Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.01.03

 

21.02.2012

  

Mindössze fél éves múltra tekint vissza,

és máris nagy népszerűségnek örvend az Aiolus News, amelynek írásai francia, olasz és december óta angol nyelven jelennek meg,

de az Energiacentrummal való szoros együttműködés révén tartalmának jelentős része magyarul is hozzáférhető. (Aiolus News)
 

Az Aiolus News, amely nevét az ógörög mitológia szél-istenétől, Aiolosztól kapta, olyan nemzetközi hírportál, amelynek középpontjában a fenntartható fejlődés és a hozzá szorosan vagy lazábban kötődő témakörök állnak. Ennek megfelelően számolnak be hírei, cikkei, interjúi a megújuló energiákról, a környezetvédelemről, az alkalmazott tudomány újdonságairól, „alternatív” üzleti kísérletekről. De szó van bennük egészséges életmódról, spirituális kérdésekről, helyet kap az ezek által ihletett művészet - tehát minden, ami élhetővé, élhetőbbé teszi világunkat.

Az Aiolus News életre hívói hiszik ugyanis, hogy van élhető jövője az emberiségnek, de ez azonban elsősorban rajta múlik. Hiszik ezt még akkor is, amikor szinte csak rossz és riasztó hírek érkeznek szinte óránként a világ minden tájáról a pénzügyi válságoktól az egyre súlyosbodó természeti katasztrófákig. Mindemellett egyre hangosabbak azok, akik a maja naptárban megjósolt 2012. december 21-i világvégét emlegetik, mintegy igazolni látják a „próféciát” az események egymásutániságától, miközben valóságos üzletágat alapítottak – akárcsak a 2000 előtti Nostradamus-lázzal – emberek százmillióinak kollektív félelmére.

Ez utóbbival is szembe kíván szállni az Aiolus News. Kiutat keres a negativitások feloldhatatlan dugójában vergődő információs sztrádáról, és szakítani akar a „good news is no news” esztelen hagyományával. A világvége – a maga apokaliptikus értelmében – ezúttal is elmarad, ugyanakkor tudatosítani kell, hogy a mai világrend valóban a végéhez közeledik, de beköszönthet egy új, amelyben nem hadigépezetek, átláthatatlan összefonódású, gátlástalan megakonszernek, önkényes tőzsdei manipulációk irányítanak, hanem talán – az emberiség történetében először – a józan ész, a gondolkodó emberek összefogása.

Az internet több mint másfél évtizedes történetének legnagyobb vívmánya, hogy számos hasonlóan gondolkodó, világot jobbító szándékú ember talált egymásra a Föld különböző pontjain. Ezt a folyamatot kívánja erősíteni az Aiolus News is, az Energiacentrummal való szoros partneri kapcsolat kialakításával: a két portál alapelvei, célkitűzései azonosak, kölcsönösen szélesítik egymás tartalmi spektrumát és ezáltal egymás olvasótáborát is, amely idővel komoly erősítést jelenthet a környezettudatos, a fenntartható fejlődést szem előtt tartó, felelős polgárok táborának, itthon és a határokon túl egyaránt. 

G. W. Caine, főszerkesztő 

 

Kép

 

TISZTA SÓT SZERETNE, AMIBEN NINCSEN KÁLIUM-KLORID?

Vásároljon, rendelje meg most!

+36 30 722 71 05

 

 A fenntartható fejlődés 

 

A mai fiatalok lesznek a jövő tudatos fogyasztói

 

1.       a fiatalok belátják, hogy az anyagias szemlélet, a fogyasztói társadalom olyan mértékben manipulálja az embert, hogy gazdasági rabszolgává süllyednek

2.       a világ legnagyobb spirituális tanítói arra koncentrálnak, hogy megerősítsék a nőies energiák áramlását a bolygónk jövője érdekében

3.       a Kulturális Kreativok megváltoztatják a társadalmak hozzáállását

4.       a lakosság csalódik a vezetőiben és finom stratégiával megtagadja a lojalitását

5.       a kormányok visszaveszik az állam hatáskörébe a pénzkibocsátás jogát

6.       az államok az általuk kibocsájtott pénzből a területükről el nem vihető beruházásokat finanszíroznak. Ezzel értékteremtő munkahelyet és emberhez méltó megélhetési feltételeket biztosítanak a lakosságuknak

7.       a cégek az elavult shareholders (profitot termeljen a tulajdonosnak) felfogással szemben áttérnek a stakeholders (termeljen profitot a tulajdonosnak de úgy, hogy lehetőleg pozitív hatást gyakoroljon a környezetére) stratégiára 

 

 

Kép

 

 Ami a Földön az ember által történik, annak elsősorban az emberi gondolkodás az alapja.

A kisember az egyetlen, aki túl is lát a profitérdekeken. 

Mi, az elszegényedők vagyunk azok, akiknek edukált emberré kell válnia (aki többet tud),

hogy megvalósuljon a fenntartható fejlődés és a bolygónk a természet otthona maradhasson.

 

Az emberek, akik végre elkezdenek tájékozódni és józan paraszti ésszel gondolkozni.

Az emberek, akik egymásra ismernek, majd  egymásra találnak és végre működni kezd a  bizalom ... 

 ____________________________________________________________________________________

Szupervályog ház építés  

                        Forrás: abbcenter                         Közzétéve: 2012.06.26.

                                  

http://youtu.be/IYmIrFmdr88


A filmben végigkövethetjük egy szupervályog ház felépítésének teljes folyamatát.

Hihetetlenül olcsó, és egyszerű építési technológia, amellyel gyorsan és könnyedén építhetünk futurisztikus megjelenésű ám
környezetbarát lakóházakat saját kézzel.

Ötvözi a hagyományos vályog falazat kiváló hőháztartását, a tömlős technológia miatti hihetetlen szerkezeti stabilitást és
nem utolsó sorban a természethez közeli formavilágot hoz létre.

Ez a módszer kiváló alternatívát jelent azok számára akik olcsó és kellemes hangulatú otthonra vágynak.

Jelenleg már itthon is megtanulható a módszer. Azt viszont tudni kell, hogy az építési engedélyek beszerzése nem túl egyszerű.

Kép

 

 

Három menő budapesti BIO piac

Forrás: nolvideo 2012.06.29.

Pénteken megnézték a Kossuth téri termelői piacot, szombaton a Csörsz utcai bio piacot, vasárnap pedig a nemrég nyílt háztáji piacot a Szimpla Kertben.

 

A falás okai

 

Forgács Attila pszichológus, Az evés lélektana című könyv szerzője
Forgács Attila pszichológus,
Az evés lélektana című könyv szerzője

Sokan vagyunk, akik a bajban hízunk. Ha nem tudjuk másként legyőzni, hát megesszük a stresszt, a fáradtságot, a haragot. Az evés a problémakezelés legeredendőbb módja.

- A táplálkozási és az önvédelmi képességnek közös agyi területei vannak - magyarázza Forgács Attila. -

Ha fájdalmat okoznak nekik, az állatok is nagyobb mennyiségű ételt vesznek magukhoz stresszhelyzetben, és nem tudnak elmenekülni.

Agyunk felépítése következtében a stressz enyhíthető orális tevékenységgel (rágcsálás, cumi, cigi) különösen, ha ezt a tapasztalatot korai gyerekkori tanulással is megerősítjük. Az éhes ember feszült.

A jóllakott megnyugszik. Vacsora közben könnyebb feloldani a konfliktust. A közös étkezés békéltet. (Ha valakik „ágytól-asztaltól elváltak", akkor menthetetlenek!) Vannak olyan pszichoterápiák, amelyek kihasználják az evés érzelmekre gyakorolt hatását. Például három napja nem evő klausztrofóbiásokat étellel megtömött liftbe visznek. A tapasztalat azt mutatja, hogy erősebb az étel utáni vágy a bezártságtól való félelemnél.

Nemcsak a stresszt tudjuk megenni. Az agressziót is. A dühös állat harap. A dühös, civilizált ember is, csak ő az ételbe harap bele. Az elfojtott harag zsírrá alakul rajtunk, miként a félelem is.

Az emberiség nagy része mindig éhezett, egymilliárdan ebben a pillanatban is éheznek. A nélkülözéstől való félsz ott munkál bennünk a teli spájz mellett is. A mesebeli terülj-terülj asztalkám birtoklásának vágya ősi, kitörölhetetlen.

A férfiakra nemcsak régen, napjainkban is jellemző, hogy szeretnének kicsit nagyobbak (izmosabbak) lenni annál, mint amekkorák. Az állatvilágból ered ez a vágy: a hímek küzdelmében megfigyelhető a testméret fitogtatása: gondoljunk csak a felfuvalkodott békára vagy az égnek álló szőrű kutyára. Elhízottság szempontjából ma a magas beosztásban dolgozó férfiak a legérintettebbek.

Hogyan nyerjünk háborút? 


- Elsősorban önismerettel - tanácsolja Forgács Attila. Csak akkor tarthatjuk meg, illetve nyerhetjük vissza a kontrollt a testünk felett, ha tudjuk, mi sarkall bennünket falánkságra. Ha végiggondoljuk, miért, mi helyett nyúlunk a tál után.

Ha tudjuk, hogy a bőség, az árudömping ellenünk dolgozik, nem értünk.

Az elhízás a hatvanas évek után lett népbetegség. Ekkor lett tévéjük, autójuk az embereknek (nem kellett már gyalogolni), gyorséttermük, hűtőszekrényük, ahol elfér a szupermarketben a bevásárlókocsiba pakolt töméntelen mennyiségű étel. A (gyors)étteremben is egyre nagyobb adagokat sóznak ránk. A fogyókúraipar pedig velünk együtt gyarapszik. Pedig a mérték, a józanság megtalálása a hosszú távú siker kulcsa, nem a diéta. Ha ezt megértetjük, nyert ügyünk van.


A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS LAPJA - MA és HOLNAP

2012.09.05

 

A fenntartható fejlődés lapja

 

A divatról mindig azt halljuk – és állítjuk –, hogy folyamatosan változik. Csak kapkodjuk a fejünket, eszeveszetten próbálunk lépést tartani a legkülönfélébb médiumok által diktált őrületes tempóval, költjük a pénzt akkor is, ha nem a miénk, vásároljuk a szinte naponta megjelenő újdonságokat. Az élvezetekkel együtt halmozzuk a ruhákat, cipőket, telefonokat, kütyüket, ki-ki neme szerint, mert azt mondják, most éppen ez a trendi. De ki mondja, és miért? Egyáltalán, létezik fenntartható, tudatos vásárlás, pláne divat? Cikkünk erre keresi a választ.
A hőforrások, vagyis a geotermikus energia felhasználása szinte az emberiséggel egyidős. Már a római korban számos meleg vizes fürdő (thermae) állt a nyilvánosság rendelkezésére. Magyarországon is több római, valamint a jóval későbbről (16-17. század) eredeztethető török kori fürdő maradt meg, amelyek mind hévízforráson alapulnak. A termálvizek hőjének hasznosítása azonban csak a 19. század végétől kezdődött meg.
 
A vízben rejlő lehetőségeket már őseink is felismerték és előszeretettel alkalmazták. Az 5000 éves maradványok azt bizonyítják, hogy már akkor is használtak olyan eszközöket, melyek hajtásában a folyónak komoly szerep jutott. Talán a legismertebb ezek közül a vízimalom, melynek segítségével gabonát tudtak őrölni.

 

 

 

Nyáron is aktívan
2012.08.07.
SomlóZöldítő
2012.08.07.
Az vagy, ahol eszel?
2012.08.07.
Pur Projekt
2012.08.07.
Magyarország világörökségi helyszínei (3. rész)
2012.08.07.
Costa Rica, a földi Paradicsom?
2012.08.07.
Befejezték munkájukat a Szén-dioxid Nyomozók
2012.08.07.
Fenntarthatóság és gazdaság
2012.08.07.
Első ökogyülekezeti konferencia Magyarországon
2012.08.07.
Tündérország rózsái
2012.08.07.
Városfejlesztés ma és holnap, avagy hogyan legyen Budapestből a jövő zöld városa
2012.08.07.
Kislábnyom program: díjazták az energiatudatos háztartásokat
2012.08.07.
Szivarológia és fenntarthatóság
2012.08.07.
A megújuló energiaforrások története
2012.08.07.
Jó szomszédság: egy ökoiskola és egy zöld óvoda barátsága
2012.08.07.
Tengeri szélerőművek
2012.08.07.
Helyünk a világban
2012.08.07.
Zöld szerepek
2012.08.07.
„Zöld” életforma: a követendő minta
2012.08.07.
Új utakon a hulladékgazdálkodás
2012.08.07.
Magvas gondolatok: liszt, ami nem búza
2012.08.07.

 

 

OLVASS TOVÁBB

Egyik kedvenc szerzőnk: Czugler Petra  Elérhetősége: szerkesztoseg@maesholnap.hu

 

 Cheonggyecheon, a „betonfolyó”  
    Édentől keletre  
    Szaporodjatok, sokasodjatok... de meddig?  
    A Kék Bolygó Díj – és az Armageddon?  
    A Nagy (Zöld) Alma – 2. rész  
    A Nagy (Zöld) Alma – 1. rész  
    Kellemes Sakuragi-t kívánunk!  
    A folyók királynője  
    Betondzsungelből a legzöldebb város: Chicago útja  
    Védekezés az emelkedő vízszint ellen - avagy jövőkép, Noé bárkáival  
    Egy Terminátor, aki környezetet véd?  
    Villanyverdák - a jövő városi autói  
    Aktív energiatakarékosság - passzívház 

 

 

                A mai fiatalok lesznek a jövő tudatos vásárlói

 

 tovább - ingyenes Írói és Szónoki Klub

 

Társadalmi Kiegyezést kezdeményezünk 2013.08.01. 

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!

 

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete magyarságtudat