Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírgyűjteményünk 2012

2012.01.01

 

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Alapjövedelem – aláírásgyűjtés már 27 országban

május 1 -3Aláírási lehetőség itt.

Népi kezdeményezés indult!

Népi kezdeményezés indult az Európai Unióban a Feltételi Nélküli Alapjövedelem bevezetése érdekében.

A kezdeményezés részletei és aláírási lehetőség: itt.

Jelenleg már mind a 27 uniós tagországban folyik az aláírásgyűjtés.

Az aláírásgyüjtés helyzetéről itt tájékozódhat.

 

A magyarok ereje nem a létszámában, hanem az egyedeit meghatározó tulajdonságaiban rejlik!

A magyar nép eredendően gyermekien őszinte, nem tud hazudni,elképesztően könyörületes, a kegyetlenséget nem ismeri. 

Ez az az őserő, ami a mienk, amivel a magyar ember gazdálkodik! Erre az őserőre építjük fel a jövőt. 

Megnőtt a felelősségünk és a kötelezettségünk! Többet kell tennünk mint azelőtt, mert elindult az egyfajta világ összeomlása és mire véglegesen összeomlik, ott kell lennie az új rendszernek!

Csak lapozgatnod és olvasgatnod kell!

 

 

Kié a magyar állam? -

 

Dr. Drábik János, Jakab István

Link a videóhoz

Műsor tartalma

Arcátlan világméretű, szervezett magánhatalmak birtokolják minden értékünket, ami a magyar államot jelenti.Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy egy új alkotmánnyal megerősítsük a magyarság jogait ősi hazájához hűen. Orbán Viktor történelmi szerepet kapott, hogy megszilárdítsa a magyar államot. Vajon van elég tudatos gondolkodó, aki támogatná ezt a kezdeményezést?

Címkék

 
 

 

 

Elkezdték postázni a behívókat a polgári védelmi szolgálatra

2012. szeptember 14.


Beindul a "toborzás" katasztrófahelyzetekre, a hivatalok azt kívánják felmérni, ki mozgósítható polgári védelmi szolgálatra - írta pénteki számában a Népszava, amely szerint a főváros XI. kerületében már elkezdték postázni a mellékletekkel együtt háromoldalas levelet.

A lap felidézte: az adatgyűjtésre a katasztrófavédelmi törvény tavalyi módosítása jogosítja fel a helyi polgármestereket: nevét, születési helyét és idejét, anyja családi és utónevét, valamint a lakcímét mindenkinek meg kell adnia, ha pedig valaki mentességet élvezne a szolgálat alól, akkor annak okát is.

Aki nem küldi vissza a kért válaszokat, akár 150 ezer forintos bírságra, 60 napos elzárásra vagy közmunkára számíthat - írta a lap, amely szerint az adatokat az önkormányzat továbbítja a katasztrófavédelemnek, vagyis a friss nyilvántartással egyszerre két hivatal is rendelkezhet.
Link

Ilyen bringák lephetik el Budapestet|

 • Megjelent: 2012.09.20. 15:05|
 • Frissült: 2012.09.20. 15:14

Bemutatták a dokkoló állomásokat és a kölcsönözhető bicikliket Budapesten, melyek a főváros közösségi kerékpáros rendszerét alkothatják a jövőben. Videó.

 
Ilyen bringák lephetik el Budapestet
(Hír24)

Az esztergomi Neuzer kerékpárgyártó két év alatt mintegy 60 millió forintos fejlesztéssel hozta létre a rendszert, a projektet az európai unió 25 millió forinttal támogatta.Neuzer András ügyvezető igazgató azt mondta, hogy elemezték a világban lévő rendszerek tulajdonságait, és megpróbálták ezek hibáit kiküszöbölni, így hozták létre a sajátjukat.

A kerékpárokat a dokkoló állomásból egy mágneskártya segítségével, PIN-kód megadása után lehet kibérelni, amelyre korábban feltöltötték a bérlő adatait. A bérlés akkor fejeződik be, amikor egy másik dokkoló állomáson a kerékpárt elhelyezik.

Több mechanikai védelemmel is ellátják majd a kerékpárokat, amelyek a bicikli szétszerelését akadályozzák meg, de ennek a szabadalmi eljárása még folyamatban van. Ezen kívül rádiófrekvenciás jeladóval tudják azonosítani a kerékpárokat, de lehetőség van GPS-jeladók beszerelésére is - mondta Neuzer András.

Amint megírtuk, 2013 közepétől bárki elvehet a belvárosi önkiszolgáló gyűjtőállomásokról egyet a városon belüli utazásokhoz, majd használat után bármelyik másik tárolóban leadhatja. A Budapest Bicikli, azaz a BuBi első ütemében 74 állomásról több mint 1000 kerékpárt kölcsönözhetünk majd. Budán 15, Pesten 58 és a Margitszigeten egy állomást telepít a Budapesti Közlekedési Központ.

 

Ismét Szalóczy Pál hangjára záródnak az ajtók 

1-3bkv-metro.jpg

Címkék: bkvbkkszalóczy pál,állomásbemondó
2012.09.04.
 

 

United | Playing For Change from Concord Music Group on Vimeo.

 


Közlekedési rovatunk - itt is érdemes olvasgatni, ha közlekedsz

 


Zöld Pardon, amit a német diplomácia sem tud legyűrni

Megjegyzésünk: Isteni volt csápolni hétfőn a Bikini koncerten! Köszi, ZÖLD PARDON! Voltunk ott tiniktől a 80 évesig, minden korosztályból! A németek pedig fogják vissza magukat, mert itt mi vagyunk otthon! Kerekes Klári Kulturális Kreatívok2009 Group

A szükséges engedélyek megszerzése után múlt hét csütörtök óta hatezer vendéggel üzemelhet a Zöld Pardon. A szórakozóhely és a szomszédos Infoparkot üzemeltető cég közötti vita ezzel még várhatóan nem ér véget, ám a partihelyszín üzemeltetői nyeregben érezhetik magukat.

 

Hogyan lehetséges, hogy egy hatezer főt befogadó szórakozóhely létesítését nem kell építési eljárásban engedélyeztetni? Miért nem kell figyelembe vennie egy éjszakai zenés-táncos partiközpontnak, hogy pár száz méterre tőle nemzetközi és magyar cégek irodái működnek? Miért nem számítanak a céges és diplomáciai tiltakozások? Miért hoznak ugyanabban az ügyben az érintett önkormányzatok adott esetben egymásnak ellentmondó döntést? Az új helyre költöző Zöld Pardon sztorija ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vet fel.

A Zöld Pardonnak (ZP) tavaly ősszel kellett elhagynia a korábbi, Petőfi híd budai hídfője mellett található helyét. Új otthonát pedig márciusban kezdte kialakítani a Rákóczi híd lábánál, az Infopark irodaközpont tőszomszédságában, párhuzamasan azzal, hogy elindították a különböző engedélyek beszerzését. Az irodaparkot fejlesztő és a bérlőket képviselő IVG Hungary Kft. már az építkezések kezdete óta tiltakozott a ZP megjelenése ellen.

Építkezés közben  Fotó: Túry Gergely

A „nappal üzleti-, éjjel mulató negyed”-koncepció álláspontjuk szerint már csak azért sem működhetett, mert a ZP új helyszínétől kőhajításnyira van a több nagy légitársaságot kiszolgáló Lufthansa Systems call-centere, amely éjszaka is üzemel. De egy „A”- kategóriás, nemzetközi irodaparknak (mely listaáron havi 10-13 euróért kínálja tereinek négyzetméterét) nyilván az sincs ínyére, ha szezonálisan beköltözik mellé egy naponta több ezer vendéget fogadó buliközpont. A zaj csak azokat zavarja, akik közel vannak és éjszaka dolgoznak, a mocsok azokat, akik elmennek mellette, a megemelkedő takarítási és biztonsági költségek pedig lényegében minden bérlőt. Az Infopark ezen túl speciális üzleti klaszter: infotechnológiai cégek K+F és nemzetközi szolgáltató központjai tömörülnek itt. Ha egy elmegy, könnyen megbomlik az Inforparknak a Műegyetem közelségéhez is kötődő üzleti modellje. Márpedig egy ilyen szomszéd inkább elriasztja a meglévő ügyfeleket, mintsem újakat vonzana. Az Infopark ennek megfelelően foggal-körömmel próbálta védeni érdekeit, de úgy tűnik, a meccs eldőlt a szórakozóhely javára.

Nem is ügyfelek?

A területileg illetékes újbudai önkormányzat, melyhez a ZP-t üzemeltető Budai Hídfő Kft. az építési engedélykérelmet beadta, érintettségre hivatkozva már a legelején kizárta magát a különböző engedélyezési eljárásokból. A kérelem elbírálását ezért az illetékes kormányhivatal a XII. kerülethez utalta, amely az ügyet kivizsgálva megtagadta az építési engedély kiadását, a létesítmények használatát pedig megtiltotta. A ZP (az egyszerűség kedvéért nem az eljáró céget jelöljük – szerk.) ugyanakkor már a tiltó határozat kézhezvétele előtt visszavonta a beadványát, mert észlelte, hogynincs is szükség építési engedélyre, miután a 180 napnál rövidebb időszakra telepített ideiglenes építményekhez nem is kell építési engedélyt kérnie.

Az Infoparknak (az egyszerűség kedvéért nem az eljáró céget jelöljük - szerk.) egyébként már ennél az eljárásnál nehézséget okozott, hogy ügyféli minőségét elismertesse. A különböző engedélyezési ügyek közül egyedül csak a zajhatárérték megállapítására és a dohánytermék árusítására vonatkozó eljárásban tudta később az ügyféli státuszát elfogadtatni – így javarészt csak körön kívülről és a sajtón keresztül hallathatja hangját.

Álláspontját az eljáró hatóságnak a legtöbb ügyben nem kell figyelembe vennie, ami azért furcsa, mert egy ekkora és ilyen jellegű szórakozóhely esetében az ember azt hinné, nemcsak a cigifüst vagy a zaj, ami zavarhatja egy üzleti negyed működését, hanem en bloc a létesítmény jelenléte.

A ZP eredetileg már áprilisban megkezdte volna a működését, de a létesítmény használatba vételének megtiltása miatt végül bő egy hónapos csúszással, május 25-én nyitott a hely egy Szabó Balázs bandája-koncerttel. Ehhez az kellett, hogy a kormányhivatal a XII. kerülettől áttegye az ügyet a V. kerülethez, amely az építmények bontásáról vagy fennmaradásáról szóló építésrendészeti eljárásban a ZP álláspontját igazolta.

A verdikt értelmében a szórakozóhely területén felhúzott építmények valóban nem engedélykötelesek, így a ZP már a jegyzői levél kiadásának másnapján meg tudott nyitni. Mivel akkor még nem volt meg valamennyi, az üzemeléshez szükséges szakhatósági engedély (ÁNTSZ, fővárosi katasztrófavédelem, XI. kerületi rendőrkapitányság, önkormányzat építési és műszaki osztálya), ezért rendezvény-bejelentési kötelezettség mellett kezdetben legfeljebb csak kétezer főt engedhettek be. De június 27-re a szakhatósági hozzájárulások is meglettek, így a belvárosi önkormányzat jegyzője megadta a rendezvénytartási engedélyt – és ezzel voltaképp elhárult minden akadály, hogy a ZP teljes gőzzel (6000 fős szórakozóhelyként) működni kezdjen.

Nem is voltak zajpróbák?

Az Infopark véleménye szerint voltak azért furcsa kanyarok a létesítmények telepítése közben is: az ÁNTSZ úgy adta ki a szakhatósági engedélyt, hogy sem ideiglenes, sem állandó szennyvízelvezető csatorna nem készült, így a szennyvizet egyelőre zárt tartályban gyűjtik.

A ZP-nek a csőfektetéshez és a rákötéshez szüksége lenne a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő engedélyére is, amely első fokon az engedély kiadását megtagadta. (A ZP a csőfektetést előkészítette, még a híd lehajtójánál is átfúrt, hogy ráköthessen a csatornára, így "került kapcsolatba" az útszakaszt felügyelő Vagyonkezelővel.)  Ugyanakkor az ÁNTSZ arra tekintettel adta meg az engedélyét, hogy a ZP "önhibáján kívül akadályoztatva van", de ha az MNV mégis meggondolja magát, akkor a ZP-nek azonnali hatállyal ki kell építenie az állandó szennyvízelvezetést.

 Csőfektetés előkészítve Fotó: MTI / Marjai János

Az Infopark azzal próbál még operálni, hogy amíg nincs a zajkibocsátási határértékre vonatkozó határozat, addig nem lehetne használatba venni a létesítményeket, ez azonban a ZP szerint nincs így. A szórakozóhely üzemeltetője arra hivatkozik, hogy a XI. kerület helyett eljáró XXII. kerületi önkormányzat is elutasította az Infopark kérelmét, hogy emiatt függesszék fel az engedélyek kiadását.

A ZP szerint ezzel kapcsolatosan is a jogszabályoknak megfelelően járt el: a tevékenység megkezdése előtt kérte a környezetvédelmi szakhatóságtól a zajkibocsátási határérték megállapítását.

Az Infoparknak emellett többször felajánlotta a közös zajtszintmérést, hogy az Infopark irodaházait ne zavarják, de ezzel a lehetőséggel az Inforpark nem élt, így nem tudtak közös nevezőre jutni abban, hogy milyen zajhatás lenne a számukra elviselhető. (A jó szomszédi viszony érdekében, írta a hvg.hu-nak Kővári Zsuzsanna, a ZP Kft. ügyvezetője, még arra is figyelnek, hogy a zenekari hangpróbák csak 18 óra után legyenek, és a koncertek is este 10-kor befejeződjenek.)

Nem is ideiglenes?

Az Infoparknak nyilvánvalóan nemcsak a zajhatásokkal van baja, hanem – mint már írtuk – általában azzal, hogy a ZP felbukkant az irodapark oldalában. A legfontosabb eljárásokban (mint például a rendezvénytartási engedélyezés) azonban nem számít ügyfélnek, így nemhogy az iratbetekintéshez nincs joga, de igazából meg sem akaszthatja a határozathozatalt.

Úgy tűnik, az Infopark lobbija is kevés lesz, pedig nemcsak az irodaházakban működő cégek, hanem a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a német diplomácia is megmozdult az üzleti negyed nyugalma érdekében.

Fotó: Stiller Ákos

Létezik egy június 26-i keltezésű belügyminisztériumi levél is: a tárca építésügyi főosztályának álláspontja szerint, attól függetlenül, hogy engedély- vagy csak bejelentés köteles építkezést folytatott az építtető, a továbbiakban a tevékenységét szabálytalanul végzi. Igaz, a BM ebben a kérdésben nem eljáró hatóság és nem is felügyeleti szerv, így a ZP a hvg.hu által ismertetett levél tartalmára nincs is tekintettel. A ZP a létesítmény áttelepítésével kapcsolatban abszolút jogkövetőnek és jogszabálytisztelőnek tartja magát, és a hvg.hu-nak küldött levelében is hangsúlyozta, hogy nem riad vissza a jogi úttól, ha jó hírnevének megvédéséről van szó.

Az engedélyeztetési eljárások többségében várhatóan csak akkor lesz jogerős határozat, mire véget ér a szezon. Akkor pedig már lehet készülni a következőre, hiszen a régi ZP is úgy volt ideiglenes, hogy a következő évben aztán valamivel kevesebb mint fél évre újra kitelepült. És egy idő után nem is kellett a teljes területet visszaadnia a parknak: az ideiglenesen felállított faszerkezetű építmények egész télen maradhattak a megszokott helyükön. 

 


 

 
2012.06.28. 7:51 | Utolsó módosítás: 2012.06.28. 8:23   Forrás: msn.mainap

Így változik az életünk július 1-től

Jön a telefonadó - ezt a szolgáltatók egy része biztosan át fogja hárítani, a munkáltatóknak kedvező módon változik a munka törvénykönyve, és módosul a személyszállítási törvény is. Számos változás várható.


Jön a telefonadó, változik a munka törvénykönyve és a személyszállítás is (NOL-Illusztráció)

Július 2-től hamarabb érkezik a pénzünk

Július 2-től működésbe lép a napon belüli átutalás, az összeg munkanapokon négy órán belül a fogadó számlájára érkezik majd a belföldi átutalásoknál.

Az MNB azt várja, hogy az elektronikus úton feladott belföldi forint átutalások nagy többsége júliustól 1-3 óra alatt megérkezik majd, ami eddig legfeljebb egy bankon belül volt elképzelhető, két pénzintézet között azonban egy napra volt szükség az átutalás.

Változik a munka törvénykönyve


Megszűnik a délutános és az éjszakai pótlék közti különbség, a műszakpótlék mértéke egységesen 30 százalék lesz. Más értelmezést kap a műszak fogalma, ugyanis csak 18 órától másnap 6 óráig jár pótlék.

Megszűnik az egységes minimálbér: új elem a jogszabályban az is, hogy a kormánynak lehetősége lesz munkavállalói csoportonként - szakmánként, képzettségi szintenként, vagy akár regionálisan  is - eltérő minimálbér megállapítására - mondta Horváth Csaba.

Több túlóra: a Jelenlegi 200 óráról 250-re nő a rendkívüli munkaidő (túlóra) éves korlátja, kollektív szerződésben a jelenlegihez hasonlóan legfeljebb háromszáz órát lehet kikötni.

Kirúghatják, aki táppénzre megy: július elsejétől a betegség ideje alatt is felmondhatnak a munkáltatók a keresőképtelenné váló munkavállalóiknak. Egyszerűbb lesz megszabadulni az eddig védett pozíciókban lévőktől, azaz a három éven aluliakat nevelőktől vagy nyugdíj előtt állóktól, bizonyos esetben a várandósoktól is.

A július 1-jén hatályba lépő új Munka törvénykönyve (Mt.) szerint nem élveznek majd védettséget a táppénzen lévő dolgozók, és azok sem, akik a beteg gyermekük ápolása érdekében kérik táppénzes állományba helyezésüket, vagy hozzátartozójuk ápolása miatt keresőképtelenek.

Könnyebb lesz kirúgni a kismamákat: megszűnik a gyerek 3 éves kora előtt visszatérő kismamák eddigi teljes védettsége: különleges esetben (például ha gondatlanul végzik a munkájukat).

Csökken a minimális pihenőidő: a napi pihenőidő az eddigi minimum 11 óráról 8 órára csökken, vagyis ennyi időnek kell eltelnie két munkavégzés között.

10 nappal csökkenhet az éves szabadság: Az új jogszabály szerint ugyanis csak 20 nap alapszabadság jár a munkavállalóknak, a többit pótszabadságnak minősítik, ami nem jár, csak adható, és így a munkáltató bármikor elveheti a kollektív szerződéssel.

Az új törvény szerint a 25 életévtől 1, a 28-tól 2, 37-től 6, 45 éves kor fölött pedig 10 nap pótszabadság adható.

Egyszerűbb lesz kirúgni a dolgozókat: elég, ha a munkaadó bizonyítja, hogy a munkavállaló nem tud beilleszkedni a munkahelyi közösségbe, jelentősen romlott a munkához, feladatai ellátásához való viszonya, mentalitása jelentősen hozzájárult a rossz munkahelyi hangulat kialakulásához.

Olvassa el a mainap.hu összeállítását az új munka törvénykönyvéről ITT!

Jön a telefonadó

Az Országgyűlés május közepén határozott a hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről; a július 1-jétől hatályos törvény alapján két forintot kell fizetni a szolgáltatóknak minden elküldött üzenet - sms és mms - után is.

Az adó összege havonta magánszemélyek után legfeljebb négyszáz, a cégeknél ezernégyszáz forint lehet. 

A távközlési szolgáltatók egy része már bejelentette, hogy áraiban érvényesíti a távközlési adót, vagyis azt részben áthárítják az előfizetőkre. 

Olvassa el a mainainap.hu cikkét a telefonadó változásairól ITT!

Változik a személyszállítása törvény

Az átszállások számától az alvállalkozók bevonásának lehetőségéig számtalan olyan fontos részletet rendez a személyszállítási törvény, amelyek alapjaiban határozhatják meg, miként közlekedhetünk a második félévtől.

Azokon a településeken, ahol adott az infrastruktúra, legalább napi három vonatpárnak közlekednie kell − egyebek között ezt tartalmazza a július 1-jétől hatályba lépő személyszállítási törvény.

Egy régi problémát is megold a törvény: immár szabályozza a sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatást, ami korábban reménytelen viták tárgya volt. 

Fontos változások a közlekedésben: még több részletet ITT olvashat!

Változik az egészségügyi rendszer

Kórházak államosítása: 2012. január elsejével a megyei és a fővárosi önkormányzat fenntartásában álló intézményeket, május elsejével az összes fekvőbeteg-ellátó intézményt vette át az állam. Az egészségügyi ágazatvezetés tervei szerint 2013. január elsejével a járóbeteg-szakellátó intézmények átvétele következik.

Kórházi ágyak szűntek meg: Júniusban zárult le az a több hónapos, egyeztetésekkel kísért folyamat, amelyben az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) meghozta határozatait arról, hogy az egyes egészségügyi szolgáltatók július elsejétől milyen kapacitásokkal és milyen területi ellátási kötelezettséggel vesznek részt a fekvőbeteg-szakellátásban. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleményében kiemelte: a betegeknek elsősorban továbbra is háziorvosukat kell felkeresniük, ők a beutalási rend ismeretében a megfelelő intézménybe tudják majd irányítani őket.

Területi változások - melyik kórházba lehet majd menni?: Az ÁNTSZ szerint július elsején életbe lépő új egészségügyi struktúrában oly módon határozták meg az egészségügyi szolgáltatók területi ellátási kötelezettségeit, hogy nem lesz lefedetlen térség az országban. Az OTH a kapacitásokat és ellátási területeket érintő változásokat július elsejétől a honlapján is közzéteszi.

Egész osztályok szűnhetnek meg a kórházakban: Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke korábban elmondta: az új struktúra életbe lépése a funkcióváltó kórházak esetében jelent majd alapvető változásokat, ezekben profilok, osztályok szűnnek meg, illetve alakulnak át. A szövetség elnöke leszögezte: intézmények nem szűnnek meg, a funkcióváltás 15-17 intézményt érint, ez jellemzően azt jelenti, hogy bizonyos aktív fekvőbeteg-ellátási feladatok megszűnnek, ezek helyett krónikus rehabilitációs, illetve járóbeteg-ellátási és sürgősségi betegellátási fejlesztések történnek.

Egészségügy: ezek a változások jönnek júliustól - Olvassa el a mainap.hu cikkét ITT!

  2012.06.22. Forrás: StoryOnline.hu
 

 Mága Zoltán Budapest díszpolgára lett

 

Mága Zoltán a napokban Budapest díszpolgára lett. A hegedűművészt korábban szülővárosa, Szolnok is díszpolgárrá avatta.

 

"Megtiszteltetés, mert az eddigi legfiatalabbként, elismert és méltán hírnevet szerzett művészek, tudósok és sportolók társaságában kaptam ezt a kimagasló díjat, amely így még nagyobb rangot ad.

Felelősség, mert nem csak budapesti lakosként, hanem Magyarország polgáraként, a főváros megbecsült, kitüntetett tagjaként, méltónak kell maradnom a díszpolgári címhez. 

