Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az új társadalom és gazdaság lehetősége és formái

Kulturális kreatív az, akinek elege van

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09. Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

Európában 90-100 millió ember vallja a kulturális kreatív értékeket

Itt írd alá a Feltétel Nélküli Alapjövedelem hivatalos követelését!

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem?

A közpénzekből garantált Alapjövedelemre is telne!

 

2012.10.25. Takáts Péter - Egy új társadalom és egy új gazdaság lehetősége és formái

 Ha másképpen gondolkozunk, más folyamatok valósulnak meg.

Új gondolatokat kell magunkban kialakítani mindarról, ami körülöttünk van, akkor másfajta végkifejlet lesz.

 

takats-peter.jpg

Takáts Péter kulturális kreatív, szervezetfejlesztő


Ön-rendelkező konferencia a közösségi összefogásról, a globális függésből való kiútról
2012. október 20. Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár

http://eronyero.eu/

 

 

Takáts Péter - Helyi pénz, helyi közösségek - Országos Helyi Pénz Konferencia

Az emberek a saját sorsuk irányítását a saját kezükbe veszik. Először a történelemben elkezdett az emberek tudatossága tömegesen megváltozni. Jelenleg nem egy szűk csoport tudatossága változik meg. Nem hierarchikus hatalmi formákat fognak létrehozni a kulturális kreatívok. Ez ellen küzd a jelenlegi rendszer kétségbesetten azzal, hogy megmerevíti a hatalmát abban a hitben, hogy ily módon hatalomban maradhat.

A magukat demokratikusnak nevező rendszerek egyre inkább antidemokratikus jeleket mutatnak.

A magukat demokratikusnak mondott rendszereket AZ ÚJ TUDATOSSÁGÚ TÖMEGEK tovább fejlesztik. Egy egészségesen működő társadalmi rendszer olyan formát vesz fel, amilyen a benne élő emberek tudatossága. 

A válság előnye, hogy akinek van szeme látja, milyen a jelenlegi hierarchikus berendezkedésnek a tényleges arca. Nyilvánvalóan nem csak a pénz és a bankrendszert fogják az új közösségek átalakítani.

Kezdjünk el gondolkozni arról, hogy milyenek ezek az új közösségek. Most lesz az első olyan új közösségi forma, ahol az azonos tudatosságú emberek elkezdték az új közösségi formákat kialakítani. Ültessük el a magokat, amelyek 5-10 év múlva fává fognak terebélyesedni.

Ma a gazdaságnak egyetlen csodafegyvere van: a benne dolgozó emberek kreativitása!

 

 

Eljött az az időszak, amikor a reálgazdaság hozamát a pénzrendszer teljesen elszívja. Ez a helyzet világszinten előállt. Az emberiség válaszút előtt áll. El kell dönteni, hogy mit lehet tenni ilyen körülmények között? 

 

Kedves piac szerető Barátunk!

Sokan keresnek meg bennünket, hogy segítsünk népszerűsíteni termékeiket, üzletüket vagy egy megnyíló piacot, mivel évek óta jelen vagyunk, látogatottságunk, hírlevél adatbázisunk és Facebook rajongóink száma az egyik, ha nem a legmagasabb a termelői termékeket népszerűsítő oldalak között.
Abba sokan nem gondolnak bele, hogy miért is lett ez a látogatottság, a magas rajongószám, ők csak azt látják, hogy MOST VAN.

Elárulom a titkot: sokat dolgoztunk érte, dolgozunk a mai nap is és sok PÉNZT költöttünk rá. Kellettek persze a jó ötletek is, de semmit nem kaptunk ingyen, mindenért meg kellett dolgoznunk, mindenért fizetnünk kellett. Akik ebben segítettek bennünket, azoknak ez úton is köszönjük!

Sok-sok nulla van abban a számban, amit eddig saját zsebből, nem pedig támogatásokból, pályázatokból fizettünk ki azért, hogy minél több emberhez eljusson üzenetünk: találjon egymásra vidék és város, jusson mindenki jó minőségű és ízű élelmiszerhez és emberi kapcsolatokhoz!

Ezért meg kell válogassuk, kiknek tudunk segíteni, hisz időnk is véges, és az egyik kiemelt terület a termelői piacok lettek. Nálunk található az egyik legnagyobb piaci adatbázis, amit a www.termeloi-piacok.hu címen is el tudtok érni.

Segítettük eddig a Királyi Vásárt, a Szimpla Háztáji Piacot, az Inárcsi Piacot, Pécsen, Nagymaroson és Adyligeten is a piac létrejöttét. Akiket kihagytam, azoktól elnézést kérek, szerencsére sok piac van.

Most a Közösségi Piacra hívom fel figyelmeteket, ami március 2-án kerül első alkalommal megrendezésre a belvárosban, az Akvárium Klubban (térkép). A szervezők városi fiatalok, lelkesek és a hely is szuper lesz, fedett, nagy és kulturált. Remélem hamar kinőjük! ;-)

Várunk mindenkit szeretettel tehát március 2-án, a termelők és a finomságok már készen állnak, most már csak Rátok, tudatos, jó minőségű élelmiszert szerető vásárlókra várunk.
A piacról itt olvashattok: http://www.termelotol.hu/termelo/kozos-piac-kozossegi-termeloi-vasar

Találkozunk a Közösségi Piacon!

Üdvözlettel, Rönky Balázs

 

Mi ott voltunk az Ökoklikk hétvégén Galgahévízen!

2013. május 17-18-19

Köszönjük, hogy elfogadhattuk a meghívást! A 3 nap folyamán megismerhettük az elmúlt 20-23 év rögös útját, a gazdasági válságból kivezető társadalmi és gazdasági együttműködés Galgahévízen kikísérletezett alternatív megoldásait,

Arról is meggyőződhettünk, hogy a fenntartható fejlődés jegyében ez az egyetlen élhető életforma. A technológia már a rendelkezésünkre áll és folyamatos a fejlődés!

Az ökotudatos szemlélet is kialakult, illetve egyre népszerűbbé válik a társadalmunkban a gazdasági válságnak köszönhetően.

Egyetlen területen kellene még előre lépni és tudatossá válni az egyének szintjén!

A közösségi szemlélet, ami a szabad és önfenntartó kulturális kreatív civil baráti közösségeink lételeme, ma még kevéssé elfogadott. Pedig ez a fajta hierarchia nélküli együttműködés a civil emberek között sokkal több figyelmet érdemelne, mert működik!

Meggyőződésünk, hogy ez az egyetlen elem hiányzik ahhoz, hogy az Ökofalu megteljen élettel és a komplex megoldások az egyéni célok mentén a társadalmi életet is élvezetessé, értékteremtővé tegyék.

Egy-egy település akkor teheti önmagát sikeressé és önfenntartóvá, ha az ott letelepülő családok hajlandók bekapcsolódni a közösségi életbe, a szabadidejükben is képessé válnak együttműködni egymással! Szabad akaratukból és saját kedvtelésükre szépítgetik a környezetüket, megosztják egymással a tehetségüket, kreativitásukat, önzetlenül átadják a tudásukat és tapasztalataikat egymásnak, illetve a megszülető új generációknak.

Óriási fejlődési irány nyílt meg az emberiség előtt!

A most kifejlődő szabad közösségekben és az általuk létrehozott szociális formákban a kielégülést az emberek a közösen megfogalmazott feladat és a hozzá kapcsolódó munka szeretetében találják meg! YagooftCulturalcreatives

Mi már nem az irigység kultúráját tekintjük társadalmi normának a mikroközösségeinkben

A Yagooft többnyelvű szociális hálón a mikroközösségek (te és a barátaid) egymással kommunikálnak, kereskednek, egymást védik és az emberiséghez kapcsolódva egy idő után önállóvá, önellátóvá válnak! 

Az 50 Dollar Deal program egyfajta mód arra, hogy nagy tömegek anyagilag megerősödjenek! Természetesen ingyenes felhasználóként is jól jársz, mert örökös online nyelvtanuló rendszer költözik az otthonodba a többi ingyenes szolgáltatásról már nem is beszélve!

Globális célunk az emberiség fizetőképességének növelésével lendületbe hozni a termelést, működésbe hozni az országok gazdaságát! 
Itt találod a mikroközösségeink meghívó linkjét. Természetesen a regisztrációt követően a te mikroközösséged meghívó linkje is felkerül a facebook oldalunkra. http://www.facebook.com/YagooftCulturalcreatives

KEHTA: januártól jöhet az internetes feketelista

Koi Tamás, 2013. július 31. 15:39 f    orrás: www.hwsw.hu 

Közös, minden szolgáltató számára hozzáférhető adatbázis alapján kötelezővé válhat a bíróság vagy az illetékes hatóság által jogsértőnek ítélt tartalom blokkolása az interneten - az erről szóló hírközlési hatósági rendelet jövő januárban, fél év csúszással léphet életbe.

A jövő év elejétől működésbe léphet az a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által üzemeltetett internetes feketelista, mely alapján a Magyarországon működő internetszolgáltatóknak kötelezően blokkolni kell a jogsértőnek ítélt tartalmakat. A Központi Elektronikus Hozzáférhetetlenné Tételi Határozati Adatbázishoz, vagyis a KEHTA-hoz minden internetszolgáltatónak csatlakoznia kell, és a bíróság vagy hatóság által elrendelt tiltásokat azonnali hatállyal életbe kell léptetnie.

A KEHTA eredetileg július 1-jén állt volna élesbe elsősorban azzal a céllal, hogy az interneten megjelenő faj-, vallási, felekezeti, nemi, illetve szexuális orinetáció alapján magánszemélyek vagy csoportok sérelmét megvalósító jogsértő, valamint különösen gyermekeket szexuálisan vagy egyéb módon zaklató, illetve gyermekpornográfiát ábrázoló internetes tartalmakat kiszűrje. Az adatbázis alapján a bíróságok, valamint a törvényben meghatározott hatóság egységes módon, elektronikus úton tudja tájékoztatni a szolgáltatókat ezekről a jogsértő esetekről, az internethozzáférést biztosító cégek ezt követően különböző módokon, domain név, IP-elérés, vagy portszám alapján le tudják tiltani az ominózus tartalmakat.

Ez a rendszer a HWSW információi szerint most is működik, de jóval kevésbé hatékony módon. Jelenleg ugyanis a bíróság hirdetőtáblájára elhelyezett hirdetmény alapján tájékozódhatnak csak a szolgáltatók a jogsértő oldalakról, vagy más tartalomról, vagyis a jogalkotó a szolgáltatók önkéntes jogkövetésére kénytelen alapozni. Emellett a hirdetményekből nem derülnek ki azok az elektronikus adatok - IP-cím vagy URL -, mely alapján a szolgáltató a blokkolást el kell végezze.

Az új jogintézmény január 1-i bevezetése után ugyanakkor nincs tovább apelláta, így az a szolgáltató, mely a hatóság által üzemeltetett, ugyanakkor nem hatósági nyilvántartásnak számító KEHTA-ban szereplő feketelistát nem emeli át saját rendszerébe, rendbírságot kaphat. A KEHTA-hoz a kapcsolódást a hatóság az Adatkapun keresztül biztosítja, a rendszert minden szolgáltatónál Ügyfélkapu-regisztrációval rendelkező, kijelölt kapcsolattartók működtetik majd.

A tiltólista működését lehetővé tevő törvényhez kapcsolódó NMHH elnöki rendelet tervezete nem rendelkezik arról, hogy a szolgáltatók pontosan milyen eszközökkel akadályozzák meg a hozzáférést a jogsértő tartalmakhoz. Azt ugyanakkor kifejezetten előírja, hogy az internetszolgáltató olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel köteles gondoskodni a KEHTA-ból részére megküldött adatok biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatok alapján megfelelő védelmi szintet nyújt.


Önellátó utcalámpák

forrás: (a.r.c.pr) 

Az UGE (Urban Green Energy;Városi Zöld Energia) szervezet bemutatta legújabb köztérvilágítási alternatíváját, a Sanya lámpákat, melyek nem igényelnek központi áramellátást, ehelyett napelemekkel és szélturbinákkal termelik meg a működésükhöz szükséges energiát.

A Sanya így energiatakarékos fénnyel boríthatja be a parkokat, tereket, bicikliutakat és autópályákat. Egy átlagos méretű városnak több ezer utcai lámpára van szüksége, a helyi önkormányzatoknak pedig több tíz millió forintjába kerül évente ezek felszerelése, karbantartása, és napi 12 órán át tartó működtetése. A Sanya azonban magáncégek számára is hasznos befektetés lehet például irodaépületek, vagy bevásárlóközpontok parkolójának kivilágítására. Az innovatív rendszer a UGE saját tervezésű HoYi! szélturbináját és napelemét használja, külön-külön vagy egyszerre, így működteti LED izzóit. Ezek kombinációjával sokkal erősebb fényt adhat a Sanya, mint egy átlagos utcalámpa, ezért kevesebbet kell felállítani ahhoz, hogy bevilágítson egy közteret. Ráadásul a beszerelésen is spórolhatnak, mivel nem kell a lámpákat a központi áramszolgáltató rendszerre rákötni. A felhős és szélcsendes idő sem okoz gondot a Sanya-nak, beépített akkumulátoraik ugyanis öt napig képesek fényárban úsztatni az utcákat. Az első 100 modellt Beijinghez közel állítják fel, és tervezik az Egyesült Államokban, Afrika és Ázsia más országaiban is a bevezetését.

 

YagooftCulturalcreatives

 

OLVASS TOVÁBB

 

RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

Rólunk 2012.09.30.

TUDATOSSÁGI SZINTEK

A béke évszázada

AZ ÖNÁLLÓ MAGYAR PÉNZ MEGTEREMTÉSÉÉRT

ÖTLETELÉS

A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM

 FNA Kulturális Kreatívok a Facebookon

 

 

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerése, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldás tehát nem az államtól való eltávolodás.

A helyes irány az állam megerősítése a jogaiban! A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve fel kell lépnie.

 


 

 

 

Menüpontok