Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSALÁDI PROGRAMOK

 

AZ ÚJ TÁRSADALOM HAJNALA

 

 

Mi ott voltunk az Ökoklikk hétvégén Galgahévízen!

2013. május 17-18-19

Köszönjük, hogy elfogadhattuk a meghívást! A 3 nap folyamán megismerhettük az elmúlt 20-23 év rögös útját, a gazdasági válságból kivezető társadalmi és gazdasági együttműködés alternatív megoldásait.

Arról is meggyőződhettünk, hogy a fenntartható fejlődés jegyében ez az egyetlen élhető életforma. A technológia már a rendelkezésünkre áll és folyamatos a fejlődés! Az ökotudatos szemlélet is kialakult, illetve egyre népszerűbbé válik a társadalmunkban a gazdasági válságnak köszönhetően.

Egyetlen területen kellene még előre lépni és tudatossá válni az egyének szintjén!

A közösségi szemlélet, ami a szabad és önfenntartó kulturális kreatív kis civil baráti közösség lételeme, ma még kevéssé ismert. Pedig ez a fajta hierarchia nélküli együttműködés a civil emberek között sokkal több figyelmet érdemelne.

Meggyőződésünk, hogy ez az egyetlen elem hiányzik ahhoz, hogy az Ökofalu megteljen élettel és a komplex megoldások az egyéni célok mentén a társadalmi életet is élvezetessé, értékteremtővé tegyék.

Egy-egy település akkor teheti önmagát sikeressé és önfenntartóvá, ha az ott letelepülő családok hajlandók bekapcsolódni a közösségi életbe, a szabadidejükben is képessé válnak együttműködni egymással! Szabad akaratukból és saját kedvtelésükre szépítgetik a környezetüket, megosztják egymással a tehetségüket, kreativitásukat, önzetlenül átadják a tudásukat és tapasztalataikat egymásnak, illetve a megszülető új generációknak.

Óriási fejlődési irány nyílt meg az emberiség előtt!

A most kifejlődő szabad közösségekben és az általuk létrehozott szociális formákban a kielégülést az emberek a közösen megfogalmazott feladat és a hozzá kapcsolódó munka szeretetében találják meg! 

Még mindig nem késő játszani az ingyenes hétvégéért!!! A nyílt nap és egyes programok külső érdeklődők (akik nem vettek részt az Ökoklikk játékban) számára is elérhetők!


 

tudatosodas3.jpg


Családinet.hu

 

Egely György: Ingyen Energia Mega Könyv - PDF innen letölthető

 

 

mti
2012.11.06. 9:16 | Utolsó módosítás: 2012.11.06. 9:28
  
 

Magyarország látja el a világot csokimikulással

A magyarországi Nestlé üzemében gyártott csokimikulások 80 százaléka exportra készül.

 

 

nestle-diosgyor2.jpg

Közel 1400 tonna, kizárólag valódi csokoládéból készült téli szezonális figurát gyártottak az idei karácsonyi ünnepekre a Nestlé diósgyőri üzemében. Ennek 80 százaléka készült exportra, így 2012 telén 23 országba jutnak el Észak-Magyarországról a csokiból formázott termékek - közölte a Nestlé Hungária Kft. hétfőn az MTI-vel.

A cég közleménye szerint évről évre nő a kereslet a csokimikulások és más szezonális csokoládéfigurák iránt. Míg a Nestlé egyetlen, kizárólag csokoládéfigurákra specializálódott gyártóegységében, a diósgyőri üzemben tavaly több mint 2800 tonna figurát - összesen 73,5 millió darabot - állítottak elő, addig az idei év végére várhatóan több mint 3200 tonna csokoládéfigura hagyja el a gyárat. Ez éves szinten mintegy 14 százalékos növekedést jelent, amelyből hozzávetőleg 1400 tonna készül a téli szezonra.

mo-latja-el-csokimikulassal-a-vilagot-nestle-diosgyor.jpg

Tavaly 20, az idei téli szezonban pedig már 23 országba exportálja a Nestlé a Diósgyőrben készült csokoládéfigurákat - idézi a közlemény a szerencsi és diósgyőri Nestlé gyárak igazgatóját. Jean-Pierre Polanen hozzátette: a növekedésnek köszönhetően a gyárban az idén 10 százalékkal emelkedett a munkavállalók száma, a legintenzívebb gyártási időszakban 450 fő vesz részt a termelésben.

A Nestlé Hungária Kft. a Nestlé S.A. leányvállalataként jött létre 1991-ben. A Nestlé négy magyarországi gyárában összesen több mint 1600 embert foglalkoztat. Szerencsen kakaó- és kávétermékeket, Diósgyőrben üreges csokoládéfigurákat, Bükön állateledelt állítanak elő, Kékkúton pedig ásványvizet palackoznak.

 


 

október-november

A hónap gyógynövénye: erdei szeder

A vadszeder leveléből igen jóízű tea készíthető, mely leginkább az ízületi betegségekre (reuma, köszvény) és a cukorbetegségre hatásos.Bővebben...

Gyógytea epeköves cukorbetegeknek

A cukorbetegség gyógynövényekkel sem gyógyítható. Kiegészítő kezelésként viszont kiváló eredményeket lehet elérni a használatukkal.
Bővebben... 

Szezonvég
Bővebben...

 

 

A gyep őszi gyomosodása, a gyep gondozása, felkészítése a telelésre

A cím nem teljesen pontos, mert a gyepben most fellelhető gyomok valójában már a nyár derekán megjelentek, és még most is virulnak. Sokan kétségbeesve szemlélik, ahogy a nyár közepétől egyre gyomosabb a gyepük, annak ellenére, hogy igyekeznek mindent megtenni a nem kívánt betolakodók ellen.

 
Apáról fiúra száll az allergiás hajlam

Az allergia megjelenésében döntő szerepet játszik az öröklődés. Azonos nemű gyermek és szülő esetében pedig még nagyobb a betegség kialakulásának kockázata.
 
A nők legnagyobb mumusa, amiről nem lehet eleget beszélni: a felfázás és biztos(?) receptek

Házi praktikák kontra orvos által felírt antibiotikum- kúra. A szakértő válaszol...
 
Terítéken a zöldség- és gyümölcsfogyasztás

Az egészséges étrend nélkülözhetetlen hozzávalói, nem mindegy azonban, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztunk. Gyümölcs reggelire, vagy inkább este, zöldség párolva, vagy nyersen? Kérdéseinkre dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusa válaszolt.
 
Kényes kérdések - Szexuális úton terjedő nőgyógyászati megbetegedések

Előző héten a nem szexuális úton terjedő, mégis kellemetlen tüneteket okozó nőgyógyászati fertőzésekről kérdeztük Prof. Dr. Takács Pétert, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szülész-nőgyógyász, urológus és inkontinencia specialistáját. Ezen a héten a szexuális úton terjedő fertőzések témakörét járjuk körbe.
 
III. Meseszerzők színpadon az új FMH-ban!

Milyen meglepetést tartogat Őszanyó a gyerekeknek? A színes falevelek borította Fehérvári úton sétálva hova érdemes benézni? Nyúl Péter barátaival vagy a "Vándor Meseíróval" találkozhatsz, ha eljössz az új Fővárosi Művelődési Házba október 13-án szombaton!
 
Öt tévhit a pajzsmirigy betegségeiről - 3. rész

A T4 és a T3 kezeléssel kapcsolatos problémák megismerése után az irodalomban ismét elég hangos és éles vita alakult ki és ez még most sem zárult le. A kérdés röviden: szintetikus vagy természetes hormonokat adjunk-e?
 
Programok a szabadidő kellemes eltöltéséhez