Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TUDATOS VÁSÁRLÁS - a jövőnk múlik rajta

 

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 MI A FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM?

Itt írd alá az Alapjövedelem követelését! 

 

 

Keresse területi képviselőnket, ha Ön valamilyen módon érintett, és még nem kapott kártérítést, vagy elégedetlen annak a mértékével. Kollégánk részletesen tájékoztatja Önt és segít elindítani a kártérítési ügyét.  

E-mail-ben, KLIKK IDE!  0670 270 3504

A HONLAP, AHOL A KÁRTÉRÍTÉSI IGÉNYÉT JELEZHETI

 


 

Van már ETIKUS BANK Magyaroszágon - te is választhatod!

 


 

Kedves piac szerető Barátunk!

Sokan keresnek meg bennünket, hogy segítsünk népszerűsíteni termékeiket, üzletüket vagy egy megnyíló piacot, mivel évek óta jelen vagyunk, látogatottságunk, hírlevél adatbázisunk és Facebook rajongóink száma az egyik, ha nem a legmagasabb a termelői termékeket népszerűsítő oldalak között.
Abba sokan nem gondolnak bele, hogy miért is lett ez a látogatottság, a magas rajongószám, ők csak azt látják, hogy MOST VAN.

Elárulom a titkot: sokat dolgoztunk érte, dolgozunk a mai nap is és sok PÉNZT költöttünk rá. Kellettek persze a jó ötletek is, de semmit nem kaptunk ingyen, mindenért meg kellett dolgoznunk, mindenért fizetnünk kellett. Akik ebben segítettek bennünket, azoknak ez úton is köszönjük!

Sok-sok nulla van abban a számban, amit eddig saját zsebből, nem pedig támogatásokból, pályázatokból fizettünk ki azért, hogy minél több emberhez eljusson üzenetünk: találjon egymásra vidék és város, jusson mindenki jó minőségű és ízű élelmiszerhez és emberi kapcsolatokhoz!

Ezért meg kell válogassuk, kiknek tudunk segíteni, hisz időnk is véges, és az egyik kiemelt terület a termelői piacok lettek. Nálunk található az egyik legnagyobb piaci adatbázis, amit a www.termeloi-piacok.hu címen is el tudtok érni.

Segítettük eddig a Királyi Vásárt, a Szimpla Háztáji Piacot, az Inárcsi Piacot, Pécsen, Nagymaroson és Adyligeten is a piac létrejöttét. Akiket kihagytam, azoktól elnézést kérek, szerencsére sok piac van.

Most a Közösségi Piacra hívom fel figyelmeteket, ami március 2-án kerül első alkalommal megrendezésre a belvárosban, az Akvárium Klubban (térkép). A szervezők városi fiatalok, lelkesek és a hely is szuper lesz, fedett, nagy és kulturált. Remélem hamar kinőjük! ;-)

Várunk mindenkit szeretettel tehát március 2-án, a termelők és a finomságok már készen állnak, most már csak Rátok, tudatos, jó minőségű élelmiszert szerető vásárlókra várunk.
A piacról itt olvashattok: http://www.termelotol.hu/termelo/kozos-piac-kozossegi-termeloi-vasar

Találkozunk a Közösségi Piacon!

Üdvözlettel, Rönky Balázs

ui: ha termelő is olvassa hírlevelünket, neki üzenem, hogy még van 1-2 szabad hely, de érdemes gyorsan jelentkezni! 2013.02.18.

 


 

Ilyen bringák lephetik el Budapestet

Ha ennél drágább vagy gagyibb megoldás nyer a pályázaton, számíthatnak a reakciónkra!

 • Megjelent: 2012.09.20. 15:05|
 • Frissült: 2012.09.20. 15:14

Bemutatták a dokkoló állomásokat és a kölcsönözhető bicikliket Budapesten, melyek a főváros közösségi kerékpáros rendszerét alkothatják a jövőben. Videó.

 
Ilyen bringák lephetik el Budapestet
(Hír24)

Az esztergomi Neuzer kerékpárgyártó két év alatt mintegy 60 millió forintos fejlesztéssel hozta létre a rendszert, a projektet az európai unió 25 millió forinttal támogatta.Neuzer András ügyvezető igazgató azt mondta, hogy elemezték a világban lévő rendszerek tulajdonságait, és megpróbálták ezek hibáit kiküszöbölni, így hozták létre a sajátjukat.

A kerékpárokat a dokkoló állomásból egy mágneskártya segítségével, PIN-kód megadása után lehet kibérelni, amelyre korábban feltöltötték a bérlő adatait. A bérlés akkor fejeződik be, amikor egy másik dokkoló állomáson a kerékpárt elhelyezik.

Több mechanikai védelemmel is ellátják majd a kerékpárokat, amelyek a bicikli szétszerelését akadályozzák meg, de ennek a szabadalmi eljárása még folyamatban van. Ezen kívül rádiófrekvenciás jeladóval tudják azonosítani a kerékpárokat, de lehetőség van GPS-jeladók beszerelésére is - mondta Neuzer András.

Amint megírtuk, 2013 közepétől bárki elvehet a belvárosi önkiszolgáló gyűjtőállomásokról egyet a városon belüli utazásokhoz, majd használat után bármelyik másik tárolóban leadhatja. A Budapest Bicikli, azaz a BuBi első ütemében 74 állomásról több mint 1000 kerékpárt kölcsönözhetünk majd. Budán 15, Pesten 58 és a Margitszigeten egy állomást telepít a Budapesti Közlekedési Központ.

Magyartermék rendelet

A rendelet szabályozza, hogy milyen feltételek mellett tüntethető fel az élelmiszerek csomagolásán a „magyar termék”, a „hazai termék” és a „hazai feldolgozású termék” jelölés.

2012. Szeptember 1-jén lép hatályba az egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet (magyartermék-rendelet), amely többek között szabályozza, hogy milyen feltételek mellett tüntethető fel az élelmiszerek csomagolásán a „magyar termék”, a „hazai termék” és a „hazai feldolgozású termék” jelölés.

A magyar termék  minősítés, vagy bármely más, az élelmiszer magyar származását tartalmazó állítás kizárólag akkor tüntethető fel az árun, ha az magyar alapanyagból, Magyarországon készült. Vagyis a növényi eredetű élelmiszer alapanyagait belföldön termesztették, a vadon termő növényt Magyarországon gyűjtötték, kezelték, csomagolták. Az állati eredetű élelmiszerekhez felhasznált állatok itt születtek, azokat határokon belül tenyésztették, dolgozták fel, a halakat honi vizekből fogták ki, a vadakat pedig Magyarországon ejtették el.

Hazai terméknek akkor nevezhető az élelmiszer, ha összetevőinek legalább 50 százaléka magyar, és a feldolgozás minden egyes lépése Magyarországon történt.

Hazai feldolgozású termékek körébe tartoznak a Magyarországon feldolgozott, de többségében import eredetű összetevőket tartalmazó élelmiszerek is.

A Vidékfejlesztési Minisztérium az EU-s szabályoknak megfelelően még a múlt év végén küldte ki notifikációs eljárásra Brüsszelbe a magyartermék-rendelet tervezetét.

Az unió a dokumentum több pontját kifogásolta, de a kormány úgy döntött, hogy a jogszabály kiállja az uniós próbát, ezért megjelent a szabályozás a magyar piacon.

Azon élelmiszerek, amelyek csomagolásán a rendelet előírásainak nem megfelelő állítást helyeznek el, a hatálybalépést követő egy évig még forgalomba hozhatók, és forgalomban tarthatók minőségmegőrzési idejük végéig.

A Fogyasztóvédők Országos Egyesülete (FOE) szerint a tudatos fogyasztói döntést segíti elő a „magyar termék” rendelet, mert elősegíti, hogy a fogyasztóknak megfelelő információik legyenek, és ezek birtokában hozhassanak vásárlásuk során döntést.

Adatbátisunkban kizárólag magyar tulajdonú cégek termékei is szolgáltatásai szerepelnek!

(Forrás: MTI)

