Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Pénzügyi rabszolgaságban ki akarna 100 évig élni... 

 

 

A jelenben minden társadalmi-gazdasági probléma abból fakad, hogy a munkaerőpiac már nem tudja biztosítani az emberek szociális beillesztését a társadalomba.

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 

A fluor és az emberi egészség 

Az öregedés
 
megfordíthatóvá válhat
 
A tudósok képesek megfordítani az egerek öregedési folyamatait


A Dana-Farber Rákkutató Intézet munkatársai részlegesen megfordították a kísérleti egerek öregedéssel járó degenerációs folyamatait.

A módszer javította az állatok megtermékenyítő készségét, és visszatértek az öregedés során elveszett agyi funkciók is.


Dr. Ronald A. DePinho és munkatársai egy irányítható telomeráz génen dolgoztak.

A kromoszómák végein található telomer szakasz a sejtek biológiai órája, annak rövidülése a sejtek öregedését vonja maga után.

A telomeráz enzim egyfajta védősapkát alakít ki, mely védi a kromoszómákat a rövidüléstől. Időskorban az alacsony telomeráz-mennyiség következtében a telomerek egyre rövidebbek lesznek, ami degenerációs folyamokhoz, végeredményben pedig szellemi és testi hanyatláshoz vezet.

A kísérleti egerekben az irányítható telomeráz kikapcsolása az egyedek korai öregedéséhez vezetett, azonban a bekapcsolás segítségével a folyamat megfordíthatónak bizonyult, ami az öregedési jelek és tünetek csökkenésében nyilvánult meg. Mivel a daganatsejtek a telomeráz enzim segítségével biztosítják halhatatlanságukat, felmerült, hogy a módszer fokozza a daganatok kialakulásának valószínűségét, azonban a kutatók ezt nem tapasztalták.

A Nature legfrissebb számában megjelent tanulmány szerint az eljárás a jövőben olyan ritka betegségek kezelésében alkalmazható, ahol korai öregedés áll fenn.

További alkalmazási terület lehet a regeneratív orvoslás, amikor a nagyfokban elöregedett szövetek helyreállítása újraaktivált fiatal sejtek segítségével történik.

  

Vicces filmek orvosi receptre - mert a nevetés gyógyíthat!

 

 avagy hogyan élhetsz 100 évig?

Dr. Lee Berk és munkatársai a 80-as években felfedezték, hogy a vidám nevetés hatása meglepő és jelentős.

Két hormon: a béta-endorfin (a kedélyállapotot szabályozó vegyületek családja) és az emberi növekedési hormon (HGH, mely segít optimalizálni az immunrendszer működését) szintje 27, illetve 87 százalékkal növekedett azoknál a résztvevőknél, akik humoros filmeket néztek. Ezt a növekedést nem tapasztalták azoknál, akik nem néztek ilyen műsorokat.

 

Tudta?

Kép A 70-es években a Saturday Review író-szerkesztőjeként dolgozó Norman Cousinsnál autoimmun betegséget diagnosztizáltak.

Úgy gondolkodott, hogy ha a stressz ront az állapotán, akkor a pozitív érzelmektől biztosan jobban lesz.

Orvosa jóváhagyásával egy sor vicces filmet "írt fel magának". Végül a betegség csillapodott, Cousins pedig cikket írt, mely megjelent a New England Journal of Medicine-ben.

Élményeit könyv formájában is rögzítette 1979-ben.

A könyv bestseller lett és egy új terület felé vezette a kutatókat: az integratív orvoslás és az életmód-gyógyászat felé.

Egy másik tanulmányból az derült ki, hogy a vidám nevetés csökkentette három káros stresszhormon szintjét is: a kortizolét (szteroid stressz hormon), az epinefrinét (más néven adrenalin) és a dopakét (a dopamin fő katalizátora), 39, 70, illetve 38 százalékkal.

Ezen stresszhormonok krónikusan magas szintje rombolja az immunrendszert.