Meggyőződésem, hogy tovább kell folytatnom azt a missziót, amelyet az elmúlt évek során elindítottam; karitatív tevékenységeimmel segíteni bajba jutott embertársaimon, közösségeken, ápolnom és védelmeznem a magyar kultúrát, amelynek - mint azt a most kapott díszpolgári címem és Prima Primissima Díjam is bizonyítja - jeles képviselője vagyok "- mondta Mága Zoltán az oklevél átvételeét követően.Azt is kifejtette, hogy szeretné meghálálni a kitüntetést egyebek mellett a szombati Syma csarnokban útjára indított Hegedűvarázs című, 100 állomásos gálaest-sorozatával is.

 
Tiszta szívből gratulálunk a kiváló művésznek a rangos kitütentéshez!
 
 

 
2012.06.20. 21:51 | Utolsó módosítás: 2012.06.20. 22:51 Forrás: hírek.msn.mainap.hu
  
Megszűnik a BKV
 
Várhatóan egy cégbe kerülnek a buszok és másikba a kötött pályás ágazatok, mint a villamos vagy a metró

 

A Kulturális Kreatívok2009 Group Különvéleménye a témában:

A hídpénz bevezetésének már a gondolata ellen is széles társadalmi ellenállást kellene kezdeményezni! Ebben a cikkben link mutat a tervre.

Az a véleményünk, ha egységesen 5000 forintban állapítának meg és rögzítenék az egész főváros tömegközlekedésére érvényes 30 napos bérletek árát, a főváros minden nehézség, dugódíj, hídpénz és egyéb, felesleges kiadással járó ötlet nélkül is játszva tudná működtetni a BKV utódjaként felállításra kerülő két céget. Nem lenne szükség milliárdos beruházásokra és további eladósodásra! 

A lakosságnak alapvető emberi joga, hogy közlekedjen a fővárosban gyalogosan, kerékpáron, autón, tömegközlekedés igénybevételével. Ez nem lehet anyagi kérdés, ez alkotmányos jog!

Az egységesen 5000 forintos 30 napos bérlet mellett a vonaljegyek árát fel lehet emelni akár 500 forintra is. Ebben az esetben még az is megvenné a havi bérletet, aki egyetlen napra látogat el a fővárosba. A lakosság pedig szerintünk önkéntesen megmutatná az érvényes bérletét az utastársainak amikor felszáll, mert mindenki tudja, hogy egy szolgáltatásért fizetni kell.

A lakosság alapvetően a jogkövető magatársra törekszik! A magyar ember amennyiben megteheti, igenis megfizeti az adókat, a közszolgáltatás tarifáit. Ezeket olyan mértékben célszerű meghatározni, hogy az önkéntesség elvén egyáltalán felvállalhatók és ténylegesen megfizethetőek legyenek!  A Kulturális Kreatívok2009 Group Különvéleménye 2012.06.29.

 

A BKV-nak vége (NOL)

Megszűnik a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV). A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén elfogadta ugyanis a cég átalakítására vonatkozó javaslatot.

A két főpolgármester-helyettes – Bagdy Gábor és György István – által jegyzett „saláta”-előterjesztésben két módozat szerepel a társaság megosztására. Az egyik szerint a busz­ágazat kiválna a közlekedési vállalatból, míg a kötött pályás ágazatokat – HÉV, villamos, metró – a BKV üzemeltetné tovább.

Ebben a formában a BKV cégjogi értelemben megmaradna, míg a buszágazatot egy másik gazdasági társaság venné át. A másik megoldás a jelenlegi BKV megszüntetése. A cég helyén két új gazdasági társaság jönne létre a BKV jogutódjaként. A feladatokat az előbbiek szerint osztanák meg.

Az átalakulás után a jogutód cégekre marad a BKV vagyona és adósságai is. A közgyűlési vitában Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója egyenlő megosztást ígért, de információink szerint az egyenlősdi inkább a járműparkra és hozzá tartozó kiszolgálóegységekre vonatkozna, míg az adósságállomány javát a kötött pályásokra tolnák.

Ezzel biztosítanák ugyanis az új buszos társaság jövőbeni versenyképességét. Az új cég kedvező banki megítélése különösen fontos a buszbeszerzések hitelezéséhez, illetve lízingjéhez. Az elkövetkező években a járműállomány 66 százalékát lecserélné a BKK.

A szétválás eredményeként létrejövő társaságok a fővárosi önkormányzat tulajdonába kerülnek. A BKK pedig ezen cégek esetében is vagyonkezelési jogot kapna. Ez biztosítaná az egységes vagyongazdálkodást.

A központi szolgáltatások – humán- és pénzügyek, IT – racionalizása révén érdemi költségcsökkentésre számít a főváros. Az sem kizárt, hogy a kiszolgáló funkciókat a kiváló társaságok piaci szolgáltatóktól veszik meg.

A BKV felszámolását készítette elő a megrendelői, közlekedésszervezői feladatok májusi átadása is a BKK-nak. Így a forgalomirányítói, menetrend-tervezési, jegy- és bérletrendszer-alakítási tevékenységet egy­aránt a BKK végzi, miközben a BKV-ra kizárólag az üzemeltetés maradt.

A modell kiteljesedésével párhuzamosan csökken a BKV, illetve a jogutódja által üzemeltetett járműpark aránya – ez a folyamat végére várha­tóan a jelenlegi egyharmadára zsugorodik.

A kötött pályás ágazatok továbbra is versenytársak nélkül működnek, miközben a buszágazatban már megjelentek a piaci vállalkozók. A BKK ezért is tartja jó ötletnek az ágazatok szétválasztását.

Az egymástól független cégek gazdálkodása átláthatóbb és hatékonyabb lesz, miután a tulajdonosi jogok is jobban érvényesíthetőek. Vitézy Dávid szerint azok a szinergiák, amelyek a cég 1968-as életre hívásakor jelen voltak, ma már javarészt eltűntek. Az ágazatok szétválasztásával megszűnik az unió által olyannyira tiltott keresztfinanszírozás is, így a jövőben nem lesz lehetőség arra, hogy a buszközlekedés elszívja a kötött pályások nyereségét, és viszont.

Az önálló buszágazat pedig a kisebb üzemméretből adódóan versenyképesebbé válhat, ráadásul az adósságtól megszabadulva a jelenleginél sokkal kedvezőbb feltételekkel vehetne fel hitelt járműparkja megújítására. A BKV átalakítására vonatkozó döntést a vagyonmérleg elfogadása után 3-6 hónappal hozhatja meg a közgyűlés.

További részletek a Népszabadság csütörtöki számában

 

 

 

Mi a legfőbb probléma ma Magyaroszágon! 2012.07.13. 

A pénzkartell nem akceptálja, hogy Orbán megpróbált minden szabályt betartani és e mellett a jogkövető magatartás mellett egy kis fokú pénzügyi önállóságot kivívni Magyarország számára, hogy az állam képessé váljon új munkahelyeket teremteni és kenyeret adni a lakosság kezébe.

Az állampolgárok nincsenek tisztában azzal, hogy mi történik ma Magyarországon:

 • Magyarország egy monetáris gyarmat.
 • A magyar társadalom többet termel, mint amennyit fogyaszt.
 • A teljes többletet elviszi a kamat- és profitszivattyú, az árfolyam manipulálása, a multi cégek támogatása, stb.
 • Mindezen felül a pénzügyi oligarchia még arra kényszeríti a magyar államot, hogy továbbra is eladósodjon, a pénzkartell kamaigényeit kiszolgálja.
 • 2012.07.13. Elvették a magyar állampolgároktól az utolsó védőbástyát is, a készpénz használatának a jogát!


Megoldás lenne, ha kormányszinten fel lehetne világosítani a széles néptömegeket, de ez a jelen helyzetben nem a kormány lehetősége!

 • A hivatalos sajtó Magyarországon a pénzkartell igényeit szolgálja ki, a tulajdonosi elvárások rabszolgája.
 • Orbán gazdasági szabadságharcát a belső destruktív erők akadályozták meg, ezért kellett Magyarországnak az IMF-et visszahívni.
 • Az IMF visszajöttének a feltétele volt, hogy a Kormány lemondjon a lakosság készpénzhasználati jogáról!


Az állampolgárok tudatossága és felelősségvállalása az egyetlen, amely megálljt parancsolhat a pénzügyi kartellnek!

 • Ez az, amitől jobban félnek, mint a tűztől!
 • Magyarország egyfajta ellenállását egy kis vírusnak értékelik, amely belekerülhet a szervezetbe és Izland után  elindíthat egy folyamatot a többi pénzrabszolgaságban tengődő államban is a pénzügyi függetlenedésre.


Ezért lőnek ágyuval verébre!

Márpedig a magyar lakosság

 • egy olyan veréb, amelyik akár egyetlen hét alatt is tudatossá válik, ha kell
 • egy olyan veréb, amelyik látja, éppen "hol szeret a cápa"
 • egy olyan veréb, amelyik nem tűri el, hogy megfosszák a készpénzhasználat jogától

 

Ne engedjük meg elvenni a lakosságtól és az államtól a készpénzhasználat jogát!  Mutassuk meg, hogy a lakosság nem hülye és elegünk van a bankok mindent elsodró hatalmi vágyából! 

Alapvető emberi jogunk, hogy a kenyerünk ne függjön a bankkártyáktól! Készpénzben akarjuk megkapni a fizetésünket! 

Olvasd el, az MNB mit készített elő ellenünk!

 

 

 VÁLASZTÁSOK 2014 - Lakossági szemmel!

 
 Alternatív energiaforrások; nap-, szélenergia; hőszivattyúk; szellőztetőgépek:

http://www.geo-solar.net/geosolar/index.html

 

Új Medicina:

Az új medicina egy természettudományos rendszer. Az orvostudomány periódusos rendszere. Leírja az élő szervezetek működését, megbetegedések mechanizmusát, azok kialakulását és elmúlását. Olyan szakmai precizitással, ami ezelőtt soha nem létezett . Ez józan paraszti ésszel felfogható biológia, élettan. Megmutatja, adott helyzetre, konkrét konfliktus-szituációra hogyan reagálnak az élőlények fizikai, testi, szervi, és mentális szinten. Leírja az ún. biológiai különprogramokat, az eseti és feltételhez kötött válaszreakciókat, tehát azokat az elváltozásokat, (az összeset!) amit eddig - az összefüggések ismeretének hiányában - megbetegedésként értelmeztünk (allergiától a végbélrákig).Végre van egy megbízható eszköz, pontos ismeret, egy "térkép az emberi test bölcs üzemeltetéséhez". Bizonyíték arra, hogy minden elváltozásnak van (biológiai) értelme. 
http://www.ujmedicina.hu/

 

Hasznos tudnivalók az élelmiszer adalékanyagokról:

http://www.geo-energia.hu/hpc/eteladalek.html?a=geosolar

 

Háború a nemzet ellen (Jelenczki István 4 részes dokumentumfilmje Magyarország jelenlegi helyzetéről.)

DVD-n megvásárolható: http://jelenczki.hu/

Kapcsolódó cikkek:

http://msztolna.neobase.hu/content/h%C3%A1bor%C3%BA-nemzet-ellen

http://barikad.hu/node/43243

  

Zeitgeist Movement Magyarország:

 

 

 

 

http://www.thezeitgeistmovement.hu/

 

Zeitgeist Movement:

http://www.thezeitgeistmovement.com/

 

Zeitgeist Magyarország:

http://www.zeitgeisthungary.com

 

Zeitgeist blog:

http://zeit-geist.blog.hu/

 

EzVan Kiadó:

http://www.ezvankiado.hu/

 

Eredeti angol nyelvű videók a 9/11-ről, és hasonló témákról:

http://www.question911.com/linksall.htm

 

Teljes kronológiai sorrend a 9/11-es eseméyenkről angolul:

http://www.historycommons.org/project.jsp?project=911_project

 

Nagyon fontos oldal az alternatív energiákról, magyarul (köszönöm Ildinek a linket!):

http://www.alternativenergia.hu/

 

Az ingyeneregiákról szóló tanulságos oldal:

http://fenykapu.free-energy.hu/

 

Ébresztés (az oldal mottója: “A pénz nem eszköz lett, hanem cél. Ezért omlik össze a gazdaság.”)

http://ebresztes.tk/

 

Filmek és feliratok:

http://t1115felirat.neobase.hu/

 

 Money Reform Party (angol)

 

 

 

 

 9/11-ről magyarul:

http://www.lucidumintervallum.com/1/wtc-al.html

 

ORGRIDEA - Organic Grid Of Ideas (Organikus Gondolatháló):

http://orgridea.org/

 

Alex Jones tényfeltáró oldala (angol):

http://www.infowars.com/

 

Vízenergia alapítvány: A víz ég, a víz a legolcsóbb és legtisztább üzemanyag!

http://www.vizenergia.hu/

 

Új látásmód a gyógyászatban ("A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene forrást építeni, amikor már megszomjazott"):

http://www.tryme.shp.hu/

 

Világfa (ismertető oldal) - Önkéntes társadalomüzemeltetési környezet az élő bolygóért:

https://sites.google.com/site/vilagfainfo/

 

Szívesség közösség:

Azért csináljuk, mert 

 1. jelen társadalmi helyzetünk kulcsa szerintünk: önzetlenségben fejlődni
 2. a szívesség lehetőség tapasztalni: érdek nélküli adást – és elfogadást
 3. hisszük, hogy ma, MOST megtett pici, egyéni lépésektől változik a világ
 4. felelősségünk tehát tenni, amiről tudjuk, hogy jó – nem csak beszélni róla

http://szivesseg.net/content/isten-hozott

 

Egy magyar polgár válogatása a még gondolkodó magyarokhoz:

http://www.budapesti.info/

 

Magyarok Szövetsége:

http://www.magyarokszovetsege.hu

 

TUDATOSSÁG-TUDATÁBAN:

http://www.tudatossag-tudataban.blogspot.com/

 

Az USA államadóssága percről-percre:

http://brillig.com/debt_clock/

 

Free energy generator (angol):

http://www.magniwork.com/

 

A mappában található képek előnézete Gigants

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.