Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Visszafizetjük az IMF hitelt - 2013.08.12.

2013.07.29

Társadalmi Kiegyezést kezdeményezünk

Most legyünk észnél!

Itt, ezen a honlapon a nyilvánosság előtt is megköszönjük a KSH statisztikákban megjelenő négymillió éhező állampolgárnak, hogy lehetővé tették ezt a politikai bravúrt!

Az ő lemondásuk, nélkülözésük, a transfer visszaszorítása nélkül ugyanis nem sikerült volna! A továbblépéshez Magyarország elsősorban elitből érdemelne jobbat!

Ez az idő előtti visszafizetés önbizalmi kérdés!  Ki lehet nevetni, hogy semmivel sem lett függetlenebb gazdaságilag az országunk, de egy jelentéktelen részeredmény felett vajon miért is kellene nevetni...

Vagy nem is annyira jelentéktelen részeredmény?

 

Orbán: A nyáron visszafizetjük a fennmaradó IMF-hitelt

KK, DA  Forrás: Hír TV    2013. július 27., szombat 19:19
Magyarország még a nyáron visszafizeti az IMF-hitelből fennmaradt összeget. Ezt Orbán Viktor jelentette be Tusnádfürdőn. A miniszterelnök szerint az Európai Unió intézményei nem képesek kezelni a gazdasági válságot.

A Nemzetközi Valutaalaptól korábban felvett kölcsön végtörlesztésére utasította Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. A kormányfő ezt a székelyföldi Tusnádfürdőn tartott 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen jelentette be. BeszédébenOrbán Viktor 11 pontban összefoglaltakormánya eddigi legfontosabb lépéseit, az új alkotmány elfogadásától a tervezett demográfiai programon át a devizahitelesek problémájának megoldásáig.

 

 

„Az összeg rendelkezésre áll, mert az elmúlt három évben a magyarok megtermelték ezt a pénzt, és mi be is gyűjtöttük – fogalmazott Orbán Viktor. – Senki sem szeret adózni, de valahogy be kell gyűjteni az így megtermelt összeget, ezt mi begyűjtöttük, a számlánkon van, és vissza fogjuk fizetni az IMF-nek az összes pénzt, és így tisztán állunk az Úr színe előtt, legalábbis ami a dolgoknak ezt a metszetét illeti.”

Orbán: Nem az a kérdés, Európának van-e válasza

A miniszterelnök szerint az Európai Unió intézményei alkalmatlanok arra, hogy válaszokat fogalmazzanak meg a kontinens előtt álló kihívásokra. Ma ismét megkérdőjeleződtek a világhatalmi pozíciók, ezen belül Európa súlya és szerepe. Orbán Viktor szerint a kérdés az, hogy haszonélvezői vagy kárvallottjai leszünk a most kialakult világrendnek.

„Az Európai Unió intézményei, legyen szó az Európai Bizottságról, az Európai Parlamentről, akár a miniszterelnökök tanácsáról, alkalmatlanok arra, hogy az Európa előtt álló történelmi kihívásokra válaszokat fogalmazzanak meg. Ilyen válaszok kizárólag nemzetállami alapokon születhetnek meg. A kérdés nem az, hogy Európának van-e válasza a hanyatlásra, hanem az a kérdés, hogy a németeknek van-e válaszuk, a franciáknak van-e válaszuk, az angoloknak van-e válaszuk, a magyaroknak, lengyeleknek, románoknak vannak-e válaszaik. Mert az európai válasz a sikeres nemzeti válaszok összességét jelentheti majd” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

 

Fellépnek a csalók ellen

A kormányfő szerint az igazságosságot szolgálja a devizahitelek kivezetése a magyar pénzpiacról. Orbán Tusnádfürdőn arról is beszélt, hogy mindenkivel szemben fel fognak lépni, akik úgy akarnak profitot előállítani Magyarországon, hogy embereket szednek rá. Az MSZP közben ismét a bankok oldalára állt, a párt frakcióvezető-helyettese ugyanis jelezte, hogy a bankszövetséghez hasonlóan ők sem támogatják a devizahitelek forintosítását.

Az egyik román kereskedelmi televízió szerint két embert előállítottak a csendőrök, mert paradicsommal dobták meg a miniszterelnököt az előadása után. A fiatalokra pénzbüntetést is kiróttak.

 

 

A miniszterelnök beszédét a Hír Televízió 22 órától felvételről megismétli.

Orbán véleménye szerint egyet kell értenünk abban, hogy gazdasági és pénzügyi értelemben 1990 után Magyarország továbbra is egy kiszolgáltatott ország maradt. A nagyhatalmak céljáról szólva a miniszterelnök elmondta, nem akarnak mást, mint erőforrásokat szerezni. Ezeket csoportosítva kifejtette, ezek a nyersanyag, a pénz, az ember és a tudás. Magyarország célja ugyanakkor nem más, mint az ezen erőforrás-elvonásnak való ellenállás, évszázadok óta. Ez tulajdonképpen nem más, mint a gazdasági és politikai szuverenitás megőrzése – mondta el Orbán.

A nemzeti össztermék és a magyarok által felhasználható mennyiség közötti különbség mintegy 2000 milliárd forint, ez a kifizetett nyugdíj kétharmada – „megdolgoztunk érte, majd eltűnik”. Hová tűnik, mik azok az eszközök, amik ezeket kiemelik Magyarországról? – tette fel a kérdést a kormányfő. Igaz, hogy mi Magyarországon tehetségesek vagyunk, de az előállított gépjárművekből jövő profit nagyja nem hozzánk kerül – mondta el a Mercedes és az Audi egyes modelljeinek magyar előállításával kapcsolatban.

Orbán rámutatott arra, hogy a hazai hitelintézetek évente körülbelül évi 2000 milliárd forintnyi értéket visznek ki. Nemzeti gazdaságpolitikát kezdtünk el folytatni 2010-ben, és egyenként megpróbáltuk a romboló hatásokat mérsékelni – tette hozzá. A miniszterelnök szerint sohasem arról beszélnek, hogyan kell kezelni a válságot, hanem hogy milyen politikai rendet kell felépíteni a mostani változó világhelyzetben. „Aki mögött kétharmad van, az vállalkozhat rendszerépítésre.”

2010-ben a magyarok ösztönből ráéreztek, hogy ha nem hozunk létre egy korábban soha látott összefogást, akkor nem tudjuk megoldani a problémákat – hangsúlyozta a miniszterelnök. A politikus 11 olyan lépést azonosított be, amelyek révén hazánkban egy új rendszer épül. Az alaptörvényről elmondta, hogy nem liberális alkotmány, ami egy nagyon nehéz döntés volt – tette hozzá. Orbán szerint a nemzeti konzultáció során világosan kiderült, hogy az emberek egy a kötelezettségekre és jogokra épülő alkotmányt szerettek volna.

A bankok profitjára utalva kitért arra is, hogy a másik nagy problémát az jelenti hazánkban, hogy egyes jövedelmek jogtalanul távoznak, ezek ellen fel kell lépni. „Hasonló pénzszivattyú működik akkor is, amikor a forint árfolyamát mesterségesen lerontják, az alapkamatot pedig mesterségesen fenntartják.” Ennek köszönhetően – folytatta – jóval magasabb kamatot fizetünk, mint ami indokolt lenne. „Ezzel nagyon sokan nagyon sok pénz keresnek” – szögezte le.

 

A miniszterelnök elmondta, az éremnek az csak az egyik oldala, hogy hazánk mennyi értéket állít elő, a másik oldal, hogy mennyi érték felett rendelkezünk

 

 

Szabadulunk az IMF-hiteltől

 

2013-07-29 18:48:00

Budapest - Két héten belül, augusztus 12-ig visszafizeti Magyarország a 2008-ban felvett IMF-hitelét – jelentette be hétfőn a gazdasági tárca. A visszafizetési lehetőség csak azon országoknak áll fenn, amelyek megfelelő tartalékokkal rendelkeznek, ez teszi lehetővé, hogy az IMF-hitel terhétől idő előtt megszabaduljon a gazdaság – írta az NGM.

A Blikk által megkérdezett szakértő szerint ugyanakkor a dolognak elsősorban szimbolikus jelentősége van, és a gazdaságpolitikai szabadságharc része.

– Ezzel kerülhet pont annak a történetnek a végére, amit 2010-ben kezdett az új kormány, amikor megszakította az IMF-programot, mondván: nincs több hitelre szükség, és különadókat vezetett be – kommentált Török Zoltán, a Raiffei­sen Bank elemzője.

 

– Az idő előtti visszafizetésre alaposan rákészült a kormány az év eleji dollárkötvény-kibocsátással, abból tud most törleszteni.

 

A magyar állam 7,5 milliárd eurós hitelt hívott le az IMF-től, a jelenleg fennálló tőketartozás 2,2 milliárd euró. Ennek utolsó törlesztőrészlete márciusban lenne esedékes.

 

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

ITT írhatod alá a szupermarketek beszállítóit megvédeni hivatott levelet szeptember 5.-ig!

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

 

 

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is!

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

 

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

 

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!

Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről! A drasztikus elszegényedés megindulása a 2008-as pénzügyi és gazdasági válsághoz köthető. A válságnak négy periódusa volt eddig Magyarországon. 2008. második felében tört ki a pénzpiaci válság, amely a megtakarítással rendelkezőket érintette. 2008−2009-ben visszaesett a foglalkoztatás, nőtt a munkanélküliség. Ezzel párhuzamosan a devizahitelek problémája is élesen megjelent. 2009−2011-ben az állami kiadásokat erőteljesen csökkentették, miközben nőttek a lakossági elvonások. Az egykulcsos SZJA bevezetése hátrányosan érintette az alacsony keresetűeket. 2011−2012-ben egyértelműen szűkítették a szociális és egészségügyi kiadásokat. A háztartások közel 81 százalékának nincs annyi tartaléka, hogy egy váratlan, nagyobb kiadást – 100 000 Ft nagyságban – ki tudjon fizetni. A fűtés hiánya 20 százalékról 27 százalékra nőtt az elmúlt két év alatt.

A válság elmúlt öt évében azok a negatív tendenciák erősödtek fel még jobban, amelyek a társadalom alsóbb rétegeit érintik hátrányosan. A szegénységnek nem csak a mértéke, hanem mélysége is hatalmas ütemben nőtt. Különösen jelentős volt a szegénységi kockázat növekedése a gyermekek és a fiatalok, az alacsony iskolázottságú és a roma háztartásfővel élők körében, valamint azok között, akik olyan háztartásban élnek, ahol a háztartásfő munkanélküli vagy inaktív.

A parlamenti pártok lemondtak a leszakadó rétegek felzárkóztatásáról, hiszen egyik pártnál sem jelent meg átfogó program a leszakadás további megakadályozására. Ha a folyamatokat nem tudja megfékezni az elit, akkor a szélsőséges politikai erők komolyan profitálhatnak ebből. forrás: Totyik Tamás

 

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Magyarságtudat