Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tényleg beletenyereltem - A KÖZEPÉBE!

2012.08.27

Sikerült egy beszerzési forrást találnunk a patika tisztaságú konyhasó beszerzésére. Köszönjük 

 99 %-os NaCl Osztrák Gyógyszertári

 
Bp. XII.ker Tutaj u.3-5
 
Telefonon történő egyeztetés után! Tel.:06 30 72 27 105

 

 

TISZTA SÓT SZERETNE, AMIBEN NINCSEN KÁLIUM-KLORID?

Vásároljon, rendelje meg most!

+36 30 722 71 05

 


 

 

A káliumban gazdag só életveszélyes

 

Veszélyes a kálium-klorid?

Nátrium-kloridTúladagolás  tünetei: kedvetlenség, alacsony vérnyomás, súlyvesztés, zavartság, EKG-eltérések, később izombénulások, ritmuszavarok, szívmegállás. Ezt a Magyarországon forgalomban lévő Kálium-R tabletta betegtájékoztatójában olvastam. Egy ilyen tabletta 1 g (1000 mg) kálium-kloridot tartalmaz. A tájékoztató figyelmeztet bennünket arra, hogy kettő tablettánál többet ne vegyünk be egyszerre, pedig a tabletta lassú felszívódású, azaz 8 óra alatt kerül a véráramba. Ezt olvasom: hasi röntgenvizsgálat esetén a tabletta szedéséről az orvost tájékoztatni kell, ugyanis a bevett tabletta maradvány 8 órán belül röntgen-árnyékot ad. Azaz még ilyen lassú felszívódás esetén is veszélyes a több tabletta beszedése. Fontos tudni, hogy még rendkívül súlyos káliumhiányos betegek esetén is csak napi egy, maximum kettő tabletta felírása a magyarországi orvosi gyakorlat. Kutatási eredmények igazolják, hogy napi 4,5 g kálium-klorid bevitel esetén még az egészséges emberek nagyobb százalékánál is mérhető az EKG-eltérés.

A kálium-klorid hosszabb távú túladagolásának hatásai:

 • A mellékvese abnormálisan megnagyobbodik.
 • A szervezetben elégtelen a szőlőcukor-képződés, mely miatt elégtelen zsír- és cukorfelhasználás alakul ki. Később cukorbetegség alakul ki.
 • A különböző stresszhatások kivédésére a szervezet képtelenné válik.
 • Koncentrációképtelenség, fáradtság, feledékenység alakul ki.
 • A fertőzésekkel szemben csökken az ellenállóképesség.
 • Állandó szédülések.
 • Nátrium hiány alakul ki.
 • A nátriumhiány a szövetekben ozmózis-zavarhoz vezet, többlet-víz vándorol a sejtekbe. Vizesedés.
 • Kézreszketés.
 • Először a túlzott kálium beviteltől érzelemmentessé válunk, majd különféle magatartászavarok, elmebetegségek alakulnak ki. Depresszió.
 • Csökken a keringő vérmennyiség, a vér besűrűsödik, csökken a viszkozitása. Agyvérzés, szívroham, érelzáródás alakul ki.
 • Romlik a keringés. Aranyerek és visszerek alakulnak ki.
 • A vese vérellátásának a zavara miatt csökken a szűrési (méregtelenítési) teljesítménye.
 • Idővel elégtelenné válik a veseműködés.
 • A bőr és a nyálkahártyák kóros elváltozásai.
 • Mellékvesekéreg-károsodás.
 • Fogamzóképtelenség férfiakban és nőkben egyaránt. ( Feltételezhető, hogy a spermiumok számának jelentős csökkenése erre vezethető vissza.)
 • Halálos Addison-kór tünetei alakulnak ki.
 • Magas vérnyomás.
 • Csontritkulás.
 • Szívelváltozások.
 • Veseelváltozások.
 • Izomgyengeség.
 • Hormonális zavarok.
 • A nátriumhiányos és/vagy kálium dús táplálkozás nemi szervek fejlõdési torzulásait is okozza („pszeudohermafroditizmus”)
 • Rák. A rákos sejtek programozott sejthalálának akadályozásával. O.Z.A. Hanish szerint a rák 98%-ban 3-6 hónap alatt gyógyul, ha rendbe tesszük az elektrolit háztartást. Lejjebb olvashatod ennek a menetét.

Étkezési só kálium-klorid tartalma

A Magyarországon forgalomban lévő sók legtöbbjének kálium-klorid tartalma 20% és 60% közötti és sajnos csak a "maradék" részt teszi ki az emberi szervezet számára elengedhetetlen nátrium-klorid. Persze ezzel nem azt akarom firtatni, hogy valamennyi káliumra nincs szükségünk, csak azt, hogy ezeknek a sóknak a fogyasztásával a szervezetbe bevitt káliumtartalom sokszorosa az egészségügyileg indokoltnak, így akár életveszélyes állapotba is kerülhet a fogyasztója. A számításokat lejjebb mellékelem.

Egészséges-e, ha csökkentjük a nátrium-klorid vagy a só bevitelt?

Nem, ugyanis a táplálékkal bevitt túlzott kálium-klorid adagolást kizárólag tiszta nátrium-klorid bevitellel és nagyobb mennyiségű ozmózis vízzel, vagy desztillált vízzel lehet ellensúlyozni, hogy újra előálljon a homeosztázis és a megfelelő elektrolit egyensúly, ugyanis a csapvizek és az ásványvizek is túl magas arányban tartalmaznak kálium-kloridot a kálisós műtrágyázás miatt.

Tehát ha egészségesen táplálkozol és ezzel az indokkal sópótlókkal, vagy sótlanul eszed az ételed, akkor még rosszabb %-os irányba tolhatod el a kálium-nátrium arányt. Hogy miért? Mert sajnos táplálékaink is túl sok káliumot tartalmaznak a termőföldek meggondolatlan kálisózása miatt. Lásd: 1. és 2. táblázat.

A hivatalos orvosi és akadémiai álláspont szerint a nátrium-klorid és kálium-klorid megfelelő, úgymond tökéletes százalékos aránya: 90%  3%. Tehát 30-szor annyi nátrium-klorid szükséges a szervezetnek, mint kálium-klorid.

A tökéletes elektrolitszint

Ha helyre akarjuk hozni a kálium-klorid irányában a táplálkozás miatt felborult elektrolit szintet, akkor a bevitt kálium 30-szorosát kellene elfogyasztanunk tiszta nátrium-kloridból, ami azt jelenti, hogy az átlagosan natúr, nem sózott táplálékkal bevitt 2-3 g kálium-kloridot kellene 60-90 g nátrium-kloriddal pótolni. Ez lehetetlen. Mivel ennyi só beviteléhez körülbelül 10 liter vizet is fogyasztanunk kellene, hogy ne borítsuk fel, a só-víz háztartást.

Hogy tedd rendbe a tönkrement elektrolit háztartásodat?

Dr. O. Z. A. Hanish alapján: naponta igyál meg legalább 3 liter tiszta ozmózis vizet vagydesztillált vizet, 8 időpontra elosztva. Lehet többet is, ha tudsz, mert ekkor növelheted a nátrium-klorid bevitelt. Minden étkezés előtt néhány perccel is igyál egy pohár tiszta vizet.

Az ételeidet magad készítsd és teljesen tiszta nátrium-kloriddal sózd. Pont olyanra, amilyennek szereted. Ne legyen sótlan!

Ne vegyél semmilyen előre elkészített ételt, mert az valószínűleg nem megfelelő sóval van ízesítve.

Szerinte így a rákból 3-6 hónap alatt gyógyulhatsz fel. A cukorbetegségből 6 hónap alatt. A szívritmuszavarból néhány nap alatt. A nátriumhiány miatti betegségek természetesen nem térnek vissza, ha nátrium-kloridot fogyasztasz továbbra is sónak. (Azt a nátrium-kloridot, ami igazából ténylegesen a só.)

