Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.03.20

AZ IGAZI TÁVMUNKA!

Közlekedési rovatunk - hírek, információk, jó tudni előre témák

A LAKOSSÁG DOLGA 2012 SZEPTEMBER 

HARC AZ ÖNÁLLÓ MAGYAR PÉNZ MEGTEREMTÉSÉÉRT 2012-2013


 

 Mi a legfőbb probléma ma Magyaroszágon! 2012.07.13. 


A pénzügyi oligarchia Orbán Viktor fejét követeli.

A pénzkartell nem akceptálja, hogy Orbán megpróbált minden szabályt betartani és e mellett a jogkövető magatartás mellett egy kis fokú pénzügyi önállóságot kivívni Magyarország számára, hogy az állam képessé váljon új munkahelyeket teremteni és kenyeret adni a lakosság kezébe.

Az állampolgárok nincsenek tisztában azzal, hogy mi történik ma Magyarországon:

  • A hivatalos sajtó Magyarországon a pénzkartell igényeit szolgálja ki, a tulajdonosi elvárások rabszolgája.
  • Orbán gazdasági szabadságharcát a belső destruktív erők akadályozták meg, ezért kellett Magyarországnak az IMF-et visszahívni.


Az állampolgárok tudatossága és felelősségvállalása az egyetlen, amely megálljt parancsolhat a pénzügyi kartellnek!

 

 
Az évtized magyar politikusbakijai - videókkal
Gyurcsány összecsórt fontjai, Orbán beteges ragaszkodása a hatalomhoz, Medgyessy útelágazása, Kóka erőszakszexe, és még jó néhány, portré értékű freudi elszólás, beszédes, idétlen mondat, verbális és/vagy fizikai túlmozgás politikusainktól az elmúlt évtizedből.
FN.hu
2010. december 31. 12:03
 
Útelágazódás
Nem lehet nem vele, a legnagyobb klasszikussal kezdeni: Medgyessy Péterrel. Az Orbánt buktató miniszterelnök a Parlamentben 2004. február 16-án alkotta meg azóta szállóigévé vált önnyelvtörőjét.

 


„Útelágazhozás… útelágazhozs… Nehéz szó. Útelágazódáshoz érkeztünk, de nem nehéz a választás.”


Összecsórt fontok
A rendszerváltás körüli privatizációból nagykanállal falatozó Gyurcsány Ferenc elszólása akár freudinak is minősíthető, bár brit bizniszről mi nem tudunk. MTV, 2006. június 19.

Összecsórt fontok

„… mert nem segíti a kitűzött célt, nem segíti az összecsórt fontok… össze… eltört csontok összeforrását.”
Fűváros és erőszakszex
Kóka János gazdasági miniszter, utóbb szabad demokrata pártelnök 2007. október 23-án egy fő(fű?)városi megemlékezésen transzformálta az erotika mezejére a kormányzás során benne akkumulálódott feszültséget.

„Az, hogy illegálisan tüntető csoportok randalíroznak a fűváros utcáin, ijesztő, felháborító, de az erőszakot sem lehet válogatás nélkül alkalmazni. Az erőszakszex… az erőszakszervezetek monopóliuma az államé, így az elsődleges felelősség is az államé.”


Feri, menj a picsába
Horn Gábor a rútul elbukott tandíj, vizitdíj, kórházi napidíj népszavazás éjszakáján, 2008. március 9-én, erősen maligánsújtottan kommentálta miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc magyarázkodását egy kivetítő előtt. A saját pechjére és a mi szerencsénkre nem vette észre a Hír tévé kameráját. Őszinte pillanat. Figyelemre méltó még: a kókai tekintet.

"Azt mondták, Feri, menj a picsába, valljuk be."


Nagyon őszintén
Horn Gáborra alig egy hónappal később, a Nap-kelte 2008. április 8-i adásában is rájött az őszinteségi roham. Ekkor a pártja és az ország közé helyezett relációs jelet.

"Higgyék el, fontosabb az, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, annál hogy mi lesz ezzel az országgal. És ezt nagyon őszintén mondom. "


Ciánt nekik
Kuncze Gábor 2009. február 26-án, már a politikusléten túl, a Klub Rádió műsorvezetőjeként kínált mérgező megoldást a sopánkodóknak.

„Nagyon sok olyan embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint 10-15 évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon, ami természetesen nem megoldás.”


Állat vagy!
Szabad demokrata blokkunk végére a Tv2-nek nyilatkozó, majd egy kétségtelenül agresszív hajléktalant leállatozó Fodor Gábort tettük.
Állat vagy!

"Örülj, hogy nem kapsz egy akkorát a fejedre, hogy..."