 - Sió (a német Eckes-Granini csoport tulajdona)
- Sága (angol tulajdon)
- Globus konzervek (a cseh Hamé illetve a francia Bonduelle tulajdon)ak
- Globus ételízesítők (az angol, illetve holland Unilever tulajdona)
- Győri (az amerikai Kraft Foods vállalatcsoport tulajdon
- Piros Pöttyös (a holland Friesland tulajdona)
- Boci csoki (a svájci Nestlé tulajdona és Csehországban készül!)
- Horváth Rozi (az osztrák Salinen tulajdona)
- Kalifa (arab tulajdon)
- Vénusz (a francia Bunge csoport tulajdona)
- Milli Tej (a holland Friesland tulajdona)
- Pannontej (a francia Bongrain Csoport tulajdona)
- Medve, Karaván, Bakony és Tihany (Bongrain Csoport)
- Theodora (a svájci Nestle tulajdona)
- Törley, Hungária, Walton pezsgők (a német Henkell tulajdona)
- BB bor és pezsgő (Henkell)
- Delikát8 (Unilever)
- Kotányi (az osztrák Kotányi GmbH tulajdona, a gyártás is Ausztriában zajlik)
- Baba (az Unilever tulajdona, Csehországban és Lengyelországban készül)
- Tomi (Henkel)
- Amodent (Unilever)
- Koronás Cukor (az osztrák Agrana tulajdona, de a termékek egy része itt készül)
- Kaiser (a szlovák Penta csoport tulajdona 2011 tavaszán a termékeiket Ferenc József arcképén   kokárdával reklámozva.)
- Debreceni, Csaba Hús, Sole Meat (Penta csoport)
- Sport (szelet), Kapucíner, Piros Mogyorós (az amerikai Kraft Foods tulajdona)

 

 

TISZTA SÓT SZERETNE, AMIBEN NINCSEN KÁLIUM-KLORID?

Vásároljon, rendelje meg most!

+36 30 722 71 05

 

 15 tipp a biztonságos házi disznóvágáshoz

Tartsd be ezt a 15 szabályt és ha felesleged van, mi szívesen vásárolunk tőled disznótorost! A bal oldalon megtalálod az elérhetőségeinket, görgess lejjeb!


 

 Íme, az Európai Unió által betiltott magyar reklám - majd akkor merjék betiltani, ha mi megengedjük!

         

 

 

 

"Már nem irigykedem a kertesekre" – ÖkoKörösök írták

 

 
2012.07.13. / Tudatos Vásárló

Jó hangulat, tapasztalatcsere, finom ételek, közös kirándulások, kencekészítés, no meg sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Csak néhány az ÖkoKörök eddigi sikereiből. Beszédes számok, fotók és a résztvevők írásai a 2012-es ÖkoKörökről.

2012 első felében újabb lendületet vett a háztartászöldítő ÖkoKör programunk. Budapesten, Szentendrén, Gödöllőn és Alsónémediben 15 új csoportban közel 180 fő próbálta ki a háztartászöldítés praktikáit.

Nagy örömünkre idén Pest-megyén kívül is indíthattunk ÖkoKöröket. A 16 csoport mintegy 130 résztvevője Egerben, Esztergomban, Csolnokon, Dorogon, Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, Kiskőrösön, Kisteleken és Szegeden tevékenykedett.

A 2010 óta futó ÖkoKör program - az idén bekapcsolódókkal együtt - jelentős környezeti megtakarítást eredményezett. A résztvevő háztartások (immár összesen több mint 500 fő) aprogram végére átlagosan 

 • 20%-kal kevesebb élelmiszerhulladékot,
 • 21%-kal kevesebb vegyes háztartási hulladékot termeltek,
 • 13%-kal kevesebb villamos energiát, 
 • 23%-kal kevesebb földgázt és 
 • 9%-kal kevesebb vezetékes ivóvizet használtak, és
 • 15%-kal kevesebb vegyszert tartottak otthonaikban, mint a programban való részvétel előtt. 
"Jutalom séta" a közösségi kertbe
 
Az esztergomi ÖkoKör találkozó
A programban együttműködő helyi partnerek: Eger: Part EgyesületEsztergom: Esztergomi Környezetkultúra EgyesületKecskemét: Zöld Ernyő Klub , Tatabánya: Tatabányai Klímakör , Szeged (Ópusztaszer): Vackor Környezet- és Természetvédelmi Egyesület .

 


 

 TELE-KOCSI segítség ERDÉLYBE

 A bükkszentkereszti füvesember Erdélyben is tanítja a gyógynövénygyűjtés fortélyait

 


 

Az Orbán-kormányt a magyar lakosság választotta meg.

Muris látni, mekkora energiákat mozgósítottak Magyarország ellen, és egyben mélyen elgondolkoztató is. Egy apró ország, amelyet fenyegetésnek érez a hatalmas és mindent uralni akaró Európai Unió.

Ez a tény önmagában is figyelemre és továbbgondolásra méltó!

Azt bizonyítja, hogy a magyar lakosság bölcs döntést hozott 2010-ben.

 

OLVASS TOVÁBB

 
Ez is érdekelhet:
 
 
 
 
 Alternatív energiaforrások; nap-, szélenergia; hőszivattyúk; szellőztetőgépek:

http://www.geo-solar.net/geosolar/index.html

 

Új Medicina:

Az új medicina egy természettudományos rendszer. Az orvostudomány periódusos rendszere. Leírja az élő szervezetek működését, megbetegedések mechanizmusát, azok kialakulását és elmúlását. Olyan szakmai precizitással, ami ezelőtt soha nem létezett . Ez józan paraszti ésszel felfogható biológia, élettan. Megmutatja, adott helyzetre, konkrét konfliktus-szituációra hogyan reagálnak az élőlények fizikai, testi, szervi, és mentális szinten. Leírja az ún. biológiai különprogramokat, az eseti és feltételhez kötött válaszreakciókat, tehát azokat az elváltozásokat, (az összeset!) amit eddig - az összefüggések ismeretének hiányában - megbetegedésként értelmeztünk (allergiától a végbélrákig).Végre van egy megbízható eszköz, pontos ismeret, egy "térkép az emberi test bölcs üzemeltetéséhez". Bizonyíték arra, hogy minden elváltozásnak van (biológiai) értelme. 
http://www.ujmedicina.hu/

 

Hasznos tudnivalók az élelmiszer adalékanyagokról:

http://www.geo-energia.hu/hpc/eteladalek.html?a=geosolar

 

Háború a nemzet ellen (Jelenczki István 4 részes dokumentumfilmje Magyarország jelenlegi helyzetéről.)

DVD-n megvásárolható: http://jelenczki.hu/

Kapcsolódó cikkek:

http://msztolna.neobase.hu/content/h%C3%A1bor%C3%BA-nemzet-ellen

http://barikad.hu/node/43243

  

Zeitgeist Movement Magyarország:

 

 

 

 

http://www.thezeitgeistmovement.hu/

 

Zeitgeist Movement:

http://www.thezeitgeistmovement.com/

 

Zeitgeist Magyarország:

http://www.zeitgeisthungary.com

 

Zeitgeist blog:

http://zeit-geist.blog.hu/

 

EzVan Kiadó:

http://www.ezvankiado.hu/

 

Eredeti angol nyelvű videók a 9/11-ről, és hasonló témákról:

http://www.question911.com/linksall.htm

 

Teljes kronológiai sorrend a 9/11-es eseméyenkről angolul:

http://www.historycommons.org/project.jsp?project=911_project

 

Nagyon fontos oldal az alternatív energiákról, magyarul (köszönöm Ildinek a linket!):

http://www.alternativenergia.hu/

 

Az ingyeneregiákról szóló tanulságos oldal:

http://fenykapu.free-energy.hu/

 

Ébresztés (az oldal mottója: “A pénz nem eszköz lett, hanem cél. Ezért omlik össze a gazdaság.”)

http://ebresztes.tk/

 

Filmek és feliratok:

http://t1115felirat.neobase.hu/

 

 Money Reform Party (angol)

 

 

 

 

 9/11-ről magyarul:

http://www.lucidumintervallum.com/1/wtc-al.html

 

ORGRIDEA - Organic Grid Of Ideas (Organikus Gondolatháló):

http://orgridea.org/

 

Alex Jones tényfeltáró oldala (angol):

http://www.infowars.com/

 

Vízenergia alapítvány: A víz ég, a víz a legolcsóbb és legtisztább üzemanyag!

http://www.vizenergia.hu/

 

Új látásmód a gyógyászatban ("A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene forrást építeni, amikor már megszomjazott"):

http://www.tryme.shp.hu/

 

Világfa (ismertető oldal) - Önkéntes társadalomüzemeltetési környezet az élő bolygóért:

https://sites.google.com/site/vilagfainfo/

 

Szívesség közösség:

Azért csináljuk, mert 

 1. jelen társadalmi helyzetünk kulcsa szerintünk: önzetlenségben fejlődni
 2. a szívesség lehetőség tapasztalni: érdek nélküli adást – és elfogadást
 3. hisszük, hogy ma, MOST megtett pici, egyéni lépésektől változik a világ
 4. felelősségünk tehát tenni, amiről tudjuk, hogy jó – nem csak beszélni róla

http://szivesseg.net/content/isten-hozott

 

Egy magyar polgár válogatása a még gondolkodó magyarokhoz:

http://www.budapesti.info/

 

Magyarok Szövetsége:

http://www.magyarokszovetsege.hu

 

TUDATOSSÁG-TUDATÁBAN:

http://www.tudatossag-tudataban.blogspot.com/

 

Az USA államadóssága percről-percre:

http://brillig.com/debt_clock/

 

Free energy generator (angol):

http://www.magniwork.com/

 
 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz