Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az örökségvédelem civil feladattá vált!

 

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Kulturális kreatív az, akinek elege van

Szomorú tény, de napjainkban már csak a civil szféra felügyelheti a műemlék épületek sorsát!

Megszűnt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal!

 

Cselovszkiék hazudtak: nem lesz eredeti állapot a Hercegprímás utcában
2012. december 7.

Megkezdődött a nemrégiben lerombolt védett épület, a Hercegprímás utca 5. homlokzatának újjáépítése - műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva - vasbetonból. Mindez annak ellenére történik így, hogy a kerület korábbi főépítésze és az álműemlékvédelem képviselői megígérték, hogy az eredeti állapotokat állítják helyre. A Váralja Szövetség bejelentette: ügyféli kérelmet nyújtunk be annak érdekében, hogy minden okirathoz hozzáférhessünk.

 


 

A Váralja Szövetség civil őrsége jelentette a héten: tovább haladt a Hercegprímás utcai beruházás, megkezdődött az új épület homlokzati falának építése is. Kifejezett felszólításunk ellenére azonban az újjáépítés nem autentikus anyagokból valósul meg, hanem vasbetonból.

Mint ismeretes, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal megszüntetését követően megindult "befektetői láz" áldozata lett ez az eredetileg 1836-ban Pollack Mihály tervei szerint épült, majd 1872-ben átalakított bérház. A Szent István-bazilika közvetlen szomszédságában álló épületet néhány héttel ezelőtt "lakóépület átalakítása" címén lebontotta az építtető. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a bontást életveszély miatt kellett elrendelni.

Ilyen volt, azt hazudták, ilyen is lesz

A Váralja Szövetség ezt követően több mint száz emberrel tüntetett a helyszínen az eredeti épület egész első traktusának - autentikus építőanyagokból történő - újjáépítéséért. A beruházó nagy molinót feszített ki, amelyen keresztül tudtunkra adta, hogy az eredeti homlokzatot építik vissza. A kerület korábbi műemlék-ellenes főépítésze, Cselovszki Zoltán - aki ma az ál-műemlékvédelem feje - szintén hasonló ígéreteket tett.

Most bebizonyosodott, ismét hazudtak nekünk. De mi nem vagyunk elkeseredve, harcolunk tovább nemzetünk örökségéért. A Váralja Szövetség éppen ezért alapítványán keresztül ügyféli kérelmet nyújt be azért, hogy minden okirathoz hozzáférhessünk.

Váralja Szövetség © Múlt, Jelen, Jövő Alapítvány
varaljaszovetseg@gmail.com | +36 20 548 7596

 

Ismerjétek meg a Váralja Szövetséget! 

A Váralja Szövetséget egy budai gimnázium lelkes diákjai alapították 2008-ban, mint egy keresztény-konzervatív, nemzeti elkötelezettségű, értékőrző civil szervezetet. Tagságunk azóta már ötven fő körüli, amelyben ma már minden korosztály képviselteti magát.

Kezdetben megemlékezéseket, gyűléseket szerveztünk nemzetünk jeles napjain – olyan neves előadókkal, mint Bogár László, Császár Angela, Csath Magdolna, Czakó Gábor, Jókai Anna, Kubik Anna, Makovecz Imre, Papp Lajos, Sinkovits-Vitay András.

Később szervezetünk számos civil kezdeményezést is útjára indított. Közel negyvenezer aláírást gyűjtöttünk össze a szlovák államnyelvtörvény ellen, ám az Európai Uniótól várt közbenjárás elmaradt. A Váralja Szövetség az örökségvédelem területén is bekapcsolódott az adandó feladatok ellátásába. Kezdeményezéseink révén több budapesti örökségvédelmi érték, így a Radetzky-laktanya is megmenekült a lebontástól.

Régi bérház lerombolása Budapesten (2010, Vörösmarty u. 67.)

A legbüszkébbek a budapesti Bécsi utca történelmi épületei helyére tervezett Zeppelin-pláza megakadályozására vagyunk.

Szövetségünk egy valóságos szellemi műhelyként működik: a hozzánk csatlakozó tagok egyszerre ismerik meg nemzeti kultúránkat és azokat a területeket, ahol gondos kezek munkájára nagy szükség van.

A Váralja Szövetség tagsága 2010-ben

Kezdeményezéseinkről honlapunkon részletesen olvashat. Kiemeljük ugyanakkor a Találkozások Házát, amely a terveink szerint a jövőben csapatunk közösségi háza lesz. Ez egy régi parasztház 1891-ből az Abaúj-Torna vármegyei Bódvaszilason, amelyet közadakozásból újítunk fel.

Szervezetünk eleinte eljutott a médiába is, ma ez egyre ritkábban fordul elő. Korábban jártunk már a Kossuth Rádióban, a Magyar Nemzetben, a Magyar Hírlapban, az Echo TV-ben, a Magyar Televízióban, a Hír Tv-ben, a Civil Rádióban, a Lánchíd Rádióban, a Klub Rádióban és az Info Rádióban is.

