Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

2013.08.20

 

Nem egy ember dönti el, hogy milyen országot akarunk

Az Európai Polgári Kezdeményezések, az EPK azt a célt szolgálja, hogy a magyar lakosság is kinyilvánítsa az egyéni véleményét az EU tagállamokban kötelezen bevezetni tervezett életfontosságú kérdésekben.

Az EPK aláírásgyűjtések az interneten 13 témában indultak el. A magyar lakossághoz ennek a híre el sem juthatott, mivel a hivatalos sajtó soha és sehol még csak meg sem említette! Magyarországon TILOS tudnia az egyénnek, hogy vannak demokratikus jogai és ezekkel élhet is a kedve szerint!

A magyar lakosság nincs tisztában azzal, hogy a vélemény nyilvánítására számít a többi tagállam lakossága és a többi 26 tagállam civil közösségei is! Ennek tudható be, hogy olyan helyzet állt elő, hogy a magyar ivóvízkészletet a többi tagállam lakossága fogja megvédeni a kötelező privatizációtól, mert közeleg az aláírási határidő és a minimum szükséges 16500 EGYETÉRTŐ aláírásnak Magyarország részéről mindössze a 15 százaléka van meg! 

 A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

 

 

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetésére is EPK indult. 

Ennek a lejárati határideje 2014. január 01. Eddig Magyarországról alig több, mint 3000 ember adta a véleményét. Nem is tehették többen, mert mindössze egy maréknyi ember érzi úgy, hogy informálnia kell a barátait és az ismerőseit erről a kezdeményezésről. Alig több, mint 20 önkéntes gyűjti az aláírásokat és alig néhány civil szervezet vette a fáradságot, hogy ismertesse a támogatóival az elképzelést. NO BRAVO!

ALAPJÖVEDELEM

 

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

Gondolatok Szt István ünnepén

A magyar állam megalapítása egy kitüntetett, sorsfordító pillanat volt, ami Szent István nevéhez fűződik. Az államiság kiteljesedése és maradéktalan érvényesülése viszont egy hosszú történelmi folyamat, ami napjainkban is tart. 

Az elért jogállamiság megvédése egy soha véget nem érő küzdelem. Abban pedig, hogy ez a küzdelem a magyar lakosság nagy többségének is az emberhez méltó életfeltételeket hozza el, nemcsak a politikának, a politikusoknak, hanem minden magyar polgárnak felelőssége, feladata van.

Ez a nemzet ezer éve eldöntötte, azóta pedig számtalanszor bebizonyította, hogy hazánk és népünk helye végérvényesen Európában van – nemcsak földrajzi, de politikai és kulturális értelemben is. Ehhez a döntéséhez a magyar nép mindvégig hű maradt történelme során, ettől semmilyen önkény nem bírta és nem bírja ma sem eltántorítani. 

Ezt a döntést, Szent István örökségét erősíti meg, a magyar nemzet évezredes céljával és érdekével ért egyet az, aki Magyarország és Európa között egyetértésre törekszik. Aki hazánkat közelíteni akarja Európához, aki Európában és európai módon gondolkodik. 

Ez a mai lakossági küzdelmek tétje is. Ennek felelősségével kell tennünk a dolgunkat ma, holnap és holnapután. És ennek tudatában kell választanunk jövőre, hogy milyen Magyarországot akarunk: európait?

Mert ha európai államot akarunk, akkor a lakosságnak ki kell zökkennie és a kezébe kell vennie a sorsa irányítását! Minden egyénnek joga és kötelezettsége megismerni a polgári kezdeményezéseket és a legjobb belátása szerint  az aláírásával kinyilvánítani az elindított témákban a véleményét! 

Európában azt, hogy milyen országban akarunk élni , nem egyetlen ember dönti el!

Hanem minden egyén, aki a hazáját szereti, az európai értékeket, a szabadság és a demokrácia eszményeit tiszteli. Aki szerint úgy lehetünk igazán büszke, boldog magyarok, ha közben európaiak is maradunk. Az európai állampolgárok szabadságvágyához csatlakozunk amikor valamennyien aláírjuk, hogy nem engedjük privatizálni az ivóvízkészletünket, vagy az aláírásunkkal támogatjuk a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetését.

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Magyarságtudat