20 súlyos cukorbeteget - akik magas vérnyomással és magas vérzsír-szinttel is küzdöttek -, két csoportba osztottak: a K (kontroll) és az N (nevetés) csoportra.

Mindkét csoport tagjait standard módon kezelték a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a magas vérzsír-szint miatt. A kutatók mindkét csoportot 12 hónapig követték nyomon. A vérükből mérték a stresszhormonok (epinefrin és norepinefrin), a HDL-koleszterin, a gyulladást jelző citokinek szintjét, mely jelzi a gyulladást és a keringési rendszer betegségeit.

Érdekes
Felfedezték, hogy a nevetés, mint megelőző terápia emeli a jó koleszterin szintjét és csökkenti a gyulladást.

Az N csoport tagjai 30 perces, saját maguk által kiválasztott humoros műsort is néztek a fenti kezelések mellett.

A nevetős csoportba tartozó betegek (N csoport) epinefrin és norepinefrin-szintje alacsonyabb volt a második hónap végére, amely alacsonyabb stressz-szintre utal.

Megemelkedett vérükben a "jó" (HDL) koleszterin szintje. Csökkent a TNF, az INF, az IL-6 és a hs-CRP szintje, mely a gyulladás csökkenésére utal. Az év végére a kutatócsoport jelentős javulást tapasztalt az N csoport esetében: a HDL-koleszterin szintje 26 százalékkal emelkedett náluk, míg a kontroll (K) csoport esetében mindössze 3 százalékkal. A káros C-reaktív proteinek szintje 66 százalékkal csökkent az N-csoportban, a K-csoportban pedig 26 százalékkal.

A tanulmány eredménye arra enged következtetni, hogy a nevetés, mint kiegészítő kezelés a cukorbetegeknél csökkentheti a stresszt és a gyulladásos válaszokat, továbbá emelheti a "jó" koleszterin szintjét. A szerzők szerint a vidám kacagás így csökkentheti a cukorbetegséghez kapcsolható keringési panaszok és a metabolikus szindróma mértékét. További tanulmányok szükségesek az eredmények kiterjesztéséhez és tisztázásához.

Dr. Berks elmondta: "a legjobb orvosok megértik, hogy a pozitív érzelmek, mint amilyen a vidám nevetés, az optimizmus és a remény valódi pszichológiai beavatkozást jelentenek. Az életmódváltás jelentős hatást gyakorol az egészségre és a betegségekre, és ezek azok a döntések, melyekkel befolyásolhatjuk a megelőzés és a kezelés eredményét."

forrás:Medipress
2010. 04. 01. 00:02:00
Kapcsolódó hírek, érdekességek
·                                 Új felfedezések az inzulinról és a leptinről
·                                 Fogyaszt is az új, cukorbetegség kezelésére fejlesztett gyógyszer
·                                 Már 30 évesen szűrni kellene a cukorbetegséget?
·                                 Kínát cukorbetegség-járvány fenyegeti
·                                 Minden harmadik ember számíthat cukorbetegségre

 

 KLIKK a linkekre és  NEVESS MOST!

 

Egy magyar TV-néző levele a BBC kommentátorához

Graffitik

Bölcs használati utasítások - valós esetek

Aranyköpések

 

 

Győzd le a betegséget akupunktúrával!

  • Nők Lapja Cafe
  • 2011. 01. 12.
A kínai gyógyítás egy sajátos filozófiai elméletrendszeren: tao alapú jin és jang elven alapul. A jin és jang a természet világában az egység és ellentét alaptörvénye. A jin-jang elv szerint minden organizmus élete különböző komponenseinek helyes egyensúlyától függ. Bármelyik hiánya, vagyis a helyes egyensúly elvesztése, betegséget idéz elő.

 

dr. Eőry Ajándék
Dr. Eőry Ajándék

Az akupunktúrás kezelés során preventív vagy terápiás céllal tűket szúrnak a bőrbe, meghatározott akupunktúrás pontokon.

A több mint 3000 éves gyógymód alapjául egy tapasztalatokon alapuló komplex világkép és gondolkodásmód szolgál. Ennek lényege, hogy az egészségért az életerőt jelentő csi és két ellentétes elem, a jin és a jang egyensúlya felelős. A csi 12 csatornában áramlik az emberi szervezetben.