A Váralja Szövetség tagsága 2012-ben

Jelenleg negyven általános tagunk van és nagyjából ennyi pártoló tagunk. Szervezetünk belső döntéshozó szerve a közgyűlés. A Váralja Szövetség élén egy 15-tagú vezetőtestület, a választmány áll, amely szervezetünk legfőbb végrehajtó szerve. A Váralja Szövetség működésének megszervezéséért a titkár felelős. A Váralja Szövetség elnöki tisztségét Hetzmann Róbert tölti be - feladata a szervezet képviselete és az ügyek vezetése.

Hazánkban nagyon sok a tennivaló. Bízunk benne, hogy munkánkat a jövőben az eddigieknél is alaposabban, hatékonyabban tudjuk megvalósítani. Ha szervezetünk elnyerte tetszését, kérjük támogassa a Váralja Szövetséget, lépjen be tagságunkba!

 

Tagfelvétel

Lépjen be Ön is a Váralja Szövetségbe!

Szervezetünk kapuja mindenki előtt nyitva áll, aki szervezetünk céljaival egyetért s azok megvalósulásához maga is hozzá kíván járulni. Bízunk abban, hogy közösségünk egyre nagyobb lesz, így ezáltal egyre hatékonyabb munkát tudunk majd végezni!

Tudnivalók a tagságról

A Váralja Szövetséghez háromféle módon lehet kapcsolódni: általános tagként, támogató tagként és tiszteletbeli tagként.

Az általános tagok a Váralja Szövetség klasszikus értelemben vett tagjai. Jogkörük teljes: a közgyűlésben döntenek a szervezet ügyeiről, részt vesznek a szervezet életében, tisztségeket tölthetnek be. Rendezvényeinken, programjainkon lehetőség szerint megjelennek, igyekeznek az aktív tagságra. Minden év elején tagdíjat fizetnek, ami felnőtt tagjaink esetében 2000, diák (18 éven aluli) tagjaink esetében 1000 Ft évente. A különösen hátrányos helyzetű tagok 200 Ft-os jelképes éves hozzájárulást fizetnek.
támogató tagok az ún. pártolói listán szereplő személyek. Kötelezettségeik és jogaik korlátozottak. Inkább csak támogatók, valójában nem tagjai a szervezetnek.
Tiszteletbeli tagokat csak a szervezet választhat.

Minden tagra nézve érvényes a szervezet Alapszabálya, amely a Váralja Szövetség legfőbb dokumentuma. Annak figyelmen kívül hagyása senkit sem mentesíthet kötelességei és vállalásai alól. A belépéshez szükséges továbbá a Sajó Sándor Nyilatkozat elfogadása.

Jelentkezési lap

A Váralja Szövetséghez való csatlakozáshoz az Alapszabály ismerete kötelező. Az Alapszabályt   itt   töltheti le .pdf formátumban.

A tagfelvételt jelentkezési lap kitöltésével lehet kérvényezni, amelynek melléklete a kitöltött Sajó Sándor Nyilatkozat.

Szükséges dokumentumok letöltése:
Alapszabály (.pdf)
Sajó Sándor Nyilatkozat (.pdf)
Jelentkezési lap általános tagságba (.pdf)
Jelentkezési lap támogató tagságba (.pdf)

A tagfelvétel menete

A jelentkező elhatározza magát, hogy csatlakozni kíván szervezetünkhöz. Első lépésben elolvassa (és elfogadja) szervezetünk Alapszabályát, majd kitölti a jelentkezési lapot, amelyet postán vagy scannelve juttat el hozzánk. Ehhez mellékelnie kell a kitöltött Sajó Sándor Nyilatkozatot is. (Aki nem fogadja el a Sajó Sándor Nyilatkozatot, nem lehet tagja a Váralja Szövetségnek.)

A jelentkezés beadása után a Váralja Szövetség felveszi Önnel a kapcsolatot, majd egy személyes találkozást követően választmányunk dönt kérelme elbírálásáról.

Segítse munkánkat Ön is! Legyen tagja közösségünknek!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk tagságunkba!

 

OLVASS TOVÁBB

TUDATOSSÁGI SZINTEK

A béke évszázada

AZ ÖNÁLLÓ MAGYAR PÉNZ MEGTEREMTÉSÉÉRT

ÖTLETELÉS

A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM 

 

A közpénzekből garantált Alapjövedelemre is telne!

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem? 

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

 

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

 

A magyar lakosság felismerése, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldás tehát nem az államtól való eltávolodás.

A helyes irány az állam megerősítése a jogaiban! A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve fel kell lépnie. Erre az együttműködésre az Alapjövedelem bevezetésével minden lehetőség megnyílik! 

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

 

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.