Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maradj egészséges rovatunk

Elindult a hivatalosan bejegyzett aláírásgyűjtés az interneten az Alapjövedelem bevezetésére! Itt írd alá és add tovább a hírt mindenkinek!

 

 

Szavak, amiket meg kell tanulnunk gyakran kimondani...

Nem csak a fohászainkban, hanem a mindennapjainkban is...


Az örök szellemi fiatalság titka

Forrás: techn.msn.mainap 2012.07.02.

Amerikai kutatók egérkísérleteikben igazolták, hogy egy polinéz eredetű, a Húsvét-szigeten talált szer javítja a kisemlősök kognitív képességeit, csökkenti szorongásukat és depresszióra való hajlamukat. A bakteriális mellékterméknek ráadásul tumorellenes és kilökődésgátló hatása is van.

Szellemünk frissességét is megőrizhetjük a szer által (Northfoto)

A tanulási képesség és a memória mindenkinél hanyatlik az életkor előrehaladtával, és egyre több embert érintenek a szellemi leépülés különböző formái is - írja a nol.hu.

A Neuroscience című szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban a kutatók arról számoltak be, hogy azok az egerek, amelyeknek folyamatosan rapamicint tettek az ételükbe, idősebb korukban is gyorsabban tanultak, és jobb volt a memóriájuk.

Mint Veronica Galvan, a Texasi Egyetem kutatója elmondta, a szer csökkentette az állatok szorongását is, és kevesebb depresszióra utaló viselkedési formát tapasztaltak náluk.

Mind a szorongás, mind a depresszió jelentősen befolyásolja az ember kognitív teljesítményét, ezért megelőzésük önmagában javíthatja a tanulás eredményességét és a memóriát.

A szorongás fokának mérésére egy kifutóval ellátott ketrecet alakítottak ki a kutatók. A kevésbé szorongó állatok kíváncsiak voltak a kinti világra, és sok időt töltöttek el felfedezésével, míg a szorongóbbak rövidebb időre és közelebbre mozdultak csak ki.

A depresszió mértékét úgy vizsgálták a rágcsálóknál, hogy megnézték, mekkora erőfeszítést tesznek szabadulásukért, ha farkuknál fogva tartják őket. Minél inkább hajlik a depresszióra a kisállat, annál kevésbé küzd a számára kellemetlen helyzetből való szabadulásért.

Galvan szerint az egerek minden korcsoportjára érvényes volt, hogy a rapamicinnel kezelt állatok nem adták fel, igyekeztek szabadulni.

A kutatók három agyi ingerületátvivő anyag, a szerotonin, a dopamin és a norepinefrin szintjét is mérték.

A rapamicinnel kezelt egerek agyában mindhárom ingerületátvivő anyag nagyobb mennyiségben volt jelen.

A rapamicin bakteriális melléktermék, amelyet a csendes-óceáni szigetvilágból származó talajmintákban mutattak ki az 1970-es években.

A Streptomyces hygroscopicus gombatörzsből azonosított vegyület nevét a Húsvét-sziget polinéz elnevezése (Rapa Nui) után kapta.

A vegyület először gombaölő tulajdonságai miatt került a figyelem középpontjába, majd a szervátültetésen átesett betegeknek adták kilökődésgátló szerként.

Később kiderült, hogy tumorellenes szerként is hatásos a rapamicin, lassítja a rákos daganatok növekedését, ezért alkalmazzák ma már kemoterápiás hatóanyagként is.

 


 

Szeder: Az erdőkben bóklászók antioxidáns-forrása

A szeder sok mindenben hasonlít a málnára, de jobban eltartható, és több benne a jótékony antioxidáns. A tüske nélküli fajták megjelenésével rövidesen lepipálhatja közeli rokonát.

Ismerjük meg!

A szeder (Rubus fruticosus) a rózsafélék (Rosaceae) családjába és - egyébként a málnával együtt - a szeder (Rubus) nemzetségbe tartozó, évelő, lombhullató, olykor örökzöld indás cserje vagy félcserje gyümölcse. Az ember ősidők óta ismeri és fogyasztja.
A szeder nemzetségen belül a szeder fajok igen elterjedt, mérsékeltövi növények. Észak-Afrikában, Európában és Észak-Amerikában, illetve Ázsia Európához csatlakozó területein vadon is élnek. Csak európai fajokból több mint százat különítettek el. A legtöbb hazai szeder a földi szeder fajcsoportba tartozik, az úgynevezett gyűjtőfaj latin neve a Rubus fruticosus.

