyésztési ágazatot és a húsipart.

Az első burger alapanyaga "még kísérleti stádiumban" van, de őszre "elszántuk magunkat arra, hogy néhány száz apró szövetdarabot hozunk létre, aztán húspogácsát készítünk belőle" - mondta el a konferencián a Maastrichti Egyetem fiziológiai tanszékének vezetője.

Az egyetem a projektre 250 ezer eurós támogatást nyert el egy névtelen magánadományozótól, aki elkötelezett "a környezet, a világ élelmezése és az életet megváltoztató technológiák iránt".
A kutatásról az Amerikai Tudományfejlesztő Társaság (AAAS), a világ legnagyobb tudományos szervezete vancouveri nagyszabású konferenciáján számoltak be. Többen egyetértettek azzal, hogy az effajta hús létrehozása csökkentené az élelmiszeripar egészségügyi és környezeti terhelését. A hagyományos hús- és tejtermelés több földterületet, vízmennyiséget, takarmánynövényt és hulladékkezelést igényel, mint az összes többi élelmiszeripari ágazat együttvéve.

Számítások szerint az emberiség húsigénye 2050-re a jelenleginél hatvan százalékkal magasabb lesz, annak ellenére, hogy a legeltetésre alkalmas területek már most túlhasználtak.

Az ENSZ környezetvédelmi programja 2010-ben globális vegetáriánus életmódot javasolt az állattenyésztés környezeti kárának enyhítése érdekében.
2012. 02. 20., 12:04|
Forrás

Jó Étvágyat hozzá, annak, akinek van gusztusa rá!

 

OLVASS TOVÁBB 

Világbojkott indult a MONSANTO cégcsoport ellen 2012. márciusban

A magyar Anonymous a világrend ellen

 

Elmélet: “Az Egyesült Államok kormánya és Monsanto együtt fognak működni abban, hogy a genetikailag módosított élelmiszerek ellenzőit ártalmatlanítsák”

Obama-báb

Az Obama kormány nem szereti azokat, akik ellen próbálnak állni a genetikailag módosított élelmiszerek világméretű terjesztésének. A következő egy friss aktivista cikkből származó idézet: …

Egy sokkoló új jelentés, ami az egyik legnagyobb német napilapban jelent meg, azt állítja, hogy Monsanto, az amerikai hadsereg és az amerikai kormány összejátszottak abban, hogy megzavarják és megpróbálják felfüggeszteni a GMO-ellenes aktivistákat és a független tudósokat, akik életüket a genetikailag módosított élelmiszerek tanulmányozásának és az ellenük való harcnak szentelték.

Mint kiderült a “Sustainable Pulse” folyóiratból , július 13-án a német “Süddeutsche Zeitung” napilap részletes információkat közölt arról, hogy az amerikai kormány hogyan ösztönzi a Monsantoval összefonódó cégek működését.

A jelentés címe: ” A gonosz Monsanto Csoport “. A tanulmány leírja az új hipermodern cyber háborút az öko-aktivisták és független tudósok és támogatóik ellen.