Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PÉNZRENDSZEREK 2012 UTÁN

 Kulturális kreatív az, akinek elege van

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem nem szól másról, mint az államháztartásban jelenleg is rendelkezésre álló pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosításáról a fenntartható fejlődés jegyében! Egy forradalommentes megoldás, amit 15 Eu tagállam értelmisége dolgozott ki alapos közgazdasági számításokra is kiterjedő figyelemmel. 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

A közpénzekből a garantált Alapjövedelemre is telne!

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem?

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 FNA Kulturális Kreatívok a Facebookon

 

Takáts Péter: Pénzrendszerek 2012 után

2012 után egyre kevésbé fogják az emberek bevenni, hogy az államok fölött garázdálkodik a Bank és az 1 százalék uralkodik 99 százalék megtermelt javai fölött.

Az egész pénzrendszer úgy működik, ahogy mi gondolkodunk. Amint az emberek elkezdenek ugyanarról a dologról másképp gondolkozni, az a dolog visszafordíthatatlanul megváltozik.

A mi tudatosságunk következtében az egész pénzrendszer átalakul! Neked kell eldöntened, hogy mit támogatsz a pénzeddel. Neked kell elgondolkoznod azon, hogyan is működik az egészséges gazdaság és az egészséges pénzrendszer. Olvass tovább
 


Az asszociatív, vagy organikus gazdaság témáknak nézz utána a neten, de a későbbiekben ebben a rovatban is igyekszünk majd közzétenni.

Az egészséges pénzrendszer ősképe a következő: A Központi Bank kibocsátja azt a hitelpénzt, amire a gazdaság működésére szükség van. Ezt kamatmentesen bocsátja ki. Mindig annyit, amennyi szükséges a működéshez. A hitelpénz a vállalkozásban átalakul jövedelemmé, a jövedelemből vásárló pénz lesz, majd visszakerül a Központi Bank vérkeringésébe. 

A vállalkozásokban a kreatív szellemi képességgel munkát végzünk a természeten. A vállalkozásokban dolgozó ember átalakítja a természetet azért, hogy a termékkel más emberek jogos igényeit elégítse ki. Ezért jövedelmet kap. 

A hitelpénz a vállalkozásban átalakul jövedelemmé. Az ember azért dolgozik, hogy másik ember jogos igényére válaszoljon. A hónap végén pedig azért kap jövedelmet, hogy a következő hónapban is dolgozni tudjon. Itt érdemes utána nézni az alapjövedelem, más néven Grund Einkommen fogalmaknak.

Az új tudatossággal felismerjük, hogy van egy küldetésünk, ami más javára szól. 

"Dolgoznod azért kell, hogy megelégedett légy önmagaddal. Pénzt pedig azzal keresel, hogy szolgáltatást nyújtasz." Bob PROCTOR író

 

Az új társadalom és gazdaság lehetősége és formái 

Mi a Feltétel Nélküli Alapjövedelem? Mi az FNA?

Feltétel Nélküli Alapjövedelem - GYIK

 

Takáts Péter - Feltétel nélküli alapjövedelem

 

 

 The Bankers! Manifesto, 1934

részlet
"A tőkének védenie kell önmagát minden áron, törvényi és egyéb utakon
egyaránt. Az adósságokat be kell hajtani, a kölcsönöket és
jelzáloghiteleket pedig le kell foglalni, amint lehetséges. Amikor a
törvényes eljárás következtében az átlagember elveszíti az otthonát,
sokkal engedékenyebbé válik és a vezető pénzemberek ellenőrzése alatt
lévő vagyon tulajdonosai által a törvény szigorának köszönhetően
irányítható lesz. Otthontalan emberek nem fognak veszekedni
vezetőikkel. Ez köztudott a világ kormányzására kivatott pénzuralmi
rendszer irányítói számára. Azzal, hogy az embereket megosztjuk,
rávehetjük őket arra, hogy jelentéktelen kérdések fölötti vitákra
pazarolják energiájukat, miközben mi a tanítók szerepében lehetünk.
Így diszkrét lépésekkel bebiztosíthatjuk önmagunk számára azt, amit
már elterveztünk és sikeresen végre is hajtottunk."" The Bankers'
Manifesto, 1934
The Bankers Manifesto of 1934

Capital must protect itself in every way, through combination and through legislation. Debts must be collected and loans and mortgages foreclosed as soon as possible.

When through a process of law, the common people have lost their homes, they will be more tractable and more easily governed by the strong arm of the law applied by the central power of wealth, under control of leading financiers.

People without homes will not quarrel with their leaders. This is well known among our principle men now engaged in forming an IMPERIALISM of capital to govern the world. By dividing the people we can get them to expend their energies in fighting over questions of no importance to us except as teachers of the common herd.

Thus by discrete action we can secure for ourselves what has been generally planned and successfully accomplished.

 

 


YagooftCulturalcreatives

 

 

OLVASS TOVÁBB

TUDATOSSÁGI SZINTEK

A béke évszázada

AZ ÖNÁLLÓ MAGYAR PÉNZ MEGTEREMTÉSÉÉRT

ÖTLETELÉS

A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerése, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldás tehát nem az államtól való eltávolodás.

A helyes irány az állam megerősítése a jogaiban! A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve fel kell lépnie.