Öregecskedő feleség
Oldjuk kicsit a feszültséget, mégpedig Gyurcsánnyal, aki a köztévében, ambiciózus férfiakra utalva asszonycserével vicceskedett. Öngól.

"Akinek kétszobás lakása van, az általában megérdemelne hármat, akinek három, az négyet, akinek négy, az egy családi házat. Akinek öregecskedő, öregeskedő felesége, az fiatalabbat. Akinek rendetlen gyereke, az rendesebbet. Persze hogy megérdemelné!"


Már nem fáznak
A verbális túlmozgások kategóriában az öregecskedő feleségeken is túltesz a leginkább a polkontraszelekció állatorvosi lovaként értelmezhető, 2004 októberében a Terror Háza előtt a vészkorszak áldozatain hahotázó Zuschlag János. Az annak idején még ifjú szocialista országgyűlési képviselő ma börtönlakó.

"Micsoda? Már nekik nem volt hideg!... Te sofőrrel jöttél már? Hajaj. És milyen autóval?"


Lujzák
Lendvai Ildikó egy nap-keltés Kereszttűzben előbb Lujza és Jenőt játszott a műsorvezetővel, majd a Fideszről szólva ellenzék helyett ellenséget mondott. És még észre sem vette. Ez is freudi.

"Szili Katalin jelölése után voltak nyilatkozatok az ellenség padsoraiból is."


Zrínyi
Pokorni Zoltánnak elég volt egy-két kálmánolgai kérdés ahhoz, hogy adás közben kivonuljon az ATV stúdiójából 2006. szeptember 14-én, az önkormányzati kampány finisében.

"Blődnek tartom, amit művelnek... Ez egy ócska blöff."


A kormány nevében
Semjén Zsoltot idén november 8-án olyannyira meglepte, hogy a koalíciós társ és egyben házelnök Kövér László a felszólalásra szánt idő lejártakor elvette tőle a szót, hogy egy múlt- és vélhetően jövőidéző mondat „szökkent ki foga kerítésén” (copyright: Áder János). A fincsi rész 6.30 és 7.15 között látható.

„A kormány nevében!”


János vitéz csaja
Pörzse Sándor jobbikos képviselő idén november 24-én az Országgyűlésben a kultuszállamtitkárt interpretálva, a magyar kultúráért aggódva követelte Alföldi Róbert menesztését a Nemzeti Színház éléről. Ehhez képest sikerült összekevernie a szezont a fazonnal: János vitéz kedvese Petőfinél még Iluska, a kulturkampfos Pörzse viszont a mézeskalácsos Jancsi csajával bútoroztatta össze hősünket - a videóban 1.50-től.

"Tudja-e államtitkár úr azt, hogy a János vitézben Juliska a Nyugati Pályaudvarnál prostituáltként dolgozik?"


Gyere ki!
A jobbikos Zagyva György Gyula idén májusban Trianonról szónokolt az Országgyűlésben, annak ellenére, hogy akkor éppen Orbán Viktor politikai nyilatkozatát tárgyalta a Ház. Amikor egy fideszes képviselő figyelmeztette Zagyvát, ő mutatóujját az ég felé emelve fenyegette meg a "kekeckedőt".

"Ezt majd a folyosón megbeszéljük!"


Megdoblak!
Míg Zagyva csak fenyegetett, szellemi elődje, a szintén radjobbos Grespik László (akkoriban a Fővárosi Közigazgatási Hivatalának vezetője, később MIÉP-es országgyűlési képviselő) a tettek mezejére lépett. Dobott, méghozzá kenyeret, a Nap-Kelte Kereszttüzében őt faggató újságíróknak. Figyelmet érdemel a kosárlabdapályákon egyelőre ismeretlen, egykezes, íves mozdulat. Bár az eset 2000 szeptemberében történt, vagyis még az elmúlt évtizedben, nem volt szívünk kihagyni összeállításunkból.

"Önök eddig engem ugye kővel dobáltak, de engedjék meg, hogy én most kenyérrel dobjam önöket."


Vállazás
A szocialista Veres János Grespieken is túltett. No, nem ütött, csak vállazott, de mindezt kamera előtt.

"Szórakozzon már mással!"


Anyád!
Önálló összeállítást töltene ki a képviselők parlamenti anyázása. Ebben a műfajban a szocik és a szabad demokraták a legaktívabbak, de mi mégis egy kisgazdát, a honvédelmi bizottság exelnökét, Lányi Zsoltot választottuk 2001. október 16-áról. Lányi azokban a napokban ült ki a függetlenek közé, és korábbi párttársát, a honvédelmi minisztert édesanyját emlegette. Utólag azzal a füllentéssel tetézte meg az esetet, hogy azért káromkodott, mert beleakadt a lába a mikrofonzsinórba. Akció 2.05-nél.

"A k.... anyádat!"


Pisi
Molnár Gyulát, Újbuda volt polgármesterét is a túlérzékeny mikrofon tréfálta meg. Ülés közben vizelni indult, amiről a helyi tévé segítségével az egész kerület tudomást szerezhetett - 0.16-nál hallható az ominózus mondat. (A jobb oldali padsorban feltűnik a legendás, akkor még értelem szerűen szabadlábon lévő Wieszt János.)

"Marci, én elmegyek hugyozni, gyorsan. De jövök vissza, mert nagyon kíváncsi vagyok."


Tenkjúveritaccs
Szekeres Imre, volt szocialista honvédelmi miniszter még talán "hugyozás" előtt, de egész biztosan már folyadékbevitel után adta át a Gripen-flottát 2008. január 28-án. Végül is: adekvát válasz ez a fentebb látható történésekre: inni, alkoholt, sokat.

"Javul NATO-kompatitibilátásunk."
 
 
 
 

Kép

 

 

Mitől jó egy filmfordítás?

Keress pénzt a hobbiddal!

2010. március 20., szombat 13:30

Angolul tudni ma már nem nagy dolog. Ha beülünk egy moziba, sokszor tapasztaljuk, hogy a felirat nem egészen tükrözi az eredeti szöveget, fel vagyunk háborodva a "rossz fordításokon". De vajon tényleg "rosszak" ezek a szövegek? Vagy csak olyan szabályokat alkalmaz a film fordítója, amikre mi nem is gondolunk?

A szinkronizált filmeknél gyakran egész más a szöveg, mint amit eredetiben hallunk, a fordító sokszor teljesen átír egy-egy poént. Vajon miért? Ha érdekel a filmek, tévésorozatok világa, és nem csak nézni, de fordítani is szeretnéd őket, ha legalább középszinten beszélsz angolul, és kedvenc hobbiddal még pénzt is keresnél, tanulj a Maffiózók és a Szívek szállodája fordítójától, a Barátok közt írójától.

Kép A filmszövegfordító tanfolyamról bővebb infó: 20/382-9597 vagy varkonyi.zoltan@pinceszinhaz.hu

 

 

 

 

 

 

  

 

Állás nélkül maradhatnak a digitális analfabéták

Kép

Megjelent:
2010.03. 8. 15:16
Frissítve:
2010.03. 8. 16:45

Öt éven belül a magyarországi munkahelyek kilencven százalékának betöltéséhez elengedhetetlen lesz a digitális írástudás.
 
Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a MeFIT Alapítvány (Magyar-európai Fejlesztésekért az Információtechnológiában Alapítvány), csatlakozva az unió húsz országban elindított e-képességek hetéhez (e-skills week), országos rendezvénysorozaton hívja fel a döntéshozók, kis- és közepes vállalkozók, illetve a diákok figyelmét arra, hogy a digitális írástudás milyen fontos szerepet játszik a munkaerőpiacon is.
 
Az IVSZ főtitkára, Klotz Tamás elmondta, a kkv-k nem érzékelik az informatika fontosságát, s csupán költségelemként tekintenek rá. Nemigen tudják, mire használható az informatika, s azt sem, miképpen növelhetnék hatékony alkalmazásával versenyképességüket. A két szervezet hasonló témában a fővárosban három rendezvényt tart.
 
Tilesch György, az alapítvány főigazgatója kifejtette: a magyar felnőttképzés többnyire nem piacképes, s inkább csak beszélnek az élethosszig tartó tanulásról a munkaadók és a munkavállalók, de nem eszerint tevékenykednek.
 
A magyar kis- és közepes cégeknek csupán 5-10 százaléka folytat belső képzést, szemben a nagyvállatok 25 százalékával. Ebből következően egy olyan munkavállaló, amelyik kis, vagy közepes céghez kerül, gyakorlatilag lemondhat a felnőttképzéséről - tette hozzá.
 
Újabb tapasztalatként elmondta, Magyarországon fele annyi vállalkozó gondolja fontosnak a felnőttképzést, mint például Csehországban. Ugyanakkor a magyar munkaadó munkavállalókkal szembeni informatikai tudásbeli elvárásai megegyeznek egy svéd munkaadóéval. Az elvárások tehát nagyok, miközben a vállalatok nem támogatják a munkavállalókat abban, hogy ezeknek meg tudjanak felelni.
 
Klotz Tamás a diákokról azt mondta: sokkal jobban érdeklődnek az informatika iránt, de a nyelvtudás hiánya őket is akadályozza a világhalón való közösségi együttműködésben, kapcsolattartásban.

Forrás: MTI

 
 
 

 

 
 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:
·                              

2010.03.08

·                              

2010.03.04

·                              

2010.03.02

 

 

tovább - Közlekedési rovatunk 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete tenger

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.