Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olvasóink ajánlották!

2013.01.22

 

Rovat indítása: 2013.01.22. Rovatvezető: Kerekes Klári E-mail: kulturaliskreativok5@gmail.com 

Köszönjük, hogy egyre több olvasónk küldi el nekünk e-mailben, amit közérdekűnek ítél. 

A kapitalizmus és a demokrácia a közösségi érdekekkel összhangban válik igazán működőképessé!

Hisszük, hogy az egész világot a lelkes amatőrök viszik a hátukon! 

A magyar lakosság választási ígérete 2014-re!

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Alapjövedelem – aláírásgyűjtés már 27 országban

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem?


 

http://naturahirek.hu/20-megvalosult-osszeeskuves-elmelet/

OLVASS TOVÁBB

Miként is álljunk hozzá az ALAPJÖVEDELEM kérdéshez

Mi az ALAPJÖVEDELEM?

FNA - Gyakran Ismételt Kérdések

nol.hu - Garantált jövedelem mindenkinek?

Európai polgári kezdeményezés SZÁMLÁLÓ

Európai polgári kezdeményezés ITT ÍRD ALÁ

YagooftCulturalcreatives - Kik vagyunk?

Neked fejlesztették, vedd a birtokodba a többnyelvű szociális hálót!

 

TASZ-tanácsok polgári engedetlenkedőknek

 
2013. február 11. hétfő, 13.18

A tüntetések apropóján összegyűjtöttük azokat a fontos szempontokat, amiket mindenkinek, aki csatlakozik az utcai rendezvényekhez, ajánlunk megismerni, megfontolni.

A szólásszabadság az egyéni önkifejezés alapja és a társadalmi fejlődés előfeltétele. Történelmi példák bizonyítják, hogy a társadalomra jótékony hatású lehet, ha a véleménynyilvánítás igazságtalan, alapjogsértő jogszabályokkal szembeni kritika vagy engedetlenség formáját ölti.

A TASZ támogatja a szólásszabadságot, de senkit nem bátorít arra, hogy törvényt szegjen vagy a hatóságnak ellenszegüljön. Mindenkinek joga van kifejezni a véleményét, akár különleges módon vagy szélsőséges hangnemben is. Az viszont nem alapvető jog, hogy mindenki azt csináljon, amit akar, tekintet nélkül mások jogaira vagy a jogrendre.

Szólás és gyülekezés

Mindenki kinyilváníthatja a véleményét a közterületen (utcákon, tereken, parkokban, aluljárókban stb.) szóban, írásban, szimbólumokkal és sok más módon. A közterületeken gyűléseket, demonstrációkat is lehet szervezni, melyeken bárki részt vehet. A közterületi rendezvényeket – a spontán gyűlések kivételével – előzetesen be kell jelenteni a rendőrségnek.

Gyülekezési szempontból nem számítanak közterületnek a közhivatalok helyiségei, az iskolák, az egyetemi épületek, az egészségügyi intézmények, a bevásárlóközpontok, ahol a nyitvatartási időben, a házirend betartásával tarthatnak véleménynyilvánító gyűléseket az egyébként is belépésre jogosultak.

A nem nyilvános magánterületen a rendezvények megtartásához a terület tulajdonosának vagy használójának engedélye szükséges.

Bejelentett rendezvényen kívül a közterület birtokbavétele (pl. hídfoglalás) vagy épületek elfoglalása (pl. egyetemfoglalás) jogszerűtlen lehet, és a tett súlyától és következményeitől függően akár bűncselekménynek vagy szabálysértésnek is minősülhet.

A TASZ javaslatai:

- ha nincs elháríthatatlan akadálya, előzetesen jelentsétek be a köztéri rendezvényeket;

- ha épületekben szeretnétek demonstrálni, előtte nézzétek át az intézmény belső szabályait;

- próbáljatok megegyezni az intézmény vezetésével, és ne akadályozzátok az intézmény működését.

- további információkért olvassátok el a TASZ gyülekezési jogi kisokosát.