Az akupunktúrás kezelés során az akupunktúrás pontok stimulálásával a vezetékekben áramló csit lehet szabályozni.

– A kezelést megelőzi a kínai diagnózis, melynek fontos része a pulzus és a nyelv vizsgálata. Mindkét csuklón a radiális pulzus tapintásával a belső szervek funkciójáról lehet képet nyerni, míg a nyelv alakjának, színének, lepedékének elváltozásaiból az egészségre és a kialakult betegség jellemzőire lehet következtetni – mondja dr. Eőry Ajándék háziorvos, akupunktúrás orvos.

– Az akupunktúrás pontok jellemzője, hogy betegség esetén nyomásérzékenyek, fájdalmassá válnak, a környezetükhöz képest csökkent az elektromos ellenállásuk, légzőpontként működnek (CO2 leadása fokozott), stimulálásuk megváltoztatja az endorfinszintet – mondja dr. Fazakas János, egyetemi docens, intenzív terápiás szakorvos. –

Brit tudósok bebizonyították, hogy az akupunktúrának nem csak pszichológiai hatása van: mágneses rezonanciás (MRI) felvételek azt igazolják, hogy az akupunktúra közvetlenül az agyban csökkenti a fájdalmat. Az akupunktúrás pontok kb. 70 százaléka az úgynevezett kiváltó (trigger) pontokkal azonos, ezek azok a területek, amelyek bőrfelületen fájdalmassá válnak belső szervek betegsége esetén.


Mikor érdemes alkalmazni az akupunktúrát? Mikor ellenjavallt?

A kínaiak prevenciós céllal is alkalmazzák az akupunktúrát, hiszen a diagnosztikai módszerekkel olyan „kórképek” is felismerhetőek, amelyek még nem adnak tünetet. Emellett nagyon sok kórképben eredményesen alkalmazható, ezek megtalálhatók itt.

– Az akupunktúra alapvetően nemtől és kortól függetlenül mindenkinél alkalmazható.

Terhes nőknél bizonyos pontok szúrása ellenjavallt, mert vetélést okozhatnak.

Bizonyos betegségek esetén vagy a beteg, vagy a kezelőszemélyzet érdekében megfontolandó az alkalmazása: A beteg érdekében nem alkalmazunk tűszúrást, ha szívbetegség miatt műbillentyűje vagy pacemakere van, a bakteriális fertőzés (bakteriális endokarditisz) elkerülésére – mondja a doktornő. Győzd le a betegséget akupunktúrával!

– Pacemakeres betegnél kerüljük az elektroakupunktúrát.

Cukorbetegeknél fokozottan figyelni kell a sterilitás szabályainak betartására, súlyos vérzészavarban szenvedőt tűvel nem szúrunk.

A kezelőszemélyzet védelme érdekében a krónikus hepatitisz- vagy HIV-fertőzött személyeket nem tűvel kezeljük.

– A nyugati orvostudomány alapján kivizsgálatlan betegnek ellenjavallt.

Olyan a pontokon nem szabad szúrásos technikát alkalmazni, melyek éppen gyulladtak, vagy a bőr felettük sérült, fertőzött, illetve „anyajegyek”, naevusok esetén is más pontot kell választani – mondja dr. Fazakas János.

Akupunktúra gyerekeknek

Gyerekeknél is alkalmazható az akupunktúra, de csak kivizsgált kórkép esetén – ez a felnőttekre is vonatkozik.

A gyermekek speciális szoftlézerkészülékkel kezelhetők, mely fájdalom és tűszúrás nélkül gyógyítja a kicsik betegségeit. Az eljárás jellegéből adódóan egy-egy kezelés rövidebb idő alatt befejeződik, így nem veszi igénybe a gyermekek türelmét sem.

Gyermekgyógyászatban emésztési zavarok, hasfájások, asztma, étel- és légúti allergiák tünetei, hörghurut, immunerősítés, gyakori felső légúti megbetegedések, fülgyulladások, kötőhártya-gyulladás, bőrbetegségek, nyugtalanság, hiperaktivitás, fejfájások, tanulási zavarok, alvási zavarok, éjszakai felriadások (pavor nocturnus), ágybavizelés esetén alkalmazható.

Mi a helyzet azokkal, akik félnek a tűtől?

Akupresszúrás matrac
Napi 20 perc használat enyhíti a stresszt, javítja az alvást, mérsékli a hátfájdalmat, növeli az energiaszintet és javítja az anyagcserét.
Mi történik a testben?
10–15 perc – Peptidhormonok áramlanak szét az egész testben.
20–30 perc – Szervezetében jelentősen mérséklődik a stressz szintje és a fájdalom.
30–40 perc – A fájdalmak egyértelműen enyhülnek, a teljesítőképesség pedig megnövekedik.

Az akupunktúrás tűk helyett alkalmazhatunk lézeres akupunktúrát, ahol a lézer helyettesíti a tűszúrást, de lehet pontmasszázst (akupresszúrát) végezni vagy az akupunktúrás kezelés egyéb kiegészítő technikáit: moxakezelés (az akupunktúrás pontok melegítése) vagy köpölyözés (vákuumkezelés az akupunktúrás pontokon).

A fülakupunktúra során tű helyett magokat lehet a fülbe ragasztani (ez is akupresszúra) vagy mágneses golyócskákat, melyek a pontokat stimulálják.

Gyógyítsd magad!

Vannak bizonyos pontok, melyek masszázsával jó eredménnyel saját magunk is enyhíthetünk panaszainkon.

A fejfájás kezelésében eredményesen alkalmazható a kézháton található Vastagbél 4-es pont, vagy a tarkótájon az Epehólyag 20-as pont (itt a szervek nevei a vezetékek neveit jelölik, a szám pedig az adott pontot).

A Vastagbél 4-es pont (a képen Di-4) a kézháton, a hüvelykujj és a mutatóujj kézközépcsontjai között található
A Vastagbél 4-es pont (a képen Di-4) a kézháton, a hüvelykujj és a mutatóujj
kézközépcsontjai között található
Az Epehólyag 20-as pont (GB 20) a fejbiccentő- és a trapézizom tapadása közötti mélyedésben, a sziklacsont mögött, a nyakszirtcsont alatt, a tarkón található egy mélyedésben.
Az Epehólyag 20-as pont (GB 20) a fejbiccentő- és a trapézizom
tapadása közötti mélyedésben, a sziklacsont mögött, a nyakszirtcsont alatt,
a tarkón található egy mélyedésben.


Prevenciós gyakorlatok mindenkinek

Kik végezhetik?
Jelenleg Magyarországon akupunktúrát ilyen irányú végzettséggel is rendelkező szakorvosok végezhetnek.

Az Egészség Biztonság Alapítvány honlapján található, letölthető egy alapvetően a rövidlátás megelőzésére használt masszázs, melyet nemcsak gyermekkorban érdemes rendszeresen alkalmazni, hanem a rendszeres számítógép-használattól fáradt szemek pihentetésére felnőttkorban is.

Másik prevenciós lehetőség, mely széles körben ingyenesen hozzáférhető az alapítvány jóvoltából, a 3-1-2 meridiántorna, melynek lényege, hogy 3 akupunktúrás pont masszírozásával, hasi légzéssel és egy egyszerű tornagyakorlattal 100 évig éljünk egészségesen.

Budapesten több helyen is működnek klubok, ahol meg lehet tanulni és együtt lehet gyakorolni a többiekkel.

Nézd meg ezt is!

 

 

Fedezd fel Magyarország legszebb tájait, sétálj sokat a szabadban!

 

Lillafüred
A Szinva patak völgyében fekszik ez a turisztikailag felkapott város. Az országunk egyik legjobb adottságokkal rendelkező hegyvidéki üdülőhelye, hiszen számtalan gyönyörű tájjal és látnivalóval büszkélkedhet. Nem csak a vadászoknak, a túrázóknak, hegymászóknak kedvez ez a hely, hanem a víz szerelmeseinek is, hiszen a Hámori-tó vízibiciklizésre és csónakázásra csábítja a turistákat. A gyönyörű tó miatt mindenképp érdemes ellátogatni ide a nyári hőségben, de hűsítő vízesése miatt is kellemes térség lehet számunka Lillafüred, hiszen itt található Magyarország legnagyobb esésű mesterséges vízzuhataga.

Vácrátóti botanikus kert
Az ország legnagyobb botanikus kertjében megcsodálhatsz több mint 13 000 növényfajt és megannyi állatfajt is. Amellett, hogy a gyönyörű erdős birodalomban hűsölhetünk, még el is sajátíthatunk az egynyári növénybemutatón pár ötletet, hogyan szépítsük otthon saját kertjeinket. Természetesen a botanikus kert, nem csak a nálunk élő növényfajokat mutatja be, hanem a trópusok sajátos növényvilágába is betekintést nyerhetünk az kert által kialakított üvegházakban. Annak ellenére, hogy hihetetlen élménnyel és tudástárral térhetünk haza a látogatás után, a kertbe való belépés nem is mondható túl drágának, hiszen csak 740 Ft a felnőtt jegy.


 
Szegedi Füvészkert
Szeged füvészkertje egy olyan fantasztikus hely, amelyet az év bármely évszakában érdemes meglátogatni, hiszen minden pompájában varázslatos és felejthetetlen látvány terül elénk. Azon kívül, hogy a természet csodáiban gyönyörködhetünk, rendkívüli programokat is ajánl nekünk a Szegedi Tudományegyetem füvészkertje: madáretetés, felfedező túrák stb. Különlegességek közé tartozik az is, hogy a buddhizmus szent növényeként számon tartott indiai lótusz a füvészkerti kút artézi vizével feltöltött tóban megtalálta életfeltételeit és Közép Európa legnagyobb szabadföldi állományát alkotja. Ezt azért fontos megemlíteni, mert egy olyan hihetetlenül szép virágról beszélünk, amiről az ember nagy erőfeszítések árán sem tudja levenni a szemét.

Zirci arborétum
Hazánk legmagasabban fekvő élőfa-gyűjteménye itt található, Zircen. Mintegy 600 fafaj fedezhető fel az arborétum területén, ezen kívül két tó is ékesíti a vidéket: a Mayer-tó és a Szarvas-tó. Az arborétum azon kívül, hogy erősen erdős tartományai miatt számtalan árnyékos területtel szolgál az idelátogatóknak, három forrással is rendelkezik: Kifolyós-kút, Szarvas-kút és Fiatalító-forrás. A Pintér-hegyi kirándulóerdő egyenesen a kirándulók számára van kiépítve, nem hiába kirándulóerdőként van számon tartva. A tanösvény bemutatja a környék geológiáját, növény és állatvilágát, ami csodálatos program az otthon unatkozóknak.

Jósvafő
Ez a kis község az Aggteleki-karsztvidéken helyezkedik el. A falu területén találhatjuk a Baradla-barlangot és az emellett elterülő Tengerszem-tavat is, ami a helység egyik ékköve. Számos barlang található még a község területén, mint például a Béke-barlang, aminek levegője gyógyhatású, így nem hiába asztmaszanatóriumot is működtetnek itt. Jósvafő nagy részét nemzeti parkká és műemléki jelentőségű területté nyilvánították. Mindenképp érdemes ellátogatni ide, gyönyörű látványosságai és gyógyító barlangjai miatt egyaránt.

További képek: 
Hámori-tó
Felső-Hámor és Lillafüred
Palotaszálló Lillafüreden
Vácrátóti botanikus kert
Vácrátóti botanikus kert
Szegedi füvészkert
Szegedi füvészkert
Szegedi füvészkert
Zirci arborétum
Zirci arborétum
Jósvafő
Tengerszem-tó
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Ajánlott weboldalak
 
 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz