Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pozitív gondolkozással megváltoztatjuk a világot - Mozgalom

2012.12.03

 

Bízni kell az emberekben!

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 
 

Megváltoztathatjuk a világot!

Egy nagyszabású, nemes cél megvalósulásáért induló „mozgalomba” invitállak Téged. Ha neked is régi álmod, hogy a világ jobb és élhetőbb hellyé váljon, köztünk a helyed!

Mindenek előtt olvasd el az alábbi idézetet Pierre Franckh – A rezonancia törvénye című könyvből, hogy magyarázatot nyerj a fenti felhívás lényegére!


Pozitív gondolkodással hosszú időre megváltoztathatjuk a világot?

„Ha mindent megtennénk, amire képesek vagyunk, valószínűleg saját magunkat is elkápráztatnánk.” – Thomas A. Edison

Saját rezgésünk segítségével javíthatunk mások rezgésterén…

Ma már gazdag dokumentáció igazolja a gondolat hatalmának erejét, és azt a tényt, hogy milyen kevés ember elegendő az egész környező világ megváltoztatásához. A sok közül álljon itt most két példa, amely a maga idejében meglehetősen nagy feltűnést keltett.

1972-ben Maharishi Mahesh jógi vezetésével 24 észak-amerikai város több mint tízezer lakója érdekes kísérletet hajtott végre. Maharishi azt állította, hogy érezhetően visszaszorulna az erőszak és a bűnözés, ha az adott területen a lakosságnak csupán egy százaléka alkalmazna egy bizonyos meditációs technikát, az úgynevezett transzcendentális meditációt. Ennek a meditációnak a lényege, hogy az ember felidézi magában a békesség élményét. Maharishi szerint a meditáció résztvevőinek belső békessége szükségszerűen tükröződni fog a környezetükben is.

Az eredmény igen meggyőző volt: noha a kísérletben csupán a lakosság egy-egy százaléka vett részt, a változás érzékelhető volt. A bűncselekmények száma a meditáció időtartama alatt bizonyíthatóan csökkent. Ez idő alatt kevesebb betörés, rablás, erőszak, sőt kevesebb baleset történt. Még a kórházak sürgősségi osztályán is kevesebb tennivaló akadt.

És nem csak egyetlen városban tapasztalták ezt az eredményt, hanem mind a huszonnégyben. Egyértelmű tehát, hogy nem elszigetelt jelenséggel álltak szemben. Habár tudományos magyarázatot nem tudtak adni rá (akkor még), mégis vitathatatlan volt a siker. A jelenséget azóta is Maharishi-hatásnak nevezik.

Néhány esztendővel később a nemzetközi közel-keleti béketerv keretén belül végeztek hasonló kísérletet, amelynek megdöbbentő eredményeit 1988-ban a Journal of Conflict Resolution című lapban publikálták.

A kísérlet során arra kérték a transzcendentális meditációban jártas személyeket, hogy meditáljanak és teremtsenek magukban békességet. Csakhogy most sokkal nehezebbek voltak a feltételek. A nyolcvanas évek elején érték el csúcspontjukat a Libanon és Izrael közötti katonai összecsapások, amelyek kegyetlensége az egész világot elborzasztotta. Ebben a háborús övezetben került sor a kísérletre. A résztvevőket egy adott nap adott időpontjában az övezetbe szállították. És láss csodát, a kísérlet ismét bámulatos eredményekkel járt.

Miközben résztvevői a belső békesség megteremtésén munkálkodva meditációjukba mélyedtek, csökkent a bűncselekmények és a terrortámadások száma. Kevesebb közlekedési baleset történt, és bizonyíthatóan kevesebb sérültet szállítottak a kórházak sürgősségi osztályaira.

Amikor a kísérlet résztvevői befejezték a meditálást, minden ugyanúgy folytatódott, mint azelőtt.

Ebben a kísérletben minden olyan lehetőséget számításba vettek, amely az eredményt befolyásolhatta. Figyelembe vették az ünnepnapokat, a hét napjait, sőt még a holdfázisokat is. A kísérletet olyan napokon is elvégezték, amelyeken a támadások és a balesetek számának növekednie kellett volna, a meditáció időtartama alatt az erőszakos cselekmények száma mégis csökkent. Az eredmények olyan világosak és egyértelműek voltak, hogy a kísérletbe beavatott tudósok pontosan meg tudták határozni, hány résztvevőre van szükség ahhoz, hogy a meditációval megteremtett békesség a külvilágban is érzékelhető legyen.

Az igazán meglepő az, hogy kevesebbre, mint gondolnánk. Csupán a megbékíteni szándékozott lakosság egy százalékának négyzetgyökére. Ez bonyolultnak hangzik, valójában azonban roppant egyszerű. Egymillió lakos esetén ez mindössze száz ember.

- Egy város egymillió lakóját akár 100 ember is befolyásolni tudja.
- A világ hatmilliárd lakóját 8000 ember tudná befolyásolni.

Ha a lakosság ily csekély hányada békét teremt magában, békességük kiterjed környezetükre.

A kvantumfizika és a bioenergetika erre a jelenségre már megadta a magyarázatot. E két tudományág számára ezek a kísérleti eredmények csupán azt támasztják alá, amit a tudósok már régóta feltételeztek, hogy tudniillik belső meggyőződéseink ereje hatványozódik, ha egy csoport közös meggyőződést vall, s ezt mások felé is sugározza.


Meggyőződéseink megváltoztathatják a világot

Teszik is folyamatosan. Most is ebben a másodpercben. De mi az, amiről meg vagyunk győződve? Hányan gondolják közülünk, hogy a világot a maga bonyolultságával, problémáival és rengeteg lakójával már képtelenség irányítani? „Mit tehet egyetlen ember hatmilliárddal szemben?”

Természetesen így is gondolkodhatunk. Egészen kézenfekvőnek is tűnik. De ne feledjük, hogy ez is csupán egy meggyőződés. És a meggyőződések elég erősek ahhoz, hogy a világot formálják.

Ha csatlakozunk az általános véleményhez, miszerint a világ problémái már nem orvosolhatók, csak csúszunk lefelé a lejtőn, miközben az erőszak egyre terjed stb., akkor a meggyőződésünkkel mi is ebbe az irányba tereljük a fejlődést. Részt veszünk a félelem és a borúlátás baljóslatú világának megteremtésében.

- Ne vedd át és ne valld magadénak mások álláspontját, hiszen véleményük általad terjed tovább. Gondolkozz a saját fejeddel!
- Ha hiszel abban, hogy számítasz a világon, hamarosan egyre több, hasonló meggyőződésű emberrel találkozol.
- mindig jusson eszedbe, hogy mindössze száz ember is képes megváltoztatni egymillió ember viselkedését.


A közös tudat gyorsabban létrehozható, mint gondolnánk.
Szóval, igenis fontos vagy!
Te is jelentesz valamit ezen a világon!
Hogy mit? Azt neked kell eldöntened!Rendkívül erős hatású lehet a hasonló gondolkodású emberek csoportja, ha egy adott időpontban egyszerre kívánnak valamit, vagy egyszerre gondolnak valami jó dologra. 

Mi lenne, ha az a jó dolog az egész világ népességének, élőlényeinek boldogabb élete lenne?

A föld népességének száma ez év okt. 31-én érte el a hétmilliárdot. Elnagyolt számításaim szerint kb. 700000 ember összehangolt pozitív kívánságára van csupán szükség ahhoz, hogy a változás beinduljon. Ha ezt rendszeresen tesszük, a folyamat nem áll meg, egyre pozitívabb hatásokat eredményez.

Nevezzünk ki egy-egy napot a „Kívánságok Napjának”, amikor mindannyian egyszerre gondolunk kívánságukra, és közben jótékony erőt sugárzunk a világ felé. 
Az első nap legyen           2012.12. 06. 21-22 óra, 
a második                         2012.12. 13. 21-22. óra, 
a harmadik pedig             2012.12. 20. 18-19 óra, stb.

Hogy a folyamat ne szakadjon meg, javaslom a minden csütörtök 21-22 órai időpontokat.


Miért pont ezek az időpontok? 

Sokan hisznek a világvégében, mely 2012.12.21-én következik be a jóslatok szerint. Ezzel a megmozdulással megelőzhető lehet, ha valóban be akarna következni, melyben én nem hiszek ugyan, a változásban viszont annál inkább, mely változás legyen inkább pozitív. Rajtunk múlik.

E napok meghatározott óráiban, ha kényelmesen elhelyezkedsz, miután biztosítottad zavartalanságodat, lazíts, és gondolj azokra a pozitív dolgokra, melyeket élvezni szeretnél további életedben! Pl. biztonságos és meghitt otthon, elegendő anyagi háttér, szerető és hűséges társ, okos és szép gyermekek, remek barátok és munkatársak, olyan munka, amelyet szívesen végzel, boldog, kiegyensúlyozott emberek mindenütt, amerre csak jársz, tiszta utcák, stb. Teljes szívedből kívánd, amit szeretnél elérni!
Elsősorban saját vágyaidat képzeld el, hisz biztos lehetsz benne, minden ember hasonló vágyakkal rendelkezik, így a közös tudat előbb-utóbb létrehozza a vágyott változásokat.

Ne tagadj, hanem állíts! 
Ha arra gondolsz, hogy nem akarod, hogy éhezzenek, nyomorban éljenek az emberek, megerősíted a jelenlegi helyzetüket gondolataiddal. Lásd helyette inkább, hogy mindenki bőségben él, egészséges és mosolyog! Látomásodban boldog emberek jelenjenek meg a Föld minden kontinensén! 

Hiszem, hogy előbb-utóbb a látomás valósággá válik, ha elegendő ember leghőbb vágya ez!

Ha Te is szeretnél tenni azért, hogy a Földön emberhez méltó körülmények között élhess szeretteiddel, csatlakozz hozzánk!
 


Szeretettel: Szinuhe
Szesat Elektronikus Könyvtár
 
 
 
 
 

 

Kulturális kreatív az, akinek elege van

YagooftCulturalcreatives

Társadalmi Kiegyezést kezdeményezünk 2013.08.01.

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09. 

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

A közpénzekből a garantált Alapjövedelemre is telne!

Alapjövedelem – aláírásgyűjtés már 27 országban

A kezdeményezés részletei és aláírási lehetőség: itt.
Jelenleg már mind a 27 uniós tagországban folyik az aláírásgyűjtés.

Az irigység kultúrája szégyenteljes társadalmi norma.Évszázadokkal ezelőtt önérdekből a profitéhes tőke alapozta meg. Az egészségesen működtetett polgári demokráciában közakaratból könnyedén átsorolható a méltó helyére, a devianciák közé!

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK

 

 

 

 

KEHTA: januártól jöhet az internetes feketelista

Koi Tamás, 2013. július 31. 15:39 forrás: www.hwsw.hu

Közös, minden szolgáltató számára hozzáférhető adatbázis alapján kötelezővé válhat a bíróság vagy az illetékes hatóság által jogsértőnek ítélt tartalom blokkolása az interneten - az erről szóló hírközlési hatósági rendelet jövő januárban, fél év csúszással léphet életbe.

A jövő év elejétől működésbe léphet az a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által üzemeltetett internetes feketelista, mely alapján a Magyarországon működő internetszolgáltatóknak kötelezően blokkolni kell a jogsértőnek ítélt tartalmakat. A Központi Elektronikus Hozzáférhetetlenné Tételi Határozati Adatbázishoz, vagyis a KEHTA-hoz minden internetszolgáltatónak csatlakoznia kell, és a bíróság vagy hatóság által elrendelt tiltásokat azonnali hatállyal életbe kell léptetnie.

A KEHTA eredetileg július 1-jén állt volna élesbe elsősorban azzal a céllal, hogy az interneten megjelenő faj-, vallási, felekezeti, nemi, illetve szexuális orinetáció alapján magánszemélyek vagy csoportok sérelmét megvalósító jogsértő, valamint különösen gyermekeket szexuálisan vagy egyéb módon zaklató, illetve gyermekpornográfiát ábrázoló internetes tartalmakat kiszűrje. Az adatbázis alapján a bíróságok, valamint a törvényben meghatározott hatóság egységes módon, elektronikus úton tudja tájékoztatni a szolgáltatókat ezekről a jogsértő esetekről, az internethozzáférést biztosító cégek ezt követően különböző módokon, domain név, IP-elérés, vagy portszám alapján le tudják tiltani az ominózus tartalmakat.

Ez a rendszer a HWSW információi szerint most is működik, de jóval kevésbé hatékony módon. Jelenleg ugyanis a bíróság hirdetőtáblájára elhelyezett hirdetmény alapján tájékozódhatnak csak a szolgáltatók a jogsértő oldalakról, vagy más tartalomról, vagyis a jogalkotó a szolgáltatók önkéntes jogkövetésére kénytelen alapozni. Emellett a hirdetményekből nem derülnek ki azok az elektronikus adatok - IP-cím vagy URL -, mely alapján a szolgáltató a blokkolást el kell végezze.

Az új jogintézmény január 1-i bevezetése után ugyanakkor nincs tovább apelláta, így az a szolgáltató, mely a hatóság által üzemeltetett, ugyanakkor nem hatósági nyilvántartásnak számító KEHTA-ban szereplő feketelistát nem emeli át saját rendszerébe, rendbírságot kaphat. A KEHTA-hoz a kapcsolódást a hatóság az Adatkapun keresztül biztosítja, a rendszert minden szolgáltatónál Ügyfélkapu-regisztrációval rendelkező, kijelölt kapcsolattartók működtetik majd.

A tiltólista működését lehetővé tevő törvényhez kapcsolódó NMHH elnöki rendelet tervezete nem rendelkezik arról, hogy a szolgáltatók pontosan milyen eszközökkel akadályozzák meg a hozzáférést a jogsértő tartalmakhoz. Azt ugyanakkor kifejezetten előírja, hogy az internetszolgáltató olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel köteles gondoskodni a KEHTA-ból részére megküldött adatok biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatok alapján megfelelő védelmi szintet nyújt.

 

Van megoldás!

Te is megőrizheted az egyéni szabadságod az interneten. Klikk ide és regizz! Ingyenes felhasználóként is megteheted minden kockázat nélkül. Bármikor átválthatod majd a fiókodat az 50 Dollar Deal előnyeire.

 

 

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!

 

 

 

Mi már nem az irigység kultúráját tekintjük társadalmi normának a mikroközösségeinkben

A Yagooft többnyelvű szociális hálón a mikroközösségek (te és a barátaid) egymással kommunikálnak, kereskednek, egymást védik és az emberiséghez kapcsolódva egy idő után önállóvá, önellátóvá válnak! 

Az 50 Dollar Deal program egyfajta mód arra, hogy nagy tömegek anyagilag megerősödjenek! Természetesen ingyenes felhasználóként is jól jársz, mert örökös online nyelvtanuló rendszer költözik az otthonodba a többi ingyenes szolgáltatásról már nem is beszélve!

Globális célunk az emberiség fizetőképességének növelésével lendületbe hozni a termelést, működésbe hozni az országok gazdaságát! 
Itt találod a mikroközösségeink meghívó linkjét. Természetesen a regisztrációt követően a te mikroközösséged meghívó linkje is felkerül a facebook oldalunkra. http://www.facebook.com/YagooftCulturalcreatives
 

A mappában található képek előnézete SOPHIE Képgalériája

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kulturaliskreativok5@gmail.com

(Kerekes Klári, 2012.12.06 20:58)

A KÍVÁNSÁGOK ÓRÁJA 2012. december 06. 21h - 22h

kulturaliskreativok5@gmail.com

(Kerekes Klári, 2012.12.03 17:15)

Mindenkinek köszönöm a visszajelzését!

Még nincs egy órája, hogy feltettem ezt a felhívást és a mobilom azóta is folyamatosan cseng! Szinte hihetetlen, hogy ennyien vagyunk, akik egy szebb és jobb világban akarnak élni és ezért hajlandóak a saját életükben is megváltozni, pozitívan gondolkozni, a világ hasonlóan gondolkozó embereivel együtt működni.

E-mailben is jelentkezhettek, minden jelentkezőnek a tiszteletére 2012. december 6.-án egy-egy gyertya fog égni abban a városban, ahol ő él.

kulturaliskreativok5@gmail.com

Ne felejts el december 6.-án eljönni erre az oldalra és lejátszani ezt a meditációs zenét is magadnak.

A bal oldalon látható mennyien leszünk jelen ugyanabban az órában ezen az oldalon 2012 december 06.-án 21-22 óra között!