Polgári engedetlenség

Polgári engedetlenségnek nevezzük, ha egy ember vagy csoport szándékosan azért követ el törvénysértést, hogy igazságtalan, méltánytalan, alapjogsértő szabályozásra vagy hatósági gyakorlatra hívja fel a közfigyelmet. Ilyen tettre akkor kerül sor, ha nincs más eszköz az elfogadhatatlan helyzet megváltoztatására. A polgári engedetlenség jellemzője, hogy nem jár erőszakkal, rongálással, és nem sérti mások alapvető jogait. Az engedetlenkedő tudja, hogy tette jogi felelősségre vonással járhat, és vállalja a hátrányos következmények kockázatát.

Előfordul, hogy az engedetlenkedők demonstratív módon direkt a kifogásolt szabályt sértik meg (pl. azért visel valaki bizonyos politikai jelképeket, mert a törvény tiltja azt). Vannak esetek, amikor ez nem lehetséges, ezért a résztvevők más jogszabály megsértésével hívják fel a közfigyelmet a problémára (pl. megszállják az egyetem épületét, mert diszkriminatív a felvételi rendszer).

A polgári engedetlenkedő indokoltan várhat el társadalmi szolidaritást, és bízhat a kifogásolt szabályozás vagy gyakorlat megváltoztatásában, de ehhez el kell fogadnia, hogy cselekedete joghátránnyal járhat számára. A jogrendszerben nem magáért a polgári engedetlenségért vagy a vélemény tartalmáért járhat büntetés, hanem az engedetlenség keretében elkövetett jogszabálysértésért. Bár a magyar joggyakorlat ebben még bizonytalan, a TASZ szerint nem járhat büntetés a polgári engedetlenségért akkor, ha a kifogásolt szabály alapvető jogot sért.

A TASZ javaslatai:

- ha polgári engedetlenség céljából törvénysértésre készültök, előzetesen tájékozódjatok a várható joghátrányokról;

- törekedjetek arra, hogy a törvénysértés ne legyen aránytalanul nagyobb a kifogásolt jogtalanságnál;

- próbáljátok a nyilvánosság számára világosan megfogalmazni, mi a polgári engedetlenség indoka;

- ha lehetséges, ne akadályozzátok a szükségesnél jobban a közintézmények működését;

- őrizzétek meg az engedetlenség békés jellegét, és kerüljétek az ellenszegülést a rendőri vagy más hatósági intézkedéssel szemben.

Rebellió

Demokráciában nincs indok a jogrend semmibevételére, erőszakos megmozdulásra, vandalizmusra.

Amíg van lehetőség a jogszerű és békés véleménynyilvánításra és politikai cselekvésre, addig kerülni kell a lázadást. Akik mégis a békétlen, törvénytelen megoldásokat preferálják, és nem fogadják el a hatósági fellépést és a szankciókat, azoknak számolniuk kell szabadságjogaik jelentős korlátozásával.

A TASZ javaslatai:

- fegyveresen vagy más veszélyes eszközökkel felfegyverkezve ne vegyetek részt demonstráción;

- ha a rendőrségi kényszerítő eszközt alkalmaz, kerüljétek az ellenállást, mert az még drasztikusabb fellépést eredményezhet;

- ha rendőrségi őrizetbe kerültök, tájékoztatást kérhettek az őrizet okáról és várható időtartamáról, ügyvédet hívhattok vagy kérhetitek védőügyvéd kirendelését, a 18. év alattiaknak joguk van kapcsolatba lépni szüleikkel;

- az igazoltatáskor, az előállítás során, vagy az őrizet idején ért jogsértés miatt panaszt tehettek;

- további információkért olvassátok el a TASZ tájékoztatóját

TÖLTSÉTEK LE ITT A NYOMTATHATÓ VÁLTOZATOT


 

Lefestette álmai férfiját, majd két hónapra rá találkozott vele!