Miért hat a rákra?

Amikor desztillált vagy ozmózis vizet iszol, akkor a sérült, beteg, rákos sejtekből könnyen ki tud áramlani a kálium, ami a sejt programozott sejthalálához vezet. A kálium kiáramlása csak akkor tud végbemenni, ha  a szervezeted kálium-szintjét ténylegesen lecsökkented, azaz az ételeidet nátrium-kloriddal sózod meg.

A fentieket csak saját felelősségedre végezd, az eljárások Dr. O. Z. A. Hanish orvosi gyakorlatának tapasztalataiból indulnak ki.

Honnan vásárolj tiszta nátrium-kloridot?

Nehéz helyzetbe kerültünk, ugyanis Magyarországon a patikákban 2011. február közepén betiltották az orvosi tisztaságú nátrium-klorid kiadását. A patikusok bármelyikét kérdezve, teljesen  indokolatlannak tartják a lépést, ugyanis a nátrium-klorid teljesen veszélytelen anyag, nem úgy, mint a kálium-klorid, ami ténylegesen szívmegállást is okoz. Erre néhány kitűnő példa: a fekete angyal kálium-kloridot használt, sőt Amerikai Egyesült Államokban jelenleg kálium klorid injekcióval végzik ki a halálraítélteket. Tehát még a szakmabeliek is teljesen elhatárolódnak a döntéstől. Ennek ellenére a szabályozás él.

Konyhasó

Minden földi halandó azt gondolja, hogy a tengeri só megfelelő választás lehet ételeink sózására, de sajnos ezekben a sókban is sokkal magasabb a kálium tartalom. Az okait még nem tudjuk. Kémiai laborvizsgálatok is kimutatják, hogy a legtöbb tengeri sóként árult sóban magas a kálium-klorid tartalom. A tengervízben egyébként harmincszor annyi nátrium-klorid van, mint kálium-klorid, a Ringer oldathoz hasonlóan. Tehát teljességgel indokolatlan a magas kálium tartalom ezekben a sókban.

 

 

Az alábbi  kimutatást egy olyan oldalról hoztam el ide, ami azt bizonyítja be tudományos mérésekkel, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható konyhasó teljesen veszélytelen. A gyógyszertárakban pedig az interneten terjedő urbánlegendának köszönhetően nőtt meg a nátrium-klorid vásárlás. 

Logikus kérdésem: Ma miért nem vásárolhatok konyhasót a patikában?

Alapvető emberi jogom, hogy a patikában vásárolt konyhasót tegyem a családom asztalára, ha én azt tartom megbízhatónak! Kerekes Klári

 

Gyógyszertári nátrium-klorid értékesítés alakulása  Forrás: Klik ide

A hazai gyógyszertári NaCl (Ph.Hg.VIII.) felhasználás alakulását a hazai piac 35-40%-át lefedő nagykereskedő (Hungaropharma Zrt.) eladási adatai alapján vizsgáltuk meg. Az 1. ábrán a közforgalmú- és kórházi gyógyszertárak részére történt értékesítések alakulása látható 2008. januártól 2011. áprilisig. Feltételeztük, hogy a közforgalmú gyógyszertárak jellemzően a 100 g-os és az 1 kg-os, illetve legfeljebb az 5 kg-os kiszerelésű Natrii chloridum-ot rendelik, ezért ezek forgalmának alakulását külön is ábrázoltuk. Az ábráról kitűnik, hogy az eladások tavaly ősszel ugrásszerűen megnőttek, azaz éppen akkor, mikor kirobbant a „só vásárlási láz” is. Az országos tisztifőgyógyszerész 2010. februári intézkedése után pedig a forgalom visszaesett a korábbi szintre.


1. ábra. A NaCl nagykereskedelmi értékesítésének időbeni alakulása


 

 

Minőségi só beszerzésére jelenleg nem sok lehetőség adódik.

 

Folytatás: Alapvető emberi jog, hogy egészséges, patikatisztaságú konyhasó kerüljön az asztalunkra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete A fától az erdőt