Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM

 

Hogyan működik a JÖVŐ KEZDETE Mozgalom?

 

Vajon a régit vagy az újat válasszam? Van-e elég bátorságom a konvenciókon változtatni? Miért olyan nehéz megújítani magamat és a világot?

 

Hogyan rendeződik át a kollektív tudat?

 

A kollektív tudatban, mely nem másé, mint az emberiségé, jelenleg egy érezhető átrendeződés megy végbe.

 

Mint mindig, úgy most is a régi kollektív minták visszahúzó erejével való szembekerüléssel jár együtt ez a folyamat. De a 2012 végére beharangozott események miatt ma az emberek elméje és szíve bizonyos mértékig nyitottabb a változásokra.

 

Sajnos a kollektív hiedelmek mélyre eresztették gyökereiket és ezzel gátolják a haladást. Ugyanakkor egyre többen fedezik fel, hogy van beleszólásuk az életükbe. Ez azért roppant lényeges, mert az emberek kezdenek ráébredni, hogy döntéseiknek van súlya, ennél fogva, ha akarnak, pozitív irányba változtathatnak az életükön. Ehhez az ösztöneiket vehetik igénybe.    

 

Az emberek kezdenek rádöbbenni arra, hogy van individuumuk, mely megerősíthető, stabilizálható és ha ezt elérik, akkor felismeréseik támadhatnak. Például olyanok, hogy nem mindent kell elhinni, amit mások mondanak vagy éppen elvárnak tőlük. Merthogy oly sokszor eme elvárások és követelmények mögött eleve helytelen kollektív minták találhatók, vagyis olyan közmegállapodások, amelyeket egyszer, régen valakik kitaláltak és fokozatosan bevezettek a társadalmak hiedelemrendszerébe és mítoszaiba.

 

Azt kell, mondjam, hogy sok politikai rendszer, vallás vagy egyéb emberi ideológiai koncepció éppen erre épít. Vegyük észre, hogy számos olyan szokást követünk, amelyek már idejétmúltak, sőt természetellenesek, de mi valamiért elfogadtuk őket. Talán, mert másokat – például a szüleinket – utánoztuk.  

Az emberek nem azért gondolkoznak egy bizonyos módon, mert ők ilyenek, hanem mert ilyenekké tették őket. Az értékrend, a gondolkodásmód, a vallásos érzület, az erkölcs részben hozott lelki dolog, de nagyobb részben tanult, felvett magatartásminták szövedéke. Nézzük meg, hogy mennyire más egy indiai élete vagy egy amerikaié, egy brazilé vagy egy japáné. Vegyük észre, hogy ők a kollektív tudatuk – a népük csoportszellemisége – miatt válnak indiaivá, amerikaivá, brazillá vagy japánná.

 

Azonban a változások iránti igény kezd felerősödni. Miért? Mert a lélek erői erősödnek. Ezt most megfogalmazhatjuk úgy is, hogy emelkedik a Föld rezgése, de a dolog ennél sokkal bonyolultabb és sok küszöböt kell még átlépni, hogy az emberi individuum szabad legyen.

 

Én hiszek az ember megújító erejében. Ehhez az ösztöneinkre és a belső sugallatainkra kell hallgatni és fel kell tenni a kérdést: vajon mi jó nekem? Én mit akarok? Szabad-e kételkedni és új utakat keresni? Tegyük fel magunknak a kérdést: vajon ha nem mondták volna nekem, hogy ez így és így van, akkor is erre a következtetésre jutottam volna magamtól?

Természetesen a válasz sok esetben nemleges, mert az emberek különbözőek. Például más a véleményük az abortuszkérdésben, a válás helyességében, az Istenbe vetett hitben, a halál utáni életben, az adófizetés, a háborúskodás és a bankrendszer vonatkozásában, a divat tekintetében, a vásárlási szokásokban, a demokratikus szavazásokat illetően stb.

Vegyük észre, hogy mikor melyik eszmeáramlat akar irányítani minket és gondolkozzunk el azon, hogy ha az adott eszme képviselői nem mondták volna el nekünk az „ideológiájukat”, akkor mi magunktól is megléptük volna-e ezt a lépést.

 

 

Szomorú, de még nem szoktunk le arról, hogy mindent szűretlenül elhiggyünk a tanultabbak szájából annak dacára, hogy az ellentmond a saját belső törvényeinknek, ösztöneinknek, habitusunknak. Aki képes új utakat kipróbálni, annak fel kell vállalnia, hogy téved és kudarcot vall. De a világot mindig az újítók formálják át és nem a kényelmes, önállótlan ideológia-fogyasztók. Ébredjünk fel és éljünk az egyéni szabadságunkkal: szabad másként gondolkozni, szabad új elveket felállítani, szabad szakítani a természetellenes és lélekellenes ideológiákkal, szabad élni és kipróbálni magunkat, a kreativitásunkat minden téren. Ha próbálkozásaink összhangban lesznek az Élet törvényeivel, akkor azt érezni fogjuk. Ha rosszul csinálunk valamit, akkor nincs más dolgunk, mint ezzel az új tapasztalattal optimistán állni a kihívásokhoz és újra próbálkozni.

Ne feledjük, az egyéni döntés számít igazán a kollektív tudat számára is!

Forrás: boldognapot.hu

 

A magyarok ereje nem a létszámában, hanem az egyedeit meghatározó tulajdonságaiban rejlik!

A magyar nép eredendően gyermekien őszinte, nem tud hazudni,elképesztően könyörületes, a kegyetlenséget nem ismeri. Ez az az őserő, ami a mienk, amivel a magyar ember gazdálkodik!

Erre az őserőre építjük fel a jövőt. 

Megnő a felelősségünk és a kötelezettségünk! Többet kell tennünk mint azelőtt, mert elindult az egyfajta világ összeomlása és mire véglegesen összeomlik, ott kell lennie az új rendszernek!

Ha van szereped ebben az új teremtésben, a belső éned jelezni fogja neked és azt is, hol tudsz a közös alkotó folyamatokba bekapcsolódni.

Csak lapozgatnod és olvasgatnod kell! 

YagooftCulturalcreatives

 


Megnyílt az első cigányvendéglő – Békés

  

Magyarország első cigány vendéglőjét nyitotta meg Békésen Ásós Géza, akinek ezzel gyermekkori álma vált valóra. A lánya után Kirára keresztelt étkezde slágere a cigány tyúkos káposzta.
Mintha egy népmesébe csöppent volna a 32 esztendős Ásós Géza, a békési fiatalembert meglepetések sora vezette el gyermekkori álma megvalósulásához.

– Kisgyermekként arról álmodoztam, hogy egyszer éttermem lesz, s bár gipszkartonozóként kezdtem, most mégis itt állok a vendéglőmben – mondja büszkeségtől csillogó szemmel a férfi. – Magam is meglepődtem, amikor kiderült, hogy az országban ez az első cigány vendéglő. Az önkormányzat segítségével vehettem részt a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatán, az így nyert támogatásból a nappali munkám után éjszakákat dolgoztam a vendéglőn. Egy vendéglátós ismerősöm, amikor értesült a tervemről, nem a konkurenciát látta bennem, hanem behívott a saját konyhájára, és megmutogatta, listába szedte, milyen berendezésekre lesz szükségem. Leesett az állama segítőkészségétől – vallja be Géza, aki, ha csak teheti, maga szolgálja fel a kacsanyakat késsel vágott tésztával, a csirkefarhátat krumplimóringgal, a cigánypogácsát vagy a hely slágerét, a cigány tyúkos káposztát.

Felesége, Klári is vele szorgoskodik, míg hároméves kislányuk, Kira névadóként támogatja a helyet. A vendéglős bevallja: magyar a szakácsa. A vendéglátóiparit végzett Kozák Zsolt a környéken nőtt fel, ismeri a cigány ízvilágot, s bár Németországban is dolgozott, nem szégyellte hetekig tanulni Gézáék rokonságától a roma gasztronómia és a speciális fűszerezés tudományát.

Nemcsak cigány, de magyar, német, szerb és horvát ételek is szerepelnek az étlapon, de mindegyiket cigányosan intenzív, sós, borsos, pirospaprikás, ételízesítős fűszerezéssel bolondítják meg. Cigányok és magyarok egyaránt látogatják a pár napja nyitott vendéglőt, ahol hamisítatlan élő cigányzene szórakoztatja a közönséget.

Romareceptek

Tarkedli

Egy kiló lisztet, 8 tojást, 25 deka cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, fél élesztőt és másfél liter tejet összekeverünk, míg a palacsintatésztánál sűrűbb masszát nem kapunk, majd kanállal fánkméretű adagokat mérünk, és olajban kisütjük azokat.

Cigánypogácsa

Két kiló lisztet, fél marék sót, egy élesztőt és meleg vizet kézzel összedolgozzunk, majd állni hagyjuk. Ha megkelt, újragyúrjuk, állni hagyjuk, s ezt megismételjük még egy-két alkalommal. Azután megsütjük, majd felvágva melegen tálaljuk.

Cigány tyúkos káposzta

Hozzávalók:
* 60 dkg savanyú káposzta
* 1 egész tyúk feldarabolva
* 5 dkg só
* 5 dkg ételízesítő
* 6 dkg zsír
* 25 dkg liszt
Egy lábosba alulra a káposztát, rá a tyúkot, majd a sót és az ételízesítőt teszünk. Erre újabb réteg savanyú káposzta kerül, majd az egészet vízzel felöntjük és lefedve két órát lassú tűzön főzzük. Ha a csirke megpuhult, az egészet félretesszük és két órát állni hagyjuk a lében. Ezután a lé háromnegyedét leöntjük, majd bő zsírral készült, pirospaprikás rántással addig kavarjuk az egészet, amíg besűrűsödik, és paprikás csík jelenik meg a lábos belső oldalán. Cigánypogácsával, tejföllel és száraz fehérborral tálaljuk.
Forrás: www.borsonline.hu, Balajti Péter 


 

OLVASS TOVÁBB

 

Menüpontok

Cikkek

TUDATVÁNDOR

2012.08.29

Tudatvándor volt az első, aki a műhelymunkánkhoz csatlakozott. Egy nyílt tekintetű fiatalember, fiatal családapa, aki a jelenben él. Dolgozik a munkahelyén, gondoskodással veszi körül a családját, ugyanakkor kész szerepet vállalni magára egy olyan új világ felépítésében, amiben jó élni.

Itt építi fel az emberiség a neten az első hidat a XXI. századba!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

EGYIPTOMI HOROSZKÓP

2012.08.29

     

misztikum.gif

 EGYIPTOMI HOROSZKÓP

 Az egyiptomi asztrológia alapja a több ezer éves kairói kalendárium.
 Ezért ez a horoszkóp egészen más rendszeren alapul, mint a nyugati
vagy akár a kínai asztrológia.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: kreatív kútfők alkotásai | Hozzászólások: 0

SOPHIE FILMAJÁNLATA - A JÖVŐ KEZDETE

2012.08.29

A rosszul értelmezett hatalom érdeke az, hogy az emberekkel elhitesse, hogy nem tudnak tenni semmit. Ha az emberek elhiszik, akkor azt csinálhat a hatalom, amit akar.

Amennyiben mindenki úgy gondol magára, mint tenni tudó, másokkal együttműködni képes, ellenállást felmutatni képes emberre, akkor a hatalom nélküliek hatalmával alakítani tudja a környezetét, a világot és megakadályozható, hogy a hatalom szándéka érvényesüljön.

Ez a mindenki számára rendelkezésre álló hatalom.

Éljen vele mindenki, érezze át ennek az erejét.


 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: SOPHIE Képgalériája | Hozzászólások: 0

VERŐCEI KULTURÁLIS KREATÍVOK CSOPORT

2012.08.29

Ha szeretnéd felvenni velük a kapcsolatot, tedd meg bátran.

Lantos Emese Versek honlapja

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

ATARVIS

2012.08.29

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

HEGYFALU MÚLTJA

2012.08.31

HEGYFALU

Hozzáadta: Kerekes Klári  Forrás: eVidék

Miért éppen Hegyfalu? Mert itt telepedett le a nagyapám, aki Erdélyből érkezett erre a tájra és itt született meg az édesapám, hogy aztán én megszülethessek Budapesten. A gyökereim Erdélyből erednek, ma pedig Hegyfalun vannak. Ott töltöttem gyermekkorom nyarait és onnan hoztam magammal a jövőbe vetett hit és bizalom erejét.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: magyarságtudat | Hozzászólások: 0

JÖVŐ KEZDETE - ÖTLETELŐ CSOPORTOK

2012.08.31

ÖTLETELŐ CSOPORTOK - spontán alakulnak a világ magyarok lakta területein. Az ezekben csoportokban felvetődött ötleteket egyetlen adatbázisban összegyűjtjük. A leghülyébb és a legképtelenebb ötlet sem kerül a szemétbe! Addig lapul az adatbázisban, ameddig valaki fel nem fedezi és el nem kezd rajta agyalni! Kerekes Klári

A Kulturális Kreatívok2009 Group egy összekötő kapocs. Egy eszköz, hogy a te ötleted és a körülötted kialakult csoportban megszülető ötletek is megkezdjék az önálló életüket. Valahol, valamikor a jövőben bármelyik ötlet kicsírázhat és jobbá teheti az akkori emberek életét. A jövő a múltból ered, ezt ne felejtsük el!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

KRISIE

2012.08.31

dornach-2012-1181-venek-festocsoporthungary.jpg

                                                                            KRISIE a Vének Festőcsoport tagja.

  

KRISIE ajándékozott meg minket a Festmény Vendégségbe ötletével. Ha szeretnéd egy hónapra vendégül látni az otthonodban egy kortárs festőművész alkotását, csak szólj nyugodtan. Szeretettel várunk téged is a festményeket vendéglátók körében! Az elérhetőségeinket a bal oldali menüben megtalálod. Hívj mobilon, vagy írj e-mailt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz | Hozzászólások: 0

DÖBBENETES FELISMERÉS

2012.09.01

Az emberben, önmagában létezik a képesség a természeti erőket megismerni, befogadni, elsajátítani és működtetni. 

E jelenségek működtetéséhez alapfeltétel az embertársaink szabad akaratának tiszteletben tartása.

Ezek a belső erők újgenerációs energiahordozókat bocsátanak a rendelkezésünkre, újfajta kommunikációs eszközökkel operálnak, helyreállítják az emberi test öngyógyító képességét, hozzáférést biztosítanak egy olyan tudásbázishoz, amelyről csak a mesékben hallottunk eddig. 

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: kreatív kútfők alkotásai | Hozzászólások: 0

A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS LAPJA - MA és HOLNAP

2012.09.05

 A tiszta energia – vízben a hatalom 

okolabnyom.jpg

A vízben rejlő lehetőségeket már őseink is felismerték és előszeretettel alkalmazták. Az 5000 éves maradványok azt bizonyítják, hogy már akkor is használtak olyan eszközöket, melyek hajtásában a folyónak komoly szerep jutott. Talán a legismertebb ezek közül a vízimalom, melynek segítségével gabonát tudtak őrölni.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: Magyarságtudat | Hozzászólások: 0

Mi a Feltétel Nélküli Alapjövedelem?

2012.09.11

Ha jogunk van a munkához, akkor az alapjövedelemhez is.  Az állami transzferjuttatásokat az Alapjövedelemnek kell felváltania. ALAPJÖVEDELEM az, ami mindenkinek jár! Készpénzben és az alapvető szükségletei kielégítésére! Az Alapjövedelem bevezetése lakossági igény! Az FNA  mindössze egy könyveléstechnikai változás, amivel leépül a bürokrácia, megszűnik a korrupció, a munkavállalók kiszolgáltatottsága, valamint az adóforintjainkból feleslegesen fenntartott költséges intézményrendszer. 

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem, mint az egyetlen és mindenkinek járó transzferjuttatás, korunk felvilágosodása!  Az államot jogosítványokkal felruházó polgárok jogos igénye, hogy megjelenjen a gazdaságban a nagy tömegek fizetőképessége! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A JÖVŐ KEZDETE MOZGALOM | Fényképek: kreatív kútfők alkotásai | Hozzászólások: 2