A legtökéletesebb gyógyszer

2011. 02. 01.
Sok kultúrában nagyon régóta használják a mézet gyógyszerként. Az ókori Egyiptomban például sebeket kezeltek vele, de használták vese-, emésztőszervi- és bőrproblémákra is.
Az iszlámban ez volt az első gyógyszer a tuberkulózisra, Indiában pedig nagyon fontos eszköze a védikus gyógyításnak.
Miért olyan jó?
Magas energiatartalma miatt különleges élelmiszernek számít. Tartalmaz B-vitaminokat (főleg B1-et), illetve nyomelemeket. A benne lévő glükóz gyorsabban jut a szervezetbe, mint a fehércukorban található szacharóz, így gyorsabban alakul felhasználható energiává is. Emellett a cukorral ellentétben a méz tele van számunkra nagyon értékes anyagokkal.
Rendkívül sok területen alkalmazható gyógyításra. Segíti az emésztést, szabályozza a bél baktériumflóráját, az anyagcserét, és a táplálékok felszívódását, így nem okoz súlygyarapodást. Jó hatással van a növekedésére, megnyugtatja az idegrendszert, és segíti az ásványi sók beépülését a szervezetbe.
Antibakteriális hatású, jól kezelhetők vele felső légúti és emésztőrendszeri fertőzések. Segít a szív és érrendszeri betegségek gyógyításában, gátolja a vérszegénység kialakulását, és vizelethajtó. Ráadásként pedig lassítja a szervezet és a bőr öregedését.
Válaszd a legjobbat!
Akácméz
Borostyános, áttetsző, folyós méz. Nagyon jó hatású kisgyermekek számára. Főleg torokgyulladás, gyomorhurut esetén ajánlott. Nyugtató hatása miatt is ismert. Gyümölcscukor tartalma elenyésző, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják kis mennyiségben.
Hársméz
Krémes állagú, színe lehet sárgás, zöldes vagy barnás. Nyugtató és görcsoldó hatású, idegesség és álmatlanság esetén nagyon jó hatású.
Fenyőméz
Nagyon sötét színű, erősen aromás méz. Fertőtleníti a tüdőt és a légutakat. Segít a hörghurut, a légcső- és orrüreggyulladás, illetve az influenza kezelésében. Köptető és görcsoldó. Dezodorál, így rossz lehelet ellen is kiváló.
Erikaméz
Több színben létezik: a világostól egészen a sötétbarnáig. Különös ízű, erős illatú és nagyon gazdag ásványi sókban. Vizelethajtó, fertőtlenítő, erősítő hatású. Jó hatású reumás megbetegedések és köszvény esetén.
Galagonyaméz
Világostól a sötétbarnáig bármilyen színű lehet. Erős, fanyar illatú, kesernyés ízű. Izzasztó, köptető, vérkeringést javító hatású. Vérszegénység és kimerültség esetén nagyon hatásos. Elhízás esetén is ajánlott.
Levendulaméz
Fehér színű, kellemes, finom illatú. Külsőleg égések, csípések, fertőző sebek esetén alkalmazhatjuk. Különösen jó baktériumölő, fertőtlenítő. Vizelet- és féreghajtó.
Napraforgóméz
Élénksárga színű, vizelet- és hashajtó hatású, de energizál is.
Narancsméz
Világos színű, kellemes illatú méz. Nyugtató, jól használható idegesség, feszültség, álmatlanság esetén. Görcsoldó, és kiválóan gyógyítja a sebeket.
Rozmaringméz
Szilárd, szemcsés állagú méz. Színe a fehértől egészen az aranyszínig változhat. Májproblémák esetén ajánlott. Tisztítja a májat, segíti annak működését. Kiváló gyomor- és bélrendszeri problémák esetén.
Kakukkfűméz
Sötét színű, erős ízű és aromájú. Fertőtlenítő hatású, így mindenféle fertőzéses betegség esetén hatásos.
Csabai Mária: A diólevél gyógyhatásai
– rákmegelőző ételek
- Nők Lapja Cafe
- Ács-Bali Renáta
- 2011. 01. 10.
Brokkoli
Mint minden keresztesvirágú, (pl. karfiol, káposzta, leveles kel) a spárgakel néven is ismert zöldség is tartalmaz rákmegelőző anyagokat. Amitől azonban különleges, az az, hogy nemcsak karotinban és C-vitaminban gazdag, hanem a benne lévő antioxidáns (szulforaphan) bizonyítottan rákellenes, és hatása főzés után is megmarad. Ha unod a brokkolikrémlevest, akkor tedd az omlettedbe vagy a pizzádra!
Ezt védd vele: mell, vese, tüdő, prosztata, bőr, gyomor és húgyutak

Bogyós gyümölcsök
Málna, eper, ribizli, áfonya, szeder, vörös áfonya, szőlő: avagy a növényi tápanyagok netovábbjai! Ezek közül is a fekete szeder viszi a pálmát, ami nagy mennyiségben tartalmaz úgynevezett antocianint is, amely jelentősen lelassíthatja a burjánzásnak indult káros sejtek növekedését.
Ezt védd vele: vastagbél, garat, száj, bőr
Paradicsom
A likopinban bővelkedő lédús zöldség jótékony hatással van a szervezet immunrendszerére, hiszen magas vitamintartalma serkenti annak működését. Segíti a bőr regenerálódását és az egész szervezetre fiatalító hatása van. Vérhígító anyagokat is tartalmaz, ezért a trombózisban szenvedőknek is kiváló segítség lehet. A likopin erős antioxidáns, amely képes semlegesíteni a szabad gyököket, így védi a szervezetet a rák kialakulásától. És végre egy indok a spagetti mellett: a főtt paradicsomban lévő likopint jobban fel tudja használni a szervezeted, ne legyél rest hát néha megszegni a fogyókúrád!
Ezt védd vele: méhnyálkahártya, tüdő, prosztata, gyomor
Olajos magvak
Az olajos magvakban található savak olyan folyamatot indítanak el a szervezetben, amelynek köszönhetően a rákos sejtek végül önmagukat pusztítják el. Zsírosak ugyan, de a bennük lévő mono- és poli- telítetlen zsírok ártalmatlanok, és napi egy marék diótól vagy mandulától még senki sem hízott meg.
Ezt védd vele: prosztata, mell

Fokhagyma
Egy Iowában végzett kutatás szerint azok, akik nagyon sok fokhagymát fogyasztanak, csak fele olyan esélyesek vastagbélrákra, mint azok, akik alig ettek ebből az ízletes fűszernövényből. Több okból is érdemes megküzdeni a hagymaevés után következő szagokkal, hiszen a kis fehér finomság védi a szívet, az érrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, a magas vérnyomást és erős antibakteriális hatással is bír. Ha ínycsiklandó és egészséges vacsit szeretnél, karikázz fel egy kis paradicsomot, locsold meg egy kanálka olívaolajjal, zúzz rá jó sok fokhagymát, tégy erre egy kis mozzarellát, és tedd a tálat forró sütőbe úgy 15 percre.
Ezt védd vele: mell, vastagbél, garat, gyomor
Mit mond a dietetikus?
„A rákmegelőzés alapja a lúgos étrend. Együnk sok zöldséget – például a cikkben említetteket is –, de kerüljük a húsok, tejtermékek túlzott fogyasztását – emeli ki Kovács-Nagy Eszter Anna dietetikus, böjtszakértő.
– Mindig igyekezzünk az adott éghajlati viszonyok közt termő zöldségek, gyümölcsök közül válogatni.
Ilyenkor télen a csipkebogyót és a homoktövist ajánlom mindenkinek jó szívvel.
Érdemes említést tenni a fűszerekről is: a melegítő hatású fűszerek, mint például a csili, curry, fahéj vagy a szerecsendió is remek fegyverek a rák elleni harcban. Ezek a magas antioxidáns-tartalmú ételek tisztítják a szervezetet, így annak van ideje pihenni, majd kiüríteni azokat a káros anyagokat, amelyek felhalmozódva rákos elburjánzást okozhatnak” – teszi hozzá az NLC szakértője.
Fooldal
MiertHogyanMit
InformaciosHaboru
AllamPapirSancMuvelet
TévHitek
MNB kérdések
Közgazdaságtan Vallás
AlapProbléma (mintaüzenet)
Ígéretek Bolygója (a bank ígéretet teremt,
de nem a bank teljesíti)
PénzTeremtés
KokemenyErvek
CosiFanTutte
MaganPenzkibocsatas
FederalReserveMagyarul
MakroNonszensz
MaganpenzkibocsatasTemplates
TovabbLepes
TrukkosAdossag
UjPenz
PénzTámadás
Új Kormányzati Negyed
TöbbPénztárHiéna
SzolasSzabadsag
NoFreeSpeechIndexHU
MiscLinks
A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz