Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TRENDEK VILÁGA 2012-2013

2012.09.06

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

Mi már nem az irigység kultúráját tekintjük társadalmi normának a mikroközösségeinkben

A Yagooft többnyelvű szociális hálón a mikroközösségek (te és a barátaid) egymással kommunikálnak, kereskednek, egymást védik és az emberiséghez kapcsolódva egy idő után önállóvá, önellátóvá válnak! 

Az 50 Dollar Deal program egyfajta mód arra, hogy nagy tömegek anyagilag megerősödjenek! Természetesen ingyenes felhasználóként is jól jársz, mert örökös online nyelvtanuló rendszer költözik az otthonodba a többi ingyenes szolgáltatásról már nem is beszélve!

Globális célunk az emberiség fizetőképességének növelésével lendületbe hozni a termelést, működésbe hozni az országok gazdaságát! 
Itt találod a mikroközösségeink meghívó linkjét. Természetesen a regisztrációt követően a te mikroközösséged meghívó linkje is felkerül a facebook oldalunkra. http://www.facebook.com/YagooftCulturalcreatives

 

 

kulturaliskreativok.jpg
 

TRENDEK VILÁGA

A mai gyorsan változó világunkban az egyik fontos képességet a legújabb trendek megfigyelése, azok pontos értelmezése, a belőlük hasznosítható következtetések levonása jelenti.

Vannak olyan személyek, akik - az átlagembereknél jóval korábban - ráéreznek bizonyos dolgokra, és ezt az előérzetüket, logikai tapasztalati érvekkel képesek megindokolni, könnyen érthető érvekkel alátámasztani, és frappáns hasonlatokkal érzékelhetővé tenni.


Szerencsés dolog egy-egy ilyen személynek a közelében lenni, és élvezni azt a motivációs hatást, amiben a gondolatmenetüket követve mi is részesülhetünk, a kapcsolódó gazdasági előnyökről nem is beszélve. Most pedig következzen néhány, az általam összegyűjtött trendek gyűjteményéből - mindenféle fontossági sorrend mellőzésével: 

Életmód és jövedelemszerzés összehangolása:
Az emberek számára egyre fontosabbá válik az a szempont, hogy a jövedelmüket, milyen életminőség fenntartása mellett képesek megszerezni. Vannak, akik inkább vállalják az alacsonyabb keresetet, lemondanak a hangzatos beosztásaikról, cserében a több szabadidőért, és a stressz mentes munkakörülményekért. Mások pedig munkájuk, tudásuk, tapasztalatuk és idejük befektetése révén igyekeznek folyamatos - jogdíj szerű - jövedelemforrásra szert tenni. 

Önfoglalkoztatás növekvő népszerűsége: 
Ma már a jövedelemközpontú szemlélet kezdi - lassan de biztosan - felváltani a hagyományos munkahelyközpontú életszemléletet. Az emberek az állásszerzés helyett egyre inkább a jövedelemszerzési lehetőségekre igyekeznek a figyelmüket összpontosítani. A jövő a független, önfoglalkoztató csapatjátékosoké lesz. 

Egészségtudatos életmód népszerűvé válása: 
Egyre többen kezdenek rájönni arra, hogy egészségi állapotuk megóvása leginkább az életmódjuktól függ. "Az egészség nem jár senkinek sem "állampolgári jogon", annak érdekében mindenkinek tennie is kell."

Vannak akik, nem várják meg, hogy különféle betegséggel az egészségügyi intézményekben - nem kevés anyagi áldozat árán - kezeljék őket, hanem a megelőzés érdekében inkább aktívan cselekednek (wellness alapelvek). A munkavállalók egészségi állapota és termelékenysége közötti összefüggés jelentőségét ma már senki sem vitatja, sőt vannak vállaltok, amelyek alkalmazottaik sportolásra ösztönzik ingyenes fitneszbérletekkel.

Internet alapú TV-adások elterjedése: 
Ez már nem utópia, hanem valóság! 

Elektronikus kereskedelem:
Internet áruházak (pl. vebso.hu) folyamatos elszaporodása, a pénzügyi műveletek interneten történő bonyolítási feltételeinek megteremtésével párhuzamosan. 

Éva-marketing: 
A nők gondolkodásmódja és viselkedése hatással van az üzleti életre, s ennek következtében a marketing hierarchikus modelljét lassan felváltja az emberi kapcsolatokra építő modell.

Szolgáltatások interneten történő értékesítése: 
pl. jogi érdekképviselet (a jogi útvesztők helyett jogi biztonságot kínálása, anyagi, erkölcsi, szakmai támogatással), vagy tartozások érvényesítése, követelésbehajtás. 

Személyiségfejlesztés, önképzés: 
Ma már egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a keresőképességünket csak egy életen át tartó, folyamatos tanulással őrizhetjük meg.

"Az iskolai, hagyományos oktatásban szerzett ismeretekből meg lehet élni, önképzéssel, viszont egy vagyonra tehetsz szert." (Jim ROHN)

Személyi edzők, - tanácsadók iránti igény megnövekedése: 
Fitnesz tanácsadó, táplálkozási tanácsadó, személyi edző, -befektetési /pénzügyi tanácsadó, személyi biztonsági tanácsadó szakmák megjelenése. 

Wellness ipar kialakulása: 
Egészségi állapotunk megőrzése aktív közreműködésünket igényli. Életmódunkat az egészségtudatos wellness alapelvek szerint ajánlott kialakítani (optimális táplálkozás, rendszeres testmozgás, és szellemi kikapcsolódás). Egy új iparág van születőben, amely az ehhez szükséges termékeket és szolgáltatásokat hivatott biztosítani. 

Távmunka lehetőségek elszaporodása: 
Az otthoni környezetben végezhető tevékenységek köre folyamatosan bővül. lehetővé téve ennek az újfajta foglalkoztatási formának az elterjedését. 

Hatékony irodatechnikai és telekommunikációs eszközök széleskörű hozzáférhetősége.
Elérhető áron beszerezhetők ma már az olyan irodatechnikai és telekommunikációs berendezések és eszközök, amelyek lehetővé teszik azt, hogy egy honlap kinézetéből, egy e-mailben, vagy fax-on elküldött dokumentum minőségéből nem lehet megállapítani, hogy a háttérben egy 2000 fős vállalat, vagy csupán egy önfoglalkoztató személy áll. 

Az elhízás népbetegséggé válása:
A kövérség ma már nem a jómód és gazdagság szimbóluma, hanem esélycsökkentő tényező a munkaerőpiacon. 

Vírus-marketing megjelenése: 
Olyan termékekről és szolgáltatásokról van szó, amelyek önkéntes reklámozásra, népszerűsítésre ösztönzik az ügyfeleket. Ezáltal a termékről/szolgáltatásról szóló információ influenza vírusként, öngerjesztő folyamat segítségével jut el a potenciális vásárlók széles tömegéhez. Ráadásul, gyakran még hitelesebbnek is tekintik, mint a médiareklámokat.

Magas szakképzettséggel rendelkezők alulfoglalkoztatása. 
Ma még sokan csupán a "papírok" megszerzésére összpontosítanak (engedve az oktatási intézmények bővülő kínálatából eredő csábításnak), abban reménykedve, hogy állásajánlatokkal fogják őket elárasztani, ha majd sikerül a megfelelő szakképzettségre szert tenniük. Megfeledkeznek arról, hogy a jövedelemteremtő képességük "értékesítésének" hatékony módját is célszerű lenne elsajátítani. Ehhez az oktatási intézményekben többnyire kevés segítséget kapnak.

Nyugdíjrendszerek bizonytalan perspektívája: 
Egyre csökken az aktív dolgozók száma, miközben pedig növekszik az átlag életkor, és ezzel együtt az eltartandó személyek száma.

Néhány éven belül szerte a világban elkezd nyugdíjba vonulni a történelem legnagyobb demográfiai robbanásának, a "baby boom"-nak a nemzedéke, és a legtöbb kormánynak nincsenek meg az anyagi eszközei ígéreteik betartására

A média miniatürizálódása és demokratizálása. 
Bárki lehet - az Internet segítségével - műsorsugárzó. Új lehetőségek teremtődnek ezáltal a marketing - reklám tevékenység - folytatására. Kreativitásunkat használva ismertségünket és népszerűségünket növelhetjük és ezáltal a MEGAsztárokéhoz hasonló nagyságrendű jövedelemre tehetünk szert anélkül, hogy kivételes énektudással rendelkeznénk. 

Közvetlen vásárlás terjedése: 
Egy fogyasztó központú forradalom kialakulásának lehetünk szemtanúi, amely a termékek és szolgáltatások forgalmazása terén megy végbe. Megvalósulóban van a közvetlen vásárlás folyamata a gyártó és a fogyasztó között. A hagyományos kiskereskedelem értékesítői láncának közvetítői kimaradnak az egész folyamatból.

Egyes cégek már konkrét anyagi juttatással (árkedvezmény, illetve ajánlási jutalék) ösztönzik a termékeik fogyasztóit reklámtevékenység folytatására (társulási-, ill. partner programok:pl. www.amazon.com , www.libri.hu, előfizető toborzó akciója) 

"Begubózás": 
Az emberek egyre inkább az otthonukba zárkóznak, mert a külvilág számukra egyre riasztóbb, erőszakos és zűrzavaros. Ezzel szemben viszont, az otthonuk meleg és biztonságos. 