Hívják vad szedernek, fekete szedernek, földi szedernek. További nevei szederje, szedernye, fekete málna és még sorolhatnánk. Nagyon hasonló hozzá a kövi szeder, illetve a hamvas szeder (más néven seregély- vagy koldusszeder, Rubus caesius), mely kékesebb, hamvasabb, kevésbé fényes bogyókat terem. Laikus számára a hazai szederfélék felismerése nem könnyű feladat, de nem is elengedhetetlen, hiszen a szeder növények egyetlen része sem mérgező, gyümölcsét fogyasztva pedig nagyon hasonló és fölöttébb áldásos hatásait élvezhetjük, lényegében függetlenül attól, hogy épp melyik bogyóhoz van szerencsénk. Egyébként a fajok könnyen is kereszteződnek.
 

Vadon erdőszélen, árokparton, félárnyékos, ligetes helyen tenyészik. Könnyen terjed, az erdészek gyomnövényként tekintenek rá, s nem örülnek, ha benövi az új telepítést. A tápanyagdús, jó - főként nyári - csapadék-ellátottságú, humuszos talajt kedveli, a fagyot jól bírja.
 

A növény nagyon hasonló a málnához, 2-5 méter hosszú kevéssé elágazó indákat hajt. A második évben fordulnak termőre, majd elszáradnak. A második évben a termőhajtás 20-40 virágot hordoz, melyek nagyok, fehér vagy halvány rózsaszínű szirmúak, bőséges nektárforrással csalogatják az őket beporzó rovarokat. Májustól augusztusig virágzik, és augusztustól októberig először zöld, majd fokozatosan piruló, végül feketévé érő termést érlel.

A szeder bogyója nem valódi bogyó, hanem csonthéjas terméscsoport, akárcsak a málnánál. Különbség viszont, hogy a szeder éretten nem válik le az azt hordozó, fogyasztható vacokkúpról. Egy-egy szem tömege 4-8 g is lehet.
 

Hazai kertekbe körülbelül a XIX. századtól került be, nem csak gyümölcsként, de tüskés védősövényként is kedvelt. Az amerikai növénynemesítők munkáját dicséri a tüskétlen szedrek megjelenése, ami nagyon fellendítette termesztését. Az USA-ban például a tüskétlen változatok elterjedése óta többet termelnek belőle, mint málnát, mert gyümölcse kevésbé érzékeny, jobban szállítható, nem penészedik és kiválóan alkalmas élelmiszeripari feldolgozásra.

Az egyik hazánkban is legkedveltebb fajta a Thornfree.
A tüskementes fajták is hasonló termőhelyet kedvelnek, mint a vad változat, kissé fagyérzékenyebbek, a vesszők megtartásához mesterséges támasztó szerkezetre szorulnak. Önbeporzók, de a fajták kölcsönös megtermékenyítése jobb minőségű, nagyobb szemű termést eredményez.
 

A szedernek nincs olyan betegsége, amely ellen rendszeresen kellene védekezni, ezért jó eséllyel lelhetünk a piacokon valóban biominőségű szederre. Magyarországon Pest, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyében vannak nagyobb szeder-termőterületek.

Miért jó?

A szeder tápanyagtartalma nagyon hasonlít a málnáéhoz, de szénhidrát- és növény rost- illetve pektintartalma nagyobb, C-vitamin- és gyümölcssav-tartalma pedig valamivel alacsonyabb. A legnagyobb különbség íz-, aroma- és színanyagaiban van, dúskál az antioxidáns flavonoidokban.
 

100 g gyümölcsben nagyjából 85 g víz van. Energiatartalma 52 kcal, 218 Kj. 7 g fehérjét, 4 g zsírt, 12-13 g szénhidrátot rejt. Az ásványi anyagok közül 196 mg kálium, 32 mg kalcium, 21 mg foszfor, 20 mg magnézium, kb. 1 mg mangán, fél mg vas, valamint réz van benne.
Sok A-vitamin, 21 mg C-vitamin, fólsav, valamint némi B1-, B6-vitamin, riboflavin, pantoténsav, niacin is van benne.
 

A fekete szeder levele gyógynövény-alapanyag, ami galluszsav- és ellágsav típusú csersavakat, flavonoidokat, gyümölcssavakat tartalmaz.
 

A szederlevélből készült teát hasmenés ellen, izzasztónak, salaktalanítónak használják. Vércukorszint-csökkentő hatása is ismert. Főzete gyulladásgátló öblögető, gargarizáló szer szájnyálkahártya- és fogínygyulladás kezelésére, valamint aranyér elleni ülőfürdőhöz.

 

Hogyan fogyasszuk?

Az érett szedret legjobb frissen fogyasztani. Vitamin- és antioxidáns tartalmának legnagyobb részét a friss gyümölcshús rejti. Jellegzetes, zamatos íze jól illik különböző tejtermékekkel készült ételekbe, gyümölcslevesbe, joghurtba, tejszínhez, süteményekhez.
 

A gyümölcsből lekvárt, dzsemet is főzhetünk, amit később szintén felhasználhatunk natúrjoghurthoz keverve vagy süteménybe.
 

Remek szörp és szederbor, vagy likőr is készíthető belőle. Tartósíthatjuk mélyhűtve is, felolvasztva süteménybe, gyümölcslevesbe, fagylaltkehelybe főként vaníliafagylalt mellé nagyon ízletes.
 

Magának a gyümölcsnek is van gyógyhatása. A gyümölcslé segít vérszegénység lázas meghűlés, rekedtség, hangszálproblémák ellen.
Ha leveléből teát szeretnénk készíteni, május és augusztus között gyűjtsük és szárítsuk az ép leveleket, amiből 1 teáskanálnyi felaprított levelet öntsünk le 2-3 dl forralt vízzel.

Tippek, tanácsok

Ha frissen akarjuk szedni a gyümölcsöt, csak az érett szemeket érdemes leszedni, mert nem utóérő gyümölcs.

Érdekességek

Levelének csersavtartalmát bőrfeldolgozásra alkalmazták. Szárított leveleiből és fiatal hajtásaiból barna színek előállítására szolgáló festékanyagot nyertek.
 

A szeder az egyik legrégebben említett gyógynövény. Már i.e. 400-ban, Hippokrátesz korában is említik jótékony hatását. Az 1500-a években a patikusok ismerték fogínyvédő hatását, állatok fekélyeinek kezelésére is használták.
A változatos szederformák léte annak köszönhető, hogy a szederfajták természetes körülmények között is könnyen kereszteződnek, és stabil hibrideket képeznek. Megtermékenyülés nélkül is termést és magokat hoznak. Vagyis ezen növények gyakorlatilag önmaguk klónozásával tudnak szaporodni.

 

Szerző: Forrás: Megjelent:
Máriáss Márta HáziPatika.com 2008. november 2.


Dióval is lehet fogyni?
Kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Táplálkozás

Mindenki tudja, hogy több zöldséget és kevesebb cukrot kellene ennünk, kerülnünk kellene a gyorsételeket, hogy csak néhányat említsünk a fogyáshoz szükséges étrendi változtatások közül.

A fogyást azonban a következő, zsírégetést bizonyítottan serkentő élelmiszerek étrendünkbe iktatásával is előmozdíthatjuk. Mind a négy kiválóan illeszkedik az egészséges fogyókúrás programokhoz. (Természetesen, ha valaki valamilyen alapbetegségben vagy allergiában szenved, az étrendi változtatások előtt feltétlenül beszélnie kell orvosával vagy dietetikusával.)

Diófélék
A Harvard kutatói szerint napi 100 gramm dióféle fogyasztása havonta 2,5 centiméter vastagságú zsírréteget farag le a derékról. Ráadásul az is kiderült, hogy azok, akik 100 grammot fogyasztottak naponta, nagyobb valószínűséggel tartották távol maguktól a felesleges kilókat. Természetesen kerülni kell a sózott változatokat.

Halak és tengeri ételek
A legújabb kutatások azt mutatják, hogy hal vagy más tengeri ételek fogyasztása esetén két órával tovább érezzük telítettnek magunkat, mint általában. Ezek az élelmiszerek serkentik a leptin nevű hormon termelődését, amely megszünteti az éhségérzetet az étkezések között.

Avokádó
Az egészséges
omega-9 zsírsavakban gazdag avokádó zsírsavtartalma felgyorsítja a zsír energiává alakítását, és növeli az anyagcsere sebességét.

Kókusz
A kókusz rengeteg közepes láncú
trigliceridet tartalmaz, amelyek akár 30 százalékkal is megnövelhetik a máj anyagcseréjének sebességét. A telítettségérzetet is hosszú ideig fenntartja, így megakadályozza, hogy egészségtelenül nassoljunk. A kókuszolaj segíti a pajzsmirigy működését, a kókusztej, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is tartalmazza ezeket a fontos zsírokat.


 

Különleges olajok az egészséges bőrért

 

 

 

Az olajokat nemcsak gasztronómiai élmények fokozására lehet használni: a jól megválasztott olajok egyszerűen és hatékonyan ápolják a bőrt. Röviden bemutatunk néhány különleges olajfajtát, és recepteket is olvashat - ezt utóbbiakat csak külsőleg ajánljuk!

A növényi olajokat évezredek óta használják a bőr ápolására, megszépítésére: az ókori görögök és rómaiak olívaolajjal kenték bőrüket, hogy az puha és egészséges maradjon; Indiában a neemolajat mindent gyógyító csodaszernek tartják a mai napig; az arab világ asszonyai pedig az argánolajnak tulajdonítják a bőrük egészségét és szépségét.

Ezek az olajok azért olyan jótékony hatásúak, mert rengeteg esszenciális, az egészséghez elengedhetetlen olajsavat tartalmaznak, emellett E-vitaminban, fenolokban, karotinokban gazdagok.
Az olajokat használhatjuk önmagukban (például masszírozáshoz vagy a bőr tisztításához), de alapolajként aromaterápiához, más anyagokkal keverve pedig bőrradírt, sőt sampont is keverhetünk belőlük.


 

India kincse: a neemolaj

A neemolajat az örökzöld, indiai szubkontinensen honos neemfa terméséből nyerik. A barna színű, keserű, erős szagú olajat főzéshez nem használják, viszont évszázadok óta készítenek belőle kozmetikumokat. Az ajurvédikus gyógyászat egyik "alapköve", a leírások szerint ugyanis a bőrbetegségektől a reumáig mindenre lehet használni; baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő, valamint rovarriasztó hatásai is ismertek. A bőrápolásban elsősorban hidratálóként alkalmazzák: segít megnyugtatni és selymessé tenni a száraz, kirepedezett vagy sérült bőrt.

Fejbőrápoló pakolás (irritált, korpás fejbőrre)
Keverjünk össze egy teáskanál neemolajat két evőkanál langyos avokádóolajjal. Ezt a keveréket alaposan masszírozzuk be a fejbőrbe, akár a hajat is átfésülhetjük vele. Tekerjük be a fejet egy vastag törülközővel, és hagyjuk a fejbőrön az olajos pakolást egy órát. Utána alaposan mossuk meg a hajat samponnal.


Így tároljuk az olajokat!
Az olajokat érdemes sötét színű üvegben, hűvös helyen tárolni, hogy ne romoljanak meg, állaguk ne változzon.

Sivatagi szépség: az argánolaj

Az argánolaj a marokkói nők kedvence. Az argánfa terméséből préselik, sok helyen még mindig kézzel. Nemcsak külsőleg, szépségápoláshoz, de gasztronómiai célokra is használják. Elsősorban a bőr természetes zsírrétegének helyre- és visszaállításához, a bőrpír csökkentéséhez használják, de pozitív hatással van a finom ráncokra és az ekcémára is. Az argánolajos masszázs puhítja és feltölti a bőrt, valamint segít halványítani a hegeket, sebeket és a terhességi csíkokat is.

Argánolajos kézmasszírozó
Keverjünk össze egy evőkanál argánolajat egy evőkanál citromlével, és ezzel alaposan masszírozzuk át a kezet, a körmöt és a körömágyat. Ha erősíteni szeretnénk a körmöket, akkor naponta áztassuk be néhány percre ujjvégeinket a keverékbe.


Zsíros bőrre olajat?
Az, hogy a zsírosabb bőrre is növényi olajat használjunk, ellentmondásnak tűnhet, ám ezek az olajok segítenek helyreállítani a bőr egyensúlyát, nem tömítik el a pórusokat és nem szárítják a bőrt - azaz, nem késztetik arra a faggyúmirigyeket, hogy még több zsiradékot termeljenek, sőt, inkább ellenkezőleg: megnyugtatják és ápolják a bőrt.

Indián asszonyok titka: a jojobaolaj

A jojobaolajat - mely tulajdonképpen folyékony növényi viasz - évszázadok óta használják az amerikai indiánok bőrápolásra, sebek gyógyítására. Jelentős mennyiségű E-vitamint, krómot, cinket és rezet tartalmaz; gyulladáscsökkentő és gombaölő. Nem irritálja a bőrt, és szinte egyáltalán nem tömíti el a pórusokat, így a zsíros, aknés bőrűek is használhatják.

Jojobaolajos ajakápoló
Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb ajakápolóhoz keverjünk össze egy teáskanál mézet és két teáskanál jojobaolajat. A keveréket tartsuk hűtőben, és éjszakára kenjük az ajkunkra - reggelre puha, bársonyos, selymes lesz a bőrünk!
Szerző: Forrás: Megjelent:
Huták Judit HáziPatika.com 2011. április 27.

 

 

Lantos Emese Versek honlapja

Emese e-mail címe

 

Tudd meg, melyik virág gyógyító erejére van szükséged!

Csillagjegyedtől függően más és más virágok segíthetnek abban, hogy boldogabb legyen az életed. Most kiderül, neked melyikre van szükséged!

Minden csillagjegynek megvannak a maga negatív tulajdonságai, amiken tudatosan néha nem tudunk változtatni, hiába is próbálkozunk vele. Egy irányzat szerint azonban segíthetünk magunkon a virágok segítségével, melyek jelenléte a környezetünkben enyhítheti ezeket a rossz személyiségjegyeket.

Kép: Northfoto

Természetesen, mint minden ezotériával foglalkozó okfejtést, ezt sem kell készpénznek venni. Ám jön a tavasz (legalábbis reméljük, hogy végre jön, mert kezdünk nagyon kiakadni az idő miatt... :)), így itt az ideje, hogy feldobd egy kicsit a szobádat valamilyen növénnyel - veszteni nem vesztesz semmit, ha a csillagjegyednek megfelelő virágot választod dekorációul.

Kos - Nebáncsvirág
A Kosok hajlamosak arra, hogy rettentően türelmetlenek legyenek. A nebáncsvirág visszafogja ezt a tulajdonságot, és türelemre ösztönöz.

Bika - Tárnics
A Bikában az erő ellenére sokszor felmerülnek kétségek - a tárnics segít a kételyek eloszlatásában, hogy jobban megértsd a téged foglalkoztató problémát.

Ikrek - Kékgyökér
Az Ikrek sokszor saját magukban sem bíznak, hiszen kettős énjük gyakran önmagával kerül vitába. A kékgyökér segít bölcsebbé válni, és jobb énképet kialakítani.

Rák - Klemátisz
A Rákoknál néha előfordul a nemtörődömség - a klemátisz erősíti a benned rejlő kedvességet és megértést.

Oroszlán - Vasfű
A vakmerő Oroszlánok néha túlzottan lelkesednek dolgokért - a vasfű ezt csillapítja, és erősíti a toleranciát és a nyugalmat.

Szűz - Ezerjófű
A Szűz jegyűek nem szeretik a konfliktust, ezért néha kifejezetten szolgalelkűen viselkednek. Az ezerjófű segít abban, hogy erősebbé válj.

Mérleg - Egynyári szikárka
A Mérlegeknek nyilván nem újdonság, hogy kiemelkedő tulajdonságuk a döntésképtelenség. Ez a növény épp azt segíti, hogy könnyebben juss egyről a kettőre.

Skorpió - Cikória
A Skorpió igen domináns jegy, ezért hajlamos arra, hogy birtokolni akarja a másikat. A cikória segíti a felszínre hozni az önzetlen szeretetet.

Nyilas - Apró bojtorján
A Nyilasok nem bírnak sokáig egy helyben maradni - mindig menni akarnak, hogy csinálhassanak valamit. Az apró bojtorjánnak köszönhetően kissé lecsillapodhatsz, és nyugisabbá válhatsz.

Bak - Bohócvirág 
A Bak jegy szülöttei kissé félénk természetűek - a bohócvirág bátorságot ad nekik a mindennapokban.

Vízöntő - Ibolya
A Vízöntőkre jellemző a tartózkodó életmód - az ibolya segít a felszínre hozni a megosztáshoz, megnyíláshoz szükséges érzelmeket.

Halak - Kövirózsa
A Halak rettegnek a változástól és az ismeretlentől - a kövirózsa enyhíti ezeket a félelmeket, és hozzájárul az erős én kialakításához.

A virágterápiát egyébként nem csak a csillagjegyek kapcsán alkalmazhatod. Még az 1930-as években fejlesztették ki az úgynevezett Bach-módszert, mely különböző virágok kivonatainak segítségével érzelmi problémákat próbál megoldani. Összesen 38 virágesszenciát alkalmaz, melynek mindegyike egy-egy lelki állapothoz társítható. Ha érdekel, hogyan működik a módszer, esetleg kedvet érzel arra, hogy kipróbáld, akkor kattanj a virágterápia oldalára, ahol egy egyszerű tesztsegítségével pillanatok alatt kiderítheted, melyik virág gyógyító erejére van szükséged.

Kommentek

 


 

 

 
 

Menüpontok

Cikkek

Csak egy szúnyogcsípés

2013.05.14

 Idén sokan vannak, szokatlanul sokan. Valóban csak kellemetlen dologról vagy annál azért többről van szó? Ehhez kicsit utazzunk vissza az időben. Magyarországon az első világháború után még évente kb. százezer maláriás esetet regisztráltak.1szunyogriaszto.jpg

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A Tietze-szindróma

2013.03.31

 A Tietze-szindróma az első tünetek jelentkezésekor könnyen összetéveszthető a szívinfarktussal. Olvasd el a cikket és ismerd meg, hogy időben megelőzhesd a nagyobb problémákat.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0

Az édesburgonya egy tápanyagbomba!

2013.01.28

 Éghajlati adottságaink alapján - kis odafigyeléssel - nálunk is termeszthető lenne az édesburgonya, más néven batáta, ami igazi tápanyagbomba az emberi szervezet számára! Ismerjük meg és termesszük minél többen! Jelentkezz e-mailben, ha szeretnéd termeszteni és megszervezzük a segítséget! kulturaliskreativok5@gmail.com 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Dr. Joel D. Wallach előadása az egészségről

2012.10.18

Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Az oregánó a természet antibiotikuma

2012.09.05

Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré.

 

      

az-oregano-a-termeszet-antibiotikuma.jpg

Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.

De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is, eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi fájdalmak esetén, és még az idegeket is nyugtatja. Ha valakinek a házi patikájából eddig hiányzott az oregánó olaj, ideje beszereznie.

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Zuhany ábécé

2012.09.05

 A fluor és az emberi egészség

A langyos víz…

A langyos (kb. 37 °C-os) víz lehetővé teszi ébredés után a minden szélsőséges hőfok okozta agresszív hatástól mentes, nyugodt zuhanyozást.

  • Reggel a langyos víz relaxál.
  • Este a langyos víz a könnyű álomra való felkészülést segíti elő.
  • A nap bármely szakában a langyos víz felfrissít.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A lábszárgörcs okai

2012.08.12

Tünetek, amelyekre oda kell figyelni, hogy gyógyszerek nélkül is meg tudd őrizni az egészséged!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A legtökéletesebb gyógyszer

2011.01.23

 

 

KépMaradj egészséges!

Ebben a rovatban arra törekszünk, hogy összegyűjtsük és közzétegyük mi mindent érdemes figyelembe venni, ha egészségesek akarunk maradni...

A korábbi években összegyűjtött anyagainkat itt, a baloldali menüben az Egészség rovatunk, illetve a Gyógyító rovatunk címszavak alatt találod meg.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Gyógyító rovatunk - Oxigénterápia

2010.11.03

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Egészség rovatunk - Ginkgo biloba

2010.08.09

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Amit az őssejt-levételről tudni érdemes

2010.06.23

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Gigants | Hozzászólások: 0

Orvos helyett soha!

2010.06.18

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Gigants | Hozzászólások: 0

Legyen gyönyörű a bőröd a természet kincseivel!

2010.06.02

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Hogyan élhetsz 100 évig?

2010.04.14

Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A homeopátiáról röviden

2010.04.11

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

A láz önmagában nem veszélyes

2010.03.27

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Kórokozók vallanak, tanulságokkal!

2010.03.03

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: kreatív kútfők alkotásai | Hozzászólások: 0

A csicsóka jótékony hatása

2010.02.25

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

Eddig egészségesnek hittük, mégis árthatnak

2010.02.08

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Maradj egészséges rovatunk | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0