Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanfolyam ajánlataink - tanulj hasznosat, otthonról!

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS! 

 
 
 

 

 

Író és Prezi klub

Lehet, hogy Te azért jössz, hogy hatékonyabban tudj céges prezit előadni, olvasd el, mi miért csináljuk:

Egy 2000-ben készült ENSZ jelentés szerint, ha a világ lakosságát 10 főre redukálnánk, a világ összes vagyonát pedig 100 dollárra, akkor 1 emberé lenne 99 dollár, 9 emberé pedig a maradék 1 dollár.

A 2009-es ENSZ jelentés még drasztikusabb vagyonkoncentrációról számol be. 2009-ben a világ összvagyonának 99%-át a világ lakosságának mindössze 1%-a birtokolta. A vagyon 1%-án pedig több, mint 6 milliárd ember kénytelen osztozkodni. Pontosabban marakodni.

Olyan világban élünk, amelyben a láthatatlan szálakon összefonódó, kesze-kusza, egymás alá-fölé rendelt érdekeknek és ellenérdekeknek köszönhetően eljutottunk oda, hogy mára senkinek sincs érdekében változtatni a helyzeten.

Vagy az anyagi érdekek, vagy a kiszolgáltatottság miatt, szinte mindenki a rendszer zsoldos katonájaként járul hozzá a kaotikus állapotok fenntartásához.

Egyetlen kiút a káoszból, az emberek magasabb tudatossági szintre kerülése.

Itt az idő, hogy aki tud beszélni, az beszéljen, aki tud írni, az írjon.

Aki nem tud, az meg tanuljon meg! Mindenki más mehet tv-t nézni. :)

Soha nem volt olyan fontos az ÉBRESZTŐ és FELVILÁGOSÍTÓ munka, mint napjainkban.

Lehet, hogy a világot szeretnéd megváltoztatni, lehet, hogy csak a céges prezidet szeretnéd előadni hatékonyabban,
csatlakozz Te is Író és Prezi Klubunkhoz! Az élő tréningeken fantasztikus élményben lesz részed Neked is. Hogy miért érdemes csoportban gyakorolni az írást és a nyilvános beszédet, olvasd el a Mesterelme, Lángelme menüpontot.

"Minden profi előadó ismeri az elme kémiájának hatását. Jól ismert tény, hogy mihelyt a közönségben akad egy ember, aki ráhangolódik (egy másik elme vibrációjára), a szónok észrevehetően lelkesebb lesz, és olyan szónoki magasságokba emelkedik, amelyek talán még őt is meglepik. Az a szemmel láthatóan természetfeletti jelenség, amely időnként vallási és szellemi csoportoknál tapasztalható, a csoportban levő elmék egymásra hatásának eredménye."
Napolen Hill

A Klubfoglalkozásokon a következőket gyakoroljuk:

- Hatékony szövegírási technikák elsajátítása
- Nyilvános beszéd gyakorlása
- Prezentáció készítés (nyilvános prezishow-k)

Rendszeresség: hetente, kéthetente

Csoport létszám: max. 15-20 fő

Időpont: keddenként, 17.40-19.30 óráig. (csak előzetes regisztrációval)
Részvételi díj: 1 alkalom 1500 Ft, 5 alkalom 2500 Ft!!!

A találkozókat jelenleg Budapesten tartjuk.

További információkért, iratkozz fel hírlevelünkre>>>

 

Ez történik a világban

 

 

 

  

 


Tíz ismertetőjel, hogy felismerd magadban az Online vállalkozót.

 “Egy megszálló hadseregnek ellenállhatnak, de ha egy elgondolásnak eljött az ideje, annak nem.” (Victor HUGO)

Napjainkban bátran elmondhatjuk, hogy Victor Hugo saját tapasztalatain alapuló felismerése az internet eszközeinek mindennapi használatára vonatkozóan is érvényes!

Miről ismerhető fel az online vállalkozó?

1.) Megoldásokat képes szolgáltatni az őt felkeresők számára. A honlapja – a holnapja. Az érdeklődők keresik fel őt, nem pedig fordítva.

2.) Hatékonyan segít az érdeklődőinek felfedezni a valódi szükségleteiket és megoldással szolgálni rájuk. Nyerő helyzetet teremt mindkettőjük számára.

3.) Egy éjjel nappal működő automata rendszer szűri meg a termékei vagy a vállalkozási lehetősége iránt érdeklődőket. Egy hírlevél küldő autoreszponder az online vállalkozó létfontosságú segédeszköze.

4.) Egy Online vállalkozó számára a legértékesebb tőkét a tevékenysége iránt érdeklődők cím gyűjteménye képezi.

5.) A munkáját nem otthonról, hanem az otthonában végzi. Tudatosan elsajátítja, megtanulja az internetes módszerek használatát.
Ha ma megír egy cikket és azt közzéteszi az interneten, az már örökre ott fog keringeni a virtuális térben. Olyan ez, mintha minden egyes blog, vagy honlap bejegyzéssel egy ingyenes szórólap osztogató automatát állítana valamelyik Metró megállóba, hogy éjjel-nappal osztogassa a reklámját az arra járóknak.

6.) Csapatban dolgozik. Az Online vállalkozó fő erőssége a mesterelme csoportok létrehozása és működtetése. A csoporttagokat egymástól elválasztó földrajzi távolság nem akadálya a jobbnál jobb ötletek és gondolatok megosztásának. “A jövő azoké, akik önálló vállalkozóként csapatmunkában képesek eredményesen tevékenykedni.” (Denis WAITLEY)

7.) Jövedelmét több forrásból szerzi.

Élvezi a különféle internet alapú jövedelemforrások alaposan megszűrt választékát. Jövedelemre képes szert tenni függetlenül attól, hogy a jelenben dolgozik, vagy a jövő jövedelemforrásait akarja megteremteni a maga és a családja számára.

Nézzünk, egy kulturális kreatív szemléletettel kiválogatott példát:

Jogszolgáltató cégnél lakossági összekötő munkaterület: saját nemzetközi üzlet kiépítése

A jelen passzív jövedelemforrása: segítő tevékenység, csapatépítés, szponzorálás

Nemzetközi jövedelemforrás megteremtése: többnyelvű közösségi hálózat hirdetési munkatárs

Értékteremtő munkahely a lakásépítkezésben: új munkahelyek létesülnek országszerte

+ Ami most a rendelkezésre áll: jelenlegi munkahely, megbízások, alkalmi munka, stb.

8.) Bőségtudattal rendelkezik.

Az interneten jelentkező érdeklődők kiapadhatatlan forrására tesz szert. Ennek köszönhetően szakértő-tanácsadói szerepkörbe kerül és szabadon döntheti el, hogy kivel működjön együtt a jövőben és kivel ne. Ő választhatja ki a jövőbeli munkatársait, nem pedig fordítva.

9.) Rugalmas gondolkodásmód jellemzi.

Az idők változásával képes módosítani a szemléletmódján. Abban az esetben, ha a feltételek megváltoznak nem kényszerül arra, hogy mindent elölről kezdjen.

10.) Saját névmárkáját építi fel.

A szó minden értelmében önálló és szabad vállalkozó. A vállalattal létesített kapcsolatában önállóságra és függetlenségre törekedve választja meg a munkamódszerét. A saját vállalkozás „átköltöztetése” az internetre, nagymértékben megnöveli a szabadságérzetét. Kellő számú, folyamatosan vásárló ügyfél maga köré gyűjtését követően a későbbiekben ő dönti el, hogy melyik vállalat termékeinek vagy szolgáltatásának a forgalmazását vállalja fel.

Reménybeli ügyfelei már a vele való kapcsolatfelvétel előtt meghozzák a vásárlói döntésüket. Ugyanez a helyzet a jövőbeli munkatársaival is. Amikor az ember rendelkezik egy automata rendszerrel, amely kiszűri azokat a személyeket, akik őt keresik, akkor az e-mail postafiókban leggyakrabban a vásárlói döntésüket már meghozó személyek leveleivel találkozik.

Ők ugyanis már jóval a jelentkezésüket megelőzően elolvasták valamelyik cikket, vagy eljutottak az online vállalkozó honlapjára, blogjára. Ott mindössze egyetlen klikk kell a hírlevél feliratkozásra, amennyiben a téma felkeltette az érdeklődésüket. Ezt követően folyamatosan kapják a tájékoztató hírlevelet. Az intelligens tájékoztató folyamat eredményeként pedig akkor hozzák meg a vásárlói döntésüket, amikor az számukra a leginkább megfelelő.
Akkor most őszintén átgondolhatod, szívesen válnál-e te is online vállalkozóvá?

Miért akarnál csupán egyféle jövedelemforrásból táplálkozni, amikor a ma lehetőségei könnyedén összekapcsolhatók a jövő megélhetési forrásainak kiépítésével?
Forrás: Kajárik Béla

 


 

Ki az a Matt Harding?

Egy fiatalember, akinek támadt egy ötlete...

Matt üzenete neked: az álmaid azért vannak, hogy megvalósítsd őket!    


 

Írd meg a könyved - itt mindent megtudsz ami kell! 

A Könyvműhely.hu oldal a segítségedre lesz. 

„Mindenkinek van egy könyve" www.konyvmuhely.hu/tartalom/hirlevelek/ebook.pdf  

A Könyvműhely Magazin részeiben megismerheted a könyvkiadás minden csínját-bínját a szerkesztéstől a könyvértékesítésig, sok hasznos információval.

Így nincs más hátra, mint elő a fiók mélyén porosodó irománnyal, vagy írd meg most ami már régóta fogalmazódik benned. Addig is ismerd meg hogyan adhatod majd ki!

- Miért írd meg a könyved?
- Könyvkiadás hogyan és miből? A hagyományos és a szerzői könyvkiadás.
- Hogyan rázzuk gatyába a kéziratot? A könyv felépítése.
- A technikai szerkesztés: tördelés, méret, margóbeállítás, oldalszám, betűtípus stb.
- A technikai szerkesztés utolsó lépései: a tipográfia.
- Könyvborító, könyvkötés, papírtípus, könyvméret.
- A könyv fogyasztói ára és ideális példányszáma.
- A könyvterjesztés lehetőségei.
- Mi legyen a könyv címe?
- Tipikus tördelési hibák.
- Hogyan készül a Könyvműhelynél egy könyv.

Jó olvasást és még jobb alkotást kívánnak neked a Könyvműhely szakemberei!


Kása Béla
ügyvezető igazgató
„A kis példányszámú könyvgyártás specialistája”


Könyvértékesítés

A magánkiadásban megjelenő könyvek szerzőinek a könyvértékesítés kérdésében általában a legfontosabb kérdés a számlaadás, vagyis a hivatalos könyvértékesítés. Sokszor ezen múlik, hogy egy-egy könyv mégsem jelenik meg. Mert a szerző, aki szeretné kiadni könyvét nem számlaképes (egyéni vállalkozó, vagy cég) és az ismeretségi körében sincs senki, aki számlát tud kiállítani. Számla nélkül pedig a könyvkereskedések sajnos nem tudják kifizetni a könyveladásból származó bevételt, illetve az egyéni könyveladásokat sem tudja teljesíteni.
Jó hírünk van, a Könyvműhely utánajárt milyen megoldás van azok számára, akik szeretnék kiadni és hivatalosan értékesíteni is könyvüket, és mindezt nem vállalkozóként, "üzletszerűen" űzni..

A személyi jövedelemadó szempontjából önálló tevékenységnek számít minden olyan tevékenység, amelynek eredményeként a magánszemély oly módon jut bevételhez, hogy annak költségeit ő viseli, a tevékenység végzéséért és eredményéért ő felelős, és amely nem tartozik a nem önálló tevékenység körébe.

A magánszemély az önálló tevékenységet kétféle formában folytathatja. Az egyik formája az egyéni vállalkozás, de önálló tevékenység egyéni vállalkozáson kívül is folytatható, ha azt jogszabály előírása nem zárja ki.

Abban az esetben, ha a magánszemély vállalkozói igazolványhoz nem kötött gazdasági tevékenységet folytat, egyéni vállalkozóként, vagy vállalkozói igazolvány nélkül önálló tevékenységet folytat, az adóhatóságnál kap adószámot. Ilyenkor a tevékenység megkezdése előtt kell az erre a célra szolgáló nyomtatványon írásban teljesíteni a bejelentési kötelezettséget az adóhatóság felé. A bejelentés alapján az adóhatóság adószámot (EU-tagállamban illetőséggel bíró adóalannyal kereskedelmi kapcsolatot tartók esetében közösségi adószámot) állapít meg a magánszemély részére. A személyi jövedelemadó szempontjából az a magánszemély minősül szellemi tevékenységet folytatónak, akinek eredeti jogosultként olyan önálló tevékenységből származik jövedelme, amelynek eredményeként szabadalmi oltalom tárgya, valamint szerzői jogi védelem alá tartozó alkotás jön létre, vagy azt egyébként a szerzői jogról szóló törvény védelemben részesíti.

Az önálló tevékenység sokféle lehet, ezért a NAV 06-40-42-42-42-es ügyfélszolgálati számán érdeklődtünk, hogy egy szerző önálló szerzői jogokkal rendelkezve magánkiadásban elkészített könyvét értékesítheti-e ilyen formában. Tájékoztatásuk alapján egy magánkiadású könyv értékesítése a jogtulajdonos szerző által végezhető önálló tevékenységként. Ebben az esetben az APEH honlapjáról letölthető vagy ügyfélszolgálati irodában megtalálható 11T101 sz. nyomtatványon tudja ezt írásban bejelenteni és adószámot igényelni. Az adószám és egy számlatömb birtokában Ön teljesen hivatalosan eleget tud tenni számlaadási kötelezettségének. Az önálló tevékenység során keletkező jövedelmét járulékfizetési kötelezettség nem terheli, kizárólag az SZJA megfizetése kötelező.


Mivel az APEH által közöltek szakmai véleménynek minősülnek, kötelező jogi erővel nem bírnak, így amennyiben ez a lehetőség az Ön számára a legmegfelelőbb, akkor a legegyszerűbb, ha a legközelebb eső hivatalba befárad, illetve fenti telefonszámukon pontosan tájékozódik a teendőkről.  
 
--------------------------------------------------------------------------------
© 2010 Könyvműhely.hu - Minden jog fenntartva.
Könyvműhely | Z-Press Kiadó és Digitális gyorsnyomda | Z-Print
„A kis példányszámú könyvgyártás specialistája”
3532 Miskolc, Liszt Ferenc utca 16/A
Telefon: (46) 532–087, (46) 532-085 Fax: (46) 532–081
E-mail:
info@konyvmuhely.hu
Könyvgyártás:www.konyvmuhely.hu  
Digitális nyomda:www.z-print.hu

_______________________________________________________________________________________

  

  banner20127_thumb.jpgKulturális Kreatívok2009 Group honlapja

Az Abbcenter egy robbanásszerűen növekvő közösség, ahol egy felhasználó névvel és egy jelszóval:


- számtalan honlapot készíthetsz,
- blog-ot,
- fórumot,
- link-katalógust,
- galériát, régiós honlapot,
- de akár fotóriporter is lehetsz, ha megfelel neked.
Mindezt ingyen biztosítja neked az Abbcenter, és még fizet is a látogatókért. Nem kell mást tenned, mint azt csinálni, amit a legjobban szeretsz. A te érdeklődési körödben közzétenni amit te csinálsz, ami épp most téged foglalkoztat, vagy lenyűgöz. Sokat tehetsz önmagadért, ha a tudatváltásra törekvő emberek társaságát keresed. Vedd körül magad olyan emberekkel, akik bíznak benned és támogatnak téged a céljaid elérésében. Mi várunk téged is szeretettel!

Itt tájékozódhatsz e lehetőségeidről!  

 

REGISZTRÁCIÓ UTÁN A KÖVETKEZŐ INGYENES SZOLGÁLTATÁSOKAT VEHETED IGÉNYBE:
Egyszerű szerkesztői felületen, pillanatok alatt elkészítheted weboldaladat.
Weboldalad elérési útját Te adhatod meg:
www.weboldalamneve.abbcenter.com.
Olvasóidnak a bejegyzéseid végén érdemes felhívni a figyelmét, hogy feliratkozhatnak blog értesítőre, így mindig értesülnek a friss bejegyzéseidről.
Ráadásul a korábbi bejegyzéseidhez fűzött hozzászólásokról is értesülsz.
Blogod elérési útja: www.blogomneve.abbcenter.com
Egyszerű szerkesztői felületen, teljesen saját arculatra alakíthatod ki áruházadat.
Áruházad elérési útja: www.aruhazamneve.abbcenter.com
Frissen feltöltött termékeid azonnal megjelennek a nagynézettségű www.abbcenter.com főoldalon is.
Teljesen ingyenesen feltöltheted aukcióra szánt portékáidat. Sem a feltöltésért, sem az értékesítésért nem kell fizetni jutalékot.
Frissen feltöltött portékáid megjelennek a nagynézettségű www.abbcenter.com főoldalon is.
Bármilyen témában indíthatsz saját klubot. A klubtagok e-mailben mindig értesülnek a legfrissebb információkról.
Hogy miért érdemes közösséget építeni az interneten, olvasd el Seth Godin Törzsek című könyvét.
Klubod elérési útja: www.klubomneve.abbcenter.com
A világhálóra feltöltött több millió videó közül kiválaszthatod a számodra legérdekesebbeket, és összegyűjtheted külön galériákba.
Frissen feltöltött videóid azonnal megjelennek az abbCENTER.com összes weboldalán a jobb oldali sávban (több ezer weboldal).
Galériád elérési útja: www.galeriamneve.abbcenter.com

 

409912_29618_nhorizont.jpg

 

 

Gondolatébresztő rovat

Rezgésszám növelése

Azzal ma már sokan tisztában vannak, hogy a világegyetemben minden rezgés. A tárgyaktól kezdve a gondolatainkig minden egyfajta rezgéssel rendelkezik. Nem számít, hogy élő vagy élettelen dolog.

Mindennek van rezgésszáma, ami egy periodikus ide-oda mozgás, amit percenként az anyag vagy a test megtesz. Mivel minden test atomjai mozognak, az egész test is mozog, rezeg. Ha a testet olyan rezgés éri, ami megegyezik a saját rezgésével, továbbá a rezgés fázisa is épp azonos, akkor úgynevezett rezonanciakatasztrófa lép fel. A rezonanciakatasztrófát úgy kerülhetjük el, ha egyre magasabb tudati szintre lépünk és egyre magasabb rezgésszámot bocsátunk ki magunkból. A rezgésszámunk növekedését mi magunk is tudjuk gyorsítani, ha akarjuk.

  1. Engedjük el a félelmeket, az aggódást.
  2. Bocsássunk meg
  3. Engedjük el a múltat, a feleslegessé vált dolgokat.

Ekkor jön a kérdés. Hogy engedjem el a félelmeket, az aggodalmat, amikor azt se tudom, hogy fizetem ki holnap a csekkeket, mit adok a gyereknek enni.

Mert ha bennünk van a félelem, akkor ki tudjuk fizetni a csekket? Tudunk ételt főzni a gyereknek? Persze, hogy a válasz egyértelmű, nem. Mégis mit árthat neked, hogy aggódsz és félsz, hiszen a családodért aggódsz, őket félted? Nem csak neked, hanem a családodnak is ártasz vele, mert olyan rezgésszámot bocsátasz ki magadból, ami a hasonló gondokat vonzza hozzád! Vétlenül és ártatlanul, egyszerű tudatlanságból, a jóakarat szándékától indíttatva olyan hatalmas energiákat vagyunk képesek mozgósítani a negatív gondolatainknak, hogy sosem lábalunk ki a bajból.
Ha nem félek, ugyanúgy nem tudok fizetni, de az energiámat másra fordíthatom, és lényegesen jobban érzem magam.

Ezt a gondolatmenetet a Csakrák ismertetése után folytatom, most csak gondolatébresztő!


 

Mit bánnak leginkább a haldoklók?

The Top Five Regrets of the Dying.

Bronnie Ware, ausztrál nővér írt egy könyvet a fenti címmel.

Az Ausztráliában élő hölgy évek óta haldokló betegeket kísér életük utolsó három hónapjában. Megkérdezte őket, hogy mit sajnálnak leginkább az életükben, mit tettek volna másként. Újra meg újra ugyanazok a válaszok hangzottak el.

1. Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni, nem a többiek elvárása szerinti életet!
Ez volt a legáltalánosabb. Az élet végén visszatekintve látszik tisztán, hogy a legtöbb ember még álmai felét sem váltotta valóra. Azt tudva kell meghalnia, hogy a választásai, a döntései miatt történt így.


2. Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat!
Minden férfi beteg elmondta ezt. Nem töltöttek elég időt gyermekeikkel és házastársukkal a mókuskerék miatt.


3. Bárcsak kimutattam volna érzelmeimet!
Sokan visszafojtották érzelmeiket a családi békesség miatt. Csakhogy így középszerűek maradtak, nem váltak azzá, amire igazából képesek lettek volna. Sokaknak megbetegedést is okozott a keserűség és bosszankodás.


4. Bárcsak jobban tartottam volna a kapcsolatot barátaimmal!
Csak a halál közelében ébrednek rá, hogy az élet rohanásában nem tartották meg a régi jó barátokat. Minden haldokló hiányolja barátait.


5. Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek!
Meglepően általános. Sokan egészen a halálukig nem ébrednek rá, hogy a boldogság egy döntés. Bennragadtak régi sablonokban, szokásokban. A megszokás kényelmében elégedettnek tűntek, de legbelül vágytak az igazi kacagásra és bohém életre
.


 

A csakrák

A csakrák (szanszkritül "kerék") vagy erőközpontok az indiai filozófia szerint egymással összefüggő pontok, amelyeken keresztül az ember testében hullámzik az energia, a prana.

A csakrák az óramutató járásával megegyező irányban forognak, ha környezetükből energiát vesznek fel, ellenkező irányba forognak, ha energiát adnak le.


A 7 fő csakra
Az 1. csakra a gyökér (tő) csakra a gerincoszlop alsó végénél,
 a 2. csakra a szex (szakrális) csakra a köldök alatt,
 a 3. csakra a napfonat (köldök, solar plexus) csakra a köldök fölött,
 a 4. csakra a szív csakra a szívnél,
az 5. csakra a torok csakra a toroknál,
 a 6. csakra a homlok (harmadik szem) csakra a szemöldökök között
 a 7. csakra a korona (fejtető) csakra a fejtetőn található.

A nem megfelelően (alul- vagy felül) működő csakrák a szervezetben egyensúlyvesztéshez vezetnek, illetve gátló tényezők az energia felvételében, ezért célszerű karbantartani, esetleg tisztítani.

Csakratisztító zenék:
1. gyökér (tő) csakra - Root Chakra
2. szex csakra - Sacral Chakra
3. napfonat - Solar Plexus Chakra
4. szív - Heart Chakra
5. torok - Throat Chakra
6. homlok (harmadik szem) - Third Eye Chakra
7. korona - Crown Chakra

Music: Gomer Edwin Evans

 _______________________________________________________________________________________

 

2012.06.24.  A megszakított gondolatmenet folytatása 

A mindenkori kezdeményezéseinket azok számára indítjuk, akik nagyobb befolyással szeretnének rendelkezni a saját életük felett. Többet szeretnének adni másoknak és több pozitív élményben akarnak részesülni, mint ezt megelőzően. Aki itt olvasgatva belebotlik a programjaink felhívásába és jelentkezik e-mailben, már évekkel ezelőtt rálépett a személyiségfejlesztés útjára.

a-titok.jpg

Valószínűleg már láttátok videón, vagy elolvastátok Rhonda Byrne könyvét, a Titok címmel.

A gondolatmenetet azzal folytatnám, hogy igyekszem megvilágítani, mennyire nem misztikum, mennyire nem varázslat mindaz, amit Rhonda Byrne egy csokorba gyűjtött és megfogalmazott a könyvében, illetve a vonzás törvénye néven ismerünk.

Működik. Mindössze 1-2 éve fedeztük fel, hogy ennek a természeti törvénynek köszönhető, hogy 30 év óta együtt van a csoportunk jóban-rosszban.

Egy irányba haladunk, holott valamennyien különböző sorsfeladatokat hordunk magunkban és valamennyien független, szuverén személyiségek vagyunk. Ezerféle és szerteágazó érdeklődési körrel, élettapasztalattal.

Mégis képesek vagyunk átadni egymásnak az energiáinkat, valamint a cselekedeteinkkel is képesek vagyunk aktuálisan azt az egyént erősíteni a csoporton belül, akinek abban a pillanatban a közös energiáinkra a legnagyobb szüksége van.

Most egyszerű magyar nyelvre lefordítva próbálom megmutatni, miért is működik, és hogyan kell helyesen értelmezni ahhoz, hogy a te életedben is felgyorsuljanak a folyamatok, amelyeket a vonzás törvénye így is, úgy is elhozna, csak neked hamarabb kell, mert téged az idő erősen sürget.

Szeretnéd, hogy veled is megtörténjenek azok a csodák, amiket a vonzás törvénye igér?

1. Az első törvényt valószínűleg már birtoklod, a sajátodnak tekinted és alkalmazod.

Örömmel befogadtad az első törvényt és átfogalmaztad a gondolataidat pozitív mondatokká. Ez a legfontosabb feltétel. Az értelme mindössze ennyi: amint elkezdünk fókuszálni valamireaz életünkben, az nagyobb eséllyel bekövetkezik. Mi az akadálya annak, hogy mindarra a jóra fókuszáljunk, amire vágyunk, amit el akarunk érni?


2. törvény: Tudd, hogy mit szeretnél és kérd az univerzumtól.

A hétköznapi életedben ez azt jelenti: tessék tisztába jönni a saját céljaiddal. Kényszerítsd rá magad, hogy megfogalmazd és kimondd hangosan. Amint egy mederbe tudtad terelni mindazt, amit szeretnél, már előrébb vagy, mint az emberek többsége. Ettől a perctől kezdve a céljaid fogják meghatározni a cselekedeteidet és a döntéseidet. Ráadásul kételkedned sem kell abban, hogy megvalósul, hiszen te csinálod! 

3. törvény: Amikor a kívánt dologra koncentrálsz, érezz lelkesedést, vagy hálát.

Nyilván olyan célokat tűztél ki, amelyek lelkesítenek. Tehát olyan dolgok felé mész, amelyek örömöt okoznak. Ha elég sokat gondolsz arra, milyen jó lesz, amikor eléred azt a célt, bizonyosan több hajlandóság támad benned, hogy tegyél is érte valamit.


4. törvény: Érezd úgy és viselkedj úgy, mintha a kívánt dolog a tiéd lenne.

Amint magadra tudod ölteni azt az érzést, hogy már a birtokodban van, amire vágysz, megnő az önbizalmad. Bátrabban és határozottabban cselekszel. Ez viszont másokra is hatással lesz. Szívesebben beszélgetnek veled az emberek. Ráadásul olyan lehetőségeket is észreveszel, amik eddig elkerülték a figyelmed. 

5. törvény: Légy nyitott arra, hogy fogadd a vágyott dolgot.

Azaz fogadd el azt a tényt, hogy érsz annyit, amennyit szeretnél. Lehetsz az, aki szeretnél. Megteheted, amit szeretnél és birtokolhatod, amit szeretnél.

A Titok ezt mondja nekünk: soha ne felejtsd el, az univerzum te magad vagy!  Jó dolog összhangban lenni a szellemi mivoltunkkal, hiszen szellemi képességekkel ruházta fel az embert a teremtő. Az emberi faj azért rendelkezik szellemi képességekkel, hogy értelmezze a körülötte lévő világot. Rendszerezze a tapasztalatait. A tapasztalataiból előbb-utóbb a helyes következtetéseket vonja le és ezeket alkalmazza a legfőbb célra: a saját sorsfeladata céljára.

Megteheted, hogy ismét legyintesz egy nagyot. Ismét bosszankodsz azon, hogy az utadba került egy hülye, aki történetesen most Kerekes Klári. Teljesen mindegy mi a neve, hiszen már a csapból is az folyik, amit itt leírt. Naponta megkapod e-mailben, bárhol is böngészel a neten, újra és újra szembetalálkozol vele. Már unod az egészet és neked eleged van!

Teljesen jogos, hogy ezt gondolod! A világ legtermészetesebb dolga, hogy így érzel és ezek a reakcióid!

Egyetlen dolgot viszont tudok:

abban a pillanatban, amint letisztulnak a gondolataid, amint pozitív mondatokban megfogalmazod, leírod, hangosan kimondod a céljaid, az összes belső energiádat a céljaidra fogod fókuszálni. 

Ebben a tudatban rendszereztem a tapasztalataimat és erre a következtetésre jutottam:

a rossz élethelyzet periódusa az egyén életében egyfajta vezeklés.

Egy olyan időszak, amikor esélyt kap az ember szellemi ereje arra, hogy mozgásba lendüljön. A nyugalom pillanatai, hónapjai vagy évei, amikor már nincs mit veszteni. Ennél már nincs lejjebb. Egy élethelyzet, amiből az érintett az egyetlen, aki képes magát kihozni!

Én ritka szerencsés embernek mondhatom magam, mert sosem voltam egyedül és magára hagyott a rossz élethelyzeteimben.

A sors, a védőangyalom, az ég, az univerzum, vagy nevezzük bárminek, rendre azzal koppintott a fejemre, hogy az élethelyzetemet rossznak érezzem. Tarthatatlannak és olyannak, amin változtatnom kell, mert ez így nem mehet tovább!

Most egy megdöbbentőt fogok állítani, amit nem fogsz elhinni és teljesen jogos, hogy nem hiszed el!

Én magam sem akartam elhinni, hogy képes vagyok szakítani a munkámmal, átszervezni a háztartásomat, mert a világon a legfontosabb mindig is a családom volt a számomra.

Éppen a pályám csúcsán álltam, az anyagi siker teljes birtokában élveztem az életemet. Tettem a dolgomat. Azt a foglalkozást űztem, ami akkoriban a legtöbb örömöt jelentette a számomra és abban a hitben éltem, hogy a legjobb úton haladok, hiszen azt teszem, amit szeretek: segítek az embereknek.

Én ott, azon a ponton, amikor a legtöbb pénzt kerestem, amikor a legelégedettebb voltam magammal és az elért anyagi sikereimmel, ott kaptam meg a sorsomtól a legnagyobb kalapácsütést a fejemre. Egy érzést, ami úgy elhatalmasodott bennem, hogy minden percemet megmérgezte.

Mindössze egy érzés volt. Annak az érzése, hogy nem vagyok boldog. Valamit elrontottam, valami nincs rendben velem. Természetesen a jólét csúcsán az érzés kevés lett volna ahhoz, hogy bármin is változtassak.

A sors tehát bevetette velem szemben a következő és fájdalmas kalapácsütését is. Teljesen érthetetlen módon elkezdtem olyan rossz döntéseket hozni, amilyeneket korábban még elképzelni sem tudtam volna magamról. Utólag viszont bebizonyosodott, hogy én tehetek róla, én döntöttem így, ez lett a következménye. Ha harmóniában akarok élni magammal a továbbiakban is, át kell gondolnom az egész addigi törekvéseimet és tetteimet.