Virtuális közösségek megjelenése: 
az Internet számos előnyének egyik kihasználási formája a különféle, szakmai, szabadidős tevékenység, vagy egyéb más szempont szerinti közösségek szerveződése. (pl. SKYPE, YAGOOFT

Távoktatás: 
Ma már számtalan formájával találkozhatunk az Internet alapú távoktatási képzéseknek. 

Személyi biztonság felértékelődése: 
Személyiségjogok védelmének fontossága, biztonsági őröket foglalkoztató intézmények szaporodása. 

Ügyfélbarát reklám- és marketing módszerek terjedése:
Az erőszakos - figyelemelvonó, ügyfélbosszantó - TV-reklámokból kiábránduló emberek szívesen fogadják a beleegyezésükön alapuló - megengedő - fogyasztóbarát, az internetes eszközök alkalmazásán alapuló, marketing módszereket (lásd: Internet-marketing, online MLM) 

Növekszik az agy teljesítményének fokozását és az agy - számítógép kapcsolat tökéletesítését megkönnyítő módszerek iránti igény. 

Információ-értékesítés: 
Újfajta jövedelemszerző tevékenységként jelenik meg. Az ember egy speciális területen megszerzett saját tapasztalatairól egy összeállítást készít (e-book), és azt közzéteszi, forgalmazza az internet segítségével. 

Növekvő szabadságvágy: 
Az emberek több szabadságot szeretnének maguknak a döntéshozatalukban, több szabadidőre vágynak, és kevesebb kötelezettséget hajlandók vállalni.

Megnövekszik az igény a másokban bizalmat keltő személyiséggel rendelkező egyének iránt. Az újfajta - ügyfélbarát marketing - tevékenység hatékony végzésére ők lesznek a legalkalmasabbak, és ennek megfelelően kiemelkedő jövedelemben is fognak részesülni. 

Alternatív gyógymódok növekvő népszerűsége: 
Az emberek egyre inkább a nyitott gondolkodású orvosokkal kívánnak kapcsolatot létesíteni. Olyanokkal, akik hajlandók többet megtanulni a nem hagyományos gyógyítási módokról. 

A középosztályba tartozók számának fokozatos csökkenése. 
Ezzel egyidőben növekszik a gazdagok és a szegények száma, és a jövedelemszintbeli különbség is egyre nagyobb lesz közöttük. 

Öregedés késleltetése: 
Újabbnál újabb a táplálkozással és életvitellel kapcsolatos információk látnak napvilágot, amelyek az emberi szervezet öregedési folyamatának a lelassítását szolgálják, valamint az élettartamunk növelését, és mindezeket élvezetes életminőség fenntartása mellett 

Kapcsolati Marketinges értékesítés: 
a termékek és szolgáltatások korszerű, és hatékony értékesítési módja, amely számos trend egymás hatását erősítő előnyeire épül. Ideális feltételeket biztosít az otthonról végezhető passzív - jogdíj szerű - jövedelemszerző tevékenységhez, kihasználva a hatástöbbszörözés és a másolódás elvét. 

Egy újfajta pénzkereseti lehetőség van kialakulóban: "A jogdíjszerű, egyéni jövedelemszerzés - csapatmunkában!" by: DR RÉMAY


Forrás: Menyhártné Zana Éva

 

 
 

Alapjövedelem – aláírásgyűjtés már 27 országban

A kezdeményezés részletei és aláírási lehetőség: itt.

Jelenleg már mind a 27 uniós tagországban folyik az aláírásgyűjtés. Az irigység kultúrája szégyenteljes társadalmi norma. Évszázadokkal ezelőtt önérdekből a profitéhes tőke alapozta meg. Az egészségesen működtetett polgári demokráciában közakarattal könnyedén átsorolható a méltó jelyére, a devianciák közé.

 

 

OLVASS TOVÁBB

Miként is álljunk hozzá az ALAPJÖVEDELEM kérdéshez

Mi az ALAPJÖVEDELEM?

FNA - Gyakran Ismételt Kérdések

nol.hu - Garantált jövedelem mindenkinek?

Európai polgári kezdeményezés SZÁMLÁLÓ

Európai polgári kezdeményezés ITT ÍRD ALÁ

 

 

FNA Kulturális Kreatívok a Facebookon

A közpénzekből garantált Alapjövedelemre is telne!

Lesz-e garantált Alapjövedelem Magyarországon?

 

 


 

 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz