Böngészgettem, kerestem valamit és megakadt a szemem egy videó címén: Igazság a sóról.
Rákattintottam, mert mi lehet az az igazság, amit az emberek nem tudnak egy ilyen egyszerű dologról, mint a konyhasó. Nekem teljesen evidens, hogy a kősót vásárolom, mert én semmiből sem veszek drágát és finomítottat, ahogy evidens, hogy csak a piacon vásárolok, stb. Csak bele akartam pillantani, aztán ott ültem 47 percig a képernyő előtt.
Néztem a filmet és tolultak a fejembe a gyerekkori élményeim!
A nagyapám állatorvos volt, a nyarakat nála töltöttem vidéken. Én voltam a szeme fénye, az első unokája.
Engem is állatorvosnak szánt, így már kicsi gyerekkoromban elmondta mit miért kell megennem, milyen anyagnak milyen hatása van a szervezetemre. Egész életemben abból a tudásból táplálkoztam, amit a nagyapámtól tanultam és elmondhatom, hogy a körzeti orvosom csak akkor lát amikor öt évenként meg kell hosszabbítani a jogosítványomat.
A nagyapám sosem felejtette el felhívni a figyelmemet arra, hogy sózzam meg a vajaskenyeremet, tegyek sót a paradicsomra, paprikára és az ételeket is sózzam meg úgy, ahogy nekem ízlik. Még arra is emlékszem, hogy a melegebb nyári napokon egy kicsit megsózta azt a pohárnyi vizet amit a kezembe nyomott elég gyakran, mert persze a játék hevében saját magamtól nem ittam volna eleget.
Aztán az is eszembe jutott, hogy még élt a nagyapám, amikor a kisebbik fiam 2-3 éves volt és az ágya mellett a falat fúrta az ujjacskájával és ette a maltert. A gyermekorvosunk a barátunk volt. Amikor kétségbeesve megkérdeztem mit tegyek, csak ennyit mondott. Hagyd a gyereket. Csak annyi meszet fog enni, amennyire a szervezetének szüksége van a csonterősítésre. Ha én adnám neki gyógyszer formájában, képtelen lennék a helyes dózist kitalálni.
Gondolhatjátok, hogy azonnal felhívtam a nagyapámat és elmondtam neki, mekkora állat vagyok, mert rosszul választottam meg a gyermekorvosunkat. Miután elmondtam neki a történetet, a nagyapám csak ennyit mondott. A lehető legjobb gyermekorvos kezében van a dédunokám. A szervezet a legjobb barométer.
Feltétlenül nézzétek meg a két videót. ÉN GONDOLATÉBRESZTŐNEK SZÁNOM. Kerekes Klári
EGÉSZSÉGES KONYHASÓ - NaCl - NÉLKÜL NINCS ÉLET!
A víz és a só, az élet építőkövei
Víz és só – két elem, amely lehetővé tette bolygónkon az élet létrejöttét. Mégis, létmeghatározó szerepüknek alig vagyunk tudatában.
Azt mindenki tudja, hogy a Föld hetven százalékát víz borítja. Azt viszont annál kevesebben, hogy ugyanez az arány megtalálható a szervezetünkben is, amelynek szintén a hetven százaléka víz. A vízen keresztül állandó összeköttetésben vagyunk a Földdel.
Testnedveink: a vér, a könny és a magzatvíz sókoncentrációja pedig azonos az őstengerével.
A só teszi lehetővé a különböző sejtkapcsolódások közötti kommunikációt, szabályozza a szervezet összes funkcióját, de felelős gondolatainkért, érzelmeinkért is. Szellemiinformáció-hordozóként nem véletlen, hogy agyunk kilencven százaléka víz.
Igazság a sóról 1.rész
A szervezet jelzi, ha az étel túl sós a számodra. Egyszerűen azt az ételt nem tudod megenni.
A nátrium szerepe: ozmózisnyomás fenntartása a sejtekben
A nátrium hiányában nem tud a szervezet elegendő izzadtságot termelni
Ph puffer a só: a vér Ph értéke: 7,4
A cukor felszívódásában is szerepe van (katalizátor)
Oldalunk azok számára jött létre, akik nem kívánnak fogyasztani a jelenleg forgalomban lévő sókból. Az általunk forgalmazott patikai só, gyógyszerkönyvi tisztaságú, és garantáltan kálium-klorid mentes! Szóval csak gondolkodni kell, mit is tanultunk az általános iskolában? A só NaCl. Mit is mond a “visszavont” Magyar Szabvány, amit eleink nem véletlenül vettek szabvány alá, szinte kőbe vésve? Azt, hogy a közvetlen étkeztetésre szánt sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia!
Ezzel szemben mi történik kishazánkban?
Kérem tegyen egy próbát! Menjen el egy olyan szupermarketbe ahol legalább húsz fajta sót lehet kapni, vizsgálja meg a termékeket egyenként! Jegyezze meg, hogy milyen anyagokat tartalmaznak a nátrium-kloridon kívül! Segítek Önnek, olyan anyagok lehetnek benne amit Ön nem igazán szeretne elfogyasztani!
A jelenleg kaphatóakban majdnem mindegyikben van kálium-klorid, tudja mire használják?
Szívmegállításoknál műtéteknél, és halálos ítéleteknél az USA-ban!
Rendszeres adagolása érzelemhiányos állapotot idézhet elő, így nem javasolják a konyhasó, azaz a nátrium-klorid helyettesítésére!
Miért nincsen szüksége a Kálium-kloridra a szervezetünknek?
Amennyiben kíváncsi a válaszokra kérem olvassa el figyelmesen:
Nézzük meg milyen lenne az optimális nátrium : kálium arány egy egészséges ember esetében:
Az emberi testfolyadékokban, vérszérumban is optimális a nátrium : kálium = 30 : 1 = 30 arány. A vérszérum és a magzatvíz is ilyen arányban juttatja be az anyaméhben fejlődő magzatba ezeket az anyagokat. Ezért ugyanilyen a víz : nátrium : kálium : klór arány a Ringer fiziológiás infúziós oldatokban, amelyeket csecsemõknél és felnõtteknél is több száz éve sikeresen alkalmaznak vérpótlásra és a testfolyadékok víz : nátrium : kálium egyensúlyát helyreállításra, fenntartásra. Egy korszerû Ringer oldat (Fersenius Kabi Deutschland GmbH, D-61346 Bad Hamburg v. d. h. Németország) elektrolit tartalma: Na=147,2 mmol/liter, K=4 mmol/liter, Ca=2,25 mmol/liter, Cl=155,7 mmol/liter, pH= 5,5-7. Egy 0,5 literes PE palackban, 0,15 gramm KCl káliumklorid, 4,3 gramm NaCl nátrium-klorid és 0,165 gramm CaCl2.2H2O kálcium-klorid-dihidrát van feloldva injekcióhoz való nagy tisztaságú desztillált vízben.
Ebből is egyértelmû, hogy a vérszérum optimális nátrium szintje 147,2 mmol/liter, az optimális káliumszintje pedig 4 mmol/liter. Ez azt jelenti, hogy az egy napon belüli elfogyasztott 1 liter víz mellé 9 gramm konyhasót és 0,15 gramm káliumot optimális pótolni, ezt igényi a szervezet. 4 liter víz bejuttatásánál, a víz- és sók egyensúlyához, az ételekkel 36 gramm konyhasót és 0,6 gramm káliumot optimális bejuttatni. ( Forrás: Tejfalussy András )
Köztudott, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható fogkrémekben található fluorid. Az ivóvízben pedig az EU felmérése szerint 0,1-6,0 mg/l fluorid található, méghozzá hexafluorsziliciumsav és hexafluorszilikátok formájában. Ezek mesterséges, az ivóvízhez hozzáadott anyagok. Az alábbi interjú az Egyesült Államokban készült, így az ottani körülményeket ismerteti. Az interjú tudományos hitelessége miatt azonban segít eligazodni a fluor egészségügyi hatásairól.
Valamibe nagy beletenyerelhettem, mert még 2013 májusában is csak kevesen tudják, hogy az üzletekben vásárolt konyhasó mennyire veszélyes az emberi szervezetre! Nézd meg a videókat a cikkben és gondolkozz el te is...