Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


15 tipp a biztonságos házi disznóvágáshoz 

Mi történik napjainkban Magyarországon?

 

NAPELEM MINDENKINEK - Már könnyen elérhető!

 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09. 

Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről! A drasztikus elszegényedés megindulása a 2008-as pénzügyi és gazdasági válsághoz köthető. A válságnak négy periódusa volt eddig Magyarországon. 2008. második felében tört ki a pénzpiaci válság, amely a megtakarítással rendelkezőket érintette. 2008−2009-ben visszaesett a foglalkoztatás, nőtt a munkanélküliség. Ezzel párhuzamosan a devizahitelek problémája is élesen megjelent. 2009−2011-ben az állami kiadásokat erőteljesen csökkentették, miközben nőttek a lakossági elvonások. Az egykulcsos SZJA bevezetése hátrányosan érintette az alacsony keresetűeket. 2011−2012-ben egyértelműen szűkítették a szociális és egészségügyi kiadásokat. A háztartások közel 81 százalékának nincs annyi tartaléka, hogy egy váratlan, nagyobb kiadást – 100 000 Ft nagyságban – ki tudjon fizetni. A fűtés hiánya 20 százalékról 27 százalékra nőtt az elmúlt két év alatt.

A válság elmúlt öt évében azok a negatív tendenciák erősödtek fel még jobban, amelyek a társadalom alsóbb rétegeit érintik hátrányosan. A szegénységnek nem csak a mértéke, hanem mélysége is hatalmas ütemben nőtt. Különösen jelentős volt a szegénységi kockázat növekedése a gyermekek és a fiatalok, az alacsony iskolázottságú és a roma háztartásfővel élők körében, valamint azok között, akik olyan háztartásban élnek, ahol a háztartásfő munkanélküli vagy inaktív.

A parlamenti pártok lemondtak a leszakadó rétegek felzárkóztatásáról, hiszen egyik pártnál sem jelent meg átfogó program a leszakadás további megakadályozására. Ha a folyamatokat nem tudja megfékezni az elit, akkor a szélsőséges politikai erők komolyan profitálhatnak ebből. 

 forrás: Totyik Tamás

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!


 

 Velük te is bátran szállíthatsz! Mi már kipróbáltuk!

Itt a tavasz. Az egyre romló életkörülmények miatt a helyváltoztatás, költözés, szállítás egyre több családot érintett a mi civil közösségeinkben is. Sokféle megoldást kipróbáltunk, mire az alábbi költöztető cégre bukkantunk. Bátran a figyelmetekbe ajánljuk, mert amit a honlapon leírnak, az utolsó betűig igaznak bizonyult. Minden visszajelzésünk pozitív. A véleményünk: korrekt és megbízható vállalkozás. Közzétette: Kerekes Klári

http://www.koltoztetes-szallitas-s-transport.hu

Költöztetés, Tehertaxi, Árú- és Bútorszállítás, Csomagolás, Csomagoló anyag biztosítás, Nehéz tárgy szállítása, Lomtalanítás és Minden ami költöztetés A-Z-ig!

Számíthatnak ránk lakossági és vállalati ügyfeleink, mindegy, hogy egy egész lakás- vagy irodaköltöztetésre kerül sor, vagy csak egy bútort szeretnének célba juttatni, állunk rendelkezésre 365 nap 24 órában!

Mi nem csak egy költöztető cég vagyunk, hanem együtt dolgozó emberek, egy Igazi Csapat, a csapat tagjait pedig megválogatjuk és megbecsüljük, ha tőlünk rendel költöztetést, ezt Ön is meg fogja tapasztalni!

A hozzánk fordulók nem fogyasztók, hanem olyan emberek, akiket szolgálunk, Igazi Ügyfelek, ha velünk költöztet, ezt Ön is meg fogja tapasztalni!

Létrehoztuk az ország egyik legátláthatóbb és legkedvezőbb díjszabását, ami mentes mindenféle nyílt, vagy bújtatott felártól!

Hogy jó úton járunk; bizonyítja az a tény, százával kapunk köszönőleveleket, főleg olyan ügyfelektől, akiknek már van összehasonlítási alapjuk, Ők az igazi, 100% garancia! Köszönjük Nekik!

Üdvözlettel: Borza István Rudolf 
A költöztető Csapat igazgatója

 


Benzinkészítés házilag, nejlonszatyorból
Radics Boglárka - 2011. február 27. 10:00
 
Egy új, otthon is használható berendezéssel műanyag szatyrokból és kupakokból benzint állíthatunk elő. A japán eszköz az első otthon is használható ilyen rendszer.

 

A műanyag szatyrok, flakonok, kupakok egy ideig hasznosak, ám után menthetetlenül hulladékként végzik - az évszázadok alatt elbomló műanyag hulladék komoly probléma, erre találtak most megoldást japán kutatók, akik egy kis berendezés segítségével a gépkocsiban felhasználható üzemanyaggá alakítják a műanyag hulladékot.

 



 

A műanyag szatyrok, flakonok is kőolajként kezdik létüket, éppúgy, mint a benzin, vagy a gázolaj. Kémiai folyamatok során lesz belőlük rugalmas anyag, mely szinte mindennek ellenáll.

Az új japán berendezéssel házilag állíthatunk elő benzint úgy, hogy „visszaalakítjuk" a szatyrokat az eredeti kiinduló anyaggá. A berendezés felolvasztja a műanyagot, majd többkörös rendszeren porlasztja a folyékony műanyagot. A folyamat végén, lepárlással nyersolajat nyerünk.
 


Nem ez az első ilyen berendezés. Washington D.C.-ben egy egész erőmű épült hasonló technológiával, mely jelenleg is tesztelés alatt áll. A japán eszközt az teszi különlegessé, hogy otthon, háztartási méretekben, egyszerűen használható. Egy kilogramm műanyag hulladékból kb. 9,5 dl olajat nyer ki a gép, melyhez egy kilowattóra áramot használ fel, mely itthon kb. 50 forintba kerül. Így durván egy liter alapanyag kinyerhető egy kWh áram áráért - feltéve, hogy a műanyaghulladék amúgy a kukába menne.

A nyersolajat fűtésre, házi generátorhoz, vagy finomítási eljárás után (a berendezéshez külön "házi finomító" is kapható lesz) az autó üzemanyagéként használhatjuk fel. A gép elterjedését gátolhatja, hogy nem olcsó - egyelőre 10 ezer dollárba kerül. A fejlesztők azonban remélik, hogy hamarosan annyira le tudják csökkenteni a költségeket, hogy mindenki megengedhesse magának.

 



További érdekes cikkek:
Itt a világ első műanyagmentes, lebomló számítógépes egere
Toplista a sugárzó mobilokról
 

 

 ____________________________________________________________________________________

Ingyen áram - megalkották a mesterséges levelet

 

Nagy Balázs András - 2011. március 29. | 12:00 kütyü tények Tudomány

Végre megalkották a világ első, ténylegesen is működő, valamint olcsón előállítható – tehát gyakorlatilag használható – mesterséges levelét.

A végre gyakorlatilag is használható mesterséges levél a tudósok számára eleddig egyfajta Szent Grál volt.

Most azonban végre ezt az akadályt is leküzdették: sikerült ugyanis előállítani egy olyan szerkezetet, amely később olcsó elektromossággal láthatja el például a fejlődő országok otthonait.
 


A mesterséges változat jelenleg egyáltalán nem hasonlít a természet zöld lombkoronáira: az ember alkotta szerkezet nagyjából egy kártyalap formáját veszi fel, de annál vékonyabb. Amennyiben a szilíciumból, elektronikai alkatrészekből és katalizátoranyagból összerakott levelet vízbe merítik és kirakják a napra, egy fejlődő országbeli ház napi elektromosságigényét is kielégítheti.

Az elektromosságot a víz hidrogénre és oxigénre való bontásával állítja elő a levél. A felbontott gázokat egy üzemanyagcellában tárolhatják el, amelyet a tényleges elektromosság előállítására lehet használni.
 


Mesterséges levelet már tíz éve is előállítottak. Akkor azonban ritka és meglehetősen drága fémek kellettek az egyébként csak egy napig működő készülékhez. Egy új felfedezés azonban megoldotta ezt a problémát: a nikkel és kobalt fémeket használó új levél teljesítménye még 45 órányi folyamatos tesztelés után sem csökkent. Ugyan ez a mesterséges levél a természeteshez képest más most tízszer hatékonyabban fotoszintetizál, a csapat vezetője, Daniel Nocera úgy véli, a jövőben ennél is magasabb hatásfokot érhetnek el.

_____________________________________________________________________________________

Hogyan lehet olcsóbb?

A józan belátás azt kívánja meg tőlünk, hogy az eddigieknél jobban gazdálkodjunk a még meglévő energiaforrásokkal.

Bízunk benne, az Orbán kormány felszámolja a korrupciót, a pályázatoknál nem kell visszajuttatni pénzt a zsebekbe és végre a lakosságnak is megnyílnak azok a pályázati források amelyek lehetővé teszik az országos méretű energiamegtakarítást.

Kulturális Kreatívok2009 Csoport

 

 

Hogyan lehet olcsóbb az áram?

Megjelent:

2010.04.26. 05:04
Frissítve: 2010.04.26. 05:24 

Olyan berendezést kell működtetni, ami megújuló energiával állít elő hőt.

Olcsóbban juthatnak villamos energiához az egyetemes szolgáltatásban azok, akik az áramot olyan berendezés működtetésére használják, amely megújuló energiahordozóval állít elő hőt épület fűtésére - írja a Világgazdaság.

Az úgynevezett H-tarifáról szóló rendelet már az év elején hatályba lépett, de a végrehajtási utasítás csak most jelent meg. A H-tarifa nem lehet magasabb a legolcsóbb áram áránál, azaz az éjszakai áraménál.

Ez a tarifa kilowattóránként 31,50 forint, míg az egyetemes szolgáltatásban az áram ára 48,40 forint. A lap megjegyzi, hogy a H-tarifa csak a fűtési idényben él. Az Elmű-Émász viszont egész évben kínál G, azaz geo-tarifát, ami kedvezőbb a H-tarifánál.
Forrás: MTI

  

Hasznos linkek
Áramszolgáltatók:
 
Termelői engedélyesek:
 
Villamosenergia szállító:
 
Átviteli Rendszerirányító:
 
Gázszolgáltatók:
 
Önkormányzati linkek:
Szakmai szervezetek
Energetikai Szakkollégium - a jövõ energetikusai : www.eszk.org
Energiaklub - egy civil szervezet : www.energiaklub.hu Energiaklub

 

 

NE ADD FEL SOHA

 
Valamit mindig lehet tenni..

Kép Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni nem éri meg kihúzni az öreg szamarat.

Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette mi történik és először rémisztően üvöltött. Aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott.

Pár lapáttal késobb a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami különöset csinál. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!

Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb.

 

 tovább - Ingyenes Írói és Szónoki Klub

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz