Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A LAKOSSÁG DOLGA 2012 SZEPTEMBER

2012.09.03

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről! A drasztikus elszegényedés megindulása a 2008-as pénzügyi és gazdasági válsághoz köthető. A válságnak négy periódusa volt eddig Magyarországon. 2008. második felében tört ki a pénzpiaci válság, amely a megtakarítással rendelkezőket érintette. 2008−2009-ben visszaesett a foglalkoztatás, nőtt a munkanélküliség. Ezzel párhuzamosan a devizahitelek problémája is élesen megjelent. 2009−2011-ben az állami kiadásokat erőteljesen csökkentették, miközben nőttek a lakossági elvonások. Az egykulcsos SZJA bevezetése hátrányosan érintette az alacsony keresetűeket. 2011−2012-ben egyértelműen szűkítették a szociális és egészségügyi kiadásokat. A háztartások közel 81 százalékának nincs annyi tartaléka, hogy egy váratlan, nagyobb kiadást – 100 000 Ft nagyságban – ki tudjon fizetni. A fűtés hiánya 20 százalékról 27 százalékra nőtt az elmúlt két év alatt.

A válság elmúlt öt évében azok a negatív tendenciák erősödtek fel még jobban, amelyek a társadalom alsóbb rétegeit érintik hátrányosan. A szegénységnek nem csak a mértéke, hanem mélysége is hatalmas ütemben nőtt. Különösen jelentős volt a szegénységi kockázat növekedése a gyermekek és a fiatalok, az alacsony iskolázottságú és a roma háztartásfővel élők körében, valamint azok között, akik olyan háztartásban élnek, ahol a háztartásfő munkanélküli vagy inaktív.

A parlamenti pártok lemondtak a leszakadó rétegek felzárkóztatásáról, hiszen egyik pártnál sem jelent meg átfogó program a leszakadás további megakadályozására. Ha a folyamatokat nem tudja megfékezni az elit, akkor a szélsőséges politikai erők komolyan profitálhatnak ebből. 

 forrás: Totyik Tamás

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Alapjövedelem – aláírásgyűjtés már 27 országban

május 1 -3

Népi kezdeményezés indult!

Népi kezdeményezés indult az Európai Unióban a Feltételi Nélküli Alapjövedelem bevezetése érdekében.

A kezdeményezés részletei és aláírási lehetőség: itt.

Jelenleg már mind a 27 uniós tagországban folyik az aláírásgyűjtés.

Az aláírásgyüjtés helyzetéről itt tájékozódhat. 

 

               

 TÁRSADALMI KIEGYEZÉST KEZDEMÉNYEZÜNK 2013.08.01.

 Ezt is megoldja az ALAPJÖVEDELEM bevezetése!

 

Mit kell tennie a lakosságnak ?

 

Ezt a három pontot ki kell követelnie a lakosságnak, alulról jövő kezdeményezéssel!

 

1. Legyen törvényileg megtiltva a lakások elárverezése adósságfedezet címén!

 

2. A Parlament szavazza meg az egyéni csőd intézményét!

 

3. A Magyar Nemzeti Bank felett vegye vissza a felügyeleti jog gyakorlását a tulajdonos, a magyar állam!

 

A jelenlegi kormány alkalmas arra, hogy megtegye ezt a három lépést!

Alulról szerveződve a lakosságnak kell kikövetelnie, hogy ez meg is történjen, mégpedig minél előbb megtörténjen! Tőlünk kapta a felhatalmazást a kormány, most tőlünk kell megkapnia a hangos követelést is, hogy érdemben  is képes legyen megvédeni családok millióit! 

 

Nézd meg ezt a videót és gondold át a saját fejeddel.

 


 

A videók a címekre klikkelve nyílnak meg.

 

Lesz-e őszre háború? 1. rész – Dr. Drábik János, Jakab István

A történelem zűrzavarában a szeptember hónap többször kapott szerepet: 1939.09.01. a második világháború kezdete, 2001. 09.11. az afganisztáni háború.
A történelmet mindig a bankárok irányították és a nemzetek csak áldozatai voltak a pénzügyi csatározásoknak.
Napjainkban is egy gazdasági világválság csúcspontját szenvedi el a világ.

 

Lesz-e őszre háború 2. rész – Dr. Drábik János, Jakab István

Irán, Szíria és Pakisztán a puskaporos hordó napjainkban. A világ elitjének létkérdés Irán megszerzése ,ugyanis létrejött az Ázsiai nagy Antant, amely félelmetes katonai és gazdasági hatalmat képvisel. Ha ezek az erők megerősödnek, akkor az egységes privát világ álma megszűnik annak a hatalmi elitnek, akik rabszolgasorsban tartják az emberiség nagy részét. Mit tehet a magyarság, hogy ne legyen háború?

 

Hogyan húzta csőbe a világbank Magyarországot? – Bartha Árpád, Jakab István

A szocializmus élharcosai tiszta szívvel hittek abban, hogy a nyugati országok bankkölcsönök segítségével felszabadítják a magyar gazdaságot. De ugyanúgy jártunk, mint Amerika őslakosai, amikor Istenként tisztelték országuk gyarmatosítóit. Az üveggyönygyökért cserébe több nemzedékre nyúló adósrabszolgaságba kényszerítette országunkat a világbank és az IMF.

 A videók a címekre klikkelve nézhetők meg.

  

A MAGYAR PÉNZ BEVEZETÉSE 

HARC AZ ÖNÁLLÓ MAGYAR PÉNZ MEGTEREMTÉSÉÉRT

Minden bajok forrása maga a kamat. A kamat a lopás egyik fajtája! A bankok zéró hozzájárulást tesznek az értékteremtő előállításhoz. Mindössze a jelet állítják elő. A pénz = JEL A pénz előállítása nem értékteremtés!

Az értéket a termelés, a reálgazdaság állítja elő!

A kamat intézményével a bűnöző bankár kaszt a lakosság termelő munkájával előállított értékkel eltartatja magát!

A szervezett magánhatalom pénzügyi manipulációkkal rákényszeríti a hitelt az országokra és az országok lakosságára, majd visszafizethetetlen kamat formájában a megtermelt értékből még annyit sem hagy ott a lakosságnál, hogy emberhez méltó életszínvonalon meg tudjon élni!

Magyarországnak 2010-től NEMZETI KORMÁNYA VAN! Rettenetes ellenszélben, bármilyen apró mozgástér nélkül, a belső és külső támadások kereszttüzében próbál meg valamit is tenni azért, hogy a kisemberek milliói legalább ne haljanak éhen a nemzetközi pénzkartell hiéna módszerei következtében!

1. rész

Tartalom:

A közhatalom a gyengébb fél Magyarországon. A szervezett magánhatalom hogyan vette át Magyarország irányítását. Mi a legfőbb hatalmi eszköze - mindenféle módszerrel megszerzi magának a gazdasági életet közzvetítő jeleknek, a pénznek az előállítását és kamatra való közvetítését. Lecseréli hitelpénzre az állami pénzrendszert.

 

 a további videókért klikkelj az alábbi linkre:

HARC AZ ÖNÁLLÓ MAGYAR PÉNZ BEVEZETÉSÉÉRT 

 

 

 

Kié a magyar állam?

 

Dr. Drábik János, Jakab István

Link a videóhoz

Műsor tartalma

Arcátlan világméretű, szervezett magánhatalmak birtokolják minden értékünket, ami a magyar államot jelenti.Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy egy új alkotmánnyal megerősítsük a magyarság jogait ősi hazájához hűen. Orbán Viktor történelmi szerepet kapott, hogy megszilárdítsa a magyar államot. Vajon van elég tudatos gondolkodó, aki támogatná ezt a kezdeményezést?

Címkék

 
 

 
 

 

 

A mappában található képek előnézete Magyarságtudat