Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Önkénteseket várnak

2013.03.15

 

Önkénteseket várunk MÁRIAHALOM - Biofalu 2013.március

A tavasz küszöbén annyit látok, hogy sok teendőnk és alkotási lehetőségünk van.
Ha érzel késztetést magadban, hogy megajándékozd magadat és minket az időddel, energiáddal, jelenléteddel, akkor gyere!

Az önkéntes napi 6 óra segítség fejében kap szállást és egyszerű vega étkezést. Pénz nem mozog.

Mielőtt a részletekbe belemélyednénk: néhány órai helyszíni tapasztalat meghatározóbb neked is és nekünk is, mint sok előzetes latolgatás! Úgyis hamar kiderül, hogy öröm-e mindkét oldalnak. Hosszabb távon pedig láthatod, hogy miért is jöttél el…

Az önkéntesek jellemzően azért jönnek, hogy kizökkenjenek a szokásvilágukból és új rálátást szerezzenek magukkal kapcsolatban.

Ennek formája: segít az aktuális vendégházi hétköznapi munkákban (takarítás, mosás, magunknak főzés) vagy az átalakításokban az épületen belül, környékén. Ezek jó lehetőséget adnak, hogy magukról új tapasztalásokat szerezzenek egy érzelmileg védett környezetben. A védettség abból adódik, hogy a többiek is úton lévő, önismeret iránt érdeklődőek. Hamar kiderül, hogy a véletlenek milyen új élményeket hoznak. Többségében egyedül, vagy legalábbis a munkára figyelve dolgozva, könnyebben tudatosulnak ezek.

A spontán beszélgetéseken túl, időnként szoktunk „botost” tartani, amikor mindenki megoszthatja a pillanatnyi tapasztalásait anélkül, hogy a többiek beleszólnának, tanácsokat adnának.

Mivel alig látunk előre, ezért alig kell valamiben előre megállapodnunk. Első alkalommal csak azt kell tudnunk, hogy néhány óra vagy egy nap után leülünk és beszélünk a hogyan-továbbról.  Az érkezésedet is elég néhány nappal előtte emailben egyeztetni. Ez először érkezők ittlétét nem tervezzük előre.

Aki először jön azoktól azt várjuk, hogy:
·         egyeztessünk előre, mikor szeretne jönni
·         elvégezze a 6 órás munkákat
·         felelős legyen a jelenlétéért (beleértve a testi épségéért, biztosításaiért)

Igyekszünk max 2 ágyas elhelyezést adni.
(kertészkedést, gazdálkodást nem végzünk önkéntes formában sem. Ha valakinek ilyen vágya van, a szabadidejében megteheti a tanulókertünkben.)

1-2 napon belül visszajelzést adunk egymásnak és közösen döntünk a folytatásról. Az önkéntességről szerződést kötünk a hatósági előírások szerint.

Ha késztetésed van jönni hozzánk, jelezd emailben! Géza  ( geza@biofalu.hu )

 

Hétvégi tanulókert program

2013. tavaszától elindul „Hétvégi tanulókert” programunk, melyre várjuk az érdeklődőket.

A tanulókert program célja - mint azt a neve is mutatja - elsősorban tanulás, tapasztalatszerzés, tapasztalatcsere. A programra jelentkezés a fenti e-mail címen lehetséges.

B960px-mariahalom-biofalu.jpgőv

ebben.

 

Kapcsolódó cikkek

 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Magyarságtudat