Nekem elegendő volt KÉT hatalmas méretű kalapácsütés a fejemre ahhoz, hogy magamhoz térjek és rálépjek arra az útra, amit nevezzünk egyszerűen sorsfeladatnak. Mindegy, milyen néven nevezzük. A lényege ugyanaz: ameddig nem találsz rá arra a saját utadra, ami a saját maradéktalan boldogság érzésedhez elvezet, addig csak bolyongsz a saját életedben. A sorsod persze megpróbál a segítségedre lenni. Egyik kalapácsütését követi a másik.

Én nem tudhatom, ki-ki éppen hol tart a saját életében. Fent van az anyagi sikerei csúcsán, vagy épp kenyérgondokkal küzd.

Személyes véleményem szerint manapság az van jobb helyzetben, aki kenyérgondokkal küzd. Napjainkban azoknak az embereknek van több esély a kezében, akiknek a mindennapi léte forog veszélyben. Neki ugyanis nincs más választása, mint el kell kezdenie magába nézni. Mi az, amit a legszívesebben csinál, mi az amiben a legügyesebb, mi az a sok minden, amit ő az egyetlen, aki egyszerre és szuperül el tud végezni? Ez lesz ugyanis a jövőben az ő terméke!

Ismét egy olyan állítás a részemről, amit első blikkre megmosolyognak az emberek. Mármint azok az emberek, akik ismernek és tudják rólam, hogy némi alapja van a kijelentéseimnek.

A többi ember pedig, akihez valamilyen úton eljut a kijelentésem, barátságosan lehülyéz. Én persze nem veszem zokon, mert az én irányomban jóindulattal teszi. Azon viszont érdemes lenne elgondolkozni, vajon a saját irányában is a jóindulatot hagyta-e felszínre kerülni…
A gondolatmenetemnek van egy rejtettebb tartalma is. Az a mondat rejti magában, ahol szerencsésnek mondtam magam.

A mondat lényegét nagyon fontosnak tartom. Azt a tényt, hogy az ember eredendően társas lény, tévedés kizárólag a párkapcsolatra értelmezni. Kerekes Klári 2012.06.24.

____________________________________________________________

 

Pályázatírás, projekttervezés tanfolyam

                               

Külső tanfolyam. Mi csak a figyelmetekbe ajánljuk, ezért tettük közzé. Kerekes Klári

 2012.06.15.

Megtanulhat projektet tervezni és pályázatot írni online tanfolyamunkon. Az ötlet megfogalmazásától a pályázati űrlapok kitöltéséig az Ön aktuális (pályázati vagy projekt-) ötletét fejlesztve lépésről lépésre saját ritmusában haladhat végig a projekt kidolgozásának folyamatán!

Ajánljuk mindazoknak, akik nyitottak az új ismeretekre, kevés az idejük és kényelmesen,karosszékükben ülve szeretnék élvezni, hogy házhoz jön a tudás. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. A tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanáraival.

Tudnivalók: 
http://tanfolyam.pafi.hu

A képzés tanárai akik segítik Önt:

Kovács Edit közösségfejlesztő
Halpern Péter, a Budapesti Gazdasági Főiskola projektvezetés-tanára,
Huszerl József, a Pályázatfigyelő (
pafi.hu) főszerkesztője

Pályázatírás tanfolyam a neten egyéni tanulóknak

 

 

 

Kinek ajánljuk?
A tanfolyam menete
Kategóriák, díjak és kapcsolat
Jelentkezés


 
 Kategóriák és díjak
Egyéni tanulóként egy korábbi tanfolyam felvételeit láthatja és tanulmányozhatja a különböző szakmai anyagokat, három hónapig. A tanulást bármikor elkezdheti.
Ára 6000 Ft+áfa, azaz 7500 Ft

Ha házi feladatai javítását is kéri, akkor azokat beküldheti és mi rendszeresen értékeljük.
Ára 16000 Ft+áfa, azaz 20000 Ft

Konzultációkat is kérhet mindezeken felül témánként egyszer, azaz összesen kilenc alkalommal.
Ára 38000 Ft +áfa azaz 47500 Ft

Kapcsolat
További információk: 
30-659-63-88 (Pályázatfigyelő szerkesztőség)
30-94-99-158 (Huszerl József tanfolyamvezető)
Címünk: 1011 Budapest Corvin tér 8.

Jelentkezés

Tanáraink

Kovács Edit (kedit@kkapcsolat.hu)
Közösségfejlesztőként majd tíz éve segítek közösségeknek projektek tervezésében és megvalósításában.
A közösség ereje egyik biztosítéka lehet a projektjeik sikerének.
Gerő Péter (gero.peter@pafi.hu):
Az "élethelyzethez igazított tanulás" módszertanának kifejlesztője
vagyok. Tudom, hogy a felnőtt embernek milyen segítségre van szüksége,
ha valami újat akar megtanulni.
Halpern Péter (halpern.peter@pafi.hu):
A Budapesti Gazdasági Főiskolán évtizednyi idő óta megtapasztalom,
hogy hogyan lehet a tanulók számára érthetővé tenni a projektes
gondolkodásmódot.
Huszerl József szerkesztő
Huszerl József (huszerl.jozsef@pafi.hu):
A Pályázatfigyelő főszerkesztője vagyok. A beérkező üzenetekből,
kérdésekből látom, hogy mi okoz nehézséget a pályázatok megírásakor.


 

Jelentkezés 

 


 pafi40m.gifA pályázati kiírásokat ezen az oldalon találhatod meg. Klikkelj a bannerre. Náluk mindig nyomon követheted az aktuálisan kiírt pályázatokat. Ha jól tudom, a hírlevelükre is fel lehet íratkozni. Járj utána, hátha rábukkansz olyan pályázati kiírásra ami érdekelhet téged.

 ______________________________________________________________________________________ 

 

OLVASS TOVÁBB

 Alternatív energiaforrások; nap-, szélenergia; hőszivattyúk; szellőztetőgépek:

http://www.geo-solar.net/geosolar/index.html

 

Új Medicina:

Az új medicina egy természettudományos rendszer. Az orvostudomány periódusos rendszere. Leírja az élő szervezetek működését, megbetegedések mechanizmusát, azok kialakulását és elmúlását. Olyan szakmai precizitással, ami ezelőtt soha nem létezett . Ez józan paraszti ésszel felfogható biológia, élettan. Megmutatja, adott helyzetre, konkrét konfliktus-szituációra hogyan reagálnak az élőlények fizikai, testi, szervi, és mentális szinten. Leírja az ún. biológiai különprogramokat, az eseti és feltételhez kötött válaszreakciókat, tehát azokat az elváltozásokat, (az összeset!) amit eddig - az összefüggések ismeretének hiányában - megbetegedésként értelmeztünk (allergiától a végbélrákig).Végre van egy megbízható eszköz, pontos ismeret, egy "térkép az emberi test bölcs üzemeltetéséhez". Bizonyíték arra, hogy minden elváltozásnak van (biológiai) értelme. 
http://www.ujmedicina.hu/

 

Hasznos tudnivalók az élelmiszer adalékanyagokról:

http://www.geo-energia.hu/hpc/eteladalek.html?a=geosolar

 

Háború a nemzet ellen (Jelenczki István 4 részes dokumentumfilmje Magyarország jelenlegi helyzetéről.)

DVD-n megvásárolható: http://jelenczki.hu/

Kapcsolódó cikkek:

http://msztolna.neobase.hu/content/h%C3%A1bor%C3%BA-nemzet-ellen

http://barikad.hu/node/43243

  

Zeitgeist Movement Magyarország:

 

 

 

 

http://www.thezeitgeistmovement.hu/

 

Zeitgeist Movement:

http://www.thezeitgeistmovement.com/

 

Zeitgeist Magyarország:

http://www.zeitgeisthungary.com

 

Zeitgeist blog:

http://zeit-geist.blog.hu/

 

EzVan Kiadó:

http://www.ezvankiado.hu/

 

Eredeti angol nyelvű videók a 9/11-ről, és hasonló témákról:

http://www.question911.com/linksall.htm

 

Teljes kronológiai sorrend a 9/11-es eseméyenkről angolul:

http://www.historycommons.org/project.jsp?project=911_project

 

Nagyon fontos oldal az alternatív energiákról, magyarul (köszönöm Ildinek a linket!):

http://www.alternativenergia.hu/

 

Az ingyeneregiákról szóló tanulságos oldal:

http://fenykapu.free-energy.hu/

 

Ébresztés (az oldal mottója: “A pénz nem eszköz lett, hanem cél. Ezért omlik össze a gazdaság.”)

http://ebresztes.tk/

 

Filmek és feliratok:

http://t1115felirat.neobase.hu/

 

 Money Reform Party (angol)

 

 

 

 

 9/11-ről magyarul:

http://www.lucidumintervallum.com/1/wtc-al.html

 

ORGRIDEA - Organic Grid Of Ideas (Organikus Gondolatháló):

http://orgridea.org/

 

Alex Jones tényfeltáró oldala (angol):

http://www.infowars.com/

 

Vízenergia alapítvány: A víz ég, a víz a legolcsóbb és legtisztább üzemanyag!

http://www.vizenergia.hu/

 

Új látásmód a gyógyászatban ("A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene forrást építeni, amikor már megszomjazott"):

http://www.tryme.shp.hu/

 

Világfa (ismertető oldal) - Önkéntes társadalomüzemeltetési környezet az élő bolygóért:

https://sites.google.com/site/vilagfainfo/

 

Szívesség közösség:

Azért csináljuk, mert 

  1. jelen társadalmi helyzetünk kulcsa szerintünk: önzetlenségben fejlődni
  2. a szívesség lehetőség tapasztalni: érdek nélküli adást – és elfogadást
  3. hisszük, hogy ma, MOST megtett pici, egyéni lépésektől változik a világ
  4. felelősségünk tehát tenni, amiről tudjuk, hogy jó – nem csak beszélni róla

http://szivesseg.net/content/isten-hozott

 

Egy magyar polgár válogatása a még gondolkodó magyarokhoz:

http://www.budapesti.info/

 

Magyarok Szövetsége:

http://www.magyarokszovetsege.hu

 

TUDATOSSÁG-TUDATÁBAN:

http://www.tudatossag-tudataban.blogspot.com/

 

Az USA államadóssága percről-percre:

http://brillig.com/debt_clock/

 

Free energy generator (angol):

http://www.magniwork.com/

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete kreatív kútfők alkotásai