Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vigyázz, így ne vállalkozz!

2013.01.16

 

Vigyázz, így ne vállalkozz! 

Mindenki okulására tesszük közzé az alábbi cikket. Egy vállalkozás elindítása minden esetben óriási körültekintést igényel. Sajnos ez utólagos okoskodás a tönkrement családok esetében. Azoknak viszont, akik manapság foglalkoznak az önfoglalkoztatás gondolatával, a történtek tanulságokat hordoznak. 

 

 

Csődbe mentek Rubint Réka üzletével

2013-01-15 05:30:00
Magyarország ‒ Családokat tett tönkre anyagilag és lelkileg a Rubint Réka szépségszalon! A fitneszlady pár évvel ezelőtt álmot látott: saját nevével fémjelzett szépségszalon-hálózatot Magyarország nagyobb városaiban.
 

 

Réka az egyik szalon megnyitóján optimistán pezsgőzött

 

Réka idejekorán kinőtte magát a személyi edző és fitneszlady státusból komoly üzletasszonnyá, férjével, Schobert Norbival jó pár gyümölcsözőnek mondható vállalkozásba fogott bele. Ilyen volt például a pékséghálózatuk, a könyv-, DVD- és lapkiadás, vagy éppen az étel-házhozszállítás. Réka azonban a szépségiparban is szerette volna megvetni a lábát, ezért a fővárosban nyitott egy szépségszalont, majd hálózati rendszerben árulta a jogokat, amelyekre jó páran le is csaptak. 2008–2009-ben nagy csinnadratta közepette egymás után nyitották meg a Rubint Réka-szalonokat: Budapesten több helyen, majd Békéscsabán, Szegeden, Győrben, Érden és Nyíregyházán is várták a szépülni és fogyni vágyó hölgyeket. 

Réka – aki kérdésünkre csupán annyit mondott, hogy ő csak a nevét adta a szalonokhoz – az elmondások alapján megkérte mindennek az árát, arra azonban bizonyára ő sem gondolt (ahogyan a tulajdonosok sem), hogy hiába a népszerűsége, befuccsolnak az üzletek, és családok mennek rá anyagilag és lelkileg. 

Márpedig ez történt. Nem egy üzlettárs törölné ki az emlékezetéből az elmúlt pár évet és a Rubint Réka nevet. 

Az egyik vidéki üzlet tulaj­donosa döntött úgy, hogy megnyitja a szalont, amelynek köszönhetően olyan anyagi csődbe került, hogy ott tart: legszívesebben a szerveit is eladná, csak hogy legyen miből ételt venni a gyerekeinek. 

– Jó üzletnek tűnt, Réka neve volt a garancia a sikerre. De nem jött be. Rengeteg pénzbe került, amit egyre csak növelni akartak, mindent meg akartak vetetni velünk, és már nem bírtuk. Nemcsak én, hanem a többi üzlet sem. 3,6 millió forint volt a névhasználat, aztán havonta 120 ezer a hálózati rendszer díja. Mindent rajtuk keresztül kellett megvenni, a fogyasztógépektől kezdve az utolsó dohányzóasztalig. Nekem hitelt kellett felvennem, 8,5 millió+áfa összeget fizettem csak a gépekre. Körülbelül 15 millió forintomba és az életembe került ez az üzlet. Semmi segítséget nem kaptunk tőlük, beígértek fűt-fát, amit nem teljesítettek! Hiába mondták, hogy Réka neve önmagában elviszi a boltot, s rengeteg kuncsaftunk lesz, mi szépen elhittünk mindent, aztán becsődöltünk – sóhajtott a többgyermekes asszony, aki elárulta: a cég, amely alatt az üzlethálózat futott, már nem él, ezért hiába fordult ügyvédhez, hogy segítsen. 

A XIII. kerületi Viza utcában sem ment a szalon, jelenleg teljesen üres az üzlethelység, új bérlőt keresnek


– Az üzletek tulajdonosaival megkerestük egymást, és kiderült, hogy mindenki befuccsolt, és szinte egytől egyig mindenki egy lakás árát bukta el. Az összes üzlet bezárt, mi meg csak reménykedünk, hogy valaha rendbe fog jönni az életünk. Mutogathatnék ujjal Rékára – noha nem segített nekünk semmit a két hölgy üzlettársával együtt –, de nem tehetem, mert jogilag rendben volt minden. Mi voltunk a marhák, hogy belementünk ebbe! Teljesen eladósodtunk, havonta közel 100 ezret nyögök az üzlet miatt. Évek óta nem alszom, és azon gondolkozom, hogy inkább eladom a szerveimet, csak ne tartozzak már, mert ezt már nem bírom. Még az is fejtörést okoz, hogy hogyan tartsam el a gyerekeimet – mondta megtörten az asszony.
Hasonló helyzetbe került ­másik két vidéki szépségsza­lon-tulajdonos is, akik nem merik vállalni a nevüket, mert félnek Réka bosszújától. Azt azonban elmondták, hogy az ő életük is tönkrement, nyugtatók nélkül nem tudnának létezni sem.

Kapcsolódó cikkek

Piásan forgatta DVD-jét Rubint Réka

Piásan forgatta DVD-jét Rubint Réka

Műhelytitkokat osztott meg a nézőkkel a jubileumra készülő fitneszkirálynő

– Nekem öt évet vett el az életemből a Réka-szalon. Nem akarom elmondani, hogy min mentem keresztül, mert az, hogy gyógyszereken élek miatta, a legkevesebb… – csuklott el az asszony hangja a vonal túlsó végén. – Bedőltem, mert jól hangzott.  Az utolsó bőrt is próbálták lehúzni rólunk. Tízmillió forint körüli összeget fizettem ki nekik. Én is ügyvédet fogadtam, hogy találjunk rajtuk valami fogást, de nem sikerült. Most csak csöndben szenvedünk tovább, tartjuk egymásban a lelket, fogjuk a fejünket, és várjuk a csodát. Bár én magamban már letettem arról, hogy valaha viszontlátom a pénzem.

Blikk-információ 

 

 


 

ITT egyszeri 60 Dollar franchise költséggel megnyithatod a saját leányvállalatodat a világ legnagyobb globális kereskedelmi és kommunikációs cégénél! Garantáltan nem lesz soha többé és semmiféle további költséged! 

 

A jelenben minden társadalmi-gazdasági probléma abból fakad, hogy a munkaerőpiac már nem tudja biztosítani az emberek szociális beillesztését a társadalomba.

A fogyasztói társadalom felélte a lakosság és a természeti környezetünk tartalékait!

Logikus következtetés, hogy a problémákat más gondolkozással kell megoldani, mint amivel keletkeztek. A kommunikáció a társadalom egyetlen gyógyító ereje. Valódi kommunikáció csak egyenrangú emberek között lehetséges. Valódi egyenlőség még sosem jöhetett létre a Földön az emberiség sok ezeréves történelme során, mert még sosem állt rendelkezésre az a kommunikációs eszköz, ami lehetővé tette volna. Ma már a rendelkezésünkre áll, ami eddig még sosem volt: az Internet!

Kommunikáció pénz és nyelvi korlátok nélkül!

A Yagooft a tömegközlekedés eszköze

A mindennapi tevékenységedet pénz és nyelvi korlátok nélkül ismertetheted meg az emberiség egészével ingyenes felhasználóként is!

Itt a meghívód személyét is saját magad választhatod ki!

Egyszeri 60$ költséggel örökös használati jogra, webirodára és örökös részesedésre is szert teszel, mert a Yagooft a mindenkori árbevételének a 60%-át a civil lakossággal kívánja megosztani!

Ha még nem regisztráltál, most érdemes átgondolni és megtenni. A csatlakozással mindenki csak nyerhet, ezt felelősséggel állítjuk!

A kommunikáció szabad áramlása a világban nem lehet pénzkérdés, ahogy a nyelvtanulás lehetősége sem függhet az emberek fizetőképességétől!

A történelem folyamán egyetlen dolog nem állt a civil lakosság rendelkezésére: az internet. Napjainkban az internet szabadsága a rendelkezésünkre áll! Csupán civil akarat és civil együttműködés kérdése, hogy a lakosság a saját anyagi és társadalmi szerepének a megerősítésére is a birtokába vegye. Korlátozások és nyelvi korlátok nélkül, a szabad akaratából és az emberiség érdekeit is szolgálva!

 

OLVASS TOVÁBB

 

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK 

 

Új társadalom van megszületőben!

 

 

 

A mappában található képek előnézete Amerikai elnökök