Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IMF - Ideje a magyar érdekeket is megvédeni!

Épp itt az ideje, hogy a kormány is igénybe vegye a hivatalos sajtó felületeit!

Elegünk volt a hivatalos média ferdítéseiből és hazugságaiból!

A lakosságunk nyomorog, a kormány tehetetlen, mert az IMF és a kamathiénák kezében a világ!

 

CSAK ÍGY TOVÁBB, ORBÁN KORMÁNY! 

A magyar lakosság nem hülye! Elegünk volt az IMF diktálásaiból, a cáfolataikból is! Magyarország élni akar és élni fog! Nemzeti kormányunk van és az is marad! 

Gratulálunk a kormánynak, hogy meg merte tenni és sajtókampányt mert indítani az IMF és mindenféle pénzügyi hiéna ellen! 2012.10.09. 

 

VÉGRE EZ AZ IDŐ IS ELÉRKEZETT!

2012.10.09.

 

 

IMF-ellenes hirdetések a napilapokban

Tiszteletet, bizalmat, függetlenséget kér az IMF-től a kormány azokban a hirdetésekben, amelyek ma jelentek meg számos napilapban. Az Inter Media Group 200 millió forintért tervez és foglal médiát.

IMF-ellenes kormányzati hirdetések jelentek meg számos mai napilapban – számol be róla az Index és a Hvg.hu is. A kormány álláspontját kommunikáló printek a Napi Gazdaságban, a Magyar Nemzetben, a Magyar Hírlapban, a Népszavában, a Népszabadságban, a Metropolban és a Blikkben jelentek meg. Mivel ez a minden politikai oldalt és minden elérést lefedő print médiamix ritka és meglepő a kormányzati kommunikáció elmúlt éveiben, ezért láthatólag a baloldali és a bizonytalan szavazók felé is egyértelművé akarja tenni a kormány, hogy az IMF-fel szemben a magyar érdekeket védi.

 

Forrás: Zero2Zero Tumblr

 

200 millióval az IMF ellen

A kampány médiatervezését és vásárlását az Inter Media Group (IMG) végzi, amellyeloktóber 8-án kötött szerződést a Miniszterelnökség bruttó 200 millió 815 ezer 228 forint keretösszeg felhasználásáig. A Miniszterelnökség már március óta együtt dolgozik az ügynökséggel, az akkori éves, nettó 630 milliós médiatendert egyedüli ajánlattevőként nyerte az IMG. Korábban az uniós elnökség kampányának a médiaügynöksége is az IMG volt.

A mostani - akkor még titkos tartalmú - kampány első részletei október 4-én kerültek nyilvánosságra, amikor Miniszterelnökség „előre nem látható okkal” és „rendkívüli sürgősséggel” indokolta a közbeszerzési terv módosítását és a hirdetmény nélkül induló, meghívásos, tárgyalásos eljárást.

 

Forrás: Zero2Zero Tumblr

 

Egy nappal később az Index beszámolt róla, hogy az IMF miatt van szükség a kampány halaszthatatlan elindítására. Múlt héten még arról írtak a lapok, hogy a kormány kommunikációja arról szól majd, hogy a korábbi megállapodások Magyarország számára előnytelenek voltak, az Orbán-kormány viszont olyan feltételeket teremtett, amelyek előnyösek a nemzetgazdaság számára.

Hazugságokra épülne a kampány?

A most megjelent print hirdetések azonban ennél jóval erősebb karakterű állításokat fogalmaznak meg. Azt kommunikálják, hogy a Nemzetközi Valutaalap olyan kötelezettségeket próbál rákényszeríteni Magyarországra a pénzért cserébe, amelyek az ország érdekeivel, függetlenségével ellentétesek, továbbá tiszteletet és bizalmat követelünk az IMF-től.

Az állítások arra a tíz pontos listára épülnek, amelyet a Magyar Nemzet még szeptember 6-án szivárogtatott ki a sárvári kormánygyűlésről. Csakhogy szeptember 7-re a Nemzetközi Valutaalap cáfolta, hogy a lista valódi lenne, állításuk szerint „jelentős pontatlanságokat” tartalmaz, olyan követeléseket akar az Orbán-kormány az IMF nyakába varrni, melyeket soha nem kértek.

 

Forrás: Zero2Zero Tumblr

 

A nyitókép forrása

 

Az egyeztetések lezárultával a Nemzetközi Valutaalap egy előzetes véleményt hagyott a kormány részére, amelyben kitért azon területekre, ahol a gazdaságpolitikai intézkedések módosítása, illetve mélyebb kifejtése szükséges. Ilyen javaslat volt többek között

(1) a tranzakciós illeték Magyar Nemzeti Bank műveleteire való kiterjesztésének visszavonása,

(2) az adóbeszedés hatékonyságának növelése,

(3) az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata,

(4) az állam méretének további csökkentése,

(5) a szociális támogatási rendszer célzottabbá tétele,

(6) a bankadó eltörlése,

(7) a közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata és

(8) a helyi önkormányzatok kiadásainak mérséklése .

 

A saját véleményünk: 

(1) A Magyar Nemzeti Bank +6 % alapkamatot fizet, mint a többi európai tagállam! A magyar adófizetők pénzén parkoltatják és kamatoztatják Magyarországon a pénzt és így lopják ki a magyar állam és a magyar emberek szemét!

(2) Az adóbeszedés hatékonyságának növelése - szándékosan vonták ki a gazdaságból a pénzt a kereskedelmi bankok és még az így működő gazdaságból a beszedett adókat is az IMF viszi el kamatteher formájában! Persze, hogy szorgalmazza az adóbeszedés hatékonyságának a növelését, mert a magyar gazdaság minden manipuláció ellenére is képes még működni!

(3) Az egykulcsos adórendszer bevezetése elhamarkodott és korai volt Magyarországon, ahol a felső tízezer még a szabadrablás bűvöletében él és megérdemeltnek tekinti a milliárdjait, amit privatizációval szerzett, ugyanakkor a tisztességes és arányos társadalmi tehervállalás "önkéntesen" fel sem merül a szűk fejében.

(4) Az állam méretének további csökkentése a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetésével bekövetkezik!

(5) A szociális támogatási rendszer az ország szégyene! A Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetésére van szükség!

(6) A bankadó eltörlése... NEM is az IMF lenne, ha kihagyta volna.... Szegény bankok!

(7) A közösségi közlekedés alapvető emberi jog! Ingyenes is lehetne Magyarországon, ha az IMF nem vinné ki kamatteher formájában az országból az adófizetők pénzét!

(8) A helyi önkormányzatok a lakosság alapvető szükségleteit sem képesek már kiszolgálni. A helyi önkormányzatok terheit és a helyi bürokráciát is a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezéte fogja megszüntetni.

 

 

 

OLVASS TOVÁBB

Egely György: Ingyen Energia Megakönyv - PDF innen letölthető