Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TUDATOS VÁSÁRLÓ.hu

2012.09.22

 RÓLUNK 2012. 09. 30. 

 

 

 

Ökobandita képzés
   Kedves Olvasók!
Elindultak a vidéki ÖkoKörök. Még lehet jelentkezni Bicskére, Dorogra, Baracskára és Tatára csoporttagnak. Zöldítsd Te is a háztartásodat ÖkoKörben és segíts, hogy minél több érintetthez eljusson a felhívás. Köszönjük!
 

Őszi háztartászöldítés ÖkoKörben

Egerben, Esztergomban, Kecskeméten, Szegeden és Tatabányán szeptembertől újra indul az ÖkoKör háztartászöldítő program. Jó hangulat, kreatívkodás és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Zöldítsd Te is a háztartásodat ÖkoKörben! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ökobanditák, egyesüljetek!

Érdeklődsz olyan témák iránt, mint a méltányos elektronikai ipar, tudatos vásárlás, zöld háztartás, ÖkoKörök vagy akár az önkéntesség? Ha igen, a Tudatos Vásárlók Egyesületének Ökobanditái között a helyed! 

Mit tudsz a szupermarketek globális hatásairól?

Kérjük, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével segítsd a munkánkat. A kérdőív a szupermarketek beszerzési tevékenységének helyi és globális hatásáról szól. A kitöltése kb. 5 perc. 

4 nagyszerű blog energiahatékonyságról és az alternatív energiáról

Körülnéztünk az energiás blogok háza táján. Ezeket jó szívvel ajánljuk.

Idénymenü: őszi receptek terítéken

Ősszel még a kezdő konyhatündéreknek is könnyű a dolguk, hiszen tele van a piac szebbnél-szebb friss zöldséggel, gyümölccsel.  Ezek közül válogattunk most is egy háromfogásos menüre valót. 

Mosolyog-e a batul? - A zalai gyümölcsfamentő

Ami nekünk alma meg szilva, az Kovács Gyulának pónyik és penyigei nemtudomka. A Kárpát-medence őshonos gyümölcsfáinak lelkes gyűjtője mára közel ezer fajtát mentett meg, soknak szó szerint az utolsó példánya áll a kertjében. 

Szeresd az ételt, kerüld a pazarlást!

Pár egyszerű tanács megfogadásával csökkenthető a figyelmetlenség miatt kukában landoló élelmiszer mennyisége. 

Kisközösségi kalauz: A Wekerleteleptől Kecskemétig

Az ÖkoKörök sokszor egyébként is buzgó közösségekben indulnak, máskor a csoportok adnak lendületet egy új ötletnek. A jó példák szerencsére ragadósak, csak úgy, mint a lelkesedés.

   VIDEÓK
 

“Taste the Waste“ — the trailer [angol]

Tudtad, hogy világviszonylatban majdnem másfél milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe évente? Az EU-ban egy év alatt kidobott élelmiszerek elszállításához 3 millió teherautóra lenne szükség, melyek konvojba állva körbeérnék az Egyenlítőt. A film magyar premierje

Nej!lon

Egy film arról, hogy honnan jön, és hová kerül az a sok műanyag kacat, amely mindannyiunkat körülvesz. A filmet megnézheted szeptember 15-én rendezendő Carrot Mob-on.

   ADATBÁZISAINK
 
 
 
 
 
 
 
   HÍREK A TVE-RŐL - TÁMOGASS!
Szívesen olvasnál még több cikket, tippet, adatbázist a TudatosVásárló.hu oldalon? Kedvezményt szeretnél a kiadványainkból vagy a rendezényeink/sétáink árából? Többféle módon is támogathatsz minket. 
*Szponzorálj egy cikket a TudatosVásárló.hu oldalon!
*Csatlakozz a támogató tagjainkhoz!
   PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK
Hírek küldése a szerkesztőségbe
A híreket, program-, könyv- és linkajánlókat a szerk at tudatosvasarlo.hu email címre várjuk.
Küldd tovább ezt a hírlevelet ismerőseidnek is!
Milyen a TudatosVásárló.hu?

 

 

 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz