Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HASZNOS TUDNIVALÓK

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

 

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

ALAPJÖVEDELEM

FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM 2013 - GYIK

MI A FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM?


 

A magyar lakosság választási ígérete 2014-re!

2013.07.18

 A négymillió éhező állampolgár választási ígérete 2014-re: így vagy úgy, de lesz Magyarországon garantált ALAPJÖVEDELEM!

Még csak sok ész sem kell ahhoz, hogy ezt a megállapítást a politikusok tényként fogják fel és a saját jól felfogott érdekükben tényként kezeljék. Az éhező embereket nem érdekli az a színjáték ami az adófizetők pénzén zajlik a politika színterén. A dolgok természetes menete, hogy nem a farok csóválja a kutyát...

Az államháztartásban rendelkezásre állnak azok a pénzeszközök amelyek a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetésével minden társadalmi és gazdasági problémát kezelni képesek. Jogos lakossági igény a nagy tömegek fizetőképességének a növelése, a korrupció megszüntetése, az adófizetők pénzéből fölöslegesen fenntartott bürokrácia és intézményrendszer leépítése egyszer és mindenkorra, valamint a munkavállalói kiszolgáltatottság megszüntetése egyetlen intézkedéssel! Ez a megoldás pedig az FNA! 

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem?

2013.07.16

Társadalom: A magyar kormány lényegében deklarálta, hogy nincs dolga a szegényekkel

Kulturális kreatív az, akinek elege van

2013.07.07

Kik azok a kulturális kreatívok?

A másként gondolkodók konferenciákat tartanak, közösségeket építenek és etikus bankokat hoznak létre. Részvételi demokráciáról beszélnek, és hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb ötletekkel állnak elő. Úgy hívják őket: kulturális kreatívok, és jellemző rájuk, hogy – legyen szó természetvédelemről vagy pénzügyekről, munkáról vagy kultúráról – minden közösségi területen új utakat keresnek. Szószólói az ALAPJÖVEDELEM bevezetésének. Kulturális kreatív az, akinek elege van.

 

Hogyan készítsünk jó honlapot?

Útmutató lépésről-lépésre

 

A cikket közzétesszük, mert hasznos információkat tartalmaz és köszönjük a szerzőnek az alapos összefoglalót. Kulturális Kreativok2009 Group Kerekes Klári

Forrás: tttweb.hu                   Szerző: Szabó Gergő 2009.06.03.


Nem könnyű útjára indítani egy honlapot. És az sem egyszerű, hogy egy jól működő, igényes, barátságos és népszerű weblapot tudjunk megalkotni. Bizony sok mindhez érteni kell, vagy legalábbis tudnunk kell róluk, hogy ismerjük a lehetőségek tárházát. Abban próbálok segíteni, hogy ismertetem ezeket. Én már több éve foglalkozok honlapkészítéssel. A cikket a gyakorlati tapasztalataim alapján írtam meg.

 

1. Kezdetek

Először el kell határoznunk, hogy milyen honlapot szeretnénk létrehozni. Személyeset, tudástárat, üzletit, webáruházat vagy egy bizonyos témára szakosodót? Ha ez megvan, akkor írjuk le magunknak egy mondatban, hogy az oldal mivel is fog foglalkozni, mi a célja. Erre azért van szükség, mert mindegyik típusnál másra-másra kell odafigyelnünk, így viszont ott lesz a szemünk előtt a lényeg és a különböző fázisokban eszerint tudjuk alakítani az oldalt (pl. az arculatnál). Ezek után kezdhetünk hozzá a megvalósításnak.

 

2. Arculat

Név
Mióta létezik nyelv, azóta mindennek megpróbálunk nevet adni, hogy megkönnyítsük ezzel a kommunikációt. Ha nem elvont fogalomról van szó, akkor még egy idealizált képet is társítunk az adott szóhoz (pl. asztal, szék, alma; mindenki maga előtt látja a szó által jelölt tárgyat). Az oldalunknak is szüksége van egy könnyen megjegyezhető névre, amit hozzá tudnak majd kapcsolni az emberek a domain névhez. Egy jól hangzó név vagy egy frappáns szókapcsolat. Bármi lehet, csak jól gondoljuk meg, mert utólag nem célszerű megváltoztatni, mivel a látogatók már a régit jegyezték meg és nehezen fogják az újat az agyukba vésni. Olyan ez, mint a márkanév. Törekedjünk arra, hogy az oldalunk nevéhez pozitív értékeket (pl.: megbízható információk vannak rajta, hiteles forrás) kapcsoljanak a látogatók és ne járjunk úgy, mint az egyik hipermarket, amivel az olcsóságot és igénytelenséget szokás jelölni.

Mottó
Nem kötelező, de szerintem ajánlott. Egy jól megfogalmazott szókapcsolat vagy mondat felkeltheti az érdeklődést az emberekben vagy tudatosíthatja bennük, hogy miről is szól a honlap, milyen fő tulajdonsággal bír (pl. mindig naprakész). A jó mottó egyszerű, frappáns és könnyen megjegyezhető. Lehetőleg csak magyar szavakból álljon, hogy a más nyelveket nem ismerők is megérthessék a mondanivalóját. Szinte mindegyik sikeresebb cég vagy termék rendelkezik mottóval. Ha kitaláltunk egyet, akkor célszerű rákeresni az interneten, hogy más nem használja-e már azt mottóként. Így ellenőrizhetjük az ötletünk egyediségét.

Logó
Az arculathoz hozzátartozik a legtöbb esetben egy logó is, ami szintén olyan jelentőséggel bírhat, mint maga a név. Ennek is ötletesnek és könnyen felismerhetőnek kell lennie. Érdemes pénz költeni rá és egy hivatásos grafikussal megterveztetni. A jelképek már az őskortól nagy fontossággal bírtak (pl. törzsi jelképek), de ma is jelentős a hatásuk, mivel a jelképek láttán mindenki egyértelműen tudja, hogy melyik szervezetről, cégről, termékről vagy eszméről van szó (pl. vörös színű kereszt, rózsaszín T-betű). Ebből következik, hogy egy jól megtervezett logó nagyon sokat számít.

Összhatás
Az arculat az, amit először meglátnak a látogatók az oldalunkból. Ezért nagyon ügyesen kell megterveznünk és kialakítanunk, hogy lehetőleg mindenkinek elnyerje a tetszését már az elején. Az alábbi szempontokra kell odafigyelni:
- Legyen barátságos, könnyen átlátható, jól tagolt. Úgy tervezzük meg, hogy egy informatikában kevésbé jártas személy is egyből megtaláljon, felismerjen mindent.
- A szín és formavilága tükrözze az oldal szellemiségét, célját, mondanivalóját.
- A különböző funkciók, gombok, linkek legyenek egyszerűen elérhetőek, ne kelljen őket percekig keresgetni. A főrovatok és a legnépszerűbb aloldalak legyenek elérhetők egyetlen egy kattintással.
- Minden lapot el lehessen érni legfeljebb három kattintással.
- Vigyázzunk a színek keverésére: világos háttér esetén sötét színű szöveg legyen és fordítva.
- A hivatkozások (linkek) színe jól láthatóan különöljön el a szövegtől.
- Az oldalunkon elhelyezet képek minél kisebb méretűek legyenek, hogy ne kelljen sokat várniuk a látogatóknak az oldal betöltésére.
Ha grafikussal terveztetjük meg a teljes arculatot (ajánlott!), akkor is nézzük meg, hogy teljesülnek-e a fentebb leírtak.

 

3. Honlap

Saját készítésű
Ez igényel a legtöbb munkát a részünkről. Egy igényes és jól működű dinamikus weboldal elkészítéséhez ismernünk kell több programnyelvet is (pl.: HTML, CSS, JavaScript, PHP), amik elsajátításához sok idő (minimum egy év, ha mindegyiknek az alapjait meg szeretnénk tanulni) és gyakorlás szükséges (sok-sok programozgatás). Csak olyanok kezdjenek bele komoly szinten, akik nem sajnálják rá az időt.

Cég készíti el
Ehhez csak pénzre van szükség. Meg kell keresnünk egy számunkra szimpatikus céget és megrendelni náluk az általunk kigondolt oldalt. Minél bonyolultabb, annál drágább lesz az ára. Egy nagyon alap weblap olyan 10.000 - 20.000 Ft-nál kezdődik, a határ pedig a csillagos ég.

Tartalomkezelő rendszer (CMS)
Vannak nagyon jó előre elkészített honlap rendszerek az interneten, amiket összefoglaló néven CMS-nek nevezünk. Elsőre talán nem látszik, de sok nagy cég is ezeket használja. Az alábbi előnyökkel rendelkeznek:
- Teljesen ingyenesek.
- Folyamatosan fejlesztik, frissítik őket a fejlesztők.
- Univerzálisak: használhatók személyes-, üzleti- vagy webáruháznak is.
- Rengeteg kiegészítő és kinézeti sablon van hozzájuk.
- Használatuk és kezelésük könnyű, szaktudás nélkül is elsajátítható, mivel a kezelőfelületük grafikus.
- Ha frissíteni szeretnénk a weblapunkat, akkor azt mi magunk is megtehetjük néhány kattintással, nem kell ezért külön fizetnünk valaki másnak, hogy végezze el a munkát.
Népszerűbb, magyarul is tudó CMS-ek:
- Drupal (drupal.hu)
- e107 (e107hungary.org)
- Joomla! (joomla.hu)
- PHP-Fusion (www.php-fusion.co.hu)

 

4. Domain név

Ezen név begépelésével tudnak az érdeklődők eljutni az oldalunkra. Olyan ez, mint a posta cím vagy a telefonszám. Egyáltalán nem elhanyagolható dolog, érdemes vele foglalkozni.

Milyen a jó domain név?
- Utaljon az oldal- vagy a cég, szervezet nevére, esetleg annak a rövidítése vagy a fő tevékenységére, szolgáltatási körére.
- Ne legyen túl hosszú (maximum 10-15 karakterből álljon), mert senki sem szeret sokat gépelni.
- Ne tartalmazzon ékezetes betűket, mert akkor a nem magyar billentyűzettel rendelkező internet felhasználok nem tudják beírni a címet a böngésző kereső sávjába.

Ingyenes domain
A kezdő honlapkészítők, nagyrészben magánszemélyek és esetlegesen még most induló kisebb vállalkozások használják.
Előnyei:
- Ingyen van, nem kell pénz áldozni rá.
- Szinte azonnal lehet regisztrálni és igénybe venni (még tárhelyet is adnak hozzá).
Hátrányai:
- Szolgáltató váltása esetén a név is változik, így minden egyes alkalommal jeleznünk kell ezt a látogatók és a minket kilinkelt webmesterek felé. Ez sok felesleges időt vessz el.
- A domainben szerepel reklám jelleggel annak a szolgáltatónak a címe, ahol regisztráltunk.
- Egyes keresők (pl. a Google) hátrébb helyezhetnek a találati listában.

Önálló domain
A legtöbb cégnek, szervezetnek és hivatalos szerveknek ilyen van.
Előnyei:
- A látogatók felé jelzi, hogy a honlap mögött egy komoly szándék áll.
- Tárhely szolgáltató váltása esetén változatlan marad, így mindig elérhető a weblapunk egy azon címen.
- Nem tartalmaz reklámot.
- Néhány kereső jobban preferálja (pl. a Google), ezért előrébb rakhat a találati listában.
Hátrányai:
- Két hetes ügyintézési ideje van.
- Pénzbe kerül.

Összességében elmondható, hogy érdemes saját domain nevet regisztráltatni, mivel nagyon jó előnyökkel jár. Manapság már 3.500 Ft-ért lehet kapni .hu-s végződésűt két éves időtartalomra. A legtöbb helyen két évre lehet először lefoglalni, majd egy-két évre hosszabbítható meg minden lejáratkor. A www.domain.hu címen található meg azoknak a cégeknek a listája, akik ezzel foglalkoznak.

 

5. Tárhely

Az is fontos, hogy a honlapot hol helyezzük el fizikailag. Itt is hasonlóképpen alakult a helyzet, mint a domain névnél: lehet ingyenesen és fizetősen is megoldani. A fizetős szolgáltatással szemben az ingyenesnek az a hátránya, hogy lassabb, több funkcióban korlátozva van (pl. csak bizonyos számú e-mail küldhető el az oldalról; hírlevél esetén ez nagy hátrány) és általában egy reklámcsík van elhelyezve a lap tetején. Aki igényes szolgáltatást szeretne nyújtani a látogatóinak, annak érdemes ebbe is némi pénz belefektetni. Már évi kb. 4.000 Ft-tól lehet bérelni tárhelyet. Nagyon sok cég foglalkoznak ezzel, ezért érdemes jól megnézni, hogy adott pénzért ki milyen szolgáltatást nyújt pontosan. Az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni:
- Tárhely méretére.
- Támogatja-e a PHP-t és a MySQL-t?
- Van-e látogatói statisztika és mennyire részletes?
- Biztonsági adatmentés van-e az adatbázisról és a tárhely tartalmáról és milyen időközönként?
- Milyen sebességet biztosítanak?
- Hány e-mail cím hozható létre ingyenesen, a spameket szűrik-e és milyen módon érhetőek el a levelek? (pl.: POP3, IMAP vagy webes úton)
- Mennyi aldomain hozható létre ingyenesen?

 

6. Mitől lesz látogatott egy oldal?

Több dologgal is el lehet érni, hogy a látogatók számára értéket képviseljen az oldalunk, és így rendszeresen látogassák azt:

Tartalom
- Rendszeresen frissítsük olyan témákkal, amik érdekelhetik az oldal látogatóit.
- Sok minőségi és hasznos információ legyen elérhető könnyedén, lehetőleg regisztráció és egyéb kötelezettség nélkül.
- Próbáljuk meg folyamatosan fejleszteni a leglátogatottabb rovatokat.
- Úgy fogjuk leelőzni a többi weblapot, ha egyedi, minőségi tartalommal szolgálunk vagy nekünk van bizonyos témákban a legnagyobb, legpontosabb gyűjteményünk.

Szolgáltatás
- Találjunk ki olyat, amit még más nem csinál, legyünk az elsők az ötlettel, vagy
- Nyújtsunk olyan szolgáltatást, amit más is, csak legyünk benne jobbak, egyedibbek és megbízhatóbbak.

 

7. Látogatottság növelése

Hiába van nagyon jó és minden elvárásnak megfelelő honlapod, ha senki nem tud róla. Ezért nagyon fontos, hogy eljusson az oldalad létezésének ténye, illetve az internetcíme az emberekhez. Ezt hirdetés útján lehet a legkönnyebben elérni, ami kerülhet pénzbe vagy lehet ingyenes is. Most az ingyenes lehetőségeket fogom ismertetni, mert azokkal is lehet eredményt elérni, és ha elsősorban nem profitszerzés céljából hoztad létre az oldaladat, akkor célszerűbb az ingyenes módszereket alkalmazni, de persze az üzleti honlapok esetében is felhasználhatóak az itt leírtak. Később, ha van már bevételed a weblapodból, akkor utána lehet nézni a fizetős hirdetési fajtáknak is.

Kereső programok
Ha valaki meg akar találni valamit az interneten akkor leggyakrabban keresőkhöz fordul. Az internetezők jelentős része használja rendszeresen valamelyik keresőt. Ezért kell szerepelnünk a legnépszerűbbek adatbázisaiban, és hogy minél előrébb legyünk a találati listán, mivel az emberek többsége csak az első vagy maximum a második oldalt nézi meg. Az alábbi népszerűbb, magyar nyelvű keresőkbe érdemes regisztrálni oldalunkat:
- Google (http://www.google.com/addurl/)
- Goliat (http://goliat.hu/hozzaad.htm)
- Heuréka (http://www.heureka.hu/heureka/addurl.html)
- Kurzor (http://kurzor.hu/regisztral/)
- Tangó (http://tango.hu/help/)
- WYW Kereső (http://kereso.wyw.hu/addurl.php)

Linkgyűjtemények
Mivel a legtöbb embernek sem ideje, sem kedve sincs, hogy megtaláljon egy jó oldalt arról a témáról, ami éppen érdekli, ezért a keresők mellett egyre gyakrabban látogatnak meg úgynevezett tematikus linkgyűjteményeket, ahol már mások összegyűjtöttek rengeteg honlapcímet sok-sok kategóriában. Ezen oldalak nagy előnye, hogy egy helyen találhatunk meg sok minket érdeklő weblapot. Ezért nagyon fontos, hogy minél több ilyen linkkatalógusban legyen megtalálható az oldalad.

Név Link hozzáadása
Dinamikus linkgyűjtemény
Drapp webkatalógus
Góliát
Hasznos Linkek
Hudir
Hungaroo
Hunvista Linktár
Hun-Web Linkek
Lap.hu
Lapozz.hu
LinkBank
Linkcenter.hu
Linkfarm
Linkgyűjtemény.etabor.net
Linkgyűjtemény.extra.hu
LinkKatalógus
LinkLap
LinkPark
LinkTár
Magyar Honlap Linkek
Megaport
Meteora.hu
netzizi.com linkgyűjtemény
Sárgalap.hu
Weblink.hu
Webmut@tó
WebSas
Witamin.hu
X-Link
www.linkkatalogus.izfree.com/linkcsere-linkbekuldes
www.drapp.hu/reg.php
www.goliat.hu/cgi-bin/temareg.cgi
www.hudir.hu/?bejelent=yes
minden kategóriánál külön lehet
www.hasznoslinkek.hu/linkajanlas/linkajanlo.html
hunvista.net/linktar/add.php
www.hun-web.hu/linkek/submit.php
minden kategóriánál külön lehet
minden kategóriánál külön lehet
www.linkbank.hu/submit.php
minden kategóriánál külön lehet
www.linkfarm.hu/index.php?muv=reg
linkgyujtemeny.etabor.net/submit.php
http://link-gyujtemeny.extra.hu/?q=link-bekuldes
linkkatalogus.hu/addurl/
www.linklap.eu/link-bekuldese
minden kategóriánál külön lehet
www.linktar.com/?v=l
www.magyar-honlap.hu/submit.php
minden kategóriánál külön lehet
www.meteora.hu/reg_mail.php
www.netzizi.com/submit.php
www.sargalap.hu
www.weblink.hu/linkajanlo.php
www.webmutato.hu/regiszter/reg.php
info@websas.hu
witamin@witamin.hu
http://xli.hu/node/add/webcimek

Linkcsere
Lényege, hogy előzetes megbeszélés után kihelyezel egy linket az oldaladra, ami egy másik weblapra mutat. Ezután annak a szerkesztője is megteszi ugyanezt. Így egy kereszthivatkozás alakul ki a két oldal között, ezáltal a látogatók eljuthatnak hozzád a másik weblap révén is. Minél több linkcserével rendelkezel, annál több esélye van annak, hogy új emberek találják meg az oldalad. Mivel a linkcsere felfogható egy ajánlásnak is, ezért lehetőleg olyan oldalakkal cserélj linket, amiknek a tartalmát hasznosnak véled. Így előbb-utóbb egy értékes linkgyűjtemény fog kialakulni az oldaladon a linkcsere partnerek linkjeiből, ami neked is és a látogatóidnak is hasznos.

Bannercsere
Szinte mindenben megegyezik a linkcserével, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben nem link-, hanem képcsere történik. A kép (szakszóval banner) lehet állókép vagy animáció is (animált gif vagy flash). A legtöbb oldal 468 x 60 pixel méretű képet szokott cserélni egymással. Az ettől eltérő felbontású képeket általában nem helyezik ki, hogy ne üssön el a mérete miatt a többitől. Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a 80 x 15 pixeles bannerek is, mivel kis méretűk miatt több helyre is ki lehet őket rakni, és a fájl mérete is kicsit, így gyorsabban betöltődik a banner.
A linkcserével szemben a bannercserének az az előnye, hogy a látogatók könnyebben észreveszik az oldaladat hirdető képet (vagy animációt), mint egy sima hivatkozást. Ebben az esetben is érdemes egy hivatásos flash programozóval elkészítetni a bannert, mivel egy ötletes és figyelemfelkeltő mozgóképet jobban észrevesznek az emberek, így többször is fognak kattintani rá, amivel új látogatókat nyersz.

Hírlevél
A hírlevél segítségével nagyon egyszerűen és hatékonyan, valamint ingyenesen tudjuk tartani a kapcsolatot az oldal látogatóival. Általa értesíthetjük őket az akciókról, frissítésekről és fejlesztésekről. Érdemes jól láthatóan feltüntetni a honlapon a hírlevélre való feliratkozás lehetőségét. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg hasznos információkat küldjünk, hogy a feliratkozott látogatók ne azt érezzék, hogy kéretlen levelet (azaz spamet) kapnak, hanem ténylegesen értékes információ birtokába jutnak. A másik fontos szerepe a hírlevélnek, hogy emlékezteti látogatót a honlapra, így gyakrabban fogja megtekinteni, ami szintén növeli a látogatottságot.

 

8. Utószó

Nagyon fontos még a leírtakon kívül a rendíthetetlen kitartás és az, hogy szeresd a munkát és amit csinálsz! Ezek nélkül nem lehet sikeres és látogatott honlapot szerkeszteni. Ha belevágsz, akkor csináld is végig! Ne hagyd abba a felénél! A siker nem jön magától, de ha hiszel benne és teszel is érte, akkor el fogod érni.
Ha van egy jó ötleted, valósítsd meg!


Szabó Gergő   [ www.tttweb.hu ]

Erre a műre a (CC) Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 licensze vonatkozik!
 

 

Kommunikáció pénz és nyelvi korlátok nélkül!

A Yagooft a tömegközlekedés eszköze

A mindennapi tevékenységedet pénz és nyelvi korlátok nélkül ismertetheted meg az emberiség egészével ingyenes felhasználóként is!

Itt a meghívód személyét is saját magad választhatod ki!

Egyszeri 60$ költséggel örökös használati jogra, webirodára és örökös részesedésre is szert teszel, mert a Yagooft a mindenkori árbevételének a 60%-át a civil lakossággal kívánja megosztani!

Ha még nem regisztráltál, most érdemes átgondolni és megtenni. A csatlakozással mindenki csak nyerhet, ezt felelősséggel állítjuk!

A kommunikáció szabad áramlása a világban nem lehet pénzkérdés, ahogy a nyelvtanulás lehetősége sem függhet az emberek fizetőképességétől!

A történelem folyamán egyetlen dolog nem állt a civil lakosság rendelkezésére: az internet. Napjainkban az internet szabadsága a rendelkezésünkre áll! Csupán civil akarat és civil együttműködés kérdése, hogy a lakosság a saját anyagi és társadalmi szerepének a megerősítésére is a birtokába vegye. Korlátozások és nyelvi korlátok nélkül, a szabad akaratából és az emberiség érdekeit is szolgálva! 

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK 

 


 

 

Három menő budapesti BIO piac

Forrás: nolvideo 2012.június

Pénteken megnézték a Kossuth téri termelői piacot, szombaton a Csörsz utcai bio piacot, vasárnap pedig a nemrég nyílt háztáji piacot a Szimpla Kertben.

 

Telefon, tévé és internet legolcsóbban a Techneten

Balogh Csaba - 2011. augusztus 30. | 08:00

Egyedülállóan hasznos szolgáltatással bővül a Technet:

mostantól megrendelheted nálunk a legolcsóbb mobil-, internet-, telefon- és tévészolgáltatásokat.

Úgy gondoltuk, itt az ideje bővíteni a Technet.hu által kínált szolgáltatások listáját. Továbbra is olvashatsz nálunk mobilokról, laptopokról, tévékről, és egyéb hasznos kütyükről, ezek egy részét továbbra is megveheted nálunk a webplázában. Ebben nincs változás.
 


A kütyük mellett viszont mostantól azokra a megfoghatatlan dolgokra is koncentrálunk, amelyeket minden nap használsz, ha tévézel, telefonálsz vagy egyszerűen csak minket olvasol a neten. Az előfizetésekről van szó, legyen szó tévécsatornákról, vezetékes vagy mobiltelefonról, mobilnetről vagy hagyományos internetről. Mi összegyűjtöttük neked az környékeden elérhető összes szolgáltatót, olyanokat is, akikről valószínűleg nem is tudtál addig. Ezek alapján pedig teljesen biztos, hogy mostantól a legkedvezőbb szolgáltatásra fizethetsz elő, akár itt nálunk a Techneten is. Jól hangzik, ugye? Lássuk, mit kell tudni róla.
 

A legjobb szolgáltatók legolcsóbb tarifái


Szóval arra gondoltunk, hogy fejlesztünk a szolgáltatások terén, és a telko.hu-val közösen elindítjuk szolgáltatóktól független árösszehasonlító részlegünket. Nagyon röviden arról van szó, hogy ezután a Technetről könnyedén összehasonlíthatjátok az összes magyar szolgáltató kínálatát az adott témákban, és így egyszerűen megtalálhatjátok a számotokra legkedvezőbb csomagot, legyen szó vezetékes netről, mobilnetről, sima mobilos előfizetésről, tévéről, vagy éppen ezek kombinációjáról.
 

 


Egyre több cégnél jellemző, hogy áraikat egy-egy konkrét településre, sőt azon belül is területre szabják. Azaz, amelyik környéken 3-4 konkurens szolgáltató is elérhető, ott az ő áraikat is figyelembe véve igyekeznek maguk mellé állítani az ügyfeleket. Éppen ezért a szolgáltatás oldalainak bal felső sarkában irányítószám vagy a település neve alapján szűrhettek, hogy biztosan csak azokat a szolgáltatókat láthassátok - és ezen belül is csak azokat az ajánlatokat -, amelyek nálatok elérhetők.Kisbetűbiztos és friss

Új szolgáltatásunk előnye, hogy az egyes szolgáltatók hirdetéseivel szemben itt nem csak a kedvező faktor van kiemelve. Adatbázisunkat nem érdekli, hogy mekkora betűvel van írva egy információ, ha a felhasználói oldalt érinti, azt belekalkuláljuk, így már a végső árat és feltételrendszert mutatjuk.
 
Szintén nem mellékes, hogy az adatbázis napi rendszerességgel frissül, így nem fordulhat elő sem az, hogy egy már nem elérhető ajánlatot látsz, sem az, hogy nincs benne az éppen most "jóárasított" tarifa fillérre pontosan.

 

Nézzünk egy példát!


Például ha valaki az aktuális reklámok alapján választana mobiljához tarifát, akkor biztosan valamilyen nagyon okos, cserébe nagyon drága díjcsomagnál kötne ki. De sokan vannak olyanok, akiknek teljesen felesleges lenne ilyen hibát elkövetnie. Ők a mobilos részlegen belül rögtön láthatják a belépő szintű előfizetéses tarifák ajánlóját. Ebből első ránézésre több információ is kiderül. Az egyik, hogy a Telenor Alaptarifa 1 a legolcsóbb ajánlat, a maga 1490 forintos havidíjával, míg a T-Mobile Fun társkártyája kicsit drágább, 1600 forint havonta.

Ez idáig így egy telenoros ajánlóban szerepelhetne, és ha gyors döntés kell, valószínűleg itt el is dőlne a dolog. Szolgáltatásunkban viszont csak egy picit arrébb kell mozgatni a szemet, máris ott vannak a további díjak is. Például az, hogy az Alaptarifa 1 percdíja 39 forint, míg a Fun esetében ez csak 36, hálózaton belül pedig csak 26 forint. Ráadásul az SMS is jóval olcsóbb a Fun csomagban, sőt még 40 megányi mobilnet is jár hozzá.

Máshol persze éppen a Telenor jön ki győztesként, bizonyos csomagokban pedig mindkettőt üti a Vodafone. A  lényeg, hogy nálunk minden jelentős szolgáltatót megtalálsz, és így könnyen hozhatsz megfontolt döntést, a te saját esetedben.

Népszerű az internet-telefon-tévé kombó
 

Ha már előfizetések, akkor érdemes a kombinált csomagokról is szót ejteni. Tíz európai háztartásból négy ugyanazon szolgáltatónál, csomag formájában fizeti elő az internet-, telefon- és TV-szolgáltatást. Magyarországon még az uniós átlagnál is nagyobb, 45 százalékos a csomagok népszerűsége, azaz azon háztartások aránya, amelyek - általában valamilyen kedvezmény fejében - egyben fizetnek elő a telekommunikációs szolgáltatásokra. Az adatbázisunkból gyorsan ki is deríthetitek, hogy melyik szolgáltató mennyi kedvezményt ad ilyen esetekben, ezeket is megtaláljátok nálunk.

 

Fizess elő gombnyomásra
 

A szolgáltatók ajánlatait tehát számos döntési szempont alapján szűrheted és összehasonlíthatod, hogy a számodra legkedvezőbb csomagot választhasd a legjobb áron. Ha megtaláltad az igazit, akkor a szerződött szolgáltatók ajánlatai esetében azonnal elő is fizethetsz, mégpedig úgy, hogy a megrendeléssel egyidőben közvetlenül bekerülsz a távközlési szolgáltató rendszerébe is. Ez pedig egyszerűvé teszi az előfizetést, feleslegessé teszi a sokszor időigényes személyes vagy telefonos ügyintézést. 

Nincs más hátra, kattints a technet.telko.hu aloldalra, és ellenőrizd, hogy jól döntöttél-e korábban.

Ha nem, most itt lehetőség a spórolásra, akár többezer forinttal is csökkentheted a havi rezsit. Egy próbát szerintünk mindenképpen megér. 

 

 

Menüpontok

Cikkek

Passzívházak Magyarországon - helyzetkép

2013.05.21

 A passzívházak iránt egyre nagyobb a lakossági érdeklődés. Érdemes pontosan megismerni a passzívház kritériumait, mert az EU direktívája szerint 2020-tól csak zéró kibocsátású házak épülhetnek!

Az egyre növekvő közüzemi díjak, illetve a klímaválság egyre inkább az energiatudatos épületek irányába tereli a lakosságot. Ennek folyományaként pedig az ingatlanhirdetések között elkezdtek megjelenni hazánkban is a passzív épületek.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Energiahatékonyság | Fényképek: magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Csak egy szúnyogcsípés

2013.05.14

 Idén sokan vannak, szokatlanul sokan. Valóban csak kellemetlen dologról vagy annál azért többről van szó? Ehhez kicsit utazzunk vissza az időben. Magyarországon az első világháború után még évente kb. százezer maláriás esetet regisztráltak.1szunyogriaszto.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A Tietze-szindróma

2013.03.31

 A Tietze-szindróma az első tünetek jelentkezésekor könnyen összetéveszthető a szívinfarktussal. Olvasd el a cikket és ismerd meg, hogy időben megelőzhesd a nagyobb problémákat.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0

Az édesburgonya egy tápanyagbomba!

2013.01.28

 Éghajlati adottságaink alapján - kis odafigyeléssel - nálunk is termeszthető lenne az édesburgonya, más néven batáta, ami igazi tápanyagbomba az emberi szervezet számára! Ismerjük meg és termesszük minél többen! Jelentkezz e-mailben, ha szeretnéd termeszteni és megszervezzük a segítséget! kulturaliskreativok5@gmail.com 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Földházak, dombházak, organikus építészet

2012.11.11

 

 

 

Földházak, dombházak: különleges organikus építészet

A földház vagy dombház ősi építészeti forma, Magyarországon az utóbbi 20 évben ismét megjelent, bár nem túl nagy számban. Kivitelezési költsége megegyezik egy hagyományos ház költségeivel, fűtésére viszont 30-40 százalékkal kevesebbet kell költeni. Kiváló hőtároló képesség jellemzi, jól hasznosítja a föld kellemes klímáját. Belső tereire a különleges boltozatok és gömbformák jellemzőek, míg a külső megjelenésében szinte egy zöld kertre emlékeztet. Lakóitól újfajta életszemléletet követel.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Energiahatékonyság | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Közúti balesete volt?

2012.10.30

balesetek250.jpg

 Közúti balesete volt az elmúlt 5 éven belül?

A  nemvagyoni kártérítés ügyintézését bízza szakemberekre!

A cégünk piacvezető Európában. A nemvagyoni kártérítés ügyintézésére szakosodott ügyvédekkel és jogászokkal dolgozik sikerdíj ellenében. Érdekelt abban, hogy az ügyfelet jogosan megillető legmagasabb összegű kártérítés kifizetését harcolja ki a megbízó részére.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HASZNOS TUDNIVALÓK | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0

Dr. Joel D. Wallach előadása az egészségről

2012.10.18

Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

PÉNZ TÁMOGATÁS CIVIL CÉLOKRA 2013

2012.09.28

 images--4-.jpgAz 1% támogatásból kimaradó non-profit szervezetek támogatására új pénzforrás nyílt meg!

Egy adománytermelő gépezetet építhetnek ki a szervezetük számára a globális többnyelvű szociális hálón. A regisztráció teljesen ingyenes!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HASZNOS TUDNIVALÓK | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

SZALMABÁLÁKKAL SZIGETELNEK

2012.09.06

 Hivatalosan is bejegyzett szigetelőanyag lett a szalmabála Ausztriában. A préselt S-HOUSE-bálákat a Bécsi Egyetem fejlesztette piacképes termékké.

A gabonaszalmából készülő szögletes szigetelőanyag-elemeket közvetlenül a földeken állítják elő, különböző méretekben. A szalmabálák egyaránt felhasználhatók fal, födém és teljes tető szigetelésére. Egy szalmabálával szigetelt házzal 20 tonna szén-dioxidtól lehet megkímélni a környezetet.

Megjelent: 2011.06.09.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Energiahatékonyság | Fényképek: Intelligens Állatvilág | Hozzászólások: 0

Az oregánó a természet antibiotikuma

2012.09.05

Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré.

 

      

az-oregano-a-termeszet-antibiotikuma.jpg

Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.

De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is, eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi fájdalmak esetén, és még az idegeket is nyugtatja. Ha valakinek a házi patikájából eddig hiányzott az oregánó olaj, ideje beszereznie.

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Zuhany ábécé

2012.09.05

 A fluor és az emberi egészség

A langyos víz…

A langyos (kb. 37 °C-os) víz lehetővé teszi ébredés után a minden szélsőséges hőfok okozta agresszív hatástól mentes, nyugodt zuhanyozást.

  • Reggel a langyos víz relaxál.
  • Este a langyos víz a könnyű álomra való felkészülést segíti elő.
  • A nap bármely szakában a langyos víz felfrissít.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A lábszárgörcs okai

2012.08.12

Tünetek, amelyekre oda kell figyelni, hogy gyógyszerek nélkül is meg tudd őrizni az egészséged!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Miből vegyünk bió-t?

2012.07.31

grapes___sz-d6l-d5___gif___.gif      A hatósági ellenőrzések alapján úgy tűnik, még mindig sok a vegyszerrel      telített zöldség, gyümölcs. Ha biztosra akarunk menni, érdemes biót vagy      megbízható termelőtől származót választani legalább a notóriusan        szennyezett fajtákból, mint a saláta vagy a szőlő.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: TUDATOS FOGYASZTÓ | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Vásárlás közvetlenül a termelőtől - tapasztalatok

2012.07.31

gy-fcmi-20kosaram2.jpg     A magyarországi lakossági közösségek és a nemzetközi kezdeményezések tapasztalatait igyekszünk      közzé tenni. Kedvcsináló, gondolatébresztő és cselekvésre ösztönző céllal.

 A világot csak mi, a kisemberek, az egyéni háztartások változtathatjuk meg a fogyasztói szokásaink  átalakításával!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: TUDATOS FOGYASZTÓ | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

TUDATOS VÁSÁRLÁS - a jövőnk múlik rajta

2012.07.31

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HASZNOS TUDNIVALÓK | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Új magyar találmányok 2012

2012.02.25

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HASZNOS TUDNIVALÓK | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Önfejlesztés rovat

2011.05.06

Teljes bejegyzés | Menüpont: HASZNOS TUDNIVALÓK | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Hogyan lehet olcsóbb - benzinkészítés házilag

2011.03.03

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HASZNOS TUDNIVALÓK | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A legtökéletesebb gyógyszer

2011.01.23

 

 

KépMaradj egészséges!

Ebben a rovatban arra törekszünk, hogy összegyűjtsük és közzétegyük mi mindent érdemes figyelembe venni, ha egészségesek akarunk maradni...

A korábbi években összegyűjtött anyagainkat itt, a baloldali menüben az Egészség rovatunk, illetve a Gyógyító rovatunk címszavak alatt találod meg.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Gyógyító rovatunk - Oxigénterápia

2010.11.03

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A közösségi oldalak veszélyei

2010.09.16

Előrelátónak kell lenned. Alaposan fontold meg mit teszel fel magadról a közösségi oldalakra.

Itt igyekszünk összegyűjteni minden fontos tudnivalót és reméljük, gyakran ellátogatsz ide a jövőben is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HASZNOS TUDNIVALÓK | Fényképek: Amerikai elnökök | Hozzászólások: 1

Egészség rovatunk - Ginkgo biloba

2010.08.09

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Amit az őssejt-levételről tudni érdemes

2010.06.23

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Gigants | Hozzászólások: 0

Orvos helyett soha!

2010.06.18

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Gigants | Hozzászólások: 0

Legyen gyönyörű a bőröd a természet kincseivel!

2010.06.02

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Az USA már használja az idegenek technológiáját

2010.05.24

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HASZNOS TUDNIVALÓK | Fényképek: Gigants | Hozzászólások: 2

Ereszcsatorna tisztítás helyett csere! Vigyázz, ŐK BECSAPNAK!

2010.05.18

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HASZNOS TUDNIVALÓK | Fényképek: Vicc? | Hozzászólások: 21

Lakás korszerűsítés, felújítás - ha nincs pénz költözni

2010.04.28

Ha nincs pénz költözni, marad a felújítás!

Lakcimke tanusítvány, mi minősül korszerűsítésnek, szalmabálával szigetelnek Ausztriában. 

Fontos szempont az energiatakarékosság.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Energiahatékonyság | Fényképek: kreatív kútfők alkotásai | Hozzászólások: 0

Hogyan élhetsz 100 évig?

2010.04.14

Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A fogyasztói csoportok kockázatai

2010.04.14

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: HASZNOS TUDNIVALÓK | Fényképek: te látod a fától az erdőt? | Hozzászólások: 0