Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


E-vidék Portál

 

FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - Gyakran Ismételt Kérdések 


Bevezetés Köszönet és tisztelet mindazoknak, akiknek eszébe jut, hogy aki elfelejti a múltját, elveszíti jövőjétMindenkinek, az egyénnek, a csoportnak, közösségnek természetes szükséglete annak ismerete, hogy honnét jött, és hova tart.

Az emlékezés egyidős az emberré válással: csak ember képes megismerni, feldolgozni múltját, és csak ő képes a tudatos emlékezésre.

Tudni a múltat - lehetőség őseink tapasztalatainak, tudásának továbbfejlesztésére, az általuk vétett hibák korrekciójára: jövőnk építésére.


Történelmünkben fordult már elő, hogy nemzeti múltunk veszélyben forgott, és volt idő, amikor döngettük a mellünket: MI MAGYAROK VAGYUNK.

A mai, határokat, időt, távolságokat leromboló információtömeg ismét vett el tőlünk: elfelejtjük őseinket, harcainkat, a küzdelmet, amely megőrizte a hazát. Világbirodalmak véreztek el, de ez a kis nép az Alpok - Kárpátok gyűrűjében túlélte mindezt. Legyünk büszkék rá.

Köszönet azoknak, akik eszünkbe juttatják: hol élsz? Honnét származol?

Mivolt itt tegnap, mi volt itt száz, vagy ezer éve?

Különösen fontos ez most, amikor falvak - mint annyi más kis közösség - szinte a felmorzsolódás szélén áll. Minimális a létszám a falvak iskoláiban. Egy-egy község már képtelen lenne önmagát eltartani
Bízzunk abban, hogy megáll, megfordul ez a vegetálás: tegyünk meg ezért mindent, amit mi, egyszerű emberek megtehetünk. 

 

A problémákat más gondolkozásmóddal kell megoldani, mint amivel keletkeztek

 

Ez az alapgondolat amiből kiindulunk, amikor a JÖVŐ KEZDETE első lépéseit kutatjuk, keressük. Lakossági kezdeményezésre, az egyszerű emberek odaadásával és önzetlen részvételével.

Mindenki annyit ad hozzá magából ehhez a feltáráshoz, amennyi az erejéből telik. Ebben a világban, ahol a napi rezsi és betevő falat fogságában, szinte egész napokat a számítógépnél ülve töltheti az aki. lépésről lépésre próbál meg haladni, hogy az a téma, ami őt foglalkoztat ja, feltáruljon. 

Első lépés, hogy feltárjunk.

Addig menjünk az időben vissza, ahol az igazság csíráira bukkanunk. A józan paraszti ész az egyetlen, ami vezérelhet. Ki kell zárnunk a politikai hovatartozásunk, a megvezettetésből adódó szemléleteiinket és a jelen életkörülményeinkből adódó önsajnálatot.

Ki kell zárnunk amit elhitettek velünk, mert valakiknek érdekében állt, hogy a magyar ember ne bízzon meg a másikban. Zárja be az ajtaját és csak azzal foglalkozzon, hogy egyre több pénzt keressen, amit aztán majd elkölthet a mesterségesen gerjesztett fogyasztói igényeire a multik pénztárcájának megtömésére.

Vissza kell térnünk ahhoz, hogy elővesszük a józan paraszti eszünket.

Arra gondolunk, hogy eredendően milyen a magyar ember: híresen vendégszerető, őszinte, szinte gyermekien becsületes, békeszerető, alapvetően jogkövető, mert szeret nyugodtan aludni és fesztelenül beszélgetni, jól érezni magát a bőrében.

Valamennyien ilyenek vagyunk, mert mi magyarnak születtünk!

A szomszédunk is ilyen és minden ember, akivel egy buszon utazunk, vagy elsétál mellettünk az utcán! 

A még megmaradt energiánkat már ne arra fordítsuk, hogy ki a felelős mindezért. Ezt már tudjuk! Ha ezen az oldalon olvasgatsz, előtted is nyilvánvalóvá válik. Csak lapozgatnod és olvasgatnod kell. 2009 óta felkerült ide minden ami ahhoz kell, hogy benned is összeálljon egy kép.

 

Itt pedig ATARVIS gondolatát idézem:

Ha összeállt benned a kép, képessé válsz...

 

Azt kívánjuk, hogy válj képessé! Válj képessé arra, hogy önzetlenül odaadd magadból, amit csak te adhatsz hozzá, hogy a világot jobbá tedd!

A gondolataidat, a jószándékodat, az őszinte tenni akarásod.

Mi az eszköz vagyunk, hogy ami benned fakad, az életre keljen és követőkre találjon. Oszd meg velünk mindazt amit szeretnél, a többiek majd ott folytatják ahol folytatni kell, amit te elkezdtél.

 

Kerekes Klári

Kulturális Kreatívok2009 Group

 

Elérhetőségeink a bal oldali menü alatt, olvasnivalók a bal oldali menüben.

 

Jó munkát kívánunk mindenkinek!

Csak azzal foglalkozz, ami téged foglalkoztat, a te érdeklődési körödbe illik és amiben örömöt is lelsz, mert ezt neked soha és senki nem fogja megfizetni, vagy megköszönni. Önként adod magadból, a munkád a névtelenség homályába vész. A globális egész részévé válik és a jövő generációi számára az itt használt márkaneved marad fenn, mindössze!

 

 

TOVÁBB


TUDATVÁLTÁS 2013

HEGYFALU MÚLTJA - Hozzáadta: Kerekes Klári, mert ő innen gyökerezik

 

 

 

 YagooftCulturalcreatives