Forrás: Neon.hu 2013. május 27. hétfő 16:00 - sugarglide

chloemayo1.jpg

Chloe Mayo festőművész esetében érvényteleníthetjük a "neten nem ismerkedünk" szabályt: miután egy festmény formájában örökítette meg a számára ideális párkapcsolatot, az néhány héten belül megvalósult az életében.

Véletlen, vagy tényleg működik a vonzás törvénye? 

 

 

 

 

 

 

A fiatal és csinos művésznő egy romantikus, kedves képen ábrázolta saját magát, amint vörös ruhában egy őt védelmezően átkaroló, szakállas, barna hajú férfival andalog a telihold fénye által megvilágított réten.

ITT megnézheted az alkotást.

Mivel annyira nem volt elájulva a kreálmánytól, nappalija egyik sarkába suvasztotta. Nem is sejtette, hogy hónapokkal később hatalmas értékkel bír majd a számára!

Nem sokkal a mű elkészülte után ugyanis Chloe az interneten kezdett társat keresni, beszédbe is elegyedett egy szimpatikus profillal bíró férfival. Fényképet nem láttak egymásról, így első találkozásuk vakrandinak volt minősíthető. Amikor a nő megpillantotta randevúpartnerét, teljesen lesokkolódott: a hasonlóság közte, és a festményen szereplő férfi között egyértelmű volt, ám Chloe nem akart ezzel indítani, a képet csak néhány randit követően mutatta meg választottjának.

Kép a párról ITT.

chloemayo2.jpg

A férfi, Michael Goeman mulatságosnak találta az egybeesést, és festmény ide vagy oda, kapcsolatuk folytatódott, sőt, 18 hónapra rá eljegyezték egymást. Most boldog házasságban élnek, a műalkotás azóta megbecsült helyet kapott otthonukban, és minden barátjuk csodájára jár, no meg azóta csak úgy becézik Mike-ot, hogy a "férfi a festményről".

Kommentek

 


 

 

Mi ott voltunk az Ökoklikk hétvégén Galgahévízen!

2013. május 17-18-19

Köszönjük, hogy elfogadhattuk a meghívást! A 3 nap folyamán megismerhettük az elmúlt 20-23 év rögös útját, a gazdasági válságból kivezető társadalmi és gazdasági együttműködés alternatív megoldásait.

Arról is meggyőződhettünk, hogy a fenntartható fejlődés jegyében ez az egyetlen élhető életforma. A technológia már a rendelkezésünkre áll és folyamatos a fejlődés! Az ökotudatos szemlélet is kialakult, illetve egyre népszerűbbé válik a társadalmunkban a gazdasági válságnak köszönhetően. A fotókat itt nézheted meg.

Egyetlen területen kellene még előre lépni és tudatossá válni az egyének szintjén!

A közösségi szemlélet, ami a szabad és önfenntartó kulturális kreatív kis civil baráti közösség lételeme, ma még kevéssé ismert. Pedig ez a fajta hierarchia nélküli együttműködés a civil emberek között sokkal több figyelmet érdemelne.

Meggyőződésünk, hogy ez az egyetlen elem hiányzik ahhoz, hogy az Ökofalu megteljen élettel és a komplex megoldások az egyéni célok mentén a társadalmi életet is élvezetessé, értékteremtővé tegyék.

Egy-egy település akkor teheti önmagát sikeressé és önfenntartóvá, ha az ott letelepülő családok hajlandók bekapcsolódni a közösségi életbe, a szabadidejükben is képessé válnak együttműködni egymással! Szabad akaratukból és saját kedvtelésükre szépítgetik a környezetüket, megosztják egymással a tehetségüket, kreativitásukat, önzetlenül átadják a tudásukat és tapasztalataikat egymásnak, illetve a megszülető új generációknak.

Óriási fejlődési irány nyílt meg az emberiség előtt!

A most kifejlődő szabad közösségekben és az általuk létrehozott szociális formákban a kielégülést az emberek a közösen megfogalmazott feladat és a hozzá kapcsolódó munka szeretetében találják meg!  

Kulturális kreatív az, akinek elege van

 

 

 

 

 

Magyar civil szervezetek és társadalmi mozgalmak pénteken felhívással fordultak minden magyar állampolgárhoz, hogy aláírásával fejezze ki arra irányuló akaratát, hogy az Európai Unióban, így Magyarországon bevezessék a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet (FNA), s  mindenkinek biztosítsák az emberhez méltó megélhetéshez szükséges alapjövedelmet – tudatta a Magyar Szociális Fórum, a felhívás egyik aláírója.

 

Az Első Magyar Egyesület a Feltétel Nélküli Alapjövedelemért, Az Életért, a Földért, az Egészségért Alapítvány (emberiseg.hu), a Magyar Szociális Fórum, az Arany Liliom Alapítvány, és az Emberközpontú Országért Mozgalom szerint „nem nézhetjük többé tétlenül, hogy sok embertársunk megalázott életkörülmények között éljen, ne biztosítsák nekik a puszta fizikai létezéshez, s a megélhetéshez nélkülözhetetlen jövedelmet.”

Meg vagyunk győződve arról, hogy a világméretű műszaki fejlődés elérte azt a szintet, amelyen biztosítani lehet minden ember alapszükségleteinek kielégítését. Meggyőződésünk, hogy változtatni kell a jelenlegi pénzügyi, gazdasági, politikai szerkezeten ahhoz, hogy az ember meg tudjon élni – áll a közös felhívásban.

A nevezett magyar civilszervezetek és társadalmi mozgalmak arra kérik az embereket, hogy csatlakozzanak az Európai Unió 27 országában megkezdődött aláírásgyűjtéshez, s egy millió aláírás európai méretű közös összegyűjtésével érjék el, hogy az Európai Parlament napirendre tűzze a kezdeményezést, és választ adjon rá. Mi ehhez a kezdeményezéshez nem csak a nevünket adjuk, hanem mozgósítunk is arra, hogy siker koronázza. El akarjuk érni a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) bevezetését hazánkban és Európában – írják a felhívásban.

Az aláírásgyűjtés internetes honlapokon folyik: a http://basicincome2013.eu/ubi/signup-page/, a http://alapjovedelem.hu/ és ahttp://alapjovedelem.org/ oldalakon. Részletes tájékoztatást nyújt az http://basicincome2013.eu/ubi/hu/kezdemenyezes/ oldal.

A magyar civilek felhívásának teljes szövege megtalálható itt alább.+++

 

Felhívás

Mi, alulírott magyar civil szervezetek és társadalmi mozgalmak, felhívással fordulunk minden magyar állampolgárhoz, hogy aláírásával fejezze ki arra irányuló akaratát, hogy az Európai Unióban, így Magyarországon vezessék be a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet, és ezzel  mindenkinek biztosítsák az emberhez méltó megélhetéshez szükséges alapjövedelmet.

Mi, demokratikus jogállamok polgárai nem nézhetjük többé tétlenül, hogy sok embertársunk megalázott életkörülmények között éljen, ne biztosítsák nekik a puszta fizikai létezéshez, s a megélhetéshez nélkülözhetetlen jövedelmet.

Meg vagyunk győződve arról, hogy a világméretű műszaki fejlődés elérte azt a szintet, amelyen biztosítani lehet minden ember alapszükségleteinek kielégítését. Meggyőződésünk, hogy változtatni kell a jelenlegi pénzügyi, gazdasági, politikai szerkezeten ahhoz, hogy az ember meg tudjon élni.

A változtatás érdekében 17 országban kezdeményeztek civil szervezetek aláírásgyűjtést. Mi ehhez a kezdeményezéshez nem csak a nevünket adjuk, hanem mozgósítunk is arra, hogy siker koronázza. El akarjuk érni a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) bevezetését hazánkban és Európában. 27 uniós országban, köztük hazánkban is gyűlnek már a támogató aláírások. Csatlakozz hozzá Te is!

„Az EU minden egyes állampolgára, minden egyén feltétel nélkül jogosult legyen a méltóságteljes élethez elengedhetetlen alapvető szükségletek kielégítéséhez nélkülözhetetlen  ALAPJÖVEDELEM-re! Ezt nem csak a megélhetésért, hanem a társadalomban való szerepvállalás érdekében is feltétel nélkül biztosítani kell számára”!

A kezdeményezés lényege tehát az, hogy minden embert megillet alanyi jogon egy feltételekhez nem kötött alapjövedelem, amelyből biztosítani tudja létfenntartását, emberi méltóságának megőrzését. Amint összegyűlik 1.000.000 (Egy millió) aláírás, az Európai Parlamentnek kötelezően napirendre kell tűznie a civil polgári kezdeményezést.

A honlap, melyen magyar állampolgárok támogathatják a kezdeményezést: http://basicincome2013.eu/ubi/signup-page/

Részletek a központi uniós honlapon kívül még két hazai honlapon találhatók: http://alapjovedelem.hu/

http://alapjovedelem.org/

A kezdeményezés európai központi honlapja: http://basicincome2013.eu/ubi/hu/kezdemenyezes/

Budapest, 2013.05.10. Első Magyar Egyesület a Feltétel Nélküli Alapjövedelemért

Az Életért, a Földért, az Egészségért Alapítvány (emberiseg.hu)

Magyar Szociális Fórum (mszfszk.hu)

Arany Liliom Alapítvány

Emberközpontú Országért Mozgalom

Európai mozgalom a garantált alapjárandóság bevezetéséért! - Egyetemes alapjövedelem https://www.facebook.com/Alapveto.Jovedelem 

 ALAPJÖVEDELEM - Gyakran Ismételt Kérdések - GYIK


 

Űrből kapnak képeslapot Törökék

2013-05-11 05:10:00  Forrás: Blikk.hu
Dunaharaszti — Míg más egyszerű képeslapoknak örülhet családjától, a Török család egyenesen az űrből kap üzeneteket!

 

 

A Földtől 278-460 kilométerre keringő Nemzetközi Űrállomáson teljesít szolgálatot a kanadai űrhajós, Chris Hadfield (53), innen küldi a különleges üzeneteket magyar menye famíliájának. A parancsnok tavaly december óta van az űrállomáson, szabadidejében pedig lélegzetelállító fotókat készít bolygónkról, többek között Budapestről és környékéről. A fotóknak köszönhetően a kanadai asztronauta pillanatok alatt híres lett hazánkban is, a magyar szomszédok, barátok pedig rendszeresen figyelik az űrhajós oldalát, és ha Törökéknek címzett fotót látnak, szólnak, gratulálnak.

Chris Hadfield a Nemzetközi Űrállomáson dolgozik

 – Kata, a nagyobbik lányunk Chris fiához, Evanhoz ment feleségül négy éve. Japánban ismerkedtek meg, ahol mindketten egy féléves továbbképzésen vettek részt. Az eredeti terv szerint Kata egy évvel korábban utazott volna, ám végül szerencsére a sors másképp akarta. A szűk körű esküvő Kanadában volt, ezen még mi sem vettünk részt. Az egyéves házassági évfordulójukon ismételték meg a szertartást Magyarországon is, ahová nyolc különböző országból érkeztek a vendégek – mesélte Török Zoltán (58), aki akkor találkozott először veje családjával.

Tavasz "Budapest, Magyarország fővárosa új életre kel és tavaszi zöldbe öltözött"

 Az asztronauta még a távoli űrben sem felejtette el imádott menye rokonait. Sőt! A családfőt születésnapján is egy különleges ajándékkal lepte meg.

A Török család Christ keresve pásztázza néha az eget

 – A Facebookra a születésnapomon „szeretett menyem családjának" címezve egy gyönyörű éjszakai képet tett ki Budapestről, ahol jól látszanak otthonunk, Dunaharaszti fényei is. Pár napja pedig a tavaszi zöldbe borult fővárosról és a budai hegyekről küldött egy képet. Már az ismerőseink, barátaink is folyamatosan figyelik a közösségi oldalakat, hogy mikor érkezik az újabb üzenet – mutatta a felvételeket Zoltán, aki elárulta veje, Evan segítségével az üzenetek szinte minden létező közösségi oldalon fent vannak: több videót is készített az űrállomásról, a földről, és az űrhajósok mindennapi életről, de még űrkoncertet is adott.

Az ifjú pár ünnepi tortája mi más is lehetett volna, mint egy földgömb?

– Apa szerette volna, ha az emberek az űrhajósok életének igazi oldalát is megismerhetik, és az internet segítségével terjeszthetik ezt a tudást. Olyan emberek figyelmét szeretné felkelteni, akiket amúgy nem érdekel az űrkutatás és az űrprogram – magyarázta egy korábbi nyilatkozatában az űrhajós fia, Evan (28).

D. V.

 

 


 2013januarmagyar-buvarok1.jpgKöszönjük Vlatabárnak, hogy beküldte nekünk ezt a cikket! 2013.02.21.

Búvároktól kért segítséget a bajba jutott delfin!

Nem mindennapi esetet sikerült filmre vennie

egy magyar búvár csapatnak Hawai partjainál:

a delfin láthatóan teljesen tudatosan kért segítséget

az emberektől a testére csavarodott halászháló miatt.

 

2013januarmagyar-buvarok2.jpg


Keller Laros és csapata éjszakai rájamegfigyelésen volt, amikor a harmincméteres mélységben

kivilágított területen feltűnt előttük egy delfin. Hosszan és komótosan úszkált a búvárok körül,

majd egyszer csak Laros körül kezdett el körözni és folyamatosan a hasát mutatta neki.

A merülésvezetőnek hamar feltűnt a különös viselkedés. Tüzetesebben szemügyre vette az állatot

és ekkor vette észre az uszonya köré akadt halászhálót, valamint az állat testébe akadt horgot is.

„Hamar észrevettem a bal első uszonyára tekeredett zsineget, amely az egész testét körbefogta

és a horog is beleállt. Teljesen nyilvánvaló volt számomra, hogy tőlem akar segítséget kérni.

Megpróbáltam kézzel lefejteni a damilt, de féltem, hogy fájdalmat okozok neki, így elővettem egy kést,

hogy azzal vágtam le” - idézte Larost a Daily Mail.

Az állat teljesen nyugodtan tűrte, amíg kiszabadították a háló fogságából, és miután Laros a damil

nagy részét sikeresen eltávolította, békésen továbbúszott.

A búvároknak videón is sikerült megörökíteniük az esetet, amely nemcsak szívmelengető,

de egyben az első olyan felvétel, amelyen az látható, hogy egy vadon élő állat az emberektől kér segítséget.

video link: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wL9I4BxuryY


 

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK 


 

Kedves piac szerető Barátunk!

Sokan keresnek meg bennünket, hogy segítsünk népszerűsíteni termékeiket, üzletüket vagy egy megnyíló piacot, mivel évek óta jelen vagyunk, látogatottságunk, hírlevél adatbázisunk és Facebook rajongóink száma az egyik, ha nem a legmagasabb a termelői termékeket népszerűsítő oldalak között.
Abba sokan nem gondolnak bele, hogy miért is lett ez a látogatottság, a magas rajongószám, ők csak azt látják, hogy MOST VAN.

Elárulom a titkot: sokat dolgoztunk érte, dolgozunk a mai nap is és sok PÉNZT költöttünk rá. Kellettek persze a jó ötletek is, de semmit nem kaptunk ingyen, mindenért meg kellett dolgoznunk, mindenért fizetnünk kellett. Akik ebben segítettek bennünket, azoknak ez úton is köszönjük!

Sok-sok nulla van abban a számban, amit eddig saját zsebből, nem pedig támogatásokból, pályázatokból fizettünk ki azért, hogy minél több emberhez eljusson üzenetünk: találjon egymásra vidék és város, jusson mindenki jó minőségű és ízű élelmiszerhez és emberi kapcsolatokhoz!

Ezért meg kell válogassuk, kiknek tudunk segíteni, hisz időnk is véges, és az egyik kiemelt terület a termelői piacok lettek. Nálunk található az egyik legnagyobb piaci adatbázis, amit a www.termeloi-piacok.hu címen is el tudtok érni.

Segítettük eddig a Királyi Vásárt, a Szimpla Háztáji Piacot, az Inárcsi Piacot, Pécsen, Nagymaroson és Adyligeten is a piac létrejöttét. Akiket kihagytam, azoktól elnézést kérek, szerencsére sok piac van.

Most a Közösségi Piacra hívom fel figyelmeteket, ami március 2-án kerül első alkalommal megrendezésre a belvárosban, az Akvárium Klubban (térkép). A szervezők városi fiatalok, lelkesek és a hely is szuper lesz, fedett, nagy és kulturált. Remélem hamar kinőjük! ;-)

Várunk mindenkit szeretettel tehát március 2-án, a termelők és a finomságok már készen állnak, most már csak Rátok, tudatos, jó minőségű élelmiszert szerető vásárlókra várunk.
A piacról itt olvashattok: http://www.termelotol.hu/termelo/kozos-piac-kozossegi-termeloi-vasar

Találkozunk a Közösségi Piacon!

Üdvözlettel, Rönky Balázs


 

A gazdák kiálltak Ángyán mellett

fotó: Szigetváry Zsolt MTI

2013. január 25. 11:52  Köszönjük Sophinak,hogy a figyelmünkbe ajánlotta!

A gazdák kiálltak Ángyán mellett

Fekete betűkkel íródik a magyar történelembe 2012 december 17.- , az a nap, amikor a kormánypárti országgyűlési képviselőket lelkiismeretük ellenére kényszerítették az Alaptörvény módosításának megszavazására. 47 gazda köszönetet mondott Ángyán Józsefnek, és magukra vállalta a büntetést. Nyílt levelükhöz bárki csatlakozhat.

Ángyán József volt az egyetlen kormánypárti képviselő, aki a fenyegetések ellenére lelkiismerete és legjobb tudása szerint nem szavazta meg az Alaptörvény 3. módosítását, melynek „integrált mezőgazdasági termelésszervezésre” vonatkozó része ellentétes a Nemzeti Vidékstratégiával és a gazdákat kiszolgáltatott helyzetbe taszító folyamatokat indít meg.. „ A szavazást követően a FIDESZ frakciója 250 ezer Ft-os pénzbüntetésre ítélte Ángyán Józsefet. Az értesítést tartalmazó levelében a frakcióigazgató, Balla György, majd későbbi nyilatkozataiban Rogán Antal frakcióvezető is lényegében elismerte, hogy a frakció minden tagjára vonatkozó kötelező támogató szavazást rendelt el e tárgykörben.

Az Élőlánc Magyarországért január közepén az Alapvető Jogok Biztosához fordult az Alaptörvény e módosítása ügyében, mely álláspontjuk szerint alkotmányellenesen került elfogadásra. A Váralja Szövetség pedig nyílt levélben kérte Ángyán Józsefet, hogy a törvénytelenül kiszabott büntetést ne fizesse ki.

47 gazda nyílt levélben mondott köszönetet Ángyán Józsefnek rendíthetetlen kiállásáért. A levél aláírói vallják, hogy Ángyán József értük – a gazdák és a vidék érdekében - fordult szembe a frakcióvezetés utasításával, ezért a büntetést magukra vállalják. A szakpolitikust támogatásukról biztosító nyílt levelüket tegnap személyesen adták át Gödöllőn a volt államtitkárnak.
 


A gazdák nyílt levele:

Családi, helyben lakó gazdálkodók az alábbiakban nyilvánítjuk ki szándékunkat, elvi es anyagi kiállásunkat dr. Ángyán József képviselő úr mellett.

Anyagi vonatkozásban vállaljuk a Képviselő Úr 250.000 Ft-os büntetésének megfizetését. Köszönjük Neki a következetes és meg nem alkuvó magatartását a parlamentben és a nyilvánosság előtt. Nem önös célért szólt - ezt mutatja a képviselőháznak beterjesztett számtalan módosító javaslata is, melyek elérhetők és megtekinthetők az országgyűlés honlapján.

Az új földtörvény tervezete szögesen ellentmond a FIDESZ választási, majd kormányprogramjában meghirdetett nemzeti vidékstratégia agrár- és vidékpolitikai elveivel. Nem kívánunk szakmai elemzést írni a készülő földtörvényről, ezt dr. Ángyán József számos felszólalásában megtette. Meggyőződésünk, hogy a falu, a vidék tönkretétele fog megtörténni, ha elmarad vagy csorbul az Ő nevével jelzett nemzeti agrár- és vidékpolitika végrehajtása. Meglátásunk szerint nem csak a családok és faluközösségek élete, hanem a nemzet
sorsa, és annak jövője is a tét.

Az ügy mellett kitartó gazdálkodók:
47 gazda eredeti aláírásával

A levélhez csatlakozni lehet a gazdak2013@gmail.com e-mail címen. A kezdeményező gazdák a csatlakozóktól anyagi hozzájárulást NEM kérnek, a büntetés átvállalását az aláíró gazdák vállalták, a csatlakozóktól csak egyetértésüket, támogatásukat kérik.

A témához kapcsolódó cikkeink >>>


 

 Nem bízik a porckorongsérv

 kezelésekben? 


Tudta, hogy minden évben több ezer olyan embert műtenek porckorongsérvvel, aki műtét nélküli terápiával is meggyógyulhatna?

Gyógyítsd meg a porckorongsérved - INGYEN!

Iratkozz fel Bene Máté Zoltán "Gyógyítsd meg a porckorongsérved" c. ingyenes e-mail tanfolyamára, melyben megosztjuk Veled azokat az ismereteket, amiket egy sérves embernek mindenképp tudnia kell, ha a valódi gyógyulás útjára akar lépni!

A leckékben található ismereteket azonnal használhatod 

● gerinced állapotának javítására,

● fájdalmaid csökkentésére,

● az állapotod rosszabbodásának megelőzésére.

A leckék segítségükkel hatékonyabbá teheted a kezeléseket, melyeken épp részt veszel, és választ kaphatsz a porckorongsérvvel kapcsolatos összes kérdésedre!

Iratkozz fel most az ingyenes porckorongsérv tanfolyamra:  Köszönjük, Sophie!

 


 

24806_mikro1.jpg

Tisztítsd olcsón és jól a mikrohullámú sütődet!

 

A mikrohullámú sütőben a nehezen elérhető helyeken különféle szennyeződések találhatók, amelyekben akár nagy baktériumtenyészetek is előfordulhatnak.

Nézzük meg jobban mikrónk ajtajának belső részét, vagy az oldalsó falakat. Biztos, hogy találunk valamennyi rászárad foltot, szennyeződést.

A háztartási gépek tisztítására kifejlesztett vegyszeres kenceficék nagy része elviselhetetlenül büdös, esetleg mérgező, ráadásul még nagyon drága. Gyakran megesik, hogy a kellemetlen szag az ételben is visszaköszön.
Mivel tisztítsuk akkor a mikrohullámú sütőt? A megoldás egyszerű és vegyszermentes!

A vegyszermentes tisztításhoz használhatunk citromot, ecetet, szódabikarbónát is. Nem kell mást tennünk, csak egy hőálló tálba mintegy fél liter vizet tölteni és egy citromot, vékony szeletekre vágva „hozzáadni”. Ha az ecetet választjuk, akkor 10-15 kanállal tegyünk a vízbe, ha a szódabikarbónát, akkor 6-7 teáskanállal.

Ezután a tálat helyezzük a mikróba, és egy percig magas fokozaton melegítsük fel az oldatot, hogy párologni kezdjen. A forró gőz hatására a rászáradt szennyeződések feloldódnak, a baktériumok pedig elpusztulnak.
A folyamat végén nincs más dolgunk, csupán szivaccsal átdörzsölni a gép belsejét, majd szárazra törölni